Komentari

sibenikforum.blog.hr

Dodaj komentar (26)

Marketing


  • Q.

    Alexa Santic, kojega cetnicija neopravdano svojata ka svojega, poznati je autor i kultne sevdalinke Emina.

    avatar

    06.03.2007. (23:22)    -   -   -   -  

  • Zna kihot ko je

    A evo nama sada opeta kihota sa svojin znalackin poznavanjem (pored svega ostaloga) i knjzevnosti! Daj covice, dodji sebi. Aleksa Santic, Srbin Pravoslavac, Mostarac, pripada SRPSKOJ knjizevnosti i to je cinjenica. Samim tim "svojatanje" kako ti kazes nema smisla jer se doticni pisac sam tako deklarirao. Znamo svi gdje je bio sahranjen i gdje je sada sahranjen. Da li je po toj logici i Jergovic Bosanski ili Hrvatski pisac? He he jak si kad triba vodu na svoj mlin tirat. Intelektualac a ne zna iskopat shanac. Mali ksenofobice, iskompleksiranog uma. Yeba te brafun. ;)

    avatar

    07.03.2007. (09:42)    -   -   -   -  

  • znan i ja ko si

    Ajde lipo muci i ne bljezgaj ode brez potribe. Kada si vec poceja sa ksenofobijon zavezi ju okolo vrata i obisi se s njon jerbo vecega ksenofoba i kompleksiranoga stvorenja od tebe nema niti na kilometar daljine. A gledaj jadan nebija sebe kako pises pa onda ajde kritiziraj druge kojima nisi niti do pete. A da mi jos neces reci da si svitski covik jerbo znas di se rodija i di je pokopan Aleksa Santic. Pa kada ga tolko volis ajde drzi ga , moremo i brez njega ka' sta moremo i brez tvojih suludih bljezganja.

    avatar

    07.03.2007. (15:05)    -   -   -   -  

  • Q.

    @ Brafunije-Gavunije: Je li zbogradi toga sta je navodno Srbin, Alexa pisa ekavicon i uglaton kirilicon? Ka tvoja bradata marva.

    avatar

    07.03.2007. (15:12)    -   -   -   -  

  • Milord

    Aleksa Santic , rodjen u Mostaru , studirao u Trstu i Ljubljani i zivio u Mostaru.

    avatar

    07.03.2007. (15:18)    -   -   -   -  

  • Zna kihot ko je

    Hehehehehehehehe to kihotije!!!...Ne, pisa je na kajkavstini, a prvu knjigu je izda u Krapini i zvala se "za kaj Kihot voli v rit?" :P. Potegni me...

    Aj ti na (r)adio pa nam koju pametnu...
    Heh sibenski DEMOKRATSKI(????) forum? Daleko ste vi od demokratije.

    avatar

    07.03.2007. (16:07)    -   -   -   -  

  • Q.

    Cerebralna metamorfimoza trofazno-plave ribe: gavun -> brafun -> strun -> salpa -> bugva -> bukva (i to panj)

    avatar

    07.03.2007. (16:13)    -   -   -   -  

  • Šibenski Demokratski Forum

    "Demokratija" ili na hrvatskome demokracija na ŠDF-u proizlazi i iz toga da se realno prikaže činjenično stanje stvari, a da se dopusti čitateljima da komentiraju, kao što i komentiraju... Također se to vidi i iz tekstova koje netko kritizira, a drugi hvali; naravno uvijek svak "svoga konja" ili "svaka voda na svoj mlin"... Nadam se da je "Zna Kihot ko je" shvatio poantu... ;) Administrator

    avatar

    07.03.2007. (16:43)    -   -   -   -  

  • marta

    ne moze on to sam da shvati:)
    Ma zamisli koji si je nick stavija.
    Da "Zna Kihot ko je".
    ajde "Zna Kihot ko je",pricini uslugu svojoj braci.Odvedi ih malo do sikijatrije.Vidis da su bidni paranoicni.
    Sad se odjednom boje petardi,razglednica,maloljetnika..........:)

    avatar

    07.03.2007. (17:45)    -   -   -   -  

  • Znan i ja ko si

    E demokratski raspolozeni " brudetu ". A kako bi tvoje bljezganje osvanilo ode da ono nije demokratski forum. I ko bi ti dozvolija da vridjas, sujes i bacas blato , ne samo po clanovima ode nego eto i po Pjesniku koji ti je odjedanputa zasija za srce. Ajde lipo na tvoju peskariju di ti je misto ka' usmrdjenoj ribi i ostavi se kulture i poezije. Nije to za ribe . Njih motamo u kartusinu .

    avatar

    07.03.2007. (18:05)    -   -   -   -  

  • Q.

