Komentari

karakterclub.blog.hr

Dodaj komentar (53)

Marketing


  • **....:::The° luzzer:::....**

    Zanimljiva tema, Wanda, pogotvo stvari vezane uz anoreksiju, užasavamo se takvih slika, na što liče...
    Pozdrav

    avatar

    12.03.2007. (10:33)    -   -   -   -  

  • SEXY MAMA

    Slazem se da je ovaj club postao ozbiljan i da nosi odredenu odgovornost. Isto tako i ja sam nedavno šokirano čitala proana blogove i nisam mogla vjerovati koliko ih ima. Anorexia i bulimia su bolesti i u ovom clubu im se eventualno moze pruziti pomoc i podrska u ozdravljenju ali ne i u samounistenju. Ja sam prosla UN dijetu 2 mjeseca i skinula sam 5 kg, ali sam bas uvijek jela vise kruha i vise kolaca. Shvatila sam da to nije za mene i napravila sam si svoj program koji je obuhvacao iskustvo i procitanu literaturu. Nije drastican i zdrav je, a meni i lagan, uz redovito vjezbanje smrsavila sam 10 kg i dalje uspjesno mrsavim. Uskoro cu napisati post o tome, i podijeliti sa vama. Jos cu jednom napomenuti kako mi je ovaj blog obavezna svakodnevna literatura i kako me potice da ne posustanem i zgrijesim. Jednostavno je lakse kada znas da nisi sam. Svima veeeliki pozdrav!!

    avatar

    12.03.2007. (10:41)    -   -   -   -  

  • Butterflies are beautiful...

    Bila sam na mnogo takvih blogova, stvarno grozno...Ja imam novi post o anoreksiji, pa koga zanima neka svrati. Uglavnom, imala sam jednu susjedu koja je imala bulimiju, tj. još uvijek je ima ali se liječi. Jadnog smo dana te susjede pozvali na večeru. Cura je nešto malo pojela, a zatim odmah išla na WC. I svi smo znali o čemu je riječ. Ta je cura (koja uopće nije bila debela) završila na psihijatriji prije nekig godinu i pol. I još nije uspjela savladati taj poremećaj. Još uvijek kadkad povraća, ali mislim da će se uspijeti izliječiti. Ali, to nije sve. Ta bulimija je ostavila odraz i na njezinom psihičkom stanju. Svaka je sitnica povrijedi i jako je razdražljiva. A tak zubi...Od tog povraćanja svi su joj požutili. No, da ne duljim, danas je UH dan, naš dan presveti! Za ručak imam špagete s umakom od paradajza, a za večeru ću vjerojatno popapati komad torte od kestena. Mmmmm... I, da, evo jedan zgodan receptić za sutra, ČIPS OD JABUKE, ne sadrži šećer a meni je odličan. Pa, evo recept:

    ČIPS OD JABUKE

    1. Jabuke operite, narežite na jako tanke ploške (debljine 1 mm).
    2. Posložite ih jednu do druge na limove za pečenje obložene papirom za pečenje i sušite u pećnici zagrijanoj na 100°C na programu vrućeg zraka dok ne postanu hrskave (1 sat i više).

    avatar

    12.03.2007. (10:45)    -   -   -   -  

  • BMI 37

    Bok!
    Eto da se i ja malo upustim u raspravu.
    1. Sto se tice pro-ana blogova, to bi trebalo prijaviti u vrapce, i da oni onda ureduju. To je ipak mentalna bolest i oni su zaduzeni za to. Dok neka od "leptirica" nije umrla od toga...
    2. Sto se tice bolesti, da i ja sam taj koji je bolestan otisao na ovu dijetu. Ako pogledas moj post, vidjet ces moje razloge. Kada sam otisao lijecniku nakon mjesec dana, bio sam spreman prekinuti dijetu i krenuti nekim drugim putem do smanjenja volumena. Na svu srecu, nisam to morao uciniti. Testirat cu se opet nakon mjesec dana, s time da cu pokusati otici i specijalisti koji 12 godina nije imao pojma zasto mi se jetra buni. Ni dan danas nema pojma.

    avatar

    12.03.2007. (11:00)    -   -   -   -  

  • fotkam, kuham, putujem...

    izvrstan post, stravicna prica o tim mladim curama. nikako mi nije jasno da ih od nauma ne odraca niti nekoliko smrti poznatih manekenki. a premrsavo nikako NIJE lijepo. vec ruzno.

