Komentari

svid.blog.hr

Dodaj komentar (17)

Marketing


  • kantrida

    konacno su shvatili drago mi je za svih
    oism za Obija.Dugogdisnji pokusaj da carlia i Palach
    odstrijeli pao mu je opet u vodu, naravno do drugi puta

    avatar

    18.05.2007. (14:52)    -   -   -   -  

  • ANA

    A sto ce bit sad.Vjerojatno nista.Mozda se ona ego budala iz Booke kojoj je obersnel
    obecao Palach malo zamisli.Hoce se moci kampirati na Priredbi,mislim prespavati na podu a da te ne potjeraju.

    avatar

    19.05.2007. (09:06)    -   -   -   -  

  • Obi

    Ovo je još jedno kukavičje jaje koje zasigurno neće riješiti problem a gotovo sam siguran da iza njega stoji veliki meštar Charli. Dakle još jednom po tisuću i prvi ali sigurno ne i zadnji put ponavljam da zasigurno spadam u zadnje koji bi željeli zatvoriti Palach. Uostalom pokušajte pobrojati projekte tkz. aleternative koje sam podupirao a podupirat ću idalje. Samo da spomenem Harteru, Priredbu, koncerte Majki, Hladnog piva, Leta 3, programa u Stereu, turneju Fathera, prostor za riječku alternativnu plesnu scenu pa između ostalog i programe u Palachu. Neka dečki iz RiRocka javno prezentiraju podršku koju su za organizaciju Priredbe dobili i financijski i moralno.Tražim adekvatno riješenje za prostor u kojem će mlađi bandovi moći vježbati sviranje, a već sada Father, Let 3 i i još neke grupe koriste gradske prostore za sviranje. Za maksimalno 2 godine u Harteri će zaživjeti Centar mladih koji sam i obećao ali na ne komercijalnim osnovama kako to veliki meštar stalno protura. Palach mora ostati kultno mjesto iz kojeg je u velikoj mjeri rođena riječka alternativna scena ali još jednom ponavljm ni MMC ni Charli nisu Palch. Nasuprot Palach su generacije Riječana koje su stvarale imige Rijeka kao grada rock i altarnative. No u međuvremenu promjenili su se brojni propisi i ne mogu se ignorirati stalne pritužbe susjeda i prijave policije. I to bi se moglo riješiti ako ima mudrosti i dobre volje s obje strane. Neka Charli kaže ako ima petlje i morala koliko sam puta osobnom intervencijom uz razumjevanje nadležnih službi spriječio zatvaranje Palacha. I na kraju još jednom, za prostor Palach je raspisan javni natječaj u kojem je kao uvjet jasno navedena djelatnost i radno vrijema uz minimalni zakupninu kako bi Palach ostao centar mladih. MMC odnosno Charli se javio na natječaj prihvatio uvijete i potpisao ugovor sukladan uvjetima natječaja. Dobrovoljno, nitko ga nije na to prisiljavao. Uvjeti iz javnog natječaja se nemogu mjenjati, a ako nije zadovoljan može uvijek vratiti prostor. Siguran sam da ima onih koji će znati koristititi taj prostor sukladno postojećim propisima i razriješiti nesporazume sa susjedima u interesu očuvanja Palacha kao kultnog mjesta generacije Riječana što nam je nesumnjivo zajednička želja i obaveza. I na kraju za one izmanipulirane od velikog meštra.Nikome ja nisam obećao Palch. Za mene je zakupnik MMC i to će i ostati dok prostor koristi sukladno ugovoru koji je sam potpisao ili dok sam ne odluči da prostor vrati. A nakon toga slijedi javni natječaj otvoren za svih koji imaju interesa i stvarno vole, ali vole Palach

    avatar

    20.05.2007. (16:39)    -   -   -   -  

  • Jan

    Pa zašto te potpisane udruge ne uzmu Palach i ne maknu Charlia?

    avatar

    20.05.2007. (18:05)    -   -   -   -  

  • Anamarija

    Charliu bi trebalo uzeti Palach. Pretvorio ga je u narkomansku rupu. Prostor postane onakav kakvim ga voditelj napravi. Nekada je Palach bio kultno mjesto, ali zato što su njegovi voditelji htjeli da bude kultan. Sad je najgora rupa u Rijeci. I to nema veze s koncertima ili radnim vremenom. Tamo su u podne narkomani, jednako kao i u ponoć!

