Komentari

malenicavecernji.blog.hr

Dodaj komentar (20)

Marketing


  • Wanda

    kad bi sve one zlostavljane progovorile... padali bi svi u afan od statistika...

    avatar

    16.01.2007. (13:17)    -   -   -   -  

  • Kam ide(š), Hrvatska?

    Eehh, daaaa! Možda malo manje čitati ženske časopise, a više pisati o gomili tih skompleksiranih kvazimačosa koji bi još najradije cicali svoje mamice prije nego ih uljuljkaju u postelju. Ovak se potvrđuje novohrvatski običaj: dok se ne događa meni ili mojim bližnjima - ko da se i ne događa. Di si bila dok nije dirnulo u Eciju? I kaj fakat sve mora završit na lovi kao najbitnijem elementu bračne zaje(b)dnice. I onak se zbog love raspada najviše brakova.

    avatar

    16.01.2007. (13:48)    -   -   -   -  

  • Penellope

    Potpisivati bračni ugovor mi je isto kao potpisati da se jednog dana namjeravaš rastati. A namjeravaš li to, zašto se uopće udavati/ženiti? Ne mogu se složiti.
    Nasilje u obitelji je vrlo raširena pojava, i sama sam bila do sedme godine dijelom jedne takve. Kriv je zakon koji je preblag prema nasilnicima toliko da mi se ponekad čini da ih skoro i štiti. A tako će biti i dalje sve dok zakone budu krojili (uglavnom) muškarci.

    avatar

    16.01.2007. (13:54)    -   -   -   -  

  • nažigač

    Priznaj, zašto čitaš ženske časopise? TI?

    avatar

    16.01.2007. (14:00)    -   -   -   -  

  • m.c.

    Osloboditi nasilnika uz obrazloženje da je hranitelj obitelji je zaista nevjerojatno. Onaj koji sustavno zlostavlja svoje članove obitelji nije "hranitelj obitelji" nego je zločinac. Preživjela bi zasigurno ta obitelj i bez njegove "hrane". Treba pomoći, prvenstveno djeci koja se nalaze u takvoj situaciji, te spriječiti da sutra nose traume kojih se zasigurno neće moći riješiti cijeli svoj život (kad već njihova majka nema snage da pekine takav način života).

    avatar

    16.01.2007. (14:47)    -   -   -   -  

  • melvudinka

    slazem se s penellope,jer je zakon zbilja preblag,znam susjedu koju je muž istuko,ona je pozvala policiju,muža su uhitili,i nakon četiri dana pustili,a onda je bilo jos i gore,i sama sam doživjela to,a mogu rec da su krive i žene koje to trpe,jer mislim da ih se premalo odazove i zove policiju,jer se boje ostat same i slično,znači bolje bi živjele s mužem koj ih je tuko ili ih tuče,i onda se pitajmo ko je ovdje lud...?..............

    avatar

    16.01.2007. (14:54)    -   -   -   -  

  • Lion Queen

    A Mara Antičević je toliko doprinijela borbi protiv nasilja među ženama, da je njen rođeni muž svojim aktivnim angažmanom, kršeći sve norme odvjetničke etike, omogućio strpati u zatvor na dugogodišnju robiju svoju branjenicu, koja je u samoobrani ubila muža koji ju je davio. Nećeš ti doprinosa sdp-ovih žena borbi protiv nasilja. Bolje da nam te žene i ne doprinose, možda bismo onda mogle računati na pravdu i biti oslobođene u slučaju nužne samoobrane, dok nas nasilni muževi dave "nježnim pritiskom" na grlo na kuhinjskom elementu, jedinoj ženskoj oazi u stanu. Prave si uzore našla da ih hvališ i o njima pišeš. Da si muško, još bih te i shvatila, ali žena! ccccccccccc

