Komentari

mama44.blog.hr

Dodaj komentar (10)

Marketing


  • dalaj-dama

    ha ha ha ha ha....mislim da bi djecu valjalo zaštititi od potrošačke groznice. Ne bi možda bilo loše da ih ostavite nekom na čuvanje (kad idete u velike nabavke)...Nisam još mama (još uvijek mislim kako je to jaaaaaako težak i preeeeeviše odgovoran posao. Možda sam sebična, a možda samo mudra a možda i bezrazložno uplašena...pitam se uvijek...ma kako bi ja to....uopće mogla...ne znam ni kako bi u ovoj situaciji postupila....za sada...al opet, mislim da bi trebalo raditi na duhovnosti i dijete s duhom odgajati od početka....s duhom i ljubavlju...usaditi nešto drugo u glavicu osim slatkiša i lutkica....otkriti i potaknuti neke druge vrijednosti....Blog je okej, a ni saaaaama ne znam kaj bi napravila. Imam i ja (još uvijek, najdražu lutku) isto krpena ha ha ha ha...i poderana je bila i prljava pa prana u perilici...pa....uglavnom, samo sam nju uz sebe ostavila kad sam bila mala (sve sam druge na opći užas roditelja prije trideset godina dok me je čuvala baka bacila u kantu za smeće (jer mi nisu bile više zanimljive) tako da ste.....još dobro i prošli ha ha ha ha ha ha... Djeci nisu važne lutke već netko tko će se s njima igrati i prezentirati određenu igračku na zanimljiv i privlačan način. A naljepnice....e daaaaa....tužna istina današnjice....a možda baš zbog svih tih odbačenih i kupljenih i ne zanimljivih i glupih lutaka, autića, bagerića....sve je u glavi...od rođenja?????!!!!! Posjetite me (i ja sam još dijete). Veliko!

    avatar

    07.12.2006. (09:43)    -   -   -   -  

  • dalaj-dama

    sve je u glavi...sve je u glavi...ono što je u glavi roditelja nalazi se i u glavi djece...sada ili odmah, svjesno ili podsvijesno....sve će to utjecati na dijete kad postane čovjek........

    avatar

    07.12.2006. (09:51)    -   -   -   -  

  • dalaj-dama

    Da, djetetu nisu potrebne lutke, već netko živ tko će se s njima igrati. Djeca skuže nakon nekog vremena da su lutke - lutke i da nisu neko društvo...traže drugu lutku, pa opet drugu i drugu nadajući se da će svaka slijedeća imati "dušu" da će biti "bolja" za igru, kako shvate da nije tako odbacuju ih - naravno, a ona jedna poderana izmučena i prljava ostaje uvijek ona jedna najdraža jer je to vjerovatno prva lutka od koje dijete još nije ništa posebno tražilo, jer je bilo premalo da shvati da je i ta lutka-samo lutka pa je ostala nezamjenjiva jer potjeće iz doba života kad ne znamo još tražiti "ono nešto" što bi nas ispunilo. (Dalajdama).

    avatar

    07.12.2006. (10:00)    -   -   -   -  

  • katrida

    ....sad sam bila u Emezete i baš gledala što bi malom za Božić uzela i nemam pojma......prije tri dana bili smo uzeti novu igricu,on jedino obožava igrice i one koje bi kupio, već ima, izbrojila ja 17 orginalnih igrica i sve mu ja kupovala..........stala i nemam pojma šta bi obradovalo moje dite.......a za rođendane, njihove dječje prakticiram slatkiš plus nešto od pribora za školu........

    avatar

    07.12.2006. (11:11)    -   -   -   -  

  • ljelja

    Obradovao me ovaj post! Čuj mame su zato na svijetu da nauče djecu misliti svojom glavom a ne mercatrovom reklamom. I ne valja udovoljavti svakoj želji jer se tako potiče obijest, a i pretrpava suvišnim stvarima. Umjesto 10 barbika može tri, a za ostale novce na izlet otići i eto veselja i fizičke i intelektualne koristi čak. Osim toga treba ih naučiti zahvaliti na darovima jer to nije puka pristojnost već način da se iskaže uzajmna ljubav i poštovanje. A ima i neodgojenih roditelja pa ni djeca onda nisu bolja. Uh, kud sam zavezla, znaš ti to i bolje od mene. Smijeha, radosti i zdravlja ti želim a bit će i darova u Darovincu a može i neki drugi mjesec, nije zabranjeno :)))

    avatar

    07.12.2006. (11:57)    -   -   -   -  

  • seoska idila

    ma tako je i meni... pogotovo je problematičan Nasljednik, koji voli samo playstation, ali si za to igrice prži i mijenja s dečkima tako da niti ne znam što sve ima/nema pa ga ne mogu razveseliti s nekim "originalom" - koji je bdw skup ko' vrag - 300 do 500 kn za komad lima (cede)...

    avatar

    07.12.2006. (14:00)    -   -   -   -  

  • varosanka

    Meni je ovaj mjesec pun dogadjaja.Jedino se pitam kako cu ispeci kolace, jer sa ovih mojih troje melenih to je nemoguca misija.Morati cemo nesto smisliti, jer nekako bez pecenja kolaca kao da ni ne ide Bozic.

    avatar

    07.12.2006. (14:57)    -   -   -   -  

  • MENTINA

    istina je da su djeca danas strasno zasicena svime i svacime, zivi se bolje, standard je visi pa se to odrazava i na kolicinu stvari kojima djecu zasipamo. A i djeca danas imaju nekako drugaciji tretman nego smo imali mi (kako kazes jos dok je Bog po zemlji hodal), djeca su danas u centru svih zbivanja, podignuta na pijedestal obozavanja i darivanja svime i svacime pa naravno da djeca gube interes od te silne kolicine poklona i sveopceg obilja. I dalje saljem sunca i topline iako vidim da vam toga uopce ne fali. Imas pravo, ni ja, zbog ove silne topline nemam osjecaj da dolazi Bozic. Sve mi se poremetilo! Ajde uzivaj!

    avatar

    07.12.2006. (15:30)    -   -   -   -  

  • fanny

    Voljela sam kćeri kupovati igračke, jer se znala igrati satima i znala je čuvati igračke. No nikad nisam pretjerivala u količini. Jučer kad je otišla u školu, vidjela sam da je stavila čizmu kraj kreveta (iako već odavno zna tko stavlja u čizmu). Raznježila sam se, otišla kasnije u trgovinu i nakupovala malih čokoladica, slatkiša, bonbončića...poslagala u čizmu i oko čizme. I bilo mi je drago, jer je prvo išla u sobu i pogledala na čizmu, pa onda šuškala i grickala cijelo popodne. Unatoč tome što je već prava djevojka - još uvijek je - moja mala curica, toga sam više nego ikad, bila svjesna - jučer. Jesmo mi mame lude, jesmo...Pozdrav :)))

    avatar

    07.12.2006. (16:22)    -   -   -   -  

  • Kenguur

    Mene moji izludjuju sa PS2 a sad se bojim izasao je i PS3 da ne traze i to :)
    Sto se tice igara tu sam se snasao. München ima veliki BUVLJAK pa tako da igre za PS kupujemo na buvljaku. U prosjeku polovna igra kosta oko 7 - 10 € .

    avatar

    07.12.2006. (18:03)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...