    avatar

    20.05.2007. (19:23)    -   -   -   -  

  • Hrvoje

    Obijevoj glasnogovornici savjet. Ako se vec lažno potpisuješ pod većinu tekstova protiv Palacha a i na blogovima predstavljaš Gradonačelnika onda barem promjeni način pisanja i ne poravnavaj uvijek tekst kao da si u vojsci.Previse je očito i glupo.Misliš da smo blesavi.Činjenica je da su udruge potpisale ovo pismo i da je ova tvoja kampanja da ih izmanipuliraš i okreneš protiv Palacha propala.Samo kako vrijeme prolazi sve više mislim da neke stvari radiš na svoju ruku bez znanja šefa.Za čije interese, a? A ovo s drogom ti jedna od glupljih obmana. Ekipu iz P. ćeš bezrazložno kod adolescenta pretvoriti u još veće idole.Ha,ha, Palach pa narkomansko leglo.Odoh sad na kavu u Palach. Nisam dugo bio među okorjelim zločincima,narkodilerima i prepredenim meštrima masonskih loži.
    Možda sretnem i Velikog Meštra
    da mu ovo ispričam.

    avatar

    21.05.2007. (08:09)    -   -   -   -  

  • JASMINKA

    Kao prvo, izjava da je netko od "necega napravio narkomansko leglo" je toliko malograđanska da ju uopće neću ni komentirati. Stoga neka se oni koji ju iskazuju zamisle nad samim sobom i svojim ciljevima u ovome, genijalno manipulativnom društvu.
    Kao drugo, Hartera nije nikakav kulturni projekt kojega bi trebali veličati, nego događaj zabavnoga karaktera u kojemu je primarni cilj organizatora zaraditi pomoću relativno podnošljivih grupa, a ne pružiti Riječanima ono što kulturni projekt i podrazumijeva- kvalitetan umjetnički doživljaj i katartičku recepciju kod slušatelja ili gledatelja.

    avatar

    21.05.2007. (10:33)    -   -   -   -  

  • Nika

    Smrad govana u Palachu nije nimalo metaforičke naravi, a recepcija istog bi se mogla nazvat kataričkom, ako pod tim podrazumijevaš povraćanje.
    Još do prije nekoliko godina i ja sam mislila da je "narkomansko leglo" nešto s čim zabrinuti straci plaše tinejdžere, no u ovom slučaju nažalost nije tako. Ti Jasminka ili se praviš luda, ili nisu kročila u Palach zadnjih godina, ili si pak dio stalnog postava Čarlijevih anđela - u Rijeci to nije samo naziv za glupi film, nego za ekipu koja praktički živi tamo, a kad nije zauzeta umjetničkim radom (sačuvajmebože) onda se uglavnom bavi kljucanjem, najčešće pri zadnjiom stolovima u prvom djelu Palacha.
    Palach je, ako se mene pita, uvijek bio kurac od mjesta, i kad su ga vodili Tibljaš, i Simon i Čarli, no nikad, nikad, nije bio toliko nisko kao što je zadnjih godina.

    avatar

    21.05.2007. (13:07)    -   -   -   -  

  • čarlijeva anđelka

    Draga Nika ili kako se vec zoves .Ti si jedno podlo pokvareno stvorenje kojoj bi rado razbila gubicu kada bi te dohvatila.Pa svi klinci iz Kruzne znaju koliko Carli gubi vremena u razgovoru s njima oko dopa i razloga zasto ga ne uzimati.Cesto nam je i dosadan sa svojim retro pricama.A na svoje oci sam vidjela kad je Legu i ekipu otjerao iz ulice jer su pokusavali uvaliti
    travu Kmici i ekipi.Govna smrde da govna kanalizacije cijele Kruzne ulice koja valjda od doba Homera nije uredjivana.Di ti je tu Grad i Komunalci.Znaju poslati samo muriju i inspekcije kad palach treba zatvoriti.Carlijevi andjeli-pa svi smo mi carlijevi andjeli ako mislis na nas koji borave ovdje.Gdje cemo u El Rio a?Nemamo ni za vodu a ipak mozem sjedeti u Palachu.
    Jebi se pizdačo.

