Komentari

zvoneradikal.blog.hr

Dodaj komentar (6)

Marketing


  • I love sports

    ejj dobar ti je blog!pozz

    avatar

    04.03.2007. (18:49)    -   -   -   -  

  • šarli

    Mikrovalna, plazma, auto, ronilačko odijelo - skoro ništa od toga nemam - ne čine nas niti bogatima niti siromašnima. Kao i uvijek, sva takva ispitivanja promaše dio cilja. Prava pitanja za moj pojam siromaštva trebaju pitati o stanovanju, zaposlenju, zdravstvenom osiguranju, pravnoj sigurnosti i školovanju djece. Ostalo je kikiriki.

    avatar

    04.03.2007. (20:55)    -   -   -   -  

  • studena

    u koju skupinu spadaju beskućnici i stanovnici kamp prikolica koji su u sve većem porastu u Americi? Ovim ne umanjujem siromaštvo u nas, ali su mi te stvari poznate iz njemačkih statistika, gdje se obitelji vode pod siromašne ako im klinac nema TV i komp u sobi. te nakaradne i smiješne statistike zaista nemaju veze sa stvarnošću i tu su samo da bi izazvale ovakav "AHA-efekt" koji si i ti u svom postu ispustio.

    avatar

    05.03.2007. (13:10)    -   -   -   -  

  • Zvone Radikalni

    @studena - nisam baš shvatio što želiš reći (odnosno pitati) ? A reći da statistike nemaju veze sa stvarnošću mi je poprilično smiješno. Jer statistike su, paaa, statistike. I kao takve ih treba shvatiti i ne tražiti u njima (potpuni) odgovor na "životna pitanja".
    A ono na što sam ja svojim postom htio ukazati je da MATERIJALNI status i siromašnih u Americi uopće nije tako loš.

    avatar

    05.03.2007. (18:33)    -   -   -   -  

  • Zvone Radikalni

    @šarli - da se nadovežem na svoj prethodni komentar - jasno je da statistika uvijek "promaši dio cilja". Ali, od ovih kategorija koje navodiš, 2 od 5 su "pokrivene" u mojem postu - o stanovanju je rečeno, a zdravstveno osiguranje siromašni imaju preko Medicaid programa.
    Ostaje zaposlenje kao doista svudgje prisutni problem siromašnih - ali ovdje je nedvojbena prednost američkog fleksibilnog sustava tržišta rada u odnosu na okoštale evropske modele.
    A što se tiče školovanja, e to je duga priča ...

    avatar

    05.03.2007. (18:37)    -   -   -   -  

  • borgman

    @"prednost američkog fleksibilnog sustava tržišta rada u odnosu na okoštale evropske modele.".... daklem, Zvone , u toj tvojoj anketi nisu pitali koliko je staro to što "imaju". U Njemačkoj postoje gradovi koji preporučuju iznošenje glomaznog otpada na ulicu ujutro (sa svim ispravnim stvarima) i to stoji cijeli dan, siromasi pokupe što im treba, i tek naveče komunalci nose. Na taj način možeš opremiti cijelu kuću, besplatno, uz malo sreće. A fleksibilnost tržišta rada (nije da kod nas nije fleksibilno, radio sam 5 poslova do sada, ovo je šesti)...Medicaid?? je li to ono uvedeno prije par godina??--- uz veliko protivljenje republikanaca, zaštitnika tog istog tržišta??
    A što se tiče ove naše banana države i njenog vodstva, pa moje rješenje je : evakuacija 500 m oko Sabora, proglašavanje karantene, i prekid svih veza sa svijetom (sa bazom su već odavno prekinute)... dati im i dalje njihove plaće i beneficije (jeftinije nego revolucija), a na sigurnoj udaljenosti od te "mad house" smisliti neko drugo, nadam se bolje rješenje (možda čak i prikupiti portire i čistačice jer oni SVI znaju glasovati kompjutorskim sustavom ;-))

    avatar

    07.03.2007. (09:53)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...