Komentari

berix.blog.hr

Dodaj komentar (16)

Marketing


  • cvjetići

    mislim da trošiš previše energije na mentore,na ono što kažu drugi
    svi će oni savršeno objasniti svoje postavke
    na kraju kome ćeš vjerovati ?

    avatar

    07.05.2007. (08:57)    -   -   -   -  

  • blog Sadašnjeg trenutka

    @cvjetić - mislim da trošim točno onoliko energije na svoje mentore koliko treba - ni promil previše, ni promil premalo :D

    avatar

    07.05.2007. (09:36)    -   -   -   -  

  • Hrabi mali pekač

    Koje su sličnosti u učenjima Eckhart Tolle -a i Byron Katie?

    Koliko sam shvatila bit će kako bude i onako će svejedno biti.:D
    A koje učenje treba ubaciti još za žene?
    Moja preporuka ženama: da bi se ova fantastična učenja i spoznaje prenjela u stvarni život žena treba čitati i kolumne Žuži Jelinek.

    avatar

    07.05.2007. (09:49)    -   -   -   -  

  • blog Sadašnjeg trenutka

    @pekač - Byron Katie i Eckhart Tolle u biti pričaju istu stvar, jedino što Byron Katie daje metodu (The Work) koja ti može pomoći u prihvaćanju sadašnjeg trenutka.
    Žuži?!!? Tvoj mentor je Žuži?!?! Čini mi se da je pred nekim još nekoliko brakova i jako puno seksa :)))

    avatar

    07.05.2007. (09:54)    -   -   -   -  

  • Hrabri mali pekač

    Lol :D, ajde Berix ne zezaj, pa ne moram ići u krajnosti. U ostalom da se ikada i razvedem nikada se više nebi udala i to je 100%. Žuži je legenda! Ja sam sama sebi mentor :D

    avatar

    07.05.2007. (10:07)    -   -   -   -  

  • K@te

    @Pekač: Kako možeš 100% tvrditi da se ne bi ponovno udala? Zamjerio ti se brak ili...? Mislim da tu vrijedi ona: "Nikad ne reci nikad".
    @Berix: Što su od ovoga imena, a što prezimena: Byron, Katie, Eckhart, Tolle?

    avatar

    07.05.2007. (12:21)    -   -   -   -  

  • blog Sadašnjeg trenutka

    @K@te - Eckhart, Byron - ime, ostalo prezime. Valjda :)

    avatar

    07.05.2007. (13:18)    -   -   -   -  

  • Vrag nosi Manolo

    Pitanje (naravno) nevezano za post(ove) - obzirom da je cijena CD/DVD-a (ima već tome dosta) porasla za xy radi zaštite autorskih prava (zapravo više kao naknada štete ili kompenzacija, ne dobiju od prodanih punih već od praznih CD-a. Tj. oni dobiju dio novca od svih praznih prodanih CD-a) Da li to sada znači da se prženje legaliziralo?? Da li ja time više nisam "kriminalka" :)

    avatar

    07.05.2007. (18:03)    -   -   -   -  

  • K@te

    @Berix: Hm, znači ženska se zove Byron, a preziva Katie?! I muž i sin (ako ih ima) joj se prezivaju Katie?! Zanimljivo.
    @Moki: AFAIK, nije se prženje legaliziralo, nego ti je poskupilo prženje vlastitih fileova (fotografija koje napraviš s vlastitim digitalcem, filmova koje snimiš s vlastitom kamerom, dokumenata koje vlastoručno napišeš). I to ako su prazni CDi poskupjeli, jer mi se čini da se o tome samo pričalo, a da se još nije realiziralo (mada ih ja daaavno nisam kupovala jer mi još traje zaliha od ranije).

