Komentari

zoompolitikon.blog.hr

Dodaj komentar (7)

Marketing


  • prvi hrvatski blog

    Pa što drugo očekivati od Hrvata koji je bio "ustaša" kad je trebalo krast novce od dijaspore, a kad su završili tu pljačku bacili se na pretvorbu. Kad su i državu ogulili, vratili se komunizmu.
    Postoji jedna temeljna razlika u polarizaciji Hrvata u odlučujućem ratu prošlog stoljeća. Naime u II, svjetskom ratu ogroman broj Hrvata nije znao što je ustaška ideologija i priključili su se tom pokretu jer im je nudio domovinu Hrvatsku, neovisnu o Jugoslaviji i velikim silama. Nažalost, katastrofalnom politikom Ante Pavelića ostali su i bez domovine i bez časti, uvučeni u genocid koji nema veze s idejom borbe za samostalnost. Tu su ključnu ulogu odigrali kolonijalni interesi uvlačeći nas u bezdan krvoprolića. Zaboravljamo da su se partizani od prvog dana borili za Jugoslaviju prema instrukcijama Rusije i Britanije, dok su ustaše krenule u borbu za domovinu i to nije bila ideologija nego pravo naroda na samostalnost i neovisnost. Dok, s druge strane partizanski antifašizam je čista ideologija koju su partizani uzeli tek nakon što im je dat signal od Britanaca i masona. Stradanje nevinih u II. sv. ratu je čisti genocid i tu nema opravdanja, ali koje je opravdanje partizanima rušiti državu Hrvatsku - zašto nisu srušili samo vlast i nastavili se boriti za Hrvatsku? Koje je još opravdanje partizanima ubijati kolone ljudi koje nitko nije sudio prema djelima njihovim nego prema opredjeljenju za Hrvatsku.
    Mesić je najobičniji falsifikator, kao i njegov prethodnik, jer je hrvatsko sluganstvo i kolonijalizam na zavidnoj razini - kao i njihov "antifašizam".
    Kako god neki partizani u Istri s pravom ističu svoju partizanštinu kao borbu protiv okupatora, ne znajući za ideologiju komunizma, tako su postojale i ustaše koje nisu imale pojma što je to fašizam - borili su se za svoj dom i domovinu - na svojoj djedovini. Ponavljam, Pavelić sa svojom politikom nas je prodao u ratu, a partizani su nas prodali nakon rata. I jedni i drugi imaju ogroman dug prema ovom narodu, s tom razlikom što su ustaše kažnjene za svaki zločin, a partizani nisu kažnjeni niti za jedan zločin. Zar te natruhe iz vlasi misle da je narod lud kao i onda kad su nas ubijali, pljačkali i kao što nas sad progone i izručuju opet tuđinu? Možda i jesmo ludi ako je Tuđmanova politika još na vlasti, a Mesić predsjednik države; sve to hrvatskim glasovima? Na nama je konačno red. Hrvatske ulice čekaju, a blogeri su započeli novu bitku za Hrvatsku!

    avatar

    25.04.2007. (07:51)    -   -   -   -  

  • Prof.dr. Branimir Lukšić

    Zajedničke crte fašizma i komunizma
    Kao komentar na govor Stjepana Mesića o tzv. "komunističkom antifašizmu" evo kratko sistematiziranih zajedničkih crta fašističkog,nacističkog i komunističkog totalitarizma:
    1. sva su tri RADIKALNI POKRETI čije ideologije sadrže u različitoj mjeri nacionalističke i ocijalističke elemente pa odatle oznaka kominista "crveni fašisti", a fašista " crni komunisti".
    2. Sva tri imaju UTOPIJSKE CILJEVE ("treći Reich", pseudo-povijesno novo "rimsko carstvo", "besklasno društvo" kojim se iz "pretpovijesti" ulazi u povijest.
    3. Svi imaju PARTIJSKU DRŽAVU u kojoj je državni ustroj sveden na status prijenosne vrpce putem koje se izvršavaju želje i naredbe partije (nacističke, fašističke ili komunističke).
    4. Sva tri u svojoj povijesnoj pojavnosti kulminiraju KULTOM JEDNOG ČOVJEKA (vožd, duce, führer, generalissimus, najveći sin jugoslavenskih naroda i narodnosti itd.).
    5. Sva ta tri totalitarizma imaju oznake IDEOLOGIJE. Kad jedna cijela kategorija događaja, osoba, ideja ili podataka ne smije biti izložena kritici, tada možemo govoriti o sekularističkoj kvazi-religiji, gdje dominiraju vjera, mit i dogma.
    6. Sva tri stvaraju potpuno ISPOLITIZIRANO DRUŠTVO u kojemu ne možeš postati ni predsjednik udruge športskih ribolovaca, ako nisi "ideološko-politički podoban".
    7. Radi svoga održanja sva tri totalitarizma trebaju VANJSKOG I UNUTARNJEG NEPRIJATELJA, jer nastoje homogenizirati društvo strahom od toga neprijatelja (tzv. negativna integracija diskriminiranjem i sotoniziranjem) (nearijevac, Židov, klasni neprijatelj, buržuj itd.)
    8. Sva se tri temelje na psihologiji i PROPAGANDI MRŽNJE ( rasne, klasne ili nacionalne).
    9. Sva tri nastoje kroz ideologiziranu kolektivizaciju društva OSLABITI OSOBNI I OBITELJSKI IDENTITET, da bi lakše manipulirali ljudima.
    9. Sva tri potpuno RELATIVIZIRAJU MORAL I ETIKU, da bi sebe uzdigli na postolje povijesne nužnosti, gdje CILJ OPRAVDAVA SVAKO SREDSTVO.

