Komentari

faraonn.blog.hr

Dodaj komentar (16)

Marketing


  • lunja

    homo homini... :(
    a opet:i sam ljudski trag ponekad drag...
    makar ostao u pesku pescanog sata...
    makar ostavljen iza lutajućeg hoda...
    :)

    avatar

    06.01.2007. (00:25)    -   -   -   -  

  • Desiree8

    Da...čovjek čovjeku vuk...i kamen za koga proste duše tvrde da ne živi sa skromnom je, neuglednom mahovinom vjenčao svoje postojanje, podijelio svoj život, pomiješao hrapave bridove s njenom svileno zelenom željom da mu bude dijelom, iz okamenjenoga srca darovao joj je dom i zajedničko trajanje...samo čovjek dijeli svoje postojanje na Moje i Naše, samo čovjek može sebično trovati otrovima iz očiju, ušiju i srca, samo čovjekov dodir zna biti tako prijetvoran i sebičan da nudi bol i patnju a zauzvrat očekuje ljubav, žrtvu, zadovoljstvo...I ta učmala ljudska horda ne vidi da se oni koji bi trebali voditi tu nedostojnu, nesuvislim lavežom zaglušenu masu, kao sjene izdvajaju i potišteni, ali ponosnoga duha šetaju šumom...Možda nas baš sićušne, naoko krhke biljke uče kako da postojimo...

    avatar

    06.01.2007. (01:07)    -   -   -   -  

  • faraonn (1998.)

    ... Svijet umornih je paralelan svijetu upornih. Ja vise nikud ne idem, dovoljno sam zalutao .Trag je samo u snijegu iritivan , tada se ostavlja da bi se nasao ali samo prazno zavija i nestaje ,- uloge neodigrane.

    Homo homini... vulpes pilum mutat non mores / mada nijesam siguran /
    ... jedna , meni nekad cudna... Dic rogo qui transis, sit tibi tera levis / Putnice kad prodjes ... kazi , nek ti je zemlja laka. / . Na jednom stecku , nekad , na jednom mjestu.
    Idem i ja LU , a da si ovdje ne bih te ostavio ka ti mene !... Vidis kako sam sad nesto pri kraju ...tebi zelim , beskrajnu srecu !

    avatar

    06.01.2007. (01:15)    -   -   -   -  

  • faraonn (1998.)

    ... Desi tvoj Traktat kameni, nije me prenuo jer znam tvojih misli hod koji ide stazom,- kojom se redje ide ili ne ide. Stazom koja je samo tebi prohodna i ljubomorko si ne otvaras smjer i nema znaka i puna je otsustva . Ljut sam na tebe vec odavno, s kojim pravom dodjes kad hoces ... odes kad hoces... meni oduzimas, da vidim gdje obitavaju tvoje rijeci za tebe i povrh tebe pisane...
    Nocni i mocni moj Saputnice,- kako me lijece ove tvoje price. Pises sa frizerajem po nekad jer me vidis potuljenoga.... Moja draga, Desi !!!

    avatar

    06.01.2007. (01:25)    -   -   -   -  

  • lunja

    ajd' vazi FA...
    ... nakraj srca k'o na kraj sveta.
    gde ti svejedno tragove moze pratiti onaj ko to zeli, cak i kad nisu u snegu:
    pratice ih po šari štepa tvog kaputa koja se u vazduh utisnula kao mali ponavljajuci cik, nalik utisanom orlovom glasanju...
    pratice ih po ukusu polovne srece koji ostavljas na ogriscima jabuka zavitlanim u paprat pored sumske staze...
    pratice ih po pogledu koji se gorko odbija o gorska stabla, kao eho nekog blesavog prebacivanja...
    i naposletku... vise nece pratiti... hodace uporedo... :)

    avatar

    06.01.2007. (09:44)    -   -   -   -  

  • Desiree8

    Ne krijem, ne tajim ništa što tajiti ne bi trebalo. Ja samo nisam pjesnik da bih o svojim bespućima mogla govoriti kao ti. I ne znam jesu li moje staze prohodne za ikoga osim za mene, imaju li svoj početak i kuda vode, vode li ikuda ili me vrte u beskonačnome krugu pa ih kao odgledani besciljni omnibus susrećem i pregledavam uvijek iznova. Ući u taj koloplet i postati njegovim dijelom ni tebi ni ikome drugome ne bi donijelo ispunjenje. Zato se ne trebaš ljutiti, besmislena je ta ljutnja Vladara riječi nad sivom sjenkom što u dubokim šumama traži sebe i svoj nesuđeni dom. Sjenka u riječima odabranih nalazi svoje nikad uobličene misli i hrani se vjerom da šumi ima kraja... jer, ma koliko gusta ta šuma bila, pogled prema krošnjama otkriva da dani nemaju namjeru prepustiti svoje mjesto tami gluhe noći! Dokle god kamen može mahovini posteljom biti!

    avatar

    06.01.2007. (12:38)    -   -   -   -  

  • kamenologija

    Ah, dragi Faraonne, tesko mi je rijecima opisati kao se osjecam, mislim da u dudenu stranih i nasih rijeci, to objasnjenje uopce ne postoji. Moramo u toj ljudskoj hordi da nadjemo put koji je za nas odredjen, a odredjen je, da na njemu prepoznamo prave vrijednosti koje su cesto skrivene u malenkostima, koje zivot zivotom cine. Da bi covjek ustao i njih uvidio mora prvo da padne. Ja stalno padam. Ti si Faraonne, siguran budi, na pravom Bozijem putu, i nek ti je sretno gdje god da te vodio.