    avatar

    16.01.2007. (14:55)    -   -   -   -  

  • konzervativni

    citajuci i gledajuci medijsku histeriju koja se podigla protiv muskaraca generalno;u Hrvatskoj,moram priznati jedno.
    da sam se kojim slucajem rodio kao zena nikada se ne bi ozenio,a kamoli rodio djecu.pitate se zasto?
    pa kako bi mogao zivjeti sa tim muskarcima,monstrumima zajedno? muskarci su bad gays,muskarci su zli.muskarci su nepotrebni.
    upravo je nevjerojatan taj spolni rasizam koji se udomacio u nasim medijima,iako je cini mi se i ustav negdje spomenuo da smo svi jednaki,svi ravnopravni,bez obzira na spol,vjeru,naciju...
    da,za sve vazi ali ne i za muskarce.pogledajmo letimicno obradu ovoga posta.
    -"citajuci zenske casopise...." (znao sam da postoje casopisi za zene ali ne i zenski casopisi,nadam se da se ne ide u zatvor ako i neki muskarac zaviri u zenski casopis)
    -"osim sto osuđujem nasilje nad zenama,osjecam se pozvanom napisati nekoliko redaka..."(sto je sa nasiljem prema muskarcima,i prema djeci ili to mozda ne postoji?)
    -"to je poruka zenama da pocnu potpisivati predbracne ugovore...." ( sto je sa muskarcima,imaju li oni isto neko pravo,ima li kakva poruka za te ljudske monstrume i zlikovce?)
    dakako,svatko normalan osuduje obiteljsko nasilje,i cinjenica je da je statitisticki upravo nad zenama najvise nasilja,no da li to daje pravo ikome da muskarce kao rod demonizira i diskriminira?
    covjek nije predodreden spolom nego djelom i moralom.
    covjek koji zlostavlja zenu nije muskarac,nego zlostavljac.
    covjek koji pljacka kladionicu nije muskarac nego lopov.
    ne moze se govoriti o muskarcima kao o lopovskom rodu,jer kao sto rekoh mozda muskarci po statistikama rade najvise pljacki,ali to ne znaci da ih spol oznacava.
    isto tako vrijeme je da prestane ta histerija prema "muskarcima" jer zlostavljanje je problem svih nas,i muskaraca i zena,i djece. obiteljsko je nasilje sve vece i sve sire.
    u tom smislu sam protiv spolnog rasizma u medijima,kao i protiv bilo kojeg drugog.hvala.

    avatar

    16.01.2007. (15:00)    -   -   -   -  

  • Lion Queen

    Čuj, Konzervativni, ako tebe žena tuče, samo reci, da joj udruženim snagama razbijemo nos! Sram je može bit!

    avatar

    16.01.2007. (16:12)    -   -   -   -  

  • konzervativni

    jeftin stos lion. ne tuce "zena",niti tuce "muskarac". tuku zlostavljaci ili zlostavljacice,kao i sto analogno tome ne kradu "zene" ili "muskarci" nego kradljivci,ili kradljivice.
    kuzis?
    muskarac/zena je oznaka ljudske spolnosti,a ne kriminalnog dosjea.

    avatar

    16.01.2007. (16:42)    -   -   -   -  

  • stanko_ri

    "Lion Queen" ali ona bar može pozvati "Autonomnu kuću" da ju brani od tebe a Konzervativni ne. :-)

    Lijepa li je medijska moda. Zbog poplave napisa o navedenoj temi ovo društvo neće prestati biti patrijarhalno, a neće ni shvatiti da je i matrijarhat negativnost u istom kontekstu.
    Rođena mater ne luči paradoks situacije, kao npr. moja šogorica:
    "Ma vidi mog sina (15 g. visok, crn, bavi se sportom), samo se cure pletu oko njega"

    Njezina kći od 19 g. pozvala na proslavu novogodišnje noći dvije prijateljice i preko nekoliko muških prijatelja, i sada je problem: "Pa kako to možeš, što li će pričati u selu o tebi, pa to pomalo kurvinski" !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    Nevjerojatno! Dobar frajer je okružen komadima, a žena je kurva ako je okružena muškarcima !!!

    Nasilnici i nasilje su druga tema i slažem se sa konzervom da su oni pod zajedničkim nazivnikom: nasilnici, a ne muškarci, ili žene, ili djeca, ili političari, ili nepolitičari itd.

    Glorifikacija "Autonomne kuće" kao skloništa od nasilnika je ogromna glupost, jer prepušta pojedincima i nevladinim udrugama da se bave društvenim problemom koji bi trebo rješiti postojeći sustav.
    Pa jel vam jasno da ako imate sudstvo i policiju i zakone koji reguliraju tu probloematiku, morate i njih gnjaviti da dovraga počnu baviti se svojim poslom, a ne ostaviti volji entuzijasta da se bave društvenim problemima !!!

