Komentari

tricenasesvakodnevice.blog.hr

Dodaj komentar (12)

Marketing


  • CoNtAcT

    pozdrav tebi KOJA NISI ODAVDE! ja mislim da nije ništa čudno to što nam je Hollywood sinonim za film,Hollywood nam je postao životna težnja i to još od malih nogu a da ne govorim za ove generacije koje sad odrastaju u ovom novom potrošačkom društvu,vrijednosti su totalno drugačije nego prije, jebiga,danas svi znamo više o tome što rade Brad Pitt i Angelina Jollie nego tko su nam susjedi,susjedi su dosadni,mi ih oćemo zaboraviti jer tako zaboravljamo i svoju situaciju.Long live glamour! ;-)

    avatar

    11.03.2007. (01:24)    -   -   -   -  

  • tyche

    E sad sam se dobraaaaano nasmijala - i to ne samo glasno nasmijala - to je jedan od onih unutarnjih mentalnih smijehova kad osjetite da vam osit titra LLLLLLLLOLLLLLLLL SAVRSEN CLANAK -i upravo je tako kako je napisano. Doduse nisam odgledala vise od 15 minuta serije Seks i grad, tesko mi je usporediti, ali imam sliku. Da, americki film u cjelini je nedvojbeno zanr za sebe, neovisno o svemu . You made my day s ovim clankom !

    avatar

    11.03.2007. (07:30)    -   -   -   -  

  • tyche

    MOrala sam prevesti ovaj clanak Gazdi, pa smo se slatko nasmijali - i poceli pricati o filmovima, iz cega je proizaslo da ON NEMA POJMA TKO JE WINNETOU - americki junak mog djetinjstva, a on je 44 godine, ja 42 i kao pravo americko dijete vazda gledao tv uzduz i poprijeko. Nikad nije cuo za film , kad sam mu pocela prepricavati , znao je maglovito da ima neka knjiga, ali ni o knjizi puno osim da je od nekog njemackog pisca i da je o zivotu Native amera... eto sad, nisam mu mogla docarati koliko je planetaran bio Winnetou i da smo se kao klinci igrali i skupljali figurice iz zvaka vrecica. Pa ti sad znaj... a o ponasanju americkih teenagera kako je danas u filmovima- samo se nasmijao - da je on to slucajno pokusao kad je bio klinjo, tajo bi ga ko stenca protresao za vrat - odvaliti f word ili nesto slicno je bilo strogo out, nije bas tako bilo u njegovo doba kao sad sa teenagerima.

    avatar

    11.03.2007. (07:53)    -   -   -   -  

  • tyche

    JOs cudesa o zlatnoj americkoj omladini osamdesetih - moj tipicni amer nema pojma o tom tko je Sandokan, sto je Santa Barbara, Povratak u Eden, cuo je da postoji serija DInastija od bivse zene ali nije gledao ... nema POOOOOOOJMA o planetarnim posastima naseg doba kad je rijec o sapunicama.. eh, i da, stari mu je bio staff sargeant i vijetnamski veteran i nije pricao price prije spavanja - nikad.

    avatar

    11.03.2007. (08:45)    -   -   -   -  

  • Nisam ja odavde

    @ CoNtact...točno i baš zato žalosno jer što nas briga Branjolina i Tom i Katie i Madonna i njihovi životi?! Al čini se da nas ipak to daleko više briga nego to ima li našoj susjedi tko donijeti kruh iz dućana jer je slomila kuk? Dosadno, bljak, zanimljivije je je li Brad prevario Angie ili ona njega i hoće li i s kim...to stvarno ima pravog utjecaja na našu osobnu egzistenciju...a život, naš život, prolazi dok se mi bavimo tuđim životima...

