Komentari

lepina.blog.hr

Dodaj komentar (12)

Marketing


  • lepina

    Prvi dan u prehrani nakon terapije uzimati male zalogaje odnosno gutljaje,jer prvi dan treba uzimati samo juhe od žitarica i sluzi i juhe od riže u pet šest malih obroka.U jednom od postova sam pripomenuo da je Breuss u svojim ranijim izdanjima bio puno strožiji po pitanju unošenja soli nakon terapije,a sada u samoj terapiji preporuča po gutljaj rasola od kupusa odnosno zelja.U starijim izdanjima je bio konkretniji kad je u pitanju klistir kojeg je preporučivao svakodnevno.U terapiji ako nemate stolicu svaki treći dan potrebno je napraviti klistir sa čajem od kamilice i malo kantarionovog ili maslinovog ulja,radi čišćenja organizma odnosno debelog crijeva od otpada,toksina i drugih od organizma odbačenih tvari,koji ,ako bi duže ostali u organizmu ,mogu načiniti štetu.Drugi dan u prehrani možete jesti kašice,u isto tako manjim obrocima.Svakim danom možete povećavati konzistenciju hrane i unositi što više voća.Prije podne unositi u malim obrocima različito voće i povrće,što više boja.Jabuke kruške grožđe,borovnice,brusnice,banane,agrume,orašasto voće i slično.Od svega pomalo. Ne velike količine!I ostaje ono zlatno pravilo jesti opušteno mali zalogaji bez žurbe i svaki zalogaj dobro prožvakati,i dobro izmješati sa slinom,jer proces prerade hrane počinje u ustima,pa su želudac i jetra i ostali organi u ciklusu manje opterećeni,maksimalno iskoriste od unesenog.Automatski unosimo manje količine hrane,nećemo se debljati.imamo uravnotežen metabolizam,krajnji rezultat,dobro i stabilno zdravlje.Osobno izbjegavam goveđe i svinjsko meso,iznutrce.Izbjegavam unos bijelog brašna i bijelog šećera.Koristim brašno od cijelovitog zrna,a umjesto bijelog šećera koristim ,smeđi,melasu i med od agacije kao zamjenu za šećer i sve to u malim količinama.Balansiram unos soli koji je u najmanjim količinama,jer mnogiproizvodi iz prirode u sebi sadrže sasvim dovoljne količine soli.Od mesa uzimam piletinu i puretinu iz domaćeg uzgoja,jaretinu i ribu,kao i sve proizvode mora.Bježim od konzervirane hrane i konzervansa u bilo kom obliku kao vrag od križa.Dao sam nekoliko natuknica ,onako kako ja to prakticiram.Svoje komentare mogu dati i drugi Braco,Martha ,Ane i svi drugi koji imaju više iskustva od mene u zdravoj prehrani i ja još uvijek učim.

    avatar

    29.03.2007. (09:34)    -   -   -   -  

  • Martha

    Vlatko, nije sramota misliti o hrani, nakon toliko dana posta. I ja nisam imala osjećaj gladi ali sam zadnja dva tjedna stalno njuškala po loncima u kojima je moja mamma kuhala za ostatak obitelji. Doslovce sam mogla osjetiti okus hrane preko mirisa. A o kuharicama i receptima da i ne govorim. Skupila sam ih barem stotinjak, od vegetarijanskih, mediteranskih, bezmesnih i svih ostalih. Čak sam se tjedan dana prije kraja posta dala u kupovinu i nakupovala brdo žitarica, voća, povrća, jogurta, sve sa guštom "ja ću to sve uskoro moći pojesti". Ja sam, u dobroj namjeri, nakon tri dana kad sam počela jesti kašice sve previše pasirala pa sam "zaboravila" žvakati po Breussu tako da me petog dana počela boljeti tzv. želučana "žličica". Homeopatica je odmah skužila u čemu je stvar i preporučila mi da hranu ne pasiram već žvačem barem 50 puta svaki zalogaj, kao što vam preporuča i gospodin Lepina. Evo, nakon 16 dana od povratka na hranu, vratila sam 6 kilograma, svaki dan prijeđem 2-3 kilometra, meso neću jesti još barem dva mjeseca (predostrožnosti radi) a jednom u dva tjedna jedem bijelu kuhanu ribu. Naravno izbacila sam sve proizvode tipa, keksa i slatkiša, a kad mi dođe želja pojedem malo suhih smokvi ili grožđica. Puno čitam o makrobiotičkoj prehrani i mogu vam preporučiti knjigu Michio Kushi: "Ishranom protiv raka" u kojoj ima puno dobrih savjeta o prehrani.
    Lijepi pozdrav

    avatar

    29.03.2007. (10:41)    -   -   -   -  

  • gemištaljka

    Poštovani g. Lepina, ostavila sam Vam poruku na svom blogu, sve je ok, ne brinite! Pozdrav!

    avatar

    01.04.2007. (08:11)    -   -   -   -  

  • Dobartek

    Ma kakvo gladovanje.Vjera u Boga i liječi sve !!!!
    Odojak je zakon. Njegovo visočanstvo .