    nedavno sam uzivo srela jednu pravu anoreksicarku, cekajuci sa sinom na pregled kod kardiologa. djevojki je hitno bila potrebna operacija a nije bila u stanju puhnuti u nekavu napravicu kako treba. niti nakon vise pokusaja. nije imala snage. sama operacija je dolazila u pitanje a dok je ona lezala u ordinaciji (ocito joj niti srce vise nije dobro radilo), doktori su saputali i govorili: anorexia ovo, anorexia ono....i naravno da su joj to (teska srca, cini se) morali upisati u karton. da li su ju mogli operirati - ne znam ali cinjenica je bila da su svi zbog njenog slabasnog stanja bili vrlo zabrinuti.

    inace wanda, spominjala si neke trudnice koje su na UNDIETi pa ja dodajem :-), pa da ne bude zabune....ja sam na listi podrske (bas zbog trudnoce) i nisam na dijeti. trudim se samo zdravo i uravnotezeno hraniti i sprijeciti debljanje kao u prosloj trudnoci. sto mi bas i ne uspijeva jer sam vec dobila 9 kila, sto je cak 3 vise od ljecnikove preporuke :-(. tako da se nadam da ce i nakon ljeta ostati pokoja clanica u klubu, kojoj je potrebna dijeta. prevedeno: nadam se da klub nece krajem 90 dana UNDIETe osnivacica zatvoriti vrata :-D. za sada se mogu sloziti sa sexy mama: ovaj blog mi je svakodnevna literatura i podsjetnik da ne posustanem :D---
    ps. bruschette mljac

    avatar

    12.03.2007. (11:12)    -   -   -   -  

  • Wanda

    @lipa mare... predomislile smo se, odistajemo od prvotne ideje i ne zatvaramo "butigu" nakon 90 dana, obećavamo!:-) I nastavljamo sa svačim pomalo, a još najmanje sa UN-dijetom, jer će ona do tada biti temeljito iscrpljena kao tema:-)))

    avatar

    12.03.2007. (11:17)    -   -   -   -  

  • samojainikovise

    pozdrav

    avatar

    12.03.2007. (11:27)    -   -   -   -  

  • **....:::The° luzzer:::....**

    @Wanda, bravo. To su teme o kojima treba pisati, teenageri misle da su anoreksija i bulimija postali "novi modni hitovi" što je strava i užas! Kost i koža- uzrečica je postala realnost.
    Velike podrške i pozdrav!!!

    avatar

    12.03.2007. (11:28)    -   -   -   -  

  • Bigi

    O gospe :( Draga moja, evo me prvi put tu u komentarima (obzirom da se iz opravdanih razloga nisam priključila, nisam ni komentirala al jednom za misec-dva, budem :)
    Šta san tila reć...
    Ova mala, just_me...joj ne želim virovat da je to ona. Ta cura nam se pridružila na forumu nedavno, ima 16 godina, mjere savršene, a odma tila uskočit u našu "sobu za mršavljenje" jer je predebela. Zavraga smo joj eto mi pokušavale objasnit, vidim da ne da je poslušala i skužila nego da ima i taj užasan blog :(
    Koma, baš koma :(

    avatar

    12.03.2007. (11:30)    -   -   -   -  

  • MUSCLE CLUB inc.

    @Wanda, samo naprijed s tom temom, piši i dalje u vezi s tim slučajem!!!
    To je ozbiljna pojava u našem društvu, i kao što je debljina štetna, isto tako biti "kostur" je još pogubnije...
    Samo naprijed!!
    pozdrav!!!

    avatar

    12.03.2007. (11:32)    -   -   -   -  

  • **....:::The° luzzer:::....**

    @Wanda, zaboravial si me staviti na kategoriju muških članova Karakter cluba?!?!
    Ne zaboravi staviti!;)))))
    Pozdrav i podrške

    avatar

    12.03.2007. (11:38)    -   -   -   -  

  • **....:::The° luzzer:::....**

    @Wanda, zaboravial si me staviti na kategoriju muških članova Karakter cluba?!?!
    Ne zaboravi staviti!;)))))
    Pozdrav i podrške

    avatar

    12.03.2007. (11:39)    -   -   -   -  

  • drowsy

    ja bi na svoju visinu-171 tila nekih 65-70 kila. a do tada ohohoh... ma da. prijavila bi se na natjecaj ali nisam jos do tog dosla. ili da... ma ne jos. za koji misec. mozda. jer me malo ubija ovo sa blogom ne stignem sve. kad se rijesim obveza pa onda. a do tad:

