Komentari

mama44.blog.hr

Dodaj komentar (33)

Marketing


  • seoska idila

    no dobro, naša generacija je (probala) snifati ljepilo.. jel tako?? i to bez neta!!

    avatar

    20.10.2006. (17:58)    -   -   -   -  

  • braco vin.bloger.hr

    Znao sam da je mandragora (raste na snježnici u konavlima) halucinogena samonikla biljka. Za daturu i kadulju nisam znao, a rastu mi što ti govoriš, ispred nosa. Eto sad si me malo prosvijetlila :)

    avatar

    20.10.2006. (18:30)    -   -   -   -  

  • ARTHROPODA

    jako lijep blis svaka čast!

    avatar

    20.10.2006. (19:09)    -   -   -   -  

  • kiwi-club zadovoljstvom protiv kila

    Draga moja generacijo, poprilično mi blasfemiziramo, a gdje je tu duša, gdje je tu čovjek, to te ja pitam, ja sam izgubio i ono malo sebe, a da ni jedan bombon nisam probao, ali da sam u tim godinama, da sam očajan kako samo naša djeca mogu biti, jer mi koji bi im trebali osigurati budućnost grcamo u nekim starim dugovima i frustracijama. Ti ćeš reći, što sad to ova pijana budala drobi, ma dobro, nećeš pogriješiti, ja sam samo crno pod noktom, ali duša, draga moja majko, ona se prevariti ne da, gdje je tu ljudskost, praštanje, ljubav, nigdje, zar ne, Bože pa ta djeca nose križ koji smo im mi natovarili. Mi smo ti koje bi zapravo trebalo razapeti., ali nikako se neću ljutiti ako me ne razumiješ, jer i sam ponekada gubim nit poveznicu sa samim sobom. Pusa :)

    avatar

    20.10.2006. (20:27)    -   -   -   -  

  • kiwi-club zadovoljstvom protiv kila

    Draga moja, izgubio sam se, pa što, marke nemam ja, da ti pišem pisma ljubavna, kupit ću ih ja, poslat ću t pozdrav s Jadrana, ili metropole, to ti je tu negdje, bliže nego poza pokazuje :) Opustimo se, život nam još uvije nije otkrio sve svoje karte, imamo se još čemu nadati, vjeruj mi, pusa ljepoto :)

    avatar

    20.10.2006. (20:47)    -   -   -   -  

  • kiwi-club zadovoljstvom protiv kila

    Ima li mene tu, makar mrvicu, tebi na srcu, možemo li snu pustiti da pjeva svoju pjesmu, a ništa ne pita, postelja je moja topla, a gdje si ti, željo nesuđena, u pjesmi, u ludilu :) Pitaš li se uzimam li neprihvatljive stimulanse, nema dvojbe, što ćeš. Kako neke mudrice lijepo rekoše, nitko nije savršen, ali već jutrom sve ću zanijekati, tako ti je to, ili uhvatiš trenutak ili ga gubiš nepovratno :)

    avatar

    20.10.2006. (20:51)    -   -   -   -  

  • ledenaicy

    Ma ti si moj igrač, nema što. I imaš edukativan post. Slijedeći put kad dolazim na Krk, naberi malo te travice, pa ćemo negdje u ćošak, malo poduvati...i fantazirati:)) Šalim se naravno. Sramota i sramota, a obzirom da sam čitala i one tekstove o istim školama ranije, nije moguće da se nije znalo. No treba si priznati grešku.
    A sada treba živjeti sa spoznajom o uništenju jednog mladog života i ujutro se pogledati u ogledalo..