    @ Tyche...drago mi je da ti se sviđa i da ste se ti i tipični amer zabavili :o) Mogla bih ja toga još nadopisati jer su američki filmovi ionako snimani po klišejima koje već i komp može napisati pa ne treba scenarista...recimo:

    11. U američkim bolnicama nitko ne prolazi hodnicima kada junak/inja bježe od nekog manijaka. U bjegovima od manijakalnih ubojica junaci/kinje uvijek završavaju trčeći po beskrajnim hodnicima strojarnice u kojima naravno nikada nikoga nema kao niti na hodnicima. Isto je i sa situacijom u kojoj junak/inja ostaje recimo pola sata, dva sata nakon radnog vremena u uredu u nekom neboderu i onda kad ide doma na svim hodnicima nigdje ni žive duše. Isto vrijedi i za ulice. Kad režiserima treba one su uvijek potpuno prazne i tako blok za blokom. Ista pustoš vlada i u kućama...muškarac/žena dođu kući i onda ko manijaci
    izvikuju ime onog drugog uporno ih tražeći: "Hello, anybody home? Stella, John...Hello" i tako jedno pet minuta. Ne znam kako je u Americi ali kod nas doma kad dođeš znaš odmah je li netko doma ili nije, a ako se nitko ne javi kad otključaš stan, ne obilaziš sve sobe izvikujući "Hello, ima li koga?!"

    12. Amerikanci govore "I love you" u prosjeku svake dvije sekunde...nije važno je li avion upravo u opasnosti da eksplodira iduću sekundu ili se završava telefonski razgovor pet minuta nakon što su se rastali, ali svi će Ameri u tijeku jednog filma najmanje 50 puta izgovoriti I love you. Čovjeka izvan Amerike naprosto primi težak napad frustracije što se ti Ameri tako strašno vole svake dvije sekunde i u svim mogućim situacijama dok se nama na ostalim prostorima takve riječi zalome možda do 10 puta u cijelom životu. "I love you" i kao odgovor "I love you too" je najčešće izgovoren dijalog Holywoodskih filmića.

    ....sjetit ću se ja još toga...pitanje za tvog tipičnog amera: jesu li danas tinejdžeri u Americi zaista tako neodgojeni a roditelji tako bespomoćni - uzmimo prosječnu obitelj. Baš bih voljela znati.

    avatar

    11.03.2007. (11:31)    -   -   -   -  

  • tyche

    Kaze on ovako : tako je i jos gore... on je doduse u Evropi od 1988. pa je malo izgubio uvid, ali zna - nekad je odrastati u boljim cetvrtima i pohadanje boljih ( cak i drzavnih boljih ) skola moglo spasiti dobar kucni odgoj , danas je to nemoguce. Danas vise ne igra ulogu - dobar kucni odgoj ili los kucni odgoj, bogati ili siromasni, crni , bijeli , latino ... svi se krecu u istom okruzenju, a zajednicki nazivnik je DROGA. Od light varijanti do tezih - srecom - ne znam koliko je to sreca ili ne, vecina se zadrzi na laksim varijantama kad izade iz puberteta. Droga je doslovce u svakoj pori zivota tamo i to je prestrasno. Roditelji su doista nemocni jer tamo je gotovo ZABRANJENO tuci djecu - danas u Kaliforniji imate zakon ako klepite dijete po straznjici i netko vas vidi, rizikujete socijalnog radnika u kuci i konsekvence. Sto je daleko od toga da on preporuca odgoj pri kojem djecu treba lemati da bi bila ok, ali on tvrdi da su djeca doslovce raspustena u odnosu na nasu generaciju jer znaju da nema posljedica kad divljaju. Njegov caca je obicavao postrojiti njih sve klince pa da vidis da se netko otima i rita i nesto nece ili se buni... Doduse oni su vojnicka obitelj, ali mati ih je imala sedmero- SEDMERO jedno drugom do uha draga moja - pa ti misli... I seljakali su se od Japana, preko Amerike do Evrope kud god je otac sluzbovao. I kaze da je normalna stvar u to doba baby boomera imati bar cetvero petero djece, sedmero je bilo saaasvim ok po ondasnjim mjerilima. Pa tko bi to prezivio da su bili ovako divlji kao ova djeca danas...