    KOLACI RULZ! :)

    avatar

    12.03.2007. (11:39)    -   -   -   -  

  • jja

    Prilicno sam emotivno dozivjela ovaj post, najvecim dijelom onaj o dijelu o bolesti. Preporuke koje si na to nadovezala mogu samo potpisati. Slike ovih previse mrsavih cura su za proplakati. To je poziv u pomoc, poziv za ljubavlju i ne razumijem kako tako daleko dodje, zasto njihovi najmiliji ne reagiraju ranije?
    Recepti su kao i uvijek odlicni. Ove s cesnjakom tempiram na dane kad radim od doma. Eto ja volim cesnjak ali onda se nitko na poslu nece igrati sa mnom LOL.
    E sad da se osvrnem na one koje zabusavaju na dijeti. Svatko mrsavi prvenstveno zbog sebe samog pa ce i te presucene kalorije otici u njegovu a ne moju guzicu. Ja prva zgrijesim ali (valjda i to spada u odrastanje) ne kazem da je sad sve odmah propalo i krenem invaziju na frizider nego kazem - o.k. sljedecim obrokom sam opet na pravom putu i NE ZELIM se vise ubijati predbacivanjem zbog nekog grijeha. Jer ne grijeh nego predbacivanje moje meni ce me natjerati onda da pojedem jos pet grijehova jer sam si ionako sva jadna. Eh to necu.

    avatar

    12.03.2007. (11:44)    -   -   -   -  

  • ledena

    Meni su ovaj blog i ova dijeta donijeli samo dobro. I ne samo meni, već i svima oko mene.
    Upravo to što pričaš. Gricka se voće, i svježe i suho, kad se ide u školu nosi se suho voće sa sobom, umjesto masnog lisnatog tijesta moje dijete si za gablec kupuje integralno i jogurt. Ne pati na light proizvode, već na ono što je zdravije.
    Coca cole više nema. Niti ičeg drugog gaziranog. redovno se pije svježa limunada sa medom. I ledeni čaj, doma napravljen, isto sa medom.
    To su sve stvari koje mi znače puno više od mojih par kilograma manje. što je najbolje, starija je počela utjecati i na svoju okolinu u razredu. Curice se uče da postoje sušene brusnice, da lješnjaci mogu biti izvrsni, da sušena banana nije otrov. Počinju sse kupovati integralni keksi, same pronalaze mjesta u gradu gdje se mogu kupiti i tamo vode svoje mame da im kupe.
    Strašno sam ponosna zbog toga, mada još uvijek vrlo samozatajna. Niti ne znaju tko im se upleće u život :)
    Mislim da je to ono što sam željela. Prvenstveno da moja djeca počnu razmišljati o korisnosti stvari oko sebe, i zdravlju, umjesto o trendovima i glupim pomodnostima. Pojedu one i čokoladu, i neku grickalicu, ali puno puno manje. I sve im manje to nedostaje. Niti jedno odricanje, ili zabrana nisu dobri, no ovako, djelujući na pamet, mislim da je jedino ispravno.
    Mogla bih još, ali i ovako je ovaj komentar predugačak..

    avatar

    12.03.2007. (11:51)    -   -   -   -  

  • fotkam, kuham, putujem...

    wanda....to me jako veseli cuti....:D

    avatar

    12.03.2007. (11:53)    -   -   -   -  

  • fotkam, kuham, putujem...

    ledena - u potpunosti se slazem s tvojim komentarom. slicno odgajam mog sina koji npr. iako smije pojesti i slatkise, cesto sam kaze da ih ne zeli. ili pomfrit - ne zeli ga jer ga ne voli. pomfrit je rijetko na jelovniku i zato mu nije mogao postati navika. ne zeli niti hrenovke. sam poseze za jabukama i jogurtom. a tek mu je 5 godina. znaju djeca sto njihovo tijelo treba, samo im mi moramo dati uravnotezen izbor.

    avatar

    12.03.2007. (11:58)    -   -   -   -  

  • Nessa

    Wanda prekrasan post, jako si lijepo sve to složila i opisala.

    Meni je zapravo kod svake dijete problem restrikcija; kao ono ne smiješ jesti čokoladu, kolač, nešto slatko i onda baš za dišpet nešto u tebi se prelomi i ti pojedeš ono što ne smiš ili ne želiš. Ja nisam savršena osoba, daleko od toga i da dijeti pojedem i kolač kad ne bi smila. Neki dan je moja mama napravila Jaffa kolač i mislite da ga nisam izila? Jesam, jesam i to s guštom, ali nisam se osjećala krivom, potištenom što sam prekršila dijetu, niti sam odustala i rekla gotovo je, ja ovo ne mogu. Slegnula sam ramenima i nastavila dalje. Svi smo mi ljudi i imamo pravo na pogreške. Bitno je ne otić u ekstreme. Ali ima jedna pozitivna stvar u dijeti a to je da se riješiš nekih navika. Ja nemam potrebu više jest štapiće ili neke druge grickalice u 11 sati navečer jer sam gladna, jer nisam večerala ili koji drugi banalni razlog. Isto tako ne osjećam toliku potrebu za slatkim. Ali mi je sad voće veći gušt.