    avatar

    20.10.2006. (20:53)    -   -   -   -  

  • kiwi-club zadovoljstvom protiv kila

    Sada su opet cigani na redu, tu se trag svakom razumu gubi, što ostaje, tek vrelina suze, tek beskrajna tuga sna, da li je to život, ne znam, ali gorim i uživam, pa makar mi zadnje bilo :)

    avatar

    20.10.2006. (20:54)    -   -   -   -  

  • kiwi-club zadovoljstvom protiv kila

    Idem snivati, ionako sam lud i bez ovih gluposti, djeco moja, tako smo slabi, ma koliku životnost ispoljavali, jer nije to ljubav, to je tek plač za mladošću, opojnom i neobuzdanom, kako to samo mladost zna biti, oprostite suludom starcu što još nije sve zaboravio :)

    avatar

    20.10.2006. (20:58)    -   -   -   -  

  • mama44

    @KIWI: dragi moj čovječe, razumijem ja tebe u potpunosti, jasno mi je da im natovarismo križ i to težak na pleća nejaka...nikad, ali NIKADA NISAM I NIKADA NE BIH MOGLA REĆI da su djeca kriva za bilo što što čine, ta mi smo ih rodili i iz-rodili, ne razmišljajući o tome kakvu im budućnost ostavljamo, već samo o tome kako ćemo sebi sadašnjost "uljepšati".Rezultati su vidljivi i slijepcu.Muka mi je, jer vidim kuda to vodi, vidim kako bi trebalo svaku svijest ponaosob izvrnuti k'o trulu čarapu, prati je, njegovati i liječiti, i to što prije započeti.No, nije sve tako ružno kao što izgleda, ima malih i mladih mozgova koji idu pravo naprijed, svojom glavom i svojom snagom.Ravnoteža još uvijek postoji.Valjda.

    avatar

    20.10.2006. (22:47)    -   -   -   -  

  • playera

    Ja ti ovako mislim, vjerujem, srodno tvojim razmišljanjima; da bi mali i mladi mozgovi išli naprijed svojom glavom i svojom snagom (posebno dobro rečeno), stimulirati ih moramo mi. Mame i tate, starci. Stimulirati ih svakodnevno, nema propuštanja. Razumijevanjem i isključivošću, ljubavlju i povlačenjem. Moj ti je srednjoškolac tako došao u neke rane sate doma. Bijah budna, dakako.
    - Zakaj ne spavaš? - Nije mi u opisu, sine. Bilo mu je ludo, nisam davila. Prije no što će se izvalit u svojoj oazi, zamolih ga za mali doprinos majčinom duševnom zdravlju. Umočih tako test u "doprinos". - Zar mi ne vjeruješ? - pita me tobož razočarano.
    - Stari, ako ćeš mi zamjerati brigu, strpi se još malo. Nećeš zamjerati dovijeka. Voli te stara.-
    Rezultat na sve i svašta (nisam žalila zlatica) - negativan.
    Smješka se, naslonjen na dovratak.
    - Voljno, prinče. Laka ti noć. -
    Iako ne zna da li ću i kad ću ponoviti seansu, znaš draga, nije frustriran. Nimalo.
    Možda oprezniji. A meni ti je svejedno što je razlog oprezu u njegovoj, razbarušenoj, životnoj dobi.

    Pozdravljam te

    avatar

    20.10.2006. (23:22)    -   -   -   -  

  • Hrki

    Nezanimljivost u školi dovodi do ovakvih situacija.

    avatar

    20.10.2006. (23:54)    -   -   -   -  

  • slatko grko

    E moja mama.fali ljubavi,pažnje,poštovanja.Nešto sam o tome čula na televiziji ali nisam baš sve pokopčala.Umorna sam ko pas pa idem leć još sam samo tebe htjela pročitat.laka ti noć.

    avatar

    21.10.2006. (00:41)    -   -   -   -  

  • ljelja

    Draga, svašta mi pada na pamet, to bi već bio roman a ne komentar. Sažetak i ne sasvim točan:
    1. Nema škole za roditeljstvo
    2. Nastavnici i učitelji, čak i kad to ne žele i niječu iz svega srca, jesu odgajatelji barem svojim primjerom ...
    3. Skućene sredine, bilo u intelektualnom ili geografskom obliku teške su mladosti jer im ne omogućavaju širenje vlastitog horizonta a mladost se i satoji od eksperimenata, kako intelektualnih tako i fizičkih
    Kad zbrojiš bilo koji od ova dva elementa, a o sva tri da ne govotimo, evo plodno tlo za gornje, znam i neke druge samonikle trave koje nam rastu ispred kuće i koje imaju još jači učinak ali ih neću spominjati. Barem neće od mene naučiti što još mogu brati!
    P.s. pod geografskim ne mislim na Krk, ili bolje rečeno samo na Krk. Sva geografski izolirana mjesta nažalost urode takvim plodom. Ovog ljeta bilo u vijestima o bijegu korčulanskog dilera, na otoku ispred mog prozora pred više godina, napušena mama zgazila dijete u dvorištu ...

