Komentari

kickboxing333.blog.hr

Dodaj komentar (8)

Marketing


  • hans

    E tu se ja dragi moj lot ne slažem s tobom.

    Kažeš da je atletika pala samo na Blanku, skijanje sam na Janicu. Ne mislim da je tako, već sasvim obratno. Zbog koga ili čega je porastao broj mladih skijaša ili atletičara ? Da li zbog toga što su negdje pročitali hrpu nekihrezultata sa Državnog ili nekog drugog natjecanja u skijanju ili atletici. Ne bih rekao. Skijanje je postalo in kad se počeo pisati o Janici. Priča o njoj je potaknula neke druge klince da stanu na skije, kao što je i priča o Blanki potaknula neke druge klince da odu na atletsku stazu. Nije ih na to potaknuo suhoparan izvještaj sa nekog prvenstva u kojem je nabrojeno bezbroj imena i prezimena koja nikome ništa ne znače.

    Što misliš da li kickboxing više dobija s pričom o Ani Znaor i njenim rezultatima ili s suhoparnim izvješćem sa Otvorenog kupa "Plitvice 2007" ? U ljudskoj je prirodi da se poistovjećuju sa svojim idolima, a da bi se to dogodilo ti im jednostavno moraš ponuditi idola.

    Naravno da pri tome ne mislim na priče u obliku hvalospjeva i neargumentiranih "sranja".

    Isto tako mislim da se kickboxing promovira i kroz atraktivno natjecanje. Pri tome mislim da je naša osnovna pogreška što smo izjednačili Kup "Plitvice" sa seniorskim Državnim prvenstvom i po izvještavanju i po svemu ostalome.

    avatar

    26.06.2007. (11:37)    -   -   -   -  

  • Kaktus

    Pitanje se postavlja tko je to izjednačio Plitvice sa seniorskim PH ? Zar je to moguče izjednačiti Hans ? Posve je jasno da je naš kalendar prenatrpan sa nekakvim vrlo kvalitetnim natjecanjima tipa Plitvica, koja su potpuno nepotrebna i postoje samo da bi neki pojedinac nekoliko puta na godinu zaradio nešto love... Priča je poznata... To je potpuni promašaj našeg natjecateljskog kalendara i to je ozbiljan problem. Trebalo bi postaviti stroge kriterije tko, kada i koliko puta na godinu može pristupiti organizaciji natjecanja. Tko to ne poštuje zadane norme pri organizaciji natjecanja. Tko se to usudi postaviti manja borilišta od propisanih na PH za seniore i juniore? Bila su veličine 6x6 metara. Zašto se to odobri jer se na kraju postavlja i sama regularnost postignutih rezultata koji se kategoriziraju od HOO-a. Također kvaliteta suđenja i suci - početnici na borilištima na PH za semi - kontakt seniora i juniora, uz objašnjenje da nemamo dovoljno starijih i kvalitetnih sudaca koji bi trebali suditi takva važna natjecanja . Isto tako na PH zaboravljeni pehari za najbolje klubove i pojedince koji nikada nisu uručeni, a prošlo je već skoro pola godine od tada. Dakle potpuna neozbiljnost pri organizaciji važnih natjecanja, pa je to valjda glavni razlog što neki izjednačavaju PH i Plitvice... Nravno da postoji riješenje, a to je potpuna ozbiljnost organizatora natjecanja i poštivanje svih zadanih normi, od veličine borilišta, kvalitete određenih sudaca pa do nemogučnosti prijave natjecatelja na samom natjecanju i nepropuštanja na vagi.

    avatar

    30.06.2007. (00:33)    -   -   -   -  

  • nik

    za kaktusa
    što se veličine borilišta uopće nisi u pravu. Tatami 6x6 je u skladu sa pravilima WAKO svjetske federacije, koje je član i naš HKBS. Za druge federacije neznam, niti me zanima. Možeš se i sam uvjeriti na http://www.wakoweb.com/downloads/rules/capsemi2.pdf pod brojem 2. Za ostale nepravilnosti za koje misliš da postoje slobodno se javi službenim tijelima HKBS-a.

