Komentari

benedictus.blog.hr

Dodaj komentar (14)

Marketing


  • whisky bar

    Ne slažem se s tvrdnjom da svijet ide ka zabrani alkoholnih pića i cigareta, a legalizaciji trave. Želi se zabraniti i jedno i drugo. Iz razloga da bi se ekonomski rasteretilo socijalno osiguranje i izdavanja za zdravstvo. Čisti kapitalizam.
    Kao što si napravio distinkciju između alkoholnog pića (čaša vina) i alkoholizma, tako bi trebao napravitzi distinkciju između droge (jedan joint) i narkomanije. Sve što se konzumira u pretjeranim količinama ne valja. Još je Paracelzus rekao da je svaki lijek otrov, samo je stvar u doziranju

    avatar

    24.03.2007. (12:59)    -   -   -   -  

  • svijet koji gledam ružičasto

    prestrašno koliko se nekim stvarima daje pozornosti, a neke se totalno zaboravlja. Ajme bili bi presretni da su cigarete i alkohol najveći problemi na svijetu. Jedna, dvije čašice vina nikog nije ubilo, al rijetko tko ostane samo na dvije čaše. Što se tiče legalizacije droge, ne znam šta bi tu rekla... ista je stvar konzumirat će se i u jednom i u dugom slučaju. Eutanaziju bi odobrila... znam da je sebično uzeti nečiji život, al neki ljudi se doista pate i ako to žele... To nije ubojstvo koje ima namjeru nekom uzeti život nego nekome olakšati muke-što je skroz različito od toga kad neki pijani mladić ubije nekoga zbog 100 kuna. Svi zaslužuju život i nitko ga nema pravo uzet, al za mene bi trebale postojat iznimke. Super tema...Pozdrav:)

    avatar

    25.03.2007. (12:36)    -   -   -   -  

  • mrtva priroda

    Ja sam uvijek bila za spleen... Da bismo se razvijali kao misaone i kreativne osobe, u životima nam je potrebno malo "prljavštine".

    avatar

    25.03.2007. (13:09)    -   -   -   -  

  • Reggie

    Treba dati cigarete i alkohol svim ubojicama, silovateljima, lopovima i Saborskim zastupnicima da piju i puše, pa da i oni budu neprijatelji društva broj jedan!
    Živjeli :-)

    avatar

    25.03.2007. (23:50)    -   -   -   -  

  • delnice

    niko, ali baš niko ne brani čašicu alkohola na dan, dapače, znanstveno je dokazano da djeluje pozitivno na organizam. a duvan je nešto najgore šta čovik unosi u sebe. ali, nije duvan sam po sebi toliko štetan koliko aditivi u cigareti, 4000 kancerogenih tvari!! ej, 4000!!! sa svakon cigareton! sa pola kutije, kutijon, dvi na dan!! i tako iz dana u dan, tjedna u tjedan, miseca u misec i godine u godinu, 4000 kancerogenih tvari..ako se već puši, nek se puši domaća škija, čisti duvan, malo rizle i to je to. a takva je hajka na duvan i alkohol jer su jeftini i dostupni svima, pogotovo duvan. i zato je takva hajka. čak u srbiji su uveli "dinar za duvan", svaka kutija je poskupila za jedan dinar koji se onda daje zdravstvu za liječenje bolesti uzrokovanih duvanon, tlak, rak, plućne bolesti..ima ih dosta, viruj mi..i znan da ćeš sad popizdit, al triba opalit duvanu cijenu 50 kuna kutija! samo, to je malo teško u ovinnašin balkanskin okvirima..
    pozdrav!

