Komentari

pipipiaf.blog.hr

Dodaj komentar (12)

Marketing


  • http://mrak.org

    sretan uskrs i tebi,
    there should be laughter after pain
    There should be sunshine after rain
    These things have always been the same
    So why worry now

    avatar

    08.04.2007. (09:21)    -   -   -   -  

  • Nilo

    Sretan Uskrs, Pipi! Razumijem te potpuno u ovome što govoriš u rušenju nevjerničkih teorija, jer sam i sama u takvoj situaciji. Ne volim se nazivati nekim posebnim nazivom, iako mi je agnosticizam daleko najbliži. Život nas zna iznenaditi, ali mislim da je to moguće jedino ako smo otvoreni prema toj mogućnosti, što ja za sebe priznajem da često nisam. Ne onako otvoreni da čekamo nestrpljivo kada će se nešto neobjašnjivo desiti, nego više na podsvjesnoj, spontanoj razini. Na tvoje pitanje nemam trenutno odgovora.:) Loša faza, opet.:) Ugodan ti dan želim.

    avatar

    08.04.2007. (13:12)    -   -   -   -  

  • Homeless

    U potpunosti se slažem s tobom Nilo. Sretan Uskrs svima!
    Zapravo u životu ne postoji ništa loše što nam se može desiti,
    jer život je vječno traganje za istinom i iz svake situacije trebamo
    naučiti nešto novo - zato nam se i dešavaju :-) ehhhh...
    Sve je stvar vlastite percepcije, kad bi ju pogledali iz ispravnog
    kuta vjerujem da nikada nebi pomislili kako je to što se desilo za
    nas loše, već naprotiv - uvijek vrlo dobro za našu evoluciju!...
    ...makar ne i lagano s obzirom na nivo svjesti na kojem se
    trenutno nalazimo :-)

    avatar

    08.04.2007. (14:57)    -   -   -   -  

  • promatram, razmišljam

    Malo tko će imati odgovor na tvoj pitanje, kad prođe, onda znamo i bolje je tako, zna On zašto i kamo nas vodi, koga nam dovodi a koga odvodi iz naših života ... i bolje je tako ...

    Mnogi smo prošli put kojim prolaziš i, bolje je tako ... zna On što radi s nama.

    Lijepu i blagu noć ti želim, sretan i blagoslovljen Uskrs !

    avatar

    08.04.2007. (20:04)    -   -   -   -  

  • kvaka 22

    Prvi put onda kada je Vesna rekla da više ne hodamo. Imao sam 14 i čuo sam kako se negdje nešto slomilo:)

    Drugi put kada je supruga rodila prvo djete (sina)...do tada sam mislio da je sve samo zezancija i da mogu brojilo vratiti na početak kad god hoću...je, brus!:). Poslije ih je bilo još
    ( djece , mislim), ali tada je to već bila stara stvar :)

    Treći put kada mi je prva granata opalila pod guzicom . Ajme, straha. Od tada živim bolje i ljepše, sve mi ima jače boje i intenzivniji miris.Snijeg je bjelji i hladniji, sunce jače i toplije, misli jasnije.Permanentni fleš, stalna ekspozicija...kad odem u Zagreb, pa opali onaj s Griča, dobijem želju zaroniti pod prvu klupu na Zrinjevcu, he,he.

    Za četvrti puta neću reći, ali želim biti do kraja fer, pa priznajem da i taj put postoji.

    avatar

    08.04.2007. (23:28)    -   -   -   -  

  • pipi_piaf

    mraČe, briga je čudna stvar... kao da njome mislimo da možemo spriječiti sve ono što ne želimo da se dogodi...
    nilo, teško je biti agnostik, znam iz iskustva! Da, otvorenost na toj nekon spontanoj, opuštenoj razini - gdje se ništa ne očekuje, nego naprosto živi. Otvoreno prema životu, a zatvoreno prema strahu. Strah je to što nas sprečava da damo životu priliku da nas iznenadi. Utješno je da - kolikogod mi od toga bježali - život ipak nađe načina da nas izbaci iz kolosjeka. U pozitivnome smjeru:-)
    homeless... trudim se misliti da nismo zatvorenici "svoje razine" svijesti. upravo iskustva i život jesu tu da nas prebacuju na više nivoe: što prije shvatimo da je čekanje zapravo samo odgađanje rasta, to prije počnemo iskorištavati to vrijeme koje nam je dano u svoju korist.
    promatram, razmišljam... da, i ja mislim (barem danas) da tamo netko zna što radi s nama.
    kvaka 22, da nije bilo vesne, možda ne bi bilo ni sina, zar ne? da nije bilo supruge, možda ni granata pod guzicom ne bi učinila da 'od tada' živiš bolje i ljepše? I četvrti put postoji? Divno. Znači, život korača:-)

