Komentari

rostiljanje.blog.hr

Dodaj komentar (8)

Marketing


  • codegun

    kao vrsnog stručnjaka moram te pitati, da li imaš iskustva s onom gradelom koja ima žljebove i kaj misliš o njoj? Daj nam napiši nešto kako čistiš gradelu i baci lignje na žar da vidim kako ih ispeč a da se ne raspadnu?

    avatar

    07.05.2007. (08:44)    -   -   -   -  

  • GUŠTANJE

    A neznam za te sa žljebovima nisan nikad peka na njima ima mi ih prijatelj,ne izgledaju loše,možda im je čak prednost šta se ulje zadrži u žljebovima pa podmazuje odozdo a može to bit i nedostatak jer se onda dio kao friga u tim žljebovima a ne peče,al ja volim tradiciju koristin naše dalmatinske gradele i meni su super ,a za lignje ćemo vidit kad naleti pogotovo šta je sad prošla sezona od njih pa ima samo zaleđenih.neznam dal si znao al nesmiš ih čistiti nego ih kompletne onako pečeš pa posli kad ti je na pijatu očistiš kost ,a i razlika je dali su naše prave iz mora ili neke japanske zaleđene iz konzuma.U vezi čišćenja gradela nema problema-dok gori vatra bacite ih na vatru nek izgore da se zažare žice a potom ih dignete s vatre i očetkate čeličnom četkom i gotovo,prije nego stavite išta na njih namažete ih malo maslinova ulja na salvetu i premažete.Za ribu je meni bolje ne grijati ih nego samo malom očetkat da se ne zalipi ,neki kažu bolje ugrijat,kako ko je navika,ali kod ribe je najbitnije da je suha znači dobro je osušit i nema lipljenja osim ako nije skroz friška izmora onda je nemože niko spriječit da se ne zalipi.

    avatar

    07.05.2007. (10:59)    -   -   -   -  

  • codegun

    Tak i ja čistim gradelu. Pitam za onu sa žljebovima jer bih baš htio čuti nečije mišljenje tko je probao obje varijante. Ja jesam, ali uvijek na malom roštilju. Sad imam gradelu sa željebovima i kao da fali onaj gušt dima jer se ta gradela ponaša više kao ploča za pečenje. Meso zna ispasti stvarno super jer loj koji se topi vratiš nazad gore. Kad pečem ribu, tu mi fali dima. Nakon što sam probao obje nekako mi se više sviđa ona klasična. Jedino da je riješiti da meso ne bude presuho. Jel tvoja gradela od inoxa? Ja bih takvu odmah navabio ali ove žičane nikad nisu od inoxa pa se brzo izgrebe površina. Takva su mi barem iskustva s malim roštiljima.

    avatar

    07.05.2007. (13:06)    -   -   -   -  

  • GUŠTANJE

    Moje ti nisu od inoksa neko obične od željeznih tondina i super su ,stari ih je sam navarija ima njima već10 godina i uvik su iste a neznan za te od inoksa to ti je samo šminka jer se i one prije il kasnije zacrne od dima,a meso ja sta više mažem i bude super al opet imaš neke komade koji su sami po sebi suhi i teško ih je nauljit ka kotleti svinjski ili but,a to si dobro reka za onu s žljebovima,vjerovatno ispadne kao na flaki a i one su više predviđene za ugljen čini mi se a ja ti ugljen uopće ne koristim samo drva, maslina, loza i stari panji su najbolji dobar žar i ugodan dim a ne kao dim od ugljena.

    avatar

    07.05.2007. (16:36)    -   -   -   -  

  • codegun

    e vidiš to za vatru sam ti baš htio predložiti da napišeš jedan post. Baš sam htio pitati da li koristiš ugljen ili samo drvo? A jel ti hrđa ta gradela?

    avatar

    08.05.2007. (08:44)    -   -   -   -  

  • GUŠTANJE

    Kao šta san i prije napisa samo drva koristin ugljen mi je bezveze ,peka san na njemu kad sam u zg živija na onom malom roštilju,nije bilo loše al ovo je bolje mnogo. A za rđu ,moje ne rđaju jer ih bar dva put misečno koristim a ako ih dugo ne koristiš i vani su ti na kiši mogu izrđati imam jedne takve rezervne al kad ih buden stavija u upotrebu samo ću ih izgoriti na vatri i očetkat čeličnom četkom.

    avatar

    08.05.2007. (10:23)    -   -   -   -  

  • vicko22

    alo! Probaj tikvice narezati na tanje, lakše će ti se ispeći samo ih trebaš češće okrećati.

    avatar

    09.05.2007. (20:49)    -   -   -   -  

  • GUŠTANJE

    A nisu bile velike pa sam ih samo napola ,a ako su pretanko onda se raskaše

    avatar

    09.05.2007. (22:00)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...