    avatar

    21.05.2007. (13:40)    -   -   -   -  

  • MMC Palach

    Pozdrav svima,
    maloprije su me Hrvoje i Jabe sa SVID radija obavijestili da je ponovno počela rasprava na svid.blogu o meni, MMC-u, Palachu,Gradu,Gradonačelniku t.j. svima koji su na neki način vezani uz Palach.Volio bih da i dalje svi ostanemo u prepisci.Upravo sam pročitao komentare. Da se nebi desilo kao prošli puta kada je netko zoupotrebio moj nadimak odlučio sam se, ( Jabe mi objasnio), registirati . Registirao sam palach.blog.hr.Tako da ćete uskoro i tamo moći naći informacije o MMC-u, Palach-u itd. Sada ,na žalost, nemam vremena da komentiram dosadašnje postove ali ću to sigurno učiniti večeras. Do tada mi možete slobodno postaviti sva pitanja koja Vas zanimaju, davati svoje komentare, biti grubi, bezobrazni, a ako me netko želi i hvaliti, super. Mislim da bi se ova situacija mogla pretvoriti u konstruktivan razgovor koji bi mogao puno toga razjasniti a ako ne, barem ćemo se dobro zabaviti. Puno pozdrava do večeras.
    Vaš Čarli

    avatar

    21.05.2007. (14:19)    -   -   -   -  

  • JASMINKA

    Draga Nika,
    KAO PRVO: ako ti želiš da jednom tvoje dijete visi po čistim lokalima i klubovima ili dvoranama (da ih sada ne nabrajam jer bi se neki mogli uvrijediti ako ih ne stavim na listu) gdje se navodno kreću fini ljudi koji ne povraćaju, onda mi se javi osobno pa ću ti ja pokazati ti moćne ljude koji šmrću na šanku gdje netko od te djece radi da bi si platilo studij, gdje u smrdljivim wc-ima neka fina curica oralno zadovoljava staroga kuronju koji je više u životu odležao, nego što ima godina itd.
    A kada kažem moćni ljudi, onda mislim na studente, kriminalce i poslovnjake- sve u svemu- savršeno čisto mjesto i svakako preporučljivo za neke nove klince.
    A KAO DRUGO: raspravljamo li o Palachu kao simbolu raspada društva ili kao o političkoj igri u kojoj su svi jako dobri prijatelji (od Gradske uprave do znanih riječkih Udruga), gdje je poanta dobiti taj i druge prostore i što više para za projekte koji ne vrijede apsolutno NIŠTA i gdje se hrpa "konceptualnih mulaca fura na inozemne programe o kojima su čitali na Netu."
    Ako ćemo o istini, onda ćemo sjesti i vidjeti tko u koga penetrira pa ćemo doći do zaključka i saznanja tko za koje projekte dobiva novac.

    avatar

    21.05.2007. (21:19)    -   -   -   -  

  • MMC Palach

    Pozdrav svima.

    Iako nisam neki bloger,moram priznati,da me je u zadnje vrijeme zaintrigirao ovakav način komunikacije,naravno,jedan od razloga je i sve češće spominjanje moga imena u ovakvoj prepisci.Uglavnom je tome razlog situacija u i oko Palacha.Čitajući danas komentare na pismo kojeg je objavio Svid radio a kojeg su potpisale udruge iznenadio sam se kako nitko nije komentirao samo pismo.U pismu šest udruga na jedan sasvim uljuđen način traži od
    Gradskog poglavarstva Grada Rijeke, kao vlasnika prostora Palach, da pokuša riješiti status ovog kultnog mjesta objašnjavajući razloge zašto bi to bilo potrebno.Vjerujem da nitko ne misli da su ovi zahtjevi protiv Palacha i da su ih potpisali ljudi koji ne vole Palach.Riječ je ipak o predstavnicima šest riječkih udruga koje su u posljednje vrijeme svaka na svoj način
    najviše angažirane na prepoznavanju i širenju riječke alternativne kulture.S još nekoliko drugih organizacija to bi bilo sve od riječke alternative.Osim ovih zahtjeva kroz pismo se isčitava i podrška MMC-u a koji posljednjih deset godina vodi prostor Palach-a..Mislim da je razlog razumljiv barem ovim udrugama i njihovim članovima iako mislim i ostaloj većini.Zašto podrška? Zato što surađujemo.Ne na stvaranju tračeva,intriga,laži, manipulacija već na realizaciji programa. I to na način da se nitko nikom ne ulaguje. Nije baš uvijek lijepo, česte su i svađe, ali stvar klapa, priča ide dalje.U pismu se samo traži objektivna mogućnost a čija realizacija pravno nije onemogućena, iako se to često iznosi kao argument.
    U čemu je onda problem.Volio bih da mi Vi to objasnite.