    Sva sreća da je medijska moda pedofila prošla, pa ne moram čitati gadarije tipa:
    Dan 1. Učitelj u toj i toj školi na informativnom razgovoru zbog pedofilije
    Dan 2. Učitelj taj i taj (imenom i prezimenom) uhićen zbog pedofilije
    Dan 3. Pedofil taj i taj imao slike nage učenice na svom mobitelu.

    Poslije više nikoga nije zanimalo da je balavica sama sebe slikala golu i to poslala profesoru, i nakon xx vremena ga prijavila pandurima da mu napakosti. BTW: O pedofiliji nije bilo ni riječi, jer je balavica srednjoškolka, a zakon definira da je dijete do (ako se ne varam) 14 g. starosti, a poslije toga mlađi maloljetnik.

    No to više novinare ne zanima jer su dobro obradili tamo nekog zadarskog učitelja za čitav život i taj učitelj nema love za platiti onog skupog nasilnika od A. Nobila da ih ganja po sudu
    i pokupi hrpu love za medijski linč. To što taj više neće raditi u školi ni kao smetlar je manje važno, zar ne.

    avatar

    16.01.2007. (16:48)    -   -   -   -  

  • stanko_ri

    Nastavak teme:
    Smješno mi je pomalo da je za afirmaciju borbe protiv nasilnika i zlostavljača u Hrvatskoj ponajviše napravila jedna francuskinja: Magali De Boers-Čučić koja je je imala "j.jnike" javno reči što joj ta stoka radi, mada je imala protiv sebe popriličan dio medijskog aparata pod utjecajem tada vladajuće strukture.
    Ne znam ni što bih rekao o onom četveronožnom papkaru koji je imao takta javno objaviti ime Ilishe Jarret bez imalo skrupula i bez da ju je išta pitao, a u isto vrijeme je zatajio ime zlostavljača koji po nemoralnosti ni ne spada među sisavce, već prije među gmazove koji pužu po suvremenom hrvatskom poduzetničkom blatu.
    No vjerojatno bi čiča Joso došo glave nekom tamo novinaru u Otočcu koji bi imao hrabrosti istražiti što li se to zbilo, pa je bilo lakše povlačiti po blatu žrtvu. Samo ima mali zajeb. Koliko čujem Ilisha ima i novaca na majstore tipa Ante Nobila koji je uspio mađioničarskim trikom raskrvariti nos bivšoj supruzi; naime jadnik joj je samo pokazao kažiprst manirom majstora judoa trećeg dana, i njoj je odmah potekla krv iz nosa. Tako su valjda i srednjovjekovni samuraji magičnom moći kažiprsta kosili svoje lažljive protivnike.
    No je.. ga. Ovaj papkar ima i odvjetnički ured, i veliki utjecaj, pa nije zgodno o tome pisati, zar ne?! Naime mogao bi tužiti čak i direktora Interneta, ako ne zbog Seve i njene ševe, a onda bar zbog sebe.

    Baš me zanima da li je vlasnica robne marke "Pašteta Suzana" potrošila previše love u predsjedničkoj predizbornoj kampanji pa nije imala dosta love za štampati skriptu o obiteljskom zakonu i sudskoj praksi u nas, a i van ove balkanske žabokrečine, pa onda to podjeliti sucima vrhovnog suda, umjesto onih mali bedževa koje im je podjelila za afirmaciju borbe protiv nasilja u obitelji. Tko zna, možda bi se i cjenjeni suci uvrijedili kada bi pročitali da je netko čak pokušao regulirati navedenu problematiku u našem zakonu, a u praksi se to nije pokazalo kao najefikasnije rješenje, temeljem primjera iz strane i domaće sudske prakse. Možda onda nebi bilo suđenja Ani Magaš, već bi njen, u svojoj palanki velepoštovani suprug prije vlastitog ubojstva i još prije njegovog pokušaja ubojstva supruge, već odavno svirao klavir u nekom kazneno-popravnom zavodu uz obavezno psihijatrijsko liječenje.

    avatar

    16.01.2007. (20:59)    -   -   -   -  

  • pojedinac

    -UJUTRO KAD USTANEŠ POLJUBI ŽENU ,BIT ČEŠ JOJ TAJ DAN PRVI.
    -KAD SE VRATIŠ KUĆI IZMLATI JE ,ONA ĆE ZNATI ZAŠTO JE DOBILA.

