Komentari

washingtonrocks.blog.hr

Dodaj komentar (10)

Marketing


  • TheGuardian

    Nadam se da isto vrijedi za studiranje u Londonu, jer to je moje slijedeće odredište... Ajmo Sanaderu brže u taj EU, ne misliš valjda da si sam mogu priušit 250000 kuna na godinu? :D

    avatar

    07.05.2007. (14:17)    -   -   -   -  

  • TheGuardian

    Hm... Kad ste već spomenili da Vam je blog postao svojevrsna cyber-kavana, pa eto da začmem temu... Zanima me tko od vas namjerava studirat vani i koliko vas se namjerava vratiti natrag u Hrvatsku po završetku studija. Čitam po novinama kak se opet žale zbog odljeva mozgova, no ponekad se ti "mozgovi" odluče vratiti i stečenim znanjem/kapitalom pomoći državi. Zanima me namjeravate li i vi biti jedan od takvih. Pozdrav svima

    avatar

    07.05.2007. (14:20)    -   -   -   -  

  • Vibbi

    Pozdrav Bojane. U vezi studija, američki faks je relativno lagano upisati, još ga je lakše završiti. Jedini je problem isto i platiti. Znam jel govorim iz iskustva, završio sam američki faks prije nekih pet godina. Kao i ti ja sam bio na stipendiji, iako je za ne-amerikance to dosta teško osim ako nisi prvoklasan sportaš. Ja sam npr. dobio stipendiju radi dobrih ocjena i financijske potrebe, ali to je zato jer moj faks iako američki, nije lociran u USA već u Parizu. S druge strane jednom kad se upiše američki faks, vrlo lako se završava. Isto tako, lagano se dobije i posao, pogotovo u Hrvatskoj (pod uvjetom da nostrifikacija kod nas prođe kako treba).
    Uglavnom, odličan blog, daj piši malo o životu u DC-u. Živio sam tamo okopola godine i meni je bilo koma, apsolutno nezanimljivo i bez veze. Pozz....

    avatar

    07.05.2007. (17:21)    -   -   -   -  

  • newyorcanka

    slazem se s vibbijem, vecinu americkih fakseva je lako upisati. koliko ga je lako zavrsiti ovisi o studentu samom, ako se ide linijom manjeg otpora, onda ga je i lako zavrsiti. studij je uglavnom lakse upisati kao transfer student nego kao freshman tako da je dobro u hrvatskoj prvo upisati neki studij, makar samo forme radi. stipendije za strance su dosta rijetke, pogotovo na dodiplomskom studiju, ali postoje. uvijek je jeftinije upisivati javna gradska sveucilista nego privatne fakultete. najvazniji faktor u svemu tome je ipak, kao sto nas domacin pise, imati nesto srece...

    avatar

    07.05.2007. (17:34)    -   -   -   -  

  • josipa:)

    Pozdrav.blog je odličan,ali možda da malo više pišete o životu u D.C. ili SAD-u opčenito i možda da napišete jedan post o školovanju i radu u Americi (nekoliko tehničkih podataka).
    Pozdrav iz Karlovca!

    avatar

    07.05.2007. (22:51)    -   -   -   -  

  • hebatga

    Amerika je puna takvih "do-goodera" velish. Pa aferim jarane mora bit da u njoj kratko zivish, al neka fala Bogu nauchit chesh ako ti viza potraje.
    E pa ja sam u Omerici i studiro, i radio, i ljencharim vech godinama jer mi ne treba radit ali se ne mogu oteti dojmu da je najgadnija i najsebichnija zemlja od onih u kojima sam imao priliku zivjet (GB, Francuska, Njemachka i Japan). Ne sretoh valjda te tvoje dogudere iako sam, medju ostalim, jednom radio na prilichno visokom polozaju u presjednichkoj kampanji demokratskog kandidata a nije mi jasno kako medju tolikim poshtenjacima za svaki poso moram angazirat odvjetnika koji koshta nekih 300-ineshto zelembacha na sat jer sam jednom pokushao bez toga pa "popapo govno", tj. zbog jednog izraza od dvije rijechi (da samo dvije rijechi koje su se mogle protumaciti "vako i nako") popushio stotine tisucha dolora u korist jedne hebene korporacije koja je imala vishe para za sudski proces. I gdje mi se svi smjeshishe nako "od uha do uha" i prijateljski me tapshase dok nisam potpiso ugovor.
    Hajde chovjeche batali s glupim zakljuchcima, socijalizam kojeg ja nisam volio pa zbog toga posho u svijet je bio 10 puta poshtenije drushtvo od ovog u kojem mi zivimo a Hrvatska se iznesrechila ne zato shto je imala socijalizam nego zato shto je prihvatila "tko je jachi, taj kvachi" kapitalizam u kojem se sve (apsolutno SVE) mjeri materijalnom snagom a sve ostalo je onako kako je davno predvidio G. Orwell. S tim da skoro ne mozesh sresti chovjeka koji pred materijalnim neche "podviti rep" zbog chega ja imam puno manje prijatelja sad kad imam nego onda kad nisam imao jer mi se gadi cijenjenje chovjeka prema njegovom materijalnom stanju.
    Btw, pobjeda Sarka u Francuskoj me podsjeti na davnu zgodu kad je jedna Francuzica koja mi je bila kolegica ovdje na post-diplomskom rekla "jedino chega se plashim da che Francuska jednog dana postati ko Amerika". I izgleda postala, "nalet je bilo" rekla bi moja pokojna baba. Isto onako kako je i Hr postala "nalet je bilo" shto je veoma idiotski pripisivati socijalizmu za kojim ja danas zalim bez obzira shto nisam imao "kriza da poljubim" jer sam imao okolinu koja je znala onu "chovjek bez srama nije chovjek nego zivotinja". A americhki gospodarsko-socijalni sustav se danas skoro potpuno zasniva na "fainder kipers, luzers vipers" shto iskljuchuje svaki sram gdje potoji samo jedna boja, ona dolarsko-zelena koja moze kupiti veliku kuchu i auto ali ubija sve on zbog chega smo sebe nazivali "inteligentna vrsta". A, da prostish, meni je zivot u okviru "inteligentne vrste" u doba socijalizma bio daleko svrsishodniji nego u okviru "zaglupljene potroshachke vrste" koja kvalitetu zivota mjeri iskljuchivo kolichinom potroshenih dobara od kojih vechina i nema neku upotrebnu vrijednost preko onog sitno-iskompleksiranog "imam vishe od susjeda".