    Čarli

    avatar

    21.05.2007. (23:11)    -   -   -   -  

  • Jadran

    Premda sam ja stariji čovjek koji rijetko zalazi u Palach čitajući vaša pisma a pogotovo ono gospodina Gradonačelnika pomislih da sam lud.Upravo jučer dobih izvanrednu tiskovinu-knjigu pod nazivom RIJEČKE DEVEDESETE a čiji je izdavač gospodin Čargonja i njegov MMC odnosno riječki Palach.O gospodinu Čargonji sam mnogo čitao i pratim njegov i njegovih kolega rad već
    nekoliko godina jer sam i strukom uz kulturu vezan.Nije mi jasno iako,na žalost, povjest kaže drugačije, kako se može ovako blatit čovjek koji je zaslužio nagradu ovog grada a i države.
    Smirite se i popričajte.Rješenje se uvijek pronađe.

    avatar

    22.05.2007. (01:49)    -   -   -   -  

  • Obi

    Dragi moj Hrvoje
    Zar zbilja misliš da sam toliko nesposoban da bi netko u moje ime i koristići se mojim nadimkom morao pisati moje tekstove. Sve što sam napisao i osobno sam izgovorio u eter upravo na Svid radiju i uvijek sam spreman na suprotstavljanje mišljenja ali ne argumentima sile nego silom argumenata. A baš me veseli što se kao slučajno u raspravu uključio i Charli koji je kao slučajno saznao za pismo i ugodno se iznenadio. Pa evo još jedna slučajnost. Udruge su pisale meni i dobit će odgovor kao i svi ostali koji su ga od mene tražili, ali kako to da su sve redakcije dobile pismo namjenjeno meni baš s faksa MMCa dakle od iznenađenog Charlija. Iznenađujuće li slučajnosti. Ako su ti jedini argumenti da netko u moje ime i koristeći se mojim nadimkom piše postove, jadni su ti argumenti. Vjerovao ti ili ne ja ću se i dalje javljati kad za to osjetim potrebu
    Pozdrav tebi i svim nevjernim Tomama

    avatar

    22.05.2007. (23:53)    -   -   -   -  

  • MMC Palach

    Dobro jutro
    evo ukratko pa se veceras javim malo duže.
    Najprije da odgovorim gospodinu Gradonačelniku na njegov zadnji komentar.
    Za pismo sam znao od samog početka jer je i nastalo i potpisano u Palachu.
    Slučajno sam čuo, da ga je Svid radio objavio, i da se vodi polemika oko njega.
    (pročitajte moj prvi tekst gore).
    MMC nema fax.-a niti telefonsku liniju jer jednostavno
    nemamo novaca za nju a i mob.i mail su danas dovoljni za komunikaciju i slanje pisma.
    No to sve meni nije bitno,bitna je suština pisma,tko ga je potpisao a to su ipak odrasli ljudi, i što u njemu stoji.
    Ako Gradonačelnik može prokomentirati zahtjeve u pismu, te napisati svoje mišljenje, zašto zahtjevi ne mogu biti ostvareni, te predložiti način kako i kada bi se ti zahtjevi mogli realizirati, mislim da bi mu svi bili zahvalni.
    Ja vjerujem da iza gornjih komentara potpisanih sa Obi stoji gospodin Gradonačelnik i
    i za mene je to O.K..Ovo je prilika da svi mi, onoliko koliko nam dopušta ovakav način komunikacije, razjasnimo neke stvari,odgovorimo i dobijemo odgovore na neka pitanja.
    Bitno je da smo spremni na to a što podrazumjeva određenu toleranciju za koju ja ovog puta molim.

