Komentari

vaseljena.blog.hr

Dodaj komentar (22)

Marketing


  • NEMANJA

    Usput budi kazano, ja mislim točno suprotno, kao što se vidi, od Butkovića: za Bandića, ova je kandidatura bila neminovna, must - It's now or never!, jer kralj koji ne vlada nije kralj.
    Bandiću bi i Zagreb doskora došao u pitanje bez vlasti u stranci, a kamoli Hrvatska, mjesto premijera, predsjednika itd.: samo duboko i temeljito nepoznavanje konkretne politike, dakle stanja na terenu, od organizacija na Trešnjevci ili u Centru pa sve do Sesveta, što će kazati posvemašnja ignorancija svakodnevnog života socijaldemokratske partije, može navesti na pomisao da bi Bandić mogao mirno čekati računajući na postizborne slabosti svojih konkurenata i stranačkih protivnika.
    Bez obzira što SIZ SDP u Zagrebu vlada i time namiruje svoje članove barem još ovaj Bandićev mandat, već su danas prisutna značajna promilanovićevska previranja u zagrebačkim organizacijama SDP-a, i da nije recentnih učlanjenja članstva, situacija bi bila sve samo ne monolitna, u smislu priče o 6.500 članova jedne jedinstvene klape koja je vojska, kako to Bandić naglašava.
    Bandiću je ZBOG VLASTITOG GOLOG OPSANKA bilo nužno kandidirati se za čelno mjesto SDP-a, i tko to ne razumije, taj ništa ne razumije: da nije pokazao inicijativu, članstvo bi počelo gledati u smjeru mlađeg, dominantnog mužjaka.
    Jednako tako, ako je Bandić neprihvatljiv kao kandidat za predsjednika socijaldemokrata, onda to nije zbog svoga svjetonazora ili ideologije: politički gledano, nema ničega što je učino Bandić, a da nije Račan, od odnosa spram Haaga pa do toleriranja krupnijeg kriminala od zagrebačkog: Račan je za jedinoga mandata na vlasti postojano tolerirao privatizacijski kriminal devedesetih, potpisujući se pod politiku jednako kriminalnu onoj privatizacijskoj: politiku stečaja! Konačno, taj takozvani Bandićev populizam njegovo je fascinantno poznavanje svakog šahta, kuće, drveta i psa u ovom gradu! Zbog toga što Bandić zaista pribiva svim gradskim problemima in situ, ne može biti kriv!
    Ali, ako je Bandić zaista vrh piramide gradske korupcije i kriminala, onda to nije problem, kao što sam rekao, političkog legitimiteta i neprihvatljivosti njegovog svjetonazora ili ideološkopolitičke pozcije, nego je to problem gospodina Bajića i pravne države.
    Jedino, ovo je kurac, a ne država, da ja skratim priču.
    I zato jer je ovo kurac a ne država, jezik bi trebali skratiti i drugi.
    Ili Bandića predajte Bajiću, ili prestanite kenjati o tome da je on korumpiran, što se može podnostiti u Zagrebu, ali ne i na državnoj razini!
    Kaj bi na državnoj razini lovicu trebali brstiti drugi?
    Jer, očito korupcija kao korupcija, u ovoj zemlji nije problem nikome: naprosto perceptivno, gotovo već nagonski, Hrvati korumpiranost doživljavaju kao prirodno stanje stvari.
    Ovdje je problem maraton u Hercegovini, ne lopovluk!
    E, ako je tako, go Milan, go!
    Ma dajte molim vas, uostalom, kad je trebalo, i Pavić je zazivao svoje heregovačke pretke!
    Kao što danas svi do jednoga zazivate Tuđmana, i njegovu ideologiju svehrvatskog pomirenja: te Starčević, te Radić, te antifašizam!
    Kakav jebeni Starčević!? Kakav Radić?
    Kaj ta dva frajera imaju kazati današnjem građaninu Hrvatske?
    Kome se ovdje titraju jaja zazivanjem hrvatske pastorale i nekakve bukoličke mitologije? SDP-ovci se ulaguju HSS-ovom ili HDZ-ovom elektoratu, što li!? Pa to je nevjerojatno!
    I onda je Milan Bandić svjetonazorno neprihvatljiv!