    avatar

    07.05.2007. (19:12)    -   -   -   -  

  • Vrag nosi Manolo

    "poskupilo prženje vlastitih fileova (fotografija koje napraviš s vlastitim digitalcem, filmova koje snimiš s vlastitom kamerom, dokumenata koje vlastoručno napišeš)" - kao nus pojava DA, ali pozadina toga je - naknada koja se daje autorima zbog nelegalnog kopiranja. Jer su se bunili. Oni su više manje jasan pojam, ali bunili su se i grafičari i filmaši jer se i njohova djela kopiraju na CD, pa .....
    Nema veze. To je i onako bila mala provokacija za Berixa :))

    avatar

    07.05.2007. (22:30)    -   -   -   -  

  • Gabriel Arkangel

    Hm...... Iako je rano i ja pokusavam kroz jedno krmeljavo oko procitati post i jos uz to naprezem sve sto imam u glavi da bi pokusao zakljuciti tocno o cem se radi ili oko gojeg planeta se vrtio ova potencijalno opasna filozofija. Sve u svemu post se djeli na dva djela jer u koliko ga ne podjelimo na dva djela tada dolazimo do zakljucka da stvari postanu kontradiktorne a tada se gubi smisao filozofije o svemu. Tocnije u prvom je navedeno da se stvari desavaju upravo onako kako bi morale biti pa ako je tako onda je logicno da smo u drugom djelu skepticni oko toga tocnije da ti ono sto se desilo ne mora pasati da ti upravo to izaziva negativne ili tužnjikave ili kakve god emocije jer ako se desilo po logickom sljedu i onako kako je moralo biti tada to ne znaci nuzno da se desilo onako kako bi tebi pasalo sto znaci da su ti osjecaji opravdani!!!

    Ok ovo je prerano i previse za mene! Pozdrav do drugi puta!

    avatar

    08.05.2007. (08:07)    -   -   -   -  

  • blog Sadašnjeg trenutka

    @Moki - znam da je bila provokacija :)
    @Gabriel - nije pitanje da li su osjećaji opravdani, nego da li ti koriste i da li se može bez njih ako ti ne koriste, nego štete

    avatar

    08.05.2007. (09:28)    -   -   -   -  

  • Burdus

    Bloze pozitivnog utjecaja, ako hoces ljude dovesti u sadasnji trenutak sokiraj ih, jer vecini ego nije dovoljno snazan i balansiran da se moze pomiriti da bi bilo zgodno tu i tamo uciti od nekoga. Siguran sam da ces lako naci metodu. Vrijeme "korektnog" obrazovanja polako prolazi. Pocni sa spoznajnim samarima (ako je to naravno dio tvoje prirode, nisu svi za sve).
    Kao sto veli Miljeno Smoje: "Tukcu iako ne mozes nikad nista objasniti".

    avatar

    09.05.2007. (16:28)    -   -   -   -  

  • blog Sadašnjeg trenutka

    @Burdus - moj glavni zadatak je da sebe dovedem u sadašnji trenutak - a kada to postignem vjerujem da će mi se pokazati ispravni način kako da i drugima pomognem - ako uopće ni bude bilo na meni da trebam pomoći nekome. No za sada, dok ja nisam potpuno u sadašnjem trenutku jedino što mogu iskreno ljudima dati je uvid u detalje mojeg putovanja prema tome -ako to nekome pomogne super, ako ne - ah Bože moj, isto super. :D

    avatar

    09.05.2007. (17:25)    -   -   -   -  

  • Burdus

    Shvacam tvoju poziciju. Slicno mi je. Tolle i Katie su predstavnici Prisutnosti na planeti, no ljudi sebi uglavnom ne dopustaju biti deset gdina u svjesnoj depresiji kao Katie, ili pola zivota neuroticni i poluludi kao Tolle, pa onda im se eventualno ukaze Prisutnost. Duhovnost je za vecinu toliko prejednostavna da je se boje. Ego kao sto znas voli komplikacije. Jako ti lijep blog, bas njezan.

    avatar

    09.05.2007. (23:49)    -   -   -   -  

  • blog Sadašnjeg trenutka

    @Burdus - ne znam što je potrebno za nekoga da postane spreman za otvoriti se Sadašnjem trenutku - to je ionako individualno. Ali vjerujem u onu "kada je učenik spreman, učitelj se pojavi" što znači da ako učenik nije spreman, učitelj nema tu što raditi... Da sam ja prije dvije godine naišao na Byron Katie, vjerojatno bih pročitao, rekao da je fora i zaboravio na to - jer nisam bio spreman.
    BTW, moj dojam je da je pravi trenutak da počneš voditi svoj blog - pišeš zanimljivo i imaš što za reći. Zašto ne kreneš, pa što bude?

    avatar

    10.05.2007. (12:03)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...