    avatar

    01.07.2007. (08:40)    -   -   -   -  

  • Kaktus

    Niku. - Koliko ja znam Nik, na svim seminarima strogo je bilo upozoreno na veličinu borilišta koja za seniore i juniore treba biti 8x8 metara. Za kadete je dogovoreno da se može raditi na 6x6 i to je po meni u redu, jer je to njima dovoljno prostora.
    Ako je istina drugačija, onda sam krivo informiran od strane naših dužnosnika koji su vodili seminare. Prihvačam da postoji ta mogućnost. Ali zanimljiva je situacija kada se na takvom borilištu 6x6 koje je po tim pravilima, ( pogledat ću na stranici koju si napisao ), susretnu dvojica visokih i dugonogih natjecatelja. Tu se nakon dva koraka nekome mora suditi izlazak, jer će svaka akcija završiti izlaskom. O isprekidanosti takve borbe ne treba govoriti, već o tome da se onda izlazscima progledava kroz prste, a to onda više nije pravilno suđenje.
    S druge strane ja tebe upućujem na naš priručnik ( naš ZAKONIK- da ga tako nazovemo), autora našeg uvaženog Glavnog Tajnika Romea Deše, u kojem stoji u PRVOM POGLAVLJU - SEMI KONTAKTA točno ovako : PODRUČJE BORBE ZOVE SE RING ILI BORILIŠTE. VELIČINA RINGA (BORILIŠTA) JE 8X8 METARA. Nema drugih veličina borilišta koje bi se spominjale. Dakle, da li ti želiš reči da je priručnik pun neistina ? Ako su se stvari bitno promijenile, onda i autor treba nadopuniti ili promijeniti priručnik.
    Što se tiče drugih nepravilnosti, ja sam to napisao zato što ovaj blog smatram dovoljno dobrim za mjesto gdje se pokreću ideje i ako treba, pokreću i inicijative za promjenama negativnosti. Siguran sam da će me autor ovog Bloga podržati u razmišljanju.
    Držim da je dobro na ovaj način ukazivati na probleme, ali i na pozitivne stvari koje se događaju u našem savezu, a kojih ima jako puno. Ipak, ne treba težiti mijenjati ono što je dobro, to bi bio apsurd. Moj kritički stav ne odnosi se prema ljudima u savezu, nego prema onim pojavama koje treba promijeniti kako bi cijeli sustav natjecanja bolje funkcionirao, pa zato molim da se moje primjedbe gledaju samo u tom smjeru.

    avatar

    01.07.2007. (14:27)    -   -   -   -  

  • Kaktus

    Za Nika - pogledao sam i u pravu si da se može koristiti i manje borilište na natjecanjima državnog karaktera iako je predviđeno 8x8. Moje mišljenje je da za seniore ne bi trebalo biti dozvoljeno tako malo borilište iz poznatih razloga. Međutim pravila su pravila i znači da je u tom smislu sve što je odrađeno - regularno.
    Jedino taj dio o borilištima treba dodati u naš priručnikda ne bi bilo zabune.

    avatar

    01.07.2007. (14:36)    -   -   -   -  

  • nik

    Teško je baš sve pravovremeno usklađivati. Priručnik HKBS-a pisan je prije 3-4 godine, a nadopunjena WAKO pravila su iz ove, 2007-e godine. Jednog dana, onoga, kada i HKBS bude imao službene stranice, vjerujem da će na njima biti sve pravovremeno i ažurno.

    avatar

    01.07.2007. (16:09)    -   -   -   -  

  • zebra

    Baš lijepo!Čak se i naši suci dvoume koje bi veličine trebala biti borilišta, a što bi onda mi borci trebali?

    avatar

    01.07.2007. (20:05)    -   -   -   -  

  • Kaktus

    Da Nik, problem je samo što je to jednoga dana stalna uzrečica. Zar je zaista tako veliki problem konačno nakon nekoliko godina pauze pokrenuti tu stranicu saveza. Ne mogu to vjerovati... Osim toga zbog poprličnih promjena u zadnje vrijeme, Npr. K-R umjesto Thai kickboxinga i slično, svakako bi priručnik trebalo prepraviti i napraviti novi s izmjenama. Znam da je to veliki posao za Romea, ali to se mora redovito usklađivati. Osim toga dovoljno je promijeniti samo male djelove teksta priručnika, a zatim svima koji imaju priručnike dostaviti poštom izmjene da si ih sami zamjene u svom priručniku.

    avatar

    02.07.2007. (01:18)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...