    EPH je otišao k vragu. Čak i pametni ljudi, kad za tren preuzmu na sebe križ Pavićevih poslovnih interesa, rade notorne gluposti, kakva je ova Butkovićeva.
    Treba žurno donijeti zakon o zabrani bavljenja novinstvom i medijima ljudima koji su u flagrantnom sukobu interesa: Ninoslav Pavić ima previše poslova i interesa u svijetu o kojem njegove novine pišu, a da bi se mogao baviti novinarstvom poštujući vlastite nekdašnje kriterije, u prvom redu osnovni deontološki aksiom struke, a to je točnost činjenica. U EPH činjenice više ne samo da ne moraju biti točne, nego je prava rijetkost kad se na njih nabasa: tamo je sve češće sve više sve postomderno, sve se rastvorilo u beskrajnoj hermeneutici komentara! Tumačenja, tumačenja...too much tumačenja!
    Jer, ti listovi sve češće služe zataškavanju, ne objavljivanju činjenica.
    Ali, i prešućene su činjenice točne. One najprije!
    Jer, točno znamo što je EPH prešutio, i što je gore, što će prešutjeti.
    Šteta.

    avatar

    20.05.2007. (12:42)    -   -   -   -  

  • NEMANJA

    Poruka koju EPH šalje Bandiću svirepa je koliko jezgrovita: Duboko ćeš požaliti ovu kandidaturu!
    Mogao si stari kao gradonačelnik još godinama krasti po Zagrebu, ali ti si, čim ti se pruži prst, posegnuo za cijelom rukom!
    A mi smo ti pokazali prst upozorenja, da ne grizeš ruku koja te hrani!

    To je dakle poruka: pogrešna odluka za Bandićevu političku karijeru!
    Jedinstvena prijetnja u povijesti novijeg hrvatskog novinarstva.
    Milan Bandić ovu bi prijetnju trebao shvatiti ozbiljno: pogledaju li se Butkovićevi tekstovi, on je uvijek točno najavljivao zoru; recimo, godinu dana prije no što će Sanader preuzeti vlast, već ga je upozoravao da to neće biti moguće u koaliciji s HSP-om! Euroatlanska ciklona nikada nas prognostički nije prevarila.

    Zato je zanimljivo vidjeti što će se sada dogoditi.
    Milan Bandić opasno je pomrsio planove, i u Hrvatskoj a i šire, oko nasljednika Ivice Račana.
    Daleko do toga da se s Bandićem ne može pronaći zajednički jezik, ali Bandić jednostavno ne bi smio uzeti vlast na ovaj način, uz potporu onog raspoloženja s kojim se, mislilo se, raskrstilo na Tuđmanovim karminama: ako Bandić treba biti predsjednik SDP-a, onda to može biti jedino po volji one politike koja omogućuje i Ninoslava Pavića, a nikako ne po svojoj volji, volji članstva SDP-a, ili, ne daj bože, po volji Hercegovaca u Zagrebu ili van njega!
    Ta, već se čita: Bandić Hercegovac, Jurčić Hercegovac, Leko Hercegovac, SDP je postao HDZ iz Šuškova razdoblja!
    Dobrodošli u mali hratski šovenski raj, u idilu gdje nema dojdeka!
    U autentični, licitarski hrvatski fašizam.

    Neviđeno je to licemjerje i nevjerojatna perfidija: kad Bandić financira gradnju crkava, onda je riječ o konzervativnoj zadrtosti hercegovačkog katoličkog fundamentalizma, ali kad se Ninoslav Pavić s Romanom Binderom i Mijom Gabrićem u Kaptol-centru razgovara o investicijama i projektima Kaptola, onda je to zagrebački 'lib-lab' laissez-faire!

    Ne bu dobro.