    AMEN!

    avatar

    17.01.2007. (10:37)    -   -   -   -  

  • stanko_ri

    quote "-UJUTRO KAD USTANEŠ POLJUBI ŽENU ,BIT ČEŠ JOJ TAJ DAN PRVI.
    -KAD SE VRATIŠ KUĆI IZMLATI JE ,ONA ĆE ZNATI ZAŠTO JE DOBILA."

    To tako biva kod tebe i tvoje supruge, i majke, i sestre, i kćeri, pa misliš da je tako jedino ispravno ili ...

    avatar

    17.01.2007. (12:09)    -   -   -   -  

  • cistiliste

    a šta kad socijalna radnica u B.Manastiru kaže jednoj mojoj "ugroženoj"...pa vratite se doma, a kad vas ponovno istuće onda ga prijavite policiji pa će dobiti tri mjeseca zatvora...a na taj "savjet" šta jadnoj pametnoj socijalnoj reć nego...a da vi odete meni doma, pa ćemo onda imati još i tužbu za napad na službenu osobu....-nema kraja glupostima... zer ne?

    avatar

    17.01.2007. (12:22)    -   -   -   -  

  • pojedinac

    Nisam ja protiv mlaćenja žena.
    Ali neki se red ipak mora znati.Kad nesluša,dobije po pički ,i onda se opameti neko vrijeme.Nije to svaki dan.
    Uostalom one i vole grubijane.Pogledaj kakve filmove gledaju,sve neki akcioni.Nigdje romantike.Jest da jedna veli:
    -Volim grubijane,al ne u mojoj kući.
    Pusti ti njih razmažene su one.
    Treba tečaj za njih.Jer kakav je to muškarac kad ona pisne kad je on namlati,i to javno.On je baba.Nije je kvalitetno izudaro.

    avatar

    17.01.2007. (15:57)    -   -   -   -  

  • zagorka

    nije vrag da čitaš ženske časopise, ja to ne mogu smislit, zaobilazim ih u velikom luku, ne mogu to ni listat a kamoli čitat

    avatar

    17.01.2007. (17:40)    -   -   -   -  

  • Sa dva prsta po tipkovnici

    Kao jedan od najstarijih blogera iskrena dobrodošlica cijenjenoj novinarki.
    Bilo je nasilja i u obitelji i van nje i prije ima ga i sada.Pitam se,koji su mu uzroci,jer uglavnom čitamo ili čujemo tek kao posljedicu.Da li je to kriza morala čitavog društva ili tek osviještenost pojedinih žrtava?Uvjeren sam da su korijeni uzroka u obitelji,večim dijelom,pa i u obrazovanju gdje nastavnici nisu ono što su nekad bili.Ovi danas ,uz obvezni školski program kojeg prezentiraju kako tko,u učeniku više ne vide mlado ljudsko biće,nisu pedagozi,već "samo" voditelji nastave koji učenika vide kao broj u imeniku.
    Iskreno,očekivao sam da ćeš jače zabosti koplje u tu bolnu ranu koja ne ostavlja nikoga ravnodušnim,jer,od zlostavljanja najviše trpe..djeca!
    Osmjeh ti ostavljam!

    avatar

    17.01.2007. (21:27)    -   -   -   -  

  • nemam nadimak

    Pa moram komentirati, čini mi se da je sve to preuveličano, da li zbog osobne promocije recimo Sarnavkine, ili iato što je to in ne znam. Navest ću samo primjer Sanje Sarnavke koja kaže da im se obratilo 2000 žena a od toga 60% zbog nasilja, dakle to je 1200 slučajeva na recimo milijun obitelji u Hrvatskoj. Statistički gledano 1 promil budala u državi koji maltretiraju svoje obitelji je očakivan. Dakle ne radi se o organiziranoj muškoj hajki. Drugi slučaj posjeti gospođa Sarnavka gospođu Getoš Magdić u zatvoru i šokirana je odnosom prema potonjoj, a ni riječi o razlogu zatvaranja. Čini mi se da se dosta osoba iz kruga nevladninih organizacija zapravo najviše brine o vlastitoj promociji na račun uistinu tragičnih sudbina zlastavljanih osoba.

    avatar

    19.01.2007. (09:14)    -   -   -   -  

  • flahajzn

    Kakav bolestan post i jos bolesniji naslov posta!!!! Sudeci po svemu bit cijele price vrti se oko toga sto se "nasilje provodi nad poznatim Hrvaticama". Jadno i pateticno (naravno i licemjerno).

    avatar

    19.01.2007. (10:03)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...