    avatar

    26.03.2007. (08:40)    -   -   -   -  

  • killing bored

    ne znam šta da vam svima kažem...propušila sam sa 19 ili 20 godina i puno puta nakon toga prestajala i nije mi uspjevalo, pila sam svaki vikend, nekad i svaki dan...više ne, ni jedno ni drugo i mislim da se ima razloga govorit da su cigarete i alkohol veliki neprijatelji, prije svega jer poprate svaku generaciju mladih, koji ako se ne bave sportom, sigurno probaju nešto od toga, a na stave i puno više ako si ne nađu dobrog partnera...i znate šta je još gore...možete pušit skoro svugdje i nećete bit luđaci, pit možete samo navečer i nećete bit luđaci, ali drogirat se ne smijete ni po danu ni po noći ( to je tek ludost )...ne svrstavam cigarete i alkohol u grupu droga, samo zlouporabu istih...i ni morfij nije loš za nekog ko boluje od karcinoma....radi se o mjeri i onom što prihvaća kultura jednog društva, vani je marihuana very normal, a kod nas maltene heroin... za mene su strašnije cigarete i alkohol jer su "normalne" i dostupne labilnoj i podložnoj mladeži zbog čega im ubija perspektivu i čini ih licemjernima, jer misle da će tako bit od društva prihvaćeni...to je samo moje skromno mišljenje, premda sam uvjerenja da je pokoja dobra cigara i dobro piće u pravom trenutku izvrsno za dušu i tijelo!

    avatar

    26.03.2007. (12:39)    -   -   -   -  

  • **ell@**

    Ma da.. Ajde ja baš prestala pušit

    avatar

    26.03.2007. (14:31)    -   -   -   -  

  • Day

    Slažem se sa svim navedenim iako pušim i znam da je štetno. Ali te hajke na pušače su odvratne u smislu da smo građani drugog reda, da moraš otrpiti bezobrazna pitanja tipa zašto pušiš? pa kako možeš?itd. a s druge strane kad dva frajera posvoje dijete to je normalno i ako išta kažeš u tom smislu ispadaš zaostao i kršiš im ljudska prava.A gdje su moja ljudska prava koja me štite od nepristojnih ljudi?

    avatar

    26.03.2007. (14:39)    -   -   -   -  

  • loparanin

    pozz

    avatar

    26.03.2007. (20:14)    -   -   -   -  

  • vanilla

    najgore mi je to kaj se prostitucija legalizira, i to u kršćanskim zemljama, i što pedofile uopće ne kažnjavaju kak se spda, i to ka slavni mogu 100 puta biti uhvaćeni u kaznenim djelima, i doniti 2 dana uvjetne, ok obični čovjek učini jednu manju stvar iodmah si upropasti pol života, za koje desetljeće sve što je sad tabu, bit će najnormalnija stvar, ak uopće bude svijeta, vanilla

    avatar

    26.03.2007. (22:05)    -   -   -   -  

  • audi

    nazalost sve je to problematicno. Alkohol nije opasan za one koji znaju granicu a cigarete to se vec zna da je zlo.
    pozz.

    avatar

    27.03.2007. (04:11)    -   -   -   -  

  • kuzushi

    Nek sve bude legalno i dopusteno, ipak imamo slobodu izbora pa makar bila i stetna za nase zdravlje... jedino bi trebalo uvesti pravila da se osobe koje ne zele biti izlozene (npr.) duhanskom dimu niti ne izlazu. Jer je i to njihovo pravo...

    avatar

    27.03.2007. (12:16)    -   -   -   -  

  • le masque pandora*

    Truj se,truj se...nego,nije mi jasno kako se ikome vise da razglabati o tome.
    Prozvakane teme kao ispusene kutije i ispijene boce....
    Imala li sta ljepse od kave i cigareta jutrom? Ma dakako da ima,ali ova je samo
    svakodnevna rutina u kojoj mi biramo da li cemo uzivati ili ne.
    Kaj se alkohola tice,uopce necu komentirati...u svakom slucaju bolje da me ubiju cigarete
    nego alkohol,jer s cigaretama sam svijesna svojih postupaka i ako vec zelim nekome nanositi bol bar cu se sjecat toga,pa i postoji mogucnost da me proganja griznja savijesti,a
    s alkoholom cu dopustiti da mi ispije razum kao sto sam ja njega...
    Nego da ne duljim vise,neka cigarete ucine svoje...prestajala sam par puta,pa
    shvatih da su mi one gust,neka mala doza da zacinim dan...istina ponekad je to cijela kutija!

    Kaj?Ja?Ovisnica?ne!!!!!moram si ici zapalit...pozz (samo maturantica);)

    avatar

    27.03.2007. (19:29)    -   -   -   -  

  • Joanna has left Stepford

    moje osobno mišljenje je da je trava puuno manje štetna od cigareta:) vidiš to mi nikad nije bilo jasno, svaka druga ovisnost te drži bar prividnim osjećajem ugode, a pušačima smrdi dim, nikom se nije svidjelo iz prve...jel taj nikotin tolko jaka droga il šta?

    avatar

    28.03.2007. (09:39)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...