    Hard rain coming!

    avatar

    20.05.2007. (14:39)    -   -   -   -  

  • pisma Račanu

    Što ti je, čovječe, da govoriš o profesionalnom integritetu kod Butkovića?! Oni kojima je do profesionalnog integriteta više ne pišu.

    avatar

    20.05.2007. (16:00)    -   -   -   -  

  • NEMANJA

    Je l'? Nisam znao. Onda dobro.

    avatar

    20.05.2007. (17:14)    -   -   -   -  

  • odmak

    Sve što si napisao je istinito. prevladao je taj hercegovački stil. veze, vezice, podmićivanje. samo sve to nije od danas. Traje to odkad sam svjesna sebe. Pred i ohoho godina kolegica na faksu ni jedan ispit nije položila a da nije radila veza. Bila je odličan student i veza joj bar tu nikad nije bila potrebna, ali svaki put bi rekla: Pusti ti, treba ići na sigurno. Kasniije je tako bilo i sa zapošljavanjem. Vjeruj mi, ja pamtim ta sranja još iz Jugoslavije. Te se priče slažu i umnožavaju. Jasno je da su svi korumpirani (nadam se baš ne svi ), ali oni koji nisu nemoćni su. tu ti je na snazi ona kritična masi uz loše momke. ali zašto smo anonimni? Ja ti mogu reći zašto sam ja, ali zašto si ti Nemanja?

    avatar

    20.05.2007. (19:01)    -   -   -   -  

  • NEMANJA

    Čuj, Gorane, ili simpetizeru, gle što sam pronašao u jubilarnom 1000.-tom broju "Studentskoga lista": kao urednik redakcije kulture, napravio sam na par stranica izbor iz višedesetljetne produkcije ogromnog broja novinara, pisaca, kritičara, artista, vaganata, žonglera i drugih performera koji su se tu rojili; začudo, kao jedinu pjesmu, uvrstio sam šlager koji je ovako počinjao:

    Visoka plava žena

    Ubio sam njenog brata,
    par godina iza rata,
    kazala je:"Nek' mu bude,
    što je iš'o među ljude!"

    Otjer'o sam njenog muža
    na otočić gol i kužan,
    kazala je:"Neka tuca,
    godit će mu malo sunca!"

    I tako to ide dalje, sve do kraja.
    Vesela pjesmica, je l' da!? Koliko god sarkastična i ludična bila, čudesna je imaginacija njenoga autora, stanovitog Gorana Babića: već u prvoj kitici njemu pada na pamet posljeratno ubijanje, a da ne bi bilo zabune koga, u drugoj se spominje nevelik otok, gol i kužan, na kome oni koji koji su nekako uspjeli preživjeti prvu kiticu, tucaju kamen druge.
    Dobar dio mojih kolega čudio se ovakvom mom prkosnom, pakosnom i proizvoljnom izboru.
    Ja sam se isprva svemu smijuljio, zadovoljan time što sam u istom broju objavio Ciprin tekst studentskoga referata u Sarajevu, u kojem Cipra, a ne Gajo ili Kangrga, prvi puta plasira sintagmu "mišljenje revolucije", pak mi se živo je zviždalo za Gorana Babića i neuglednost njegove pojezije: bio sam prezadovoljan svjedočanstvom nepatvorene svireposti imaginacije u ime koje je Babić propjevao.
    Vidite kako su čudni putovi Gospodnji: tko bi rekao da ćemo se u povodu Račanove smrti razgovarati o vašim pjesmama i tuđoj moralnosti!

    avatar

    20.05.2007. (19:13)    -   -   -   -  

  • NEMANJA

    Ja sam elitist. Mislim da su revolucije užas. Ja ne mogu uokolo dijeliti nikakve lekcije, jer su beskorisne, budući da ih je nemoguće sljediti, pa se mogu, blagonaklono i sporadično, jedino zgodimice baviti dobrotvorim radom. Zato i pišem ovaj blog, iz filantropskih pobuda i, kao što ševim nelijepe djevojke, pro bono.