    pozdrav
    carli

    avatar

    23.05.2007. (09:47)    -   -   -   -  

  • Ivo Lola Ribar

    Palach....
    "Ma ljudi moji je li to moguće"???
    Palach, kultno mjesto, mogao bi se pretvoriti u javno-privatno partnerstvo, a gdje bi onda participirali kako u troškovima tako i u dobiti eventualni partneri (Grad Rijeka i MMC d.o.o. danas, a sutra tko zna ili možda ipak netko zna).
    Možda bi opet kao nekad Palach trebao uvesti članstvo s plaćenom godišnjom članarinom i besplatnim ulazom ili simboličnim cijenama za komercijalne programe - čitaj koncerte, a ostalim eventualnim posjetiteljima naplaćivati ulaz bez obzira na vrijeme i program. Materijalna korist takvog pristupa nije zanemariva, a preko članstva razno razni skrbnici bi mogli dobiti na uvid koji su to i kakvi članovi kluba Palach.
    Da je Palach rupa - tvrde neki... ali što čini Palach? Da li prostor ili ljudi (posjetitelji i djelatnici - volonteri). Mišljenja sam da ljudi ipak ne mogu biti rupa - ma kakvi oni bili - ili možda griješim. Možda su posjetitelji i djelatnici Palacha ipak samo "stoka sitnog zuba".
    Gospodo Obersnel i Čargonja prestanite lajati dok karavane prolaze.
    Sjednite za stol i dogovorite rješenje za Palach na obostranu korist... rješenja ima napretek samo je potrebna dobra volja.
    Mislite i na našu djecu ne samo na sebe, Vi ste samo prolaznici, a Palach traje i nadam se trajati će.
    Gospodo, s poštovanjem !
    Bivši član kluba Palach (tada OK Ivo Lola Ribar)

    avatar

    23.05.2007. (13:42)    -   -   -   -  

  • Wolf

    Moram najprije uputiti riječ dotičnim osobama koje Palach smatraju rupom, leglom narkomana, "sačuvajmebože" umjetnika itd. Bilo bi lijepo da ubuduće prije pisanja takvih pretencioznih i licemjernih izjava izmigolje iz svoje rupe i da malo izvedu svoje buržujsko dupe na upoznavanje svijeta koji ih okružuje.

    Palach je, protivno mišljenju neupućenih, okupljalište mnogih naprednih i sposobnih mladih ljudi, gdje se kvalitetna socijalizacija i komunikacija između pojedinaca vrlo različitih generacija i profila događa svakodnevno.
    Palach prvenstveno čine ljudi, od kojih neki već desetljećima svakodnevno zalaze tamo, a koji već samom svojom prisutnošću čine klub. A među njima su dakako i članovi mnogih bivših ili sadašnjih kultnih riječkih bendova po kojima je Rijeka poznata i cak izvan granica bivše SFRJ.
    Ne smijemo zaboraviti ni to, da je u Palachu kojih 6-7 godina unazad ostvaren i prvi masovniji doticaj Riječke javnosti sa Internetom.

    Slažem se sa bivšim članom kluba Ivo Lola Ribar(u to vrijeme je i moja stara tamo izlazila) i mislim da bi bilo sasvim u redu uvesti članstvo u Palachu. Naravno ne nešto pretjerano, no dovoljno da potpomogne djelovanje i razvoj kluba. Ako tako rade u drugim evropskim zemljama, ne vidim razloga zašto ne bismo i mi. Takav sistem je mnogim primjerima dokazano funkcionalan.

    Mislim da bi se Grad trebao povesti za evropskim primjerima te pružiti više poticaja jednom takvom mjestu, umjesto da ga koči, jer ukoliko Palach nastavi propadati ovim tempom to će se vrlo negativno odraziti na kulturnom i društvenom razvoju Rijeke.

    avatar

    24.05.2007. (04:30)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...