    No, ipak postoji jedna količinska razlika među njima. Nacizam je ubio oko 26 miljuna ljudi, talijanski fašizam manje, a komunizam PREKO STOTINU MILJUNA LJUDI.
    Završimo ovaj kratak prikaz riječima poznate (uistinu) antifašističke spisateljice Hanne Arendt. "Nitko nema moralno pravo biti antifašist, tko nije istodobno i antikomunist".

    avatar

    25.04.2007. (20:50)    -   -   -   -  

  • Zoompolitikon

    @PHB

    Slažem se sa tobom, ali ne u potpunosti, naime Tuđmanovu politiku Sanader je svojedobno "borbaški" pobijedio, tako da Tuđmanova politika nije na vlasti, to nikako ne može stajat. Podlegao si pričama poteklim iz radionice onih koje kudiš!

    avatar

    25.04.2007. (21:03)    -   -   -   -  

  • deus

    evo baš čitam kako ključ pada haške optužnice leži u neglasanju cvrčaka dok je tuđman govorio na brijunima o navodnom protjerivanju srba...ne samo da su optužnice sramotne, još je sramotnije ponašanje hrvatskih političara koji su odigrali ulogu kuma na svadbi haaga i generala - ured predsjednika mesica koji je haagu bez trunke pameti dostavio sve dokumente koje je uspio pronaći u arhivima,vlada ive sanadera ciji je akcioni plan tako zdušno gonio gotovinu po svijetu... tužna je zemlja kojoj su dostojanstvo prestali braniti ljudi, a počeli - cvrčci.

    avatar

    26.04.2007. (03:38)    -   -   -   -  

  • prvi hrvatski blog

    @zoom, koliko istine (ne)znamo kod pisanja povijesti, to jedino Bog može reći. Kako nam je dao sposobnost prosudbe i milost spoznaje nemamo baš previše razloga tražiti od Duha Svetoga da nam šapne istinu o ključnim zbivanjima koje masmediji stavljaju pod teoriju urote. Jer kako će drugo moćnici svesti analitičko otkrivanje događanja koje su instruirali najveći centri moći? Sjeti se Čerčilovih i Staljinovih laži pa onda laži o JFK-u, laži koje nam servira obitelj Bush, a i laži naših dodvorača. LAŽ im je zanat jer vlast demostriraju na djeliću zemaljske kugle koja im je servirana na višoj razini.
    Nakon bezbrojnih analiza i stavljanja događanja u realni kontekst mediji pokušavaju lažnim zečevima i lažnim metama odvlačiti pozornost od igre plaćenika što se zovu "vlast". Shvati da ja naša vlast obična skupina plaćenika (nisam siguran čiiji sve novac uzimaju), a mediji su im ulaznica za izbore.
    Kontrapunkt Tuđman-Mesić i Tuđman-Sanader svira po istoj partituri i nema odstupanja; samo se mijenja ornamentika i riječnik. U stanju su promijeniti i tonaltet, samo da bi ugodili uhu glasača, a što čine bez znanja tih istih glasača, treba kopati dublje - ispod onoga što prezentiraju mediji ...

    avatar

    26.04.2007. (09:02)    -   -   -   -  

  • Zoompolitikon

    @PHB

    Sviđaš mi se, iskren si. No, mudro bi bilo kada bismo ipak svi zajedno nešto prihvatili kao istinu, jer tvojim načinom raspredati možemo do sutra, što nas nigdje neće dovesti, a k tome u međuvremenu opet možemo izgorjeti od želje! Istina nam je pred nosom, ne upropaštavajmo dobru priliku. Nadam se da si me razumio. Pozz!

    avatar

    26.04.2007. (21:13)    -   -   -   -  

  • Zoompolitikon

    @Deus

    Super si to rekao, slažem se!

    avatar

    26.04.2007. (21:35)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...