    avatar

    09.04.2007. (00:08)    -   -   -   -  

  • kvaka 22

    Korača, nego što! I to (pre)velikim i (pre)brzim koracima, he,he.
    Rado bih sada da malo više plazi, a malo manje korača:)

    avatar

    09.04.2007. (00:23)    -   -   -   -  

  • Promatrač-Dogodilo se...

    Rusenje nevjernickih teorija... to mi je nesto poznato... cak sam to dotaknuo i u jednom od postova... znaj jedno... ne moras pripadati oficijelnoj religijskoj skupini da bi bila vjernik... ali ti to i bez mene znas!
    O trenucima za koje pitas... bilo ih je prilicno... cini mi se da mi je neko bacio kinesku kletvu "da zivis u zanimljivom vremenu" pa su mjene ceste... nekad dobre... nekad lose...

    avatar

    09.04.2007. (00:40)    -   -   -   -  

  • Tri Pojma

    Draga moja nevjerna vjernice... Svi mi vjerujemo i nije nužno da to bude baš onako kako su nam rekli da trebamo. Došavši u ovaj virtualni svijet upoznala sam neke ljude i držim da to nije bila slučajnost. Jednostavno smo se namirisali, a pri prvom kontaktu smo otkrili da nas vežu isti gradovi iz kojih smo potekli, interesi o kojima nismo govorili na blogu... pa čak i prijatelji izgubljeni u ratu i koje godinama bezuspješno tražimo. Bilo je tu, naravno i onih koji se samo debelo naprskali parfemom pa ti njuh malo zavedu... a kad parfem ishlapi...jao! I to je život. Povezao nas je Bog, slučaj, intuicija... nešto dvadeseto? Nije bitno... pa se vraćam na ono što je:
    U životu ima puno trenutaka poslije koji život više nije isti, ali rođenje djece je najveći. Više ništa, baš ništa nije isto... Mijenja se tvoj način života, navike... Mijenjaš se ti.

    avatar

    09.04.2007. (09:23)    -   -   -   -  

  • pegy

    Vjerovati i ne vjerovati kako sam već spomenula, NUŽNO znači propitkivati, sumnjati, tražiti odgovore. U ljudskom rodu nije se rodio onaj vjernik koji nikada nije posumnjao, kao što i ne vjerujem da je postojao onaj koji ne vjeruje, a da nije bar jednom pomislio da Nešto postoji. U svim tim propitkivanjima, mislim da je najvažnije naći smisao vlastitoga života, biti čovjek prema sebi i drugima i pronaći put koji će nam ujedno biti i oslonac kroz život. Meni je s Bogom život puno lakši. S njim život ima posebnu dimenziju za koju bi mi drago bilo da ju upoznaju i svi oni koji se s njom još nisu susreli. No i to je izbor. Isti onaj izbor koji nam je i On sam ponudio.

    avatar

    10.04.2007. (14:56)    -   -   -   -  

  • pipi_piaf

    kvaka, neka korača... znam neke ljude kojima stoji - e, to nikako nije dobro!
    promatraču, da, svi smo vjernici, samo što neki od nas vjeruju u neke inicijalno ne baš religijske stvari. ja sam jedna od tih ljudi...
    zona, kako si me lijepo naslovila!!! baš sam mislila kako je oksimoron napisati da sam 'neuvjerena vjernica' - i jedno i drugo imaju isti korijen, dolaze od iste riječi, od vjere:-) nema slučajnosti... drago mi je da smo se srele.
    pegy, dobra si vjernica... baš onakva kakvi bi vjernici trebali biti...

    avatar

    10.04.2007. (15:26)    -   -   -   -  

  • pegy

    Hvala ti Pipi na lijepim riječima. Laskaju, ali moram dodati da sam svjesna da mjesta za usavršavanje ima još jako puno. :)

    avatar

    11.04.2007. (11:46)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...