Komentari

domeslatkidome.blog.hr

Dodaj komentar (8)

Marketing


  • Renata

    Za parket: osnove uređenja interijera su da parket mora biti najtamnije drvo prema svom ostalom namještaju. To je savjet moje arhitektice i mislim da je u pravu.
    Što se tiče vrste drveta, također vam ne preporučam parket od trešnjinog drveta, jer je ono mekše od npr. hrasta, pa se s vremenom na njemu pojavljuju udubine ili oštećenja od hodanja.
    Također je ljepše kad se parket postavlja pod kutem od 45 stupnjeva s obzirom na zidove, a ne paralelno sa zidovima.
    Pozdrav

    avatar

    15.05.2007. (15:21)    -   -   -   -  

  • NY

    Nepareni bagrem je malo tamniji ali ne prejako, a po tvrdoći je među najtvrđima pa čak tvrđi i od hrasta. Još ćemo si razmisliti za način postavljanja, meni je bolje pod 45 stupnjeva, a ženi paralelno pa se moramo dogovoriti ;)

    avatar

    15.05.2007. (21:38)    -   -   -   -  

  • Boris

    Znači da parketi idu paralelno :)

    avatar

    17.05.2007. (12:38)    -   -   -   -  

  • graditelj-zg

    Znači naručio si stolariju od neke lokalne radionice kada kažeš da bi trebala biti gotova krajem mjeseca?
    zašto uzimaš staklo 4-16-4 a ne 4-20-4?

    moram priznati da mi je ovo prvi put da čujem za bagremov parket, čuo sam za bukov.
    postavljanje pod 45 misliš na riblju kost ili brodski pod ukoso položen? parket postavljen na riblju kost je najčvršći (najteže se digne zbog vlage) i najmanje se rasušuje.
    inače prije postavljanja parketa podloga treba biti dovoljno suha, obično treba min 2 mjeseca da se osuši, danas parketari imaju vlagomjere pa mogu očitati količinu vlage. čuo sam i za nekakav stroj koji "siše" vlagu, pa se proces može ubrzati.

    bitno je da parket u prostoriji odleži neko vrijeme da se aklimatizira, tj nije dobro danas kupit parket i sutra ga postavljat.
    isto tako mora proći neko vrijeme od postavljanja parketa do lakiranja,min 1 tjedan.

    bitno je da nađeš dobrog majstora i da obavezno vidiš što je dosad radio.

    avatar

    18.05.2007. (13:50)    -   -   -   -  

  • NY

    Stolar nam je predložio to standardno staklo 4-16-4 jer je rekao da je ono sasvim solidno i svi ga naručuju, a sve ostale varijante su dosta skuplje. Gledali smo karakteristike bagrema i hrasta i vidjeli da je čvršći od hrasta, a i malo je tamniji od hrasta što smo također htjeli. Mislili smo na riblju kost, hvala na prijedlogu da njega postavimo to ćemo još kasnije odlučiti kako postaviti. Da, znamo da se treba dobro posušiti to su nam rekli kada smo se raspitivali za parket. Za sada su nam favoriti Požgaj d.o.o. (http://www.pozgaj.com) i Kermek d.o.o. (http://www.kermek.hr), ali ako ima još kojih u Varaždinskoj/Međimurskoj županiji svakako ćemo provjeriti. Za majstora još moramo vidjeti kojeg ćemo uzeti.

    avatar

    19.05.2007. (19:49)    -   -   -   -  

  • L profil

    Pozdrav! Prijatelj mi je prije nekih mjesec dana u svoju novu kuću ugradio parket od bambusa i moram priznat da super izgleda. Princip postavljanja je kao kod laminata (duge ploće koje se spajaju klikanjem). Imaš u raznim dezenima (ovisno o laku) i debljinama! Mislim da se cijene kreću od nekih 160 pa da 200 kn/m2. Koliko sam čuo, radi se o vrlo kvalitetnom podu!

    avatar

    22.05.2007. (08:00)    -   -   -   -  

  • graditelj-zg

    Mislim da je bambusov parket oko 300kn/m2, gotov (znači lakiran, spreman za klik ugradnju).

    Neznam kakve karakteristike ima to staklo 4-16-4,ali staklo 4-12-4 ima k=2.7 do 3.0, a staklo 4-20-4 ima k=1.1 do 1.3 što je skoro tri puta bolje, zbog punjenja argonom i premaza.
    mislim da ti se isplati stavit bolje staklo s obzirom da stavljaš 8cm izolacije,jer će ti inače prozori biti najslabije mjesto na fasadi šta se tiče prolaza topline.

    dali ti prozore radi stolar ili uzimaš tvorničke? pitam zato šta se svi tvornički prozori rade od lameliranog drveta koje je puno stabilnije i manje se krivi i izvija od masivnog jednoslojnog drveta.

    avatar

    22.05.2007. (11:55)    -   -   -   -  

  • stolar

    Bambusov gotov lakirani parket debljine 12 mm stoji 180 kn/m2.Kupljen i postavljen prije 40 dana.
    Svakako preporučam staviti staklo punjeno plinom argonom ( postoji i kripton ali se trenutno ne isplati zbog relativno visoke cijene - 1oo kn/m2 nadoplate).On je taj koji spušta koeficijent sa 1.3 na 1.1 a poseban premaz tzv. low-e spušta koeficijent sa 2.7 na 1.3 ( obavezno uzeti ).

    Bagrem je kvaliteno drvo koje ima dosta prirodne impregnacije pa je kao takvo manje osjetljivo na vlagu od recimo hrasta ili bukve.

    Za tvrtku koja ti radi stolariju sam već čuo tako da oni sigurno znaju da trebaju raditi sa lameliranim drvetom.

    Mali savjet : traži aluminijsku okapnicu na štoku i na krilu ako već nije ponuđena u standardu.

    avatar

    27.05.2007. (22:57)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...