    ... a trofaznu plavu ribu u kartu o'guzce.

    avatar

    07.03.2007. (18:11)    -   -   -   -  

  • Q.

    Vascelo-raspetome cetnickom nacionalnom bicu istoriceski prevashodno umesto demokratije bolje pasuje blagodareca diktatura njegovih sopstvenih knezova, kraljeva, vozdova, vojvoda, begova i dahija.

    avatar

    07.03.2007. (22:45)    -   -   -   -  

  • Zna kihot ko je

    E demokratski raspolozeni " brudetu ". A kako bi tvoje bljezganje osvanilo ode da ono nije demokratski forum. I ko bi ti dozvolija da vridjas, sujes i bacas blato , ne samo po clanovima ode nego eto i po Pjesniku koji ti je odjedanputa zasija za srce. Ajde lipo na tvoju peskariju di ti je misto ka' usmrdjenoj ribi i ostavi se kulture i poezije. Nije to za ribe . Njih motamo u kartusinu . (Znan i ja ko si 07.03.2007. 18:05)
    -------------------------------------------------------------------- ------------------
    Aleksa Santic je za takove ka sta si ti izmislija kulturu i poetiku. Sad, to sta vama smeta cinjenica da je on pisac Srpske knjizevnosti to je druga stvar.
    -------------------------------------------------------------------- ------------------
    Molicu lijepo obrati paznju ko je prvi vridja. Kihotu su svi Srbi cetnici. Zanimljivo. Meni svi Hrvati NISU ustase. Q, kad to pocnes uistinu razumjevati onda ces, nadam se, i shvatiti.
    ----------------------------------------------------------------- ----------------
    Ti administratore ako me ne razumis sta se tice demokratije moga bi me titlovati. To bi u mnogo cemu pomoglo puku da me razumi. "Dopusti citateljima da komentiraju" - pa dopustite, shtovani administratore da komentiram. Vi ostali odma drvlje i kamenje. Ma nema frke samo udrite. Temelj demokratije lezi na razlicitoscu misljenja i stavova. Valjda je to svima jasno. E sad, kad Srbin kaze drugacije misljenje to odma ima drugaciju konotaciju nego da je to razlicito misljenje iznio Hrvat. u tome je vasa tuga.
    --------------------------------------------------------------------- -----------
    Kihote tebi triba karta za obrisat bale, ali ne one iz nosa, nego oko usta. Vidis koliko si zapinija. Kad god se spomene bilo sta vezano za Srbe, tvoje infektivne celije bjesnila se u trenutko toliko namnoze da prevladaju zdrav razum.

    Pozdrav svima i довиђења! (титлуј администраторе)
    :)

    avatar

    08.03.2007. (11:18)    -   -   -   -  

  • Znan i ja ko si

    Sinoć, kad se vratih iz topla hamama,
    Prođoh pokraj bašte staroga imama;
    Kad tamo, u bašti, u hladu jasmina,
    S' ibrikom u ruci stajaše Emina.

    Ja kakva je, pusta! Tako mi imana,
    Stid je ne bi bilo da je kod sultana!
    Pa još kada šeće i plećima kreće...
    - Ni hodžin mi zapis više pomoć neće!

    Ja joj nazvah selam. al' moga mi dina
    Ne šće ni da čuje lijepa Emina,
    No u srebren ibrik zahitila vode
    Pa po bašti džule zalivati ode;

    S grana vjetar duhnu pa niz pleći puste
    Rasplete joj one pletenice guste,
    Zamirisa kosa ko zumbuli plavi,
    A meni se krenu bururet u glavi!

    Malo ne posrnuh, mojega mi dina,
    No meni ne dođe lijepa Emina.
    Samo me je jednom pogledala mrko,
    Niti haje, alčak, što za njom crko'!...
    E a sada bi i Bosanci tribali traziti svoje !!!!!!!!

    avatar

    08.03.2007. (11:39)    -   -   -   -  

  • Zna kihot ko je

    Prvo izvinjenje za visetruko ponavljane posta. Ne znam sta se zbilo???!?! Virujte da nije namjerno.