    avatar

    20.05.2007. (19:28)    -   -   -   -  

  • pisma Račanu

    Nespokojan si? Uznemiren? Naslutio si da si naišao na drugo, ali si odmah sve odlučno odbacio? Oprez! Trenutak je bremenit. Sada se ne radi ni o Račanu ni o Babiću, nego o tebi. Hoćeš li se nadrasti ili ćeš i dalje ostati uronjen u sebe i dosadašnju sliku svijeta… Jeste da si debela, teška riba koja okretno pliva, ali zar je to zaista sve?

    avatar

    21.05.2007. (00:01)    -   -   -   -  

  • inhibitor

    Cijelo vrijeme imam dojam da je predsjednik SDP-a već izabran i da je ovdje riječ o strateški razmještenim nagaznim minama. Ta "borba" će zasigurno privući pažnju medija i dobrog dijela letargičnog glasačkog tijela.

    avatar

    21.05.2007. (09:05)    -   -   -   -  

  • NEMANJA

    Joj, vidim ja da si ti stari drkađija! Daj se osvrni oko sebe i pogledaj gdje si. Ja sam nervozan? Zbog tvojih imbecilnih par pisama koje si čuvao gotovo 20 godina da konačno, kad Račan umre, iživiš svoj odložen život. Jer vas je bagra istjerala iz života, kako kažeš.
    Čuj, nisam ja nervozan, nego sam još kao lima vidio da si ti idiot čija je jalova, netalentirana mašta preparirana slikama posljeratnih pokolja, Golih otoka, pogroma, progona i ubistava, i da bi bilo najmilosrdnije ismijati te. Samo, nisam ja tu zbog milosrđa.
    Okey, a sad good by!

    avatar

    21.05.2007. (09:19)    -   -   -   -  

  • NEMANJA

    Kizo, možda tako izgleda, ali mislim da nije tako. Pa i ova Bandićeva kandidatura tome svjedoči.

    avatar

    21.05.2007. (09:22)    -   -   -   -  

  • NEMANJA

    Odmak, ako si zapravo mislila za koga sam ja, evo nudim odgovor: Mogao bih samo kazati tko bi bio dobar predsjednik stranke, tko će to biti, i za koga sam ja, ali se te tri osobe razlikuju pa nema smisla o tome pisati.
    Ili ima, no to je onda zaista moje neprinicipijelno uplitanje u poslove SDP-a, što stalno iznova spočitavam drugima.

    avatar

    21.05.2007. (09:53)    -   -   -   -  

  • inhibitor

    To ne možemo znati ali u jedno sam siguran; SDP-ovci su opako navučeni na blog.
    Znaju oni što je gerilski marketing.

    avatar

    21.05.2007. (11:12)    -   -   -   -  

  • inhibitor

    Što misliš Nešo, postoji li mogućnost velike koalicije SDP-a i HMZ-a (Hrvatske monarhijske zajednice)?

    avatar

    21.05.2007. (11:13)    -   -   -   -  

  • prljava igra (!)

    sretan DAn Nezavisnosti !