    avatar

    08.05.2007. (02:31)    -   -   -   -  

  • knut

    Cijenjeni, kritika nije bila upucena u smijeru sto si ti izabarao jer to se na blogu podrazumijeva,
    vec je bila upucena tome sto je usfalio neki daljnji komentar ili opsaka na prikazane informacije.
    "Crucify me" ? hahahaha

    avatar

    10.05.2007. (08:41)    -   -   -   -  

  • don kihote

    nisam ništa pročita osim gornjeg teksta
    gori spominješamerički kredibilitet u vanjskoj politici
    kao pozitivan primjer ističeš balkan
    moje osobno mišljenje je da je to bio stjecaj okolnosti, nije bilo nekog velikog financijskog interesa pa su se odlučili tako reagirat, s tim da je i to bilo iz ko zna kojih razloga, samo ne poštenih

    avatar

    10.05.2007. (15:34)    -   -   -   -  

  • ante

    KAKO IZIĆI IZ 2008. GODINE ?!

    Piše: Branko Stojković

    Hoće li narod preživjeti sustavne prijevare „velikog zla“, koje mijenja po potrebi svoju „ljušturu“. Iz dana u dan sve je gora situacija u Hrvatskoj. Umjesto pozitivnih političkih i gospodarskih reformi vlada Ive Sanadera je poskupjela životni standard građanima. Dok narod grca u siromaštvu politička „klika“ živi u raskoši.

    Branko Stojković, uvjeren je – da hrvatska je izdana zemlja, od skupine koja uvuklja se je na vlast, koju čine ratni profiteri, lopovi i prevaranti... Vladavinom terora u Hrvatskoj oni navršavaju svoju mjeru.

    Svu tragediju koju hrvatski narod „danas“ preživljava je zbog komunističkih moćnika, koji su se kao ateisti preobratili na kršćanstvo. Tu pojavu najbolje možemo vidjeti u knjizi dr. Zdravka Tomca „Moj obračun sa KGB-om“ (Izdate 2007.) Tomac su tu kaje i govori – da je svjestan svih svojih zabluda. I da priznaje svoju krivnju i grijehe. On kaže: da je bio dio sustava koji je tlačio, proganjao i ubijao nevine ljude.

    Dakle, da je širio bezboštvo. U opisivanju vlastitih pogrešaka ističe – da je od komuniste postao antikomunista, a od ateiste, da je postao vjernik.

    Tomac govori, tj. priznaje, da je cijeli njegov život do sada bio pogreška – jer u poznim godinama života je doživo „duhovno prosvjetljenje“, koje od njega je težilo žestok raskid s zločinačkom prošlošću, pokajanje ga je dovelo da postane „novi čovjek“. Preobračenik koji je skinuo sa sebe „ljušturu“ nadalje kaže; da je svjestan svoje preobrazbe ( ali unapred se opravdava i ograđuje ) koju će mnogi dočekati „na nož“.

    Obračenicima od komunizma, trebalo je, najprije, da dugogodišni komunistički sustav propade, pa da se onda „oni“ obrate od svoga zla. Tako je komunist, i (bivši) vojni oficiri JNA Franjo Tuđman i Davor Domazet – Lošo, (i njema slični) počeli su čitati, tumačiti i zagovarati Bibliju. Napominjem: Opet jedni te isti, prodaju nam se za vođe, i daju se pravo - da budu oni ispred nas, nas koji smo bili oduvijek na ipravnom putu. Kad propadne kršćanstvo - što će opet izmisliti samo da budu na vlastio? Ti tobože rodoljubi, nakrali su se i sad se mogu moliti Bogu, i s njime komunicirati.
    Licimjeri, licimjeri, vječni licimjeri...

    U Bjelovaru, 29.01.2008.

    NEOVISNI KANDIDAT
    Branko Stojković

    CROATIA / BJELOVAR
    www.stit-bjelovar.hr

    E-mail: branko stojkovic1@yahoo.com
    Telefon: 095/814-82-90

    avatar

    29.01.2008. (11:49)    -   -   -   -  

  • Bebet

    opet mjesto gotovo kipuce vode ce pasti na prasinu s refurbished laptops online

    avatar

    20.10.2009. (18:34)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...