    Ja sam cool sta se tice toga da Bosanci traze svoje. Bosna je satkana od Bosnjaka, Hrvata i Srba. Nemam apsolutno nikakav problem s tim, ali se valjda pita(lo) Alekse kojemu narodu i knjizevnosti pripada. Dalje, mislim da je totalno glupavo o tomu diskutovati. To je isto kad bi ja reka da je Tin Ujevic srpski knjizevnik, a zna se da je veliki dio zivota proveo u Srbiji. I dan danas mu je spomenik na Kalemegdanu. Niko ga nije taka. Tin Ujevic je hrvatski knjizevnik i pripada hrvatskoj knjizevnosti.
    I Tolkin je pisa o Frodo-u, cini li ga to Hobitom? Get the point? Mislim, moze se ovako u krug koliko hoces, no to nije tema topika. Tema su napadaji na SPC koji su, mora se priznati, evidentni. To sta neko misli da razglednicama ovoga tipa, petardama, razbijenim prozorima, verbalnim uvredama i sl. ne treba pridodavati paznju - njegovo je misljenje. Zamislite da se takvo sto desi Katolickoj crkvi u recimo Banjaluci, Beogradu itd...Kakve bi vase reakcije bile? Jos malo pa dicu necete plasiti babarogama neko Srbima. "Budi dobar da ti barba Srbin ne bi dosa...." Ljudi moji okrenite se svitu i pomirenju. Sta vama treba da se desi da bi se ostvarilo pomirenje? Evo ajte recite. Misin, ozbiljno. Nemojte odma na prvu ufuravati sebi u glavu kako je moj ton provokatorski i sa nekim tamo "skrivenim" namjerama. Ja samo zelim diskutovati otvoreno, ali bez predrasuda, koje dobar broj vas ruku na srce, ima. Aj sa' opleti...

    avatar

    08.03.2007. (12:51)    -   -   -   -  

  • Stanko

    a kao , svi vi ste željni otvorenog diskutiranja, i uopće ne smatrate sve Hrvate ustašama

    avatar

    08.03.2007. (13:29)    -   -   -   -  

  • Q.

    "Virujte da nije namjerno." - Tako ste govorili i za Vukovar i Sarajevo.
    "To sta neko misli da razglednicama ovoga tipa, petardama, razbijenim prozorima, verbalnim uvredama i sl. ne treba pridodavati paznju - njegovo je misljenje. Zamislite da se takvo sto desi Katolickoj crkvi..." Naprotiv, katolicke crkve vi ste redon rusili topovima!

    avatar

    08.03.2007. (14:48)    -   -   -   -  

  • Zna kihot ko je

    Opeta ti Q, a i ti Stanko. Ponavljam: Nema VI nego JA i TI, i DA, JA ne smatram sve Hrvate ustasama. Dapace, samo nekolicinu njih. A ti Q i dalje udaras po kolektiviziranju krivnje. 'Ocesh shudarich? :)
    Sta se tice sakralnih objekata opeta VI. Nema VI, samo TI. Razumis? A? Tesko za shvatit? Bojin se da jeste u tvom slucaju. Izvuchi istragama te koji spadaju pod VI (sa svih strana), osuditi, zaprditi na robiju i ekola.
    JA nisan VI.

    avatar

    08.03.2007. (14:58)    -   -   -   -  

  • Zna kihot ko je

    I mojne samo pucati optuzbe, aj malo konstruktivne spike, pa makar ona bila i radikalna. Kako rijesiti problem? Nemoj samo kukati, pa kukati. Sta triba, ka i na Kosovu, isprid manastira i crkava SPC staviti policiju da dezura sa heklerima 24 sata dnevno? Kakvu bi to sliku dalo svijetu i Evropi o Hrvatskoj (mojoj domovini)?
    Opeta ponavljan ne gledajte na moju spiku ka na provokacije, jer to stvarno nisu. Ako budu i kad budu (ako budu:) ja cu to naglasiti, jerbo neki imaju problema da skuze sta je sta i kad je kad. :P (hm, ovo zadnje je jedna od njih).

    avatar

    08.03.2007. (15:03)    -   -   -   -  

  • Q.