    avatar

    03.04.2007. (22:06)    -   -   -   -  

  • Dobartek

    Ma kakvo gladovanje.Vjera u Boga i liječi sve !!!!
    Odojak je zakon. Njegovo visočanstvo .

    avatar

    03.04.2007. (22:13)    -   -   -   -  

  • Vlatko

    Sretni i siti Vlatko ovdje.

    samo sam vam želio zahvaliti na savjetima o početku prehrane. Poslušao sam vas i nadodao malo svojega te sam u nedjelju u 16.00 počeo s "tvrdom" hranom i do danas, u četvrtak, "natukao" oko četiri kile. Prijelaz je prošao bez ikakvih poteškoća te se vrlo dobro osjećam. Po savjetu liječnice, pričekat ću tri-četiri tjedna i onda otići na pregled.

    S poštovanjem,

    Vlatko

    avatar

    05.04.2007. (10:25)    -   -   -   -  

  • lepina

    Čestitam na izdržljivosti i upornosti što će svakako dati rezultate.Krvnu sliku možete napraviti odmah i bila bi sigurno odlična,čak i biokemijske pretrage.Ja sam napravio krvnu sliku brzo po završetku terapije i bila je fantastična,jedino je hemoglobin bio niži negdje oko 136,ali i on je fantastičan kad se uzmu u obzir sve okolnosti u kojima sam se našao prije toga.Javite nam se svakako s nalazima.

    avatar

    05.04.2007. (19:00)    -   -   -   -  

  • Ante Biliš, Žrnovo 61, 20

    Poštovani

    Zanimam se za terapiju po doktoru Breusu. Koliko vidim iz ovog bloga, mnogi imaju dosta iskustva u svezi s terapijom, te bi stoga molio za informacije, gdje se može nabaviti knjiga doktora Breusa.
    Također, i recepture za pripremu skova, i ostalih čajeva koji se koriste u terapiji.
    Bio bih zahvalan za spomentute informacije

    Srdačan pozdrav
    Ante Biliš

    avatar

    16.04.2007. (11:49)    -   -   -   -  

  • Vlatko

    Breuss inače nije doktor, već travar. Iako znanjem premašuje mnoge koji to jesu. :-)

    Knjigu je moguće kupiti u knjižarama. Ima nekoliko izdanja. Knjiga košta oko 100 kn, a ja sam koristio žutu.

    U vlastitoj pripremi sokove je potrebno nabaviti iz organskog uzgoja (netretirane kemijskim sredstvima) te ih nekoliko puta cijediti kako u njima ne bi ostale "tvrde" tvari. Stoga preporučujem sokove kupiti gotove u dučanima DM, a proizvodi ih švicarska tvrtka Biotta (preporučena i u knjizi), a koštaju oko 25 kn pola litre. Ako ćete se držati minimalne količine soka, 1/4 litre, jtada je jedna boca dostatna za dva dana.

    Čajeve je najbolje nabaviti kod travara koji se bave izradom mješavina, a većina njih zna već unaprijed Breussove mješavine (ja sam ih nabavio kod dr. Ksenije Krajine, Konjička 3, Zagreb, 01/3839-096, ut. i čet. od 14-19h).
    Neke mješavine čajeva uzimaju svi, dok su neke posebno namijenjene određenim bolestima i tegobama.

    Pozdrav,

    Vlatko

    avatar

    18.04.2007. (13:44)    -   -   -   -  

  • Ante Biliš, Žrnovo 61, 20

    Poštovani g. Vlatko
    Zahvaljujem na informacijama. Knjiga je već u nabavi, također hvala i za upute za nabavu trava i samog soka. Sada ostaje naučiti i razumjeti što više.

    Srdačan pozdrav

    Ante Biliš

    avatar

    20.04.2007. (10:35)    -   -   -   -  

  • Vlatko

    Evo, iako malo sa zakašnjenjem, obavio sam pretrage i sve je dobro. :-)

    Krv savršena, osim jetrenih proba za koje je doktorica rekla da nakon svake stože dijete podivljaju te da im treba nekoliko mjeseci da se vrate u normalu.

    Tumorcic se smanjio, ali doktor koji je radio UZV kaže kako to može biti i zbog punkcije.
    Vidjet ćemo za šest mjeseci kad opet idem na pretrage. Bumo videli, rekli su...

    Pozdrav,
    Vlatko

    avatar

    23.05.2007. (13:14)    -   -   -   -  

  • lepina

    Bitno je da se smanjio.Možda će vam izgledati smješno,ali pokušajte stavljati obloge od listiva kelja na izraslinu.List kelja stavite u vruću vodu i izvadite,izvaljajte valkom za kolače i stavite na izraslinu ali onu stranu koja je bila okrenuta prema suncu.Zalijepite sa širokom samoljepivim trakom kojom lijepe rane u bolnici i držite dva sata.Ponovite još jedanput tijekom dana.Aplicirajte još nekoliko dana.To sam činio sa nekim izraslinamana svome tijelu.Još sam utrljivao kantarionovo ulje.Pozdrav

    avatar

    23.05.2007. (17:21)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...