    avatar

    21.10.2006. (07:31)    -   -   -   -  

  • katrida

    .........kadulja ?.........ja ni to nisam znala.........ja sam za sve kontrole, jer nemam šta skrivati, i mislim da bi to odgovornim ljudima , roditeljima trebalo odgovarati.......meni bi , ja mislim da moj veliki sin ništa ne uzima jer ni ne puši, a opet sam sigurna da je na tim njihovim izlascima i zabavama sigurno prova štogod........vjerojatno ću i ja ka i ljelja, kad ovi mali počne izlaziti, jer i ove od velikog sina gledam šareno,a ko će razumiti ovu novu indigo generaciju, kupiti , taj - koji test na droge i provjeriti...
    ......vidimo iz događanja - ovaj dvostruki ubojica u fini - krasan, divan čovik, muževi zlostavljaći i ubojice žena - šarmeri i dobričine kakvih selo nema........pa tko zna čije gene su naša dica pokupila, zato sam za povremenu kontrolu.....

    avatar

    21.10.2006. (09:03)    -   -   -   -  

  • LittleMissG

    nisam za ove biljke cula... mislim da je tu najveci problem - djeca su nezadovoljna, nesretna, nemaju drugih aktivnosti, mogucnosti, interesa ... halucinogene biljke im pomazu da "pobjegnu" u neki sretniji svijet... Ja sam svakako za kontrolu, i sama bih da imam dijete bila sigurnija da znam da kontrola na droge u skolama provodi! Mislim da ovo sto je odgajatelj u domu Kolegija govori sve.

    avatar

    21.10.2006. (10:44)    -   -   -   -  

  • gogoo

    Ja kadulju koristim za nešto drugo, nisam znao za ovo. A djeca bi trebala biti sretna u školi, sviđa mi se kako govori onaj odgajatelj u Pazinu. A kiša i magla okolo. Pozdraw

    avatar

    21.10.2006. (11:20)    -   -   -   -  

  • lorraine

    Bas sam to citala jucer u novom listu pa sam te se sjetila:). A svasta cemo nauciti od danasnjih klinaca:)). kadulja je zdrava ajde;).pozdrav mama

    avatar

    21.10.2006. (14:25)    -   -   -   -  

  • okeco

    hm, tko bi rekao ... svaki dan nekaj novoga ... na zalost to sve vise uzima maha a da niko bas i ne reagira na takve stvari kao na neki veliki problem ... a bas kao sto kazes rizle se prodaju na tone ...

    avatar

    21.10.2006. (16:05)    -   -   -   -  

  • edopeje

    čitao sam to u novom listu.ovi moji iz parkića odmah krenuli u sadnju,tako da ne raste više samo bunika:)))))

    avatar

    21.10.2006. (16:30)    -   -   -   -  

  • neki me zovu anđelom....

    u Pazinu raste kanabis,kuzis??Jooooj,salim se,saaalim....ne zamjeri.....kad ti uvik postavljas preteska pitanja,aj gledaj moje slike,a ispod imas onaj post,pa se istresi.
    Vidila sam to danas i zgrozila se,pocelo mi se cinit da osjecam isto sto i to dite,strasno....a ovdje ubojstva i sl.....prvo zenu,pa je doveo ispred hitne,valjda mu proradio kliker u sek.ali kad je vidio da nema pomoci onda uzijem u sebe...inace je bio iz ,kako se to fino kaze,kriminalnog miljea i lud ko puska..................a tu sve oko mene.......non stop neka pucnjava..........aj,pozdrav..........nije dobro,ne,ne,nee.........

    avatar

    21.10.2006. (18:47)    -   -   -   -  

  • u ime...