    @ Fisch-paprikasch: Ti bi sad tija konstruktivnu raspravu? Sta je nisi trazija ranih devedesetih? Nego si onda sedio na parapetu cekajuci da tvoja kninska banda pobedonosno ujasi u Sibenik, pa da jin harmonikasu zalepis iljadarku na celo i privatis s njima Zikino kolo na Poljani. Di ste vi tzv. konstruktivni Srbi bili za vrime uspona vasega Slobe Hitlera!

    avatar

    08.03.2007. (15:29)    -   -   -   -  

  • Zna kihot ko je

    Eno ga na, opeta kukas...Osim toga, mladicu, ovo sta si ode iznija su ozbiljne optuzbe i vrijedjanja. Tebi ocito triba lancun a ne shudarich. Daj mi reci jesi li ti tup ili glup, ljut i bijesan, ili stvarno ne razumis pa administrator triba titlovat'?
    Evo sa' cu ja ka i ti:
    Ja san u to vrime bija u misijoj rupi jerbo da san izasa takvi ka ti i doshlje sa razniJEH brda i planina bi me sigurno smaknuli na sred ulice i za to ne bi nikad odgovarali. Ali ti to ne mores znati jerbo si ladija muda po razno-raznim Kalifornijama i Ohajima dok je ode bila frka. A onda bi posla par-dav bichava vamo ili uplatija koju stotku dolara i mislija kako si svoj dug oduzija. A? Vidis kako nije lipo kad se laprda i vrijedja. Necu covice s tobon uopce diskutirati jer ti je to ka pas kad ganja sopstveni rep. Promini ton pa moremo. Slika neka ostane ista.

    avatar

    08.03.2007. (15:44)    -   -   -   -  

  • u prolazu

    što ste se raspalili, ne triba nista zaboravit, ali se barem sto se mene tice treba okrenuti zivot taj rat je prosao svi znamo tko ga je poceo i zasto (samo se ostatak svita pravi blesav) i to je to ja zivim sada a ne u proslosti dosta mi je fijukanja granata pokraj uha bilo u fizickom ili figurativnom smislu
    a , ovo je moje misljenje, mi svi na ovakav nacin samo dajemo municiju ekstremistima sa obje strane
    jednostavno hocu da zivim a ne da raspravljam o ratu kao sto su nasi starci raspravljali o onom proslom dobrih 40godina -- tko je, tko nije i td

    avatar

    08.03.2007. (15:48)    -   -   -   -  

  • Q.

    @ Salpa: Lipo o tebe da si prizna kako si tada "bija u misijoj rupi". Bolje reci u pomijari. Ko pravo djubrivo.

    avatar

    08.03.2007. (15:53)    -   -   -   -  

  • Zna kihot ko je

    što ste se raspalili, ne triba nista zaboravit, ali se barem sto se mene tice treba okrenuti zivot taj rat je prosao svi znamo tko ga je poceo i zasto (samo se ostatak svita pravi blesav) i to je to ja zivim sada a ne u proslosti dosta mi je fijukanja granata pokraj uha bilo u fizickom ili figurativnom smislu
    a , ovo je moje misljenje, mi svi na ovakav nacin samo dajemo municiju ekstremistima sa obje strane
    jednostavno hocu da zivim a ne da raspravljam o ratu kao sto su nasi starci raspravljali o onom proslom dobrih 40godina -- tko je, tko nije i td

    Nema se sta za reci - kapa doli. Prica je otisla u drugi pravac...zahvaljujuci skretnicaru Kihotu.

    avatar

    08.03.2007. (16:27)    -   -   -   -  

  • u prolazu

    Qute:@ Salpa: Lipo o tebe da si prizna kako si tada "bija u misijoj rupi". Bolje reci u pomijari. Ko pravo djubrivo. (Q. 08.03.2007. 15:53)

    ako je ovo išlo na moj račun malo objašnjenje obje polovice moga života su bile gdje su bile samo za radi dana žena ću reći sljedeće moja bolja polovica je bila tamo gdje vjerojatno većina nas nikada nije niti će ja se barem nadam biti i zbog toga ima samo posljedica a nikakve pogodnosti kao većina pravih Hrvata stoga Q i zna Q tko je malo pretjerujete
    razlika između nas i ostatka Balkana je u tome što mi ne ubijamo zato što to rade drugi, ne razbijamo zato što to rade drugi, ne vrijeđamo zato što to rade drugi mi smo barem bi želio to misliti civiliziran narod kroz povijest dokazan kao dobar ratnički ali slabo vodimo državu to tek treba naućiti i time se treba baviti meni se više neda i za nikoga i neću nositi oružje nadam se da sam bio jasan a mojoj boljoj polovici se neda i više neće spašavati nosioce tog istog oružja dok se ekipa sa strane bogati stoga gospodo pričajte o tome kako pomoći našim vrlim vođama da bolje vode državu jer oni to ne znaju jer nigdje nisu niti mogli to naućiti pa zaboga državu imamo tek cca17 godina neću da računam puste kraljevine

    avatar

    08.03.2007. (22:57)    -   -   -   -  

učitavam...