    avatar

    21.05.2007. (17:30)    -   -   -   -  

  • NEMANJA

    Grofe, mislim da su šanse velike!
    Za početak bi bilo dobro da ti i ja napišemo gospodarski program Hrvatske monarhijske zajednice.
    Ja sam za to da Hrvatske počne jačati vojno-industrijski kompleks. To je nulta pretpostavaka moga programa.
    Iz toga sljedi sve drugo.
    Recimo, visok stupanj obrazovanja: nama trebaju silno obrazovani maheri, što znači da ćemo dekretom uvesti obvezno visokoškolsko obrazovanja građana Hrvatske! Tko ne doktorira baš u Bolonji, in situ, ne može natrag u zemlju. Koji će nam kurac. Korisniji nam je u dijaspori. Neka tamo vani rade te budale, pa neka paraliziraju tuđe sustave. Barem neka korist od idiota.
    Jasano, kao posljedica razvoja toga kompleksa, javit će se potreba za nebrojenim tercijarnim zanimanjima: pokusnim kunićima, kurvama, kemijskim čistionama, venerolozima, itd.itd.; kao što vidiš, već u trećem koraku sintetiziram HNS-ov i SDP-ov program u jednu jedinstvenu cjelinu: reindustrijalizacija + obrazovanje&usluge = red, rad, stega.
    Iz ovoga jasno sljedi vanjskopolitička redefinicija položaja Hrvatske kao neutralne zemlje: kakav NATO kad imaš svoju neutronsku bombu i elipton (vidi Žirinovski)!?
    Dakle, NATO i EU su out. Ionako nas ne žele.
    Budući da će vladati nevjerojatan red, kao na japanskim željeznicama, čistoća kao na ulicama Singapura, sigrnost kao u Dubaiju, itd.itd., mnogi će željeti ovdje živjeti; velika potražnja stara mogućnost izbora, visokih cijena nekretnina itd., što pak dovodi do pretvaranja Hrvatske u uvećani Monte Carlo!
    ...
    Ne želim dalje objašnjavati, ali vidiš i sam: jedna naizgled nevažna odluka mijenja u potpunosti sudbinu ovog naroda. Što kažeš na moj plan? Gospodarski.

    avatar

    21.05.2007. (17:44)    -   -   -   -  

  • inhibitor

    Treba ga još izbrusiti, ali za početak nije loše. Svakako treba ukloniti parlament kao nepotrebni benigni tumor. Kao što vidiš predsjednik Mesić je svojim sudjelovanjem u radu skupine G11 potvrdio moje pretpostavke da se već ubrzano radi na uspostavi monarhije. Kad se udružimo s arapskim obiteljima gdje će nam biti kraj.

    avatar

    21.05.2007. (18:44)    -   -   -   -  

  • NEMANJA

    Samo nebo je granica, kako se kaže. Parlament nećemo ukloniti, nego ćemo ga tretirati kao Big Brother kuću! Joj, tebe, bože, moram te malo ugostiti u svom medijskom imperiju i odvojiti te od tih tvojih knjiga. Pa dovoljno je dodati HTV-ovim prijenosima saborskih rasprava dva telefonaska broja na koje gledatelji mogu nazivati i svojim glasovanjem odlučiti koji od saborskih zastupnika ovoga tjedna mora napustiti Big Sabor kuću, i imat ćemo najmanje 65% u shareu! Da ne velim kolika je to lova od telefonskih poziva. To je infotainment a ne Piramida!
    Onaj koji ostane kao pobjednik, predstavljat će nas jednom godišnje u radu skupine G11, ili na Eurosongu, ili što već te godine trebamo u inozemstvu obaviti.
    Kaj veliš?

    avatar

    21.05.2007. (19:44)    -   -   -   -  

  • inhibitor

    Ostao sam bez teksta.

    avatar

    21.05.2007. (20:53)    -   -   -   -  

  • NEMANJA

    Ja ne znam zašto državna televizija nije principijelna pa ne prihvaća ovaj moj projekt! A na komercijalnima ga ne mogu plasirati, jer, one pak bi, ali ne mogu kamerama u Big Sabor Kuću!
    Kakav paradoks!

    avatar

    21.05.2007. (22:39)    -   -   -   -  

  • Zvone Radikalni

    Moram priznati da je ovaj tvoj projekt briljantna ideja.
    Ali, zar misliš da nikako ne bi mogli RTL ugurati u Big Sabor Kuću ? A pravo na javno informiranje ?
    Doduše, problem bi bilo nagovoriti sabornike da potpišu odgovarajući ugovor o napuštanju BIg Sabor Kuće. MIslim da bi tu trebala određena količina prisile.
    Kažu da je water boarding vrlo efikasan :-))))

    avatar

    21.05.2007. (23:59)    -   -   -   -  

  • NEMANJA

    Hvala prijatelji, znani i neznani!
    Vi mi dajete snage da nastavim.
    Itd.itd.

    avatar

    22.05.2007. (17:55)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...