    avatar

    06.01.2007. (13:48)    -   -   -   -  

  • mirisdunje

    Djetinjstvo i odrastanje ne mozemo vratiti, kamen je ponekad najljepsi i najmeksi naslonjac, mahovina daje dobrodoslicu, a vukovi....pa zar oni nisu sami sebi spomenici hrabrosti i opstanka. I kad ides, idi cvrsto, ne na prstima, tvojih se koraka nece bojati nitko tko pripada svijetu Prirode, napij se vode sa gorskog izvora, pogledaj ples vilinski, u kolo se s njima uhvati i zadrzi dah....ovjekovjeci ljepotu trenutka u oku i neka ti bljeskom svaku zoru navjescuje.

    avatar

    07.01.2007. (09:49)    -   -   -   -  

  • erin

    dobar ti dan dragi faraone..sjedim i pitam se ko koga trpi.. to trpljenje samo treba prihvatit i onda prestaje biti to što jeste..i ne bi bilo dobro zamjeniti mjesta.. sve je složeno u svemirskom mozaiku, baš onako kako treba da bi ispunilo svoju ulogu.. ostvarilo sebe.. pozdravljam te svako dobro želim..:))

    avatar

    07.01.2007. (10:51)    -   -   -   -  

  • builderica

    dragi Faraonne ,volim tvoje pisanje...puno je u njemu stvarnog života i ako se nebi odmah reklo...najveći pozdrav ti ostavljam i sve samo najbolje i najljepše želim dragi prijatelju!

    avatar

    08.01.2007. (17:37)    -   -   -   -  

  • milo_dijete

    baš mi je drago što me niste zaboravili. Vidim da većina nije odustala od pisanja bloga i to mi je baš drago...eto pozdrav i čitam te!

    avatar

    08.01.2007. (23:01)    -   -   -   -  

  • little bitch

    zumio Nicolaus Swarfiled. Tko ga pročita od početka do kraja I učini ono što u njemu piše, biti će I više nego sretan. Pismo je nastalo sasvim slučajno, dok je Nicolaus bio na poslu. Slučajno je otkrio čarobnu formulu pisma. Naime, bit ovog pisma je poslati ga desetorici ljudi u roku od 1 sat. Nakon toga, morate pritsnuti sretnu tipku Caps Lock. NA ekranu vašeg monitora pojaviti će se crni zaslon a na njemu će biti blješteća bijela slova! Tim slovima će pisati što vaša simpatija misli o vama! Čudesno, zar ne? Ali, istina je! Pismo ne smijete prepravljeti niti ga zanemariti, jer ćete se inače razočarati u ljubavi! Sretno!!!!
    Pošalji ga svim ljudima, za koje vjeruješ, da zaslužuju zagrljaj. Također i osobi, koja ti je to poslala.
    Ako ovo dobiš natrag –
    1x: Otvori se! Potraži nove prijatelje!

    2x : …to je dobar početak.

    3x: … dobar si prijatelj.

    4x: …omiljen si.

    5x ili više:
    … čuvaju te ANĐELI!!

    POZOR, ako to ignoriraš tvoja će te najveća ljubav zamrziti, a tebe čeka
    4000 dana nesreće.

    U roku od 4 dana netko će ti reći, da te ima uistinu voli!!!

    Ako prekineš lanac čeka te nesreća zauvijek (bez zezanja), zato pošalji ovu poruku 20 ljudi

    weliki pozzzzz 08.01.2007. (23:00) - #

    avatar

    08.01.2007. (23:09)    -   -   -   -  

  • Desiree8

    Žao mi je, Poeto, što ovaj čisti kutak poezije duše netko tako pogrešno iskorištava tražeći svoju sreću na tako djetinjaste načine...ako nije djetinjasto, ako nije od Djeteta koje je zalutalo u poeziju, onda je, da iskoristim rječnik autora upisa, u najmanju ruku kurvinski nečiji blog koristiti za promociju vlastite "sreće" i lanaca i prijetnji kojima se tu "sreću" sidri.

    avatar

    09.01.2007. (12:25)    -   -   -   -  

  • Mila

    pisati, samo pisati, i nekoga svojim pisanjem dirati, treba misliti i vjerovati ono što pišeš....

    avatar

    09.01.2007. (20:54)    -   -   -   -  

  • mirisdunje

    uvijek u zurbi, ali ostavljam svoj trag....ugodan ti dan zelim...

    avatar

    12.01.2007. (11:09)    -   -   -   -  

  • faraonn (1998.)

    ... Samo ovdje , kod Faraona, sve je kao sto je i pocelo i ostace tako,- cisto i s dobrodoslicom . Samo po neke osobe ne bi morale dolaziti i kao blog -vlasnici i kao neregistrirani...poznaje se otrov iz strelica. Kome i koga na to navode rijeci Faraonnove,- Nikad i nece se od Faraonna cuti i vidjeti nista lose jer je to u njegovim kodovima tako naslijedjeno ! Pozdravljam sa najdubljim naklonom !

    P.S.
    Isprika zbog mojeg cutanja jer sam imao nekakvu blokadu, a i nijesam se mogao odmah dosjetiti ovome Jadu !??

    avatar

    13.01.2007. (00:07)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...