Komentari

ob.blog.hr

Dodaj komentar (8)

Marketing


  • mAgY

    biblija a s time i adam i eva su cista fikcija i iluzija,samo obican mit da bi se mi ljudi postovali i smatrali se bracom,sto je teorijski i u praksi nemoguce...

    avatar

    12.01.2007. (17:02)    -   -   -   -  

  • baranjskaparikaljuta

    svakom krugu je zajednicki radijus i granica..ako je krug znanje a ono okolo neznanje sto je radijus-krug -(znanje) veci veca je granica i veci je dodir sa neznanjem..prijeci tu granicu mogli bi dvojako-biti jednodimenzionalna tocka ili beskonacno produziti radijus

    avatar

    12.01.2007. (17:29)    -   -   -   -  

  • amaely

    Možemo naći sa svakim od navedenih što nas veže, a što nas razdvaja. Predaleko to ide. Sv. Franjo bratom naziva sunce, mjesec, vjetar, a sestrama zvijezde, vodu, vatru, čak i smrt. Osjetio je bliskost s njima samo po tome što su stvoreno od jednog Stvoritelja - njegovog Boga. U ovom slučaju, nazvani su braćom Pravoslavci (ne izričito Srbi) kojima se tako čestitao blagdan. Treba naglasiti da Kršćani znaju kakvu im radost donosi blagdan rođenja Kristova, pa su i međusobno čestitarski raspoloženi. Bila je to lijepa prigoda da se napravi mali, mali korak u duhu ekumenizma (ovaj put ne i međureligijskog dijaloga, jer je Kršćanstvo jedna religija), a Bog zna i mi znamo da imamo neriješenih stvari unutar Kršćanstva koje i jedni i drugi želimo riješiti, ali to mi moramo riješiti unutar Kršćanstva. Zar ćemo to zanemariti? Bliskost s jednim, na kraju krajeva, ne isključuje drugoga. Svi smo umorni od pravdanja u stilu: "Nisam ja tako mislio, pa meni su svi isti" E pa nisu. Bratom nazivam nekoga zato što mi to hoće srce, a ne zato što to piše u nekakvom fiktivnom priručniku za međureligijsko ulagivanje.

    avatar

    12.01.2007. (22:50)    -   -   -   -  

  • Philomena diogenica Q.

    Meni se čini da čovjeku ne treba netko biti sličan da bi mu bio brat ili sestra. :/

    avatar

    13.01.2007. (08:20)    -   -   -   -  

  • malika

    Da Zidovi su Semiti, zapravo kanaanski Semiti, prippadnici jednog dijela Semita (postoje jos babilonsko-asirski Semiti, Aramejci -sjeverni Semiti, arapski Semiti, to si u pravu, ali Braca, koja su bila diskutabilna u komentarima tvog posta nisu bila u vezi s tim, nego s Bracom po vjeri, a vjernici koji su pominjani u tvom postu su braca po svojim praroditeljima (Evi i Adam?) ili jos ispravnije po Sarah i Avrahamu. pa je moja reakcija na "nazivanje brace" od jednog komentatora vezana iskljucivo za to. Mi (vjernici, triju velkih svjetskih religija itekako smo braca (pa oni koji promisljaju neka i promisle). A naravno da smo braca po tome sto smo LJUDI, tesko bi moglo biti drugacije, zar ne?

    avatar

    13.01.2007. (13:45)    -   -   -   -  

  • varosanka

    Eko mi je brat?Svaka osoba dobra srca i postenih namjera, bez obzira na boju i vjeru.Moze li Bog ne pustiti takovog nekog u svoje kraljevstvo nebesko?

    avatar

    13.01.2007. (14:06)    -   -   -   -  

  • ljubica

    Svako ti dobro želim :) I pozdrav od srca šaljem :))))))

    avatar

    14.01.2007. (23:10)    -   -   -   -  

  • king

    GOSPODIN TE BLAGOLOVIO I ČUVAO
    OBASJAO TE SJAJEM SVOG LIC
    I BIO TI MILOSTIV
    POKAZAO TI LICE SVOJE don BRANKO
    I DAO TI MIR

    avatar

    16.01.2007. (06:46)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...