    djeca tamo...djeca vamo... u čemu je razlika? odgovor ćeš pronači, ako ga već nisi našla... u prisili draga, u prisili koju tako grčevito smatramo normalnom. i u želji da sve kontroliramo...a ne ide to. kontrolom djeci oduzimamo odgovornost i onda se čudimo zašto su takva?
    a mi ih odgajamo. zašto onda ne gledamo što rade oni kojima to ide dobro, i u čijoj su blizini djeca sretna? nažalost, danas češće čujem da je roditelju važnije da dijete ima odličan uspjeh, nego da mu dijete bude sretno. čak i mnogi učitelji gledaju na djecu s te pozicije: odličan učenik - dobro dijete, loš Učenik - loše dijete = a to ne ide baš tako. ima mnogo odlikaša koji su vrlo nesretna djeca. i mnogo učenika koji postižu lošiji uspjeh u školi ... ali su vrlo dobri ljudi. čini mi se da smo pobrkali lončiće:))) pusa i pozdrav

    avatar

    22.10.2006. (08:21)    -   -   -   -  

  • katrida

    ........dobar ti dan mama44.........

    avatar

    22.10.2006. (10:34)    -   -   -   -  

  • mrš u 3 papirnate maramice

    Kada je djevojka tiha - misli na milijun stvari.
    Kada djevojka ne reagira - duboko je zamišljena.
    Kada te djevojka upitno gleda - pita se koliko dugo ćeš kraj nje ostati.
    Kada djevojka odgovori: 'sa mnom je sve u redu' - onda ima grdne probleme.
    Ako te djevojka prodorno promatra - pita se zašto je lažeš.
    Kada djevojka spusti glavu na tvoje grudi, želi da zauvijek ostaneš kraj
    nje.
    Kada te djevojka želi vidjeti svaki dan- sviđaš joj se (voli te).
    Ako djevojka kaže: 'Volim te' - ona to zaista i misli.
    Kada djevojka kaže: 'Nedostaješ mi' - onda ne nedostaješ nikom na svijetu
    vise nego njoj.
    Pošalji ovo dalje na 15 adresa s tvoje liste ili ćeš doživjeti
    ljubavnu nesreću.
    U petak će te poljubiti neko tko te voli.
    Ne smiješ prekinuti ovaj lanac!! Kopiraj tekst i onda ga zalijepi u
    novo pismo da bi izbjegao
    pojavljivanje čudnih znakova prije teksta; zbog čega pismo postaje
    nečitko!
    Trebaš ovo poslati u naredne 143 minute na 15 adresa i ako poslije
    toga na F6 pritisneš vidjet ćeš na svom monitoru velikim slovima ispisano
    ime
    tvoje ljubavi. Čudno, ali (kažu) istina je...

    avatar

    22.10.2006. (13:07)    -   -   -   -  

  • sorry

    Kada je djevojka tiha - misli na milijun stvari.
    Kada djevojka ne reagira - duboko je zamišljena.
    Kada te djevojka upitno gleda - pita se koliko dugo ćeš kraj nje ostati.
    Kada djevojka odgovori: 'sa mnom je sve u redu' - onda ima grdne probleme.
    Ako te djevojka prodorno promatra - pita se zašto je lažeš.
    Kada djevojka spusti glavu na tvoje grudi, želi da zauvijek ostaneš kraj
    nje.
    Kada te djevojka želi vidjeti svaki dan- sviđaš joj se (voli te).
    Ako djevojka kaže: 'Volim te' - ona to zaista i misli.
    Kada djevojka kaže: 'Nedostaješ mi' - onda ne nedostaješ nikom na svijetu
    vise nego njoj.
    Pošalji ovo dalje na 15 adresa s tvoje liste ili ćeš doživjeti
    ljubavnu nesreću.
    U petak će te poljubiti neko tko te voli.
    Ne smiješ prekinuti ovaj lanac!! Kopiraj tekst i onda ga zalijepi u
    novo pismo da bi izbjegao
    pojavljivanje čudnih znakova prije teksta; zbog čega pismo postaje
    nečitko!
    Trebaš ovo poslati u naredne 143 minute na 15 adresa i ako poslije
    toga na F6 pritisneš vidjet ćeš na svom monitoru velikim slovima ispisano
    ime
    tvoje ljubavi. Čudno, ali (kažu) istina je...

    avatar

    22.10.2006. (13:35)    -   -   -   -  

učitavam...