    avatar

    11.03.2007. (18:45)    -   -   -   -  

  • Nisam ja odavde

    Tyche...hvala i tebi i F. na odgovoru. To me stvarno zanimalo jer mi je nepojmljiv način na koji su tinejdžeri prikazani u američkim filmovima pa sam se pitala koliko tu ima istine. Žao mi je da je još gore od toga. Osobno mislim da je "nešto trulo u državi SAD-u" i da je ta trulež sve jača i jača i da će im doći glave jednog dana ako oni koji vide o čemu se radi ne uspiju nešto napraviti i preokrenuti. Sumnjam da će uspjeti jer oni koji vuku konce svega neće dozvoliti da se mijenja išta što bi moglo narušiti njihovu vladavinu i moć koja izvire upravo iz te droge, oružja i ratova. Ne smijem krenuti u razmišljanje o tome jer ću napisati roman od posta :o) Uglavnom hvala na odgovoru iako oslikava tužnu stvarnost....

    avatar

    12.03.2007. (18:52)    -   -   -   -  

  • Lotty

    Ovo je bilo stvarno iscrpno ali totalno pogođeno. Ja imam problem s gledanjem bilo kakvih filmova. Ne znam jesu li to vizije ali odmah na početku svakog filma ili serije znam što će se dogoditi, pogotovo sam žestoka na kriminalističke pa mi je sve dosadno. Ali tako je sve izšablonizirano da je vrlo jednostavno za pretpostaviti što će biti dalje. Muž mi je jučer rekao da zašto ja onda ne počnem pisati scenarije. Promijenila sam adresu ali i nick. Lako ćeš me prepoznati ako provrtiš par mojih zadnjih postova. Pozdrav :-D

    avatar

    13.03.2007. (16:22)    -   -   -   -  

  • Tedica

    Spremala sam se mjesecima napisati post na tu temu, ali nikako da uhvatim vremena. Sad si mi skratila muke. Sjetit cu se sigurno jos necega...

    avatar

    14.03.2007. (17:13)    -   -   -   -  

  • Tedica

    Americki filmovi nas jos uce da sve pametne cure nose naocale (sto je u mom slucaju istina, ali ne i generalno), da imaju masnu kosu i totalno su demode po pitanju mode!

    avatar

    14.03.2007. (23:17)    -   -   -   -  

  • catcher

    znas sta je meni super - obicno u serijama nekim. kad bude neka obitelj i svakog jutra jadna zena napravi u kuhinji dorucak za jedno 800 osoba, vjerojatno se digne u tri ujutro i pocne kuhat, a onda muz samo odjuri na posao, bas kao i klinci, eventualno jedan zgrabi komad tosta :D
    i naravno, tako je svakog jutra.

    avatar

    18.03.2007. (19:09)    -   -   -   -  

  • WhomEver

    Osim svega:
    1. Oni idu u krevet u svemu onome u čemu su bili na fešti, u kafiću, bilo gdje, naravno i u cipelama
    2. Nitko nikad prije spavanja ne pere zube, a o tuširanju da se ne govori, tuširanje se obavlja sam ako se za to vrijeme u ostatku prostora treba dogoditi ubojstvo ili prikradati neki manijak, a ako se nekad tokom dana peru zubi, onda je to prilika za razgovor i gledanje glavnog junaka u ogledalu.
    3. Imaju dvije vrste automobila: I. oni koji se zapale čim ih se takne i II. oni koji se voze kad sve već s njih otpadne, čak i koji kotač. Pri tom su brži od svih drugih automobila.
    4. Sve njihove elektroinstalacije iskre kao da je vatromet.
    5. Glavno pitanje i rješenje problema koje se nudi bilo kome u bilo kakvoj nevolji je: Do you want to talk?
    6. Čim netko nekoga opako zariba, to će odmah riještiti sa 'I love you so much'.
    7. Glavna junakinja uglavnom padne šaka nekom razbojniku stoga što joj se polomi potpetica.

    Ima još, ali ostavljam prostora i drugima.

    avatar

    07.02.2008. (18:12)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...