    Pozdrav dragim mojim Karakterkama i Karakterima i imate svu moju potporu i podršku.

    avatar

    12.03.2007. (12:13)    -   -   -   -  

  • CHOCO

    Moram priznati da sam sve više i više impresionirana ovim blogom, karakterclubom, postovima, urednicama, organizaciji, trudu... Ma svime... Ne čitam vas kao blog koji se bavi UN-dijetom, nego kao blog koji se bavi zdravom prehranom i zdravim životom, i zato čista petica od mene... ja bi rado u "članove radi potpore"...

    avatar

    12.03.2007. (12:18)    -   -   -   -  

  • Wanda

    @svima... hvala na riječima podrške:-)
    @CHOCO... osobita mi je čast staviti te na listu:-)

    avatar

    12.03.2007. (12:26)    -   -   -   -  

  • ShoppingicaQ

    Jao, katastrofa!! Tim curama stvarno treba pomoc! Zgražala sam se dok sam čitala njihove postove. Jednom ce im tako biti zao sto ne uzivaju u mladosti i u zivotu. Totalno na krivi nacin razmisljaju o dijeti. Ja sam isto imala problema sa prehranom i jos ju imam ali nikada si nisam dozvolila da to toliko utjece na mene i da dobijem anoreksiju. Pa bit dijete nije da se izgladnjujes i nista ne jedes. Super post! Veliki pozdrav svima!!
    Drzim fige svima koji su na ZDRAVOJ DIJETI koja im ne obilježava život i sve što rade!!

    avatar

    12.03.2007. (12:28)    -   -   -   -  

  • opaljena

    samo da vam kažem...da se osjećam fenomenalno,da se gubitak težine vidi....bar svi to primječuju,što me dodatno hrabri,izgubila sam osjećaj prežderanosti poslije ručka i hitnog ljeganja na trosjed..osjećam se kao leptirica.
    Doma smo svi na mom režimu prehrane,iako oni to nemaju pojma....i svi smo mršaviji za jednu vriču cimenta.
    Voće je glavni prehrambeni proizvod,zatim povrće,a onda meso i tjestenina....a najzadnji su slatkiši....baš kako triba.
    Idemo dalje!!!!!!

    avatar

    12.03.2007. (13:02)    -   -   -   -  

  • suza

    Dan svima, ono gledam i citam i ne mogu vjerovati, tako sam sretna da u mojoj okolini nema "takvih" osoba; osjecaji se mjestaju: sazaljenje i ljutnja.
    Wanda, prasice jedna, gledam te tvoje bruskete, cure mi sline, mastam o sladoledu, mljac, ja popizdim kada vidim sve te recepte i slike! Pojest cu stol i papire, a skoro i kolege, ma njih necu jer mi nije proteinski dan, a i otrovali bi se vjerovatno :)
    @UN-ovka: hvala ti na prijedlogu za ovaj cipsic od jabuke, obavezno cu ga isprobati
    Ajme meni, jedva cekam da nam stignu breskve, marelice, lubenice, dinje....... pocinjem grickati kancelarijske biljcice :)

    avatar

    12.03.2007. (13:58)    -   -   -   -  

  • Maškarada

    Cijelo jutro razmišljam što to dođe tim curama u glavu? Moja kćer ima 9 godina i malkice je punašnija, i naravno pomalo je to počinje smetati. Strašno pazim što ću joj reći u vezi toga jer se bojim da se ne dogodi baš taj KLIK u glavi.

    avatar

    12.03.2007. (14:04)    -   -   -   -  

  • babaipo

    Ovaj je blog kvalitetan i društveno odgovoran. Još jednom mi se to pokazalo baš u ovom postu koji je objavljen danas. Ove strahote koje se vide po blogovima te nesretne djece su zastrašujuće, nisam imala blagog pojma što sve toj djeci može pasti na pamet. Možda pretjerujem, ali imam dojam kao da ta djeca žele same sebe mučiti do uništenja. Njima treba stručna pomoć koju ni jedan blog ne može nadomjestiti, a možda najviše od svega im treba roditeljska pažnja i ljubav. Ovaj blog može potaknuti puno zdravih navika i istisnuti one loše. Za ovaj blog i ovakav program prehrane i životnih navika treba biti mentalno zrela osoba bez obzira na godine. Članstvo je nebitno, prije će za njim "ginuti", nek se ne uvrijede, mlade i nadobudne ili one željne virutalne eksponiranosti i afirmacije (što je apsurdno, ali sveprisutno), nego žene koje se i bez tog statusa ovdje osjećaju "ko doma". A zločesti komentari - ma neka ih, kad nam dođe kriza, da imamo vikati na koga:-)
    Pozdrav svima i ruka podrške!

    avatar

    12.03.2007. (14:06)    -   -   -   -  

učitavam...