Komentari

efjusikej.blog.hr

Dodaj komentar (10)

Marketing


  • Kada

    ej, sviđa mi se blog. Samo ti vjeruj u Boga, nitko normalan ne sluša crkvu... (barem ne 100%)

    avatar

    05.10.2006. (11:53)    -   -   -   -  

  • Kada

    i ja sam tebe stavio u linkove

    avatar

    05.10.2006. (12:26)    -   -   -   -  

  • k@rl@_zd_%)

    hello,,,blog ti je stvarno supic,,,,,,svida mi se,,,aj citamo se,,kissam te,,lol,,,,=)pozz

    avatar

    05.10.2006. (13:49)    -   -   -   -  

  • Megi

    ola, draga!!! a zato Tebe nema u Zkm-u..... mi uvježbavamo SAGU!!!!!!!
    E ima jedna vijest, ne znam dal da Ti sad kažem....hm, hm, hm...

    ma hoću!!!

    KONZUM SE UPISAO U TVOJU GRUPU!!!!!
    DAAAA; DIONA; KONZUM; DIJANA.......

    Ajd, brzo ozdravi i nadam se da se uskoro vidimo...
    PUSA!!!

    avatar

    05.10.2006. (15:01)    -   -   -   -  

  • stop lenchi

    Teica! ti bubana,a buud....ti znaš moje stavove o crkvi pa ih neću posebno sad pisat...e da,bi li ti išla gledat briljantin u komediji??naravno da bi,neee??glumi jedan vrlo zgodan momakxD,slika je u boxu kod mene....pusica

    avatar

    05.10.2006. (20:46)    -   -   -   -  

  • mei

    eeeeeeeeeeeej teaaaa!!!!!!!
    kako mi je zakon ovaj post o crkvi... :D GO GIRL!!!! :)
    jedva cekam da se vratis....
    pusica :+

    avatar

    05.10.2006. (22:19)    -   -   -   -  

  • Megi

    hm....nisam niti ja obožavateljica Crkve kao institucije...imaju oni propusta i žele vratiti svijet unatrag...s druge strane, ponekad osjatim potrebu da sjednem u klupu i osjetim mir i spokoj tog mirnog mjesta - crkve. Molim svaku večer, tako sam naučila kao mala i nekako uvijek imam osjećaj da stvarno razgovaram s Nekim....jednostavno svi imamo nešto čemu se molimo - to nam daje snagu za dalje - bio to Bog ili neko naše biće....

    avatar

    06.10.2006. (00:12)    -   -   -   -  

  • Shemso

    Gle ovak, kako sam Hrvat, Rimokatolik, našao sam se pozvanim stat u obranu crkve i pape!

    Iz papina govora dio o maču i ostalom je izvučen iz konteksta pa eto spornog citata!

    Prosudite sami dal je to baš tak, kak musliči briju!

    Još bih dodao da mi je Racinger izuzetno antipatičan pogotovo kad uzmemo Vojtilu prije njega koji je bio rispekt totalni.

    Što se tiče kondoma naravno da su to gluposti, ali mora i crkva držat neku protutežu svim ovim današnjim homićima, transvestitima, sadomazopedofilima i svakakvim bolesnicima koji briju da je to normalno pokazivat na cesti. No izgeda da crkva gubi bitku jer ne nudi ništa interesantno, drogu, alkohol, sex i drugo, dapače sve to zabranjuje!

    Jebote, u današnje vrijeme se svi bune, neki kurac, protiv nečega, live and let live!

    BTW Još mi niko nije platil pivu u rupi!

    Citat iz papina govora:

    Sve mi se to vratilo u sjećanje kad sam nedavno čitao dio dijaloga, što ga je izdao profesor Theodor Khoury (Münster), a koji je o kršćanstvu i islamu te o istini obiju religija u zimskom logoru u Ankari vodio učeni bizantski car Manuel II. Paleolog oko 1391. g. s jednim učenim Perzijancem.1 Po svoj je prilici car taj dijalog zapisao za opsjedanja Konstantinopola između 1394. i 1402., pa je razumljivo također da su njegova objašnjenja dana puno opširnije od odgovora njegova perzijskog sugovornika. Dijalog se proteže preko cijelog područja vjerovanja opisanog u Bibliji i Kuranu, a tiče se osobito slike Boga i čovjeka, ali nužno uvijek nanovo odnosa između «triju zakona», «triju životnih poredaka»: Starog zavjeta – Novog zavjeti – Kurana.

    U ovom predavanju sada ne bih htio govoriti o tome, nego obraditi samo jednu točku – koja je u sklopu dijaloga rubna – a koja me je fascinirala u sklopu teme vjera i um i koja mi služi kao polazište za moja razmišljanja o toj temi. U Dijalozima što ih je izdao profesor Khoury, a sve se to zajedno naziva ???????? – kontroverza, car u svojem sedmom razgovoru počinje govor o temi «đihad» (sveti rat). Car je sigurno znao da u 2. suri 256 stoji: u stvarima vjere nema prisile – to je jedna od ranih sura iz vremena u kojem je, kako nam poznavaoci kažu, sam Muhamed još bio bez moći i ugrožen. No car je, dakako, poznavao i u Kuranu sadržane odredbe – nastale kasnije – o svetom ratu. Bez upuštanja u pojedinosti o različitom gledanju na «posjedovatelje pisma» i «nevjernika», on se svojem sugovorniku jednostavno obraća sa središnjim pitanjem o odnosu religije i sile u začuđujuće oštrom govoru i iznenađujuće oštrom obliku. On kaže, citiram: «Pokaži mi što je nova donio Muhamed, i naći ćeš, tako je rekao, samo loše i nehumano, kao što je to da je on propisao da se vjera, koju je on propovijedao, proširi mačem».

    Onda car, nakon što je tako udario, opširno opravdava misao zašto je širenje vjere silom nesmisleno. To protuslovi Božjoj biti i biti duše. Citiram još jednom doslovno: «Bogu se ne sviđa krv i kad se ne djeluje prema umu (sugw|), to je protivno Božjoj biti. Vjera je plod duše, a ne tijela. Kad netko nekoga želi privesti vjeri, potrebna mu je sposobnost dobrog govora i pravilnog mišljenja, a ne sile i prijetnje. Da se umna duša uvjeri, nije potrebna ruka, ubojito oruđe niti inače neko sredstvo kojim se nekome može prijetiti smrću». Toliko Manuel.

    Odlučujuća rečenica u toj argumentaciji protiv obraćenja silom glasi: ne djelovati prema umu protivi se Božjem biću. Izdavač, Theodore Khoury, komentira uz to: za cara, koji je bio Bizantinac, odrastao u grčkoj filozofiji, ta je rečenica evidentna. A za muslimanski nauk, kaže nam Khoury, Bog je potpuno transcendentan. Njegova volja nije vezana ni na koju našu kategoriju, pa ni na razumnost.

    Khoury pri tom citira rad poznatom francuskog islamologa R. Arnaldeza koji upućuje na to da Ibn Hazn ide tako daleko te izjavljuje kako se Bog ne mora držati ni vlastite riječi i da ga ništa ne obvezuje na to da nam objavi istinu. Ako on to želi, čovjek mora vršiti idolopoklonstvo. Na tom se mjestu dolazi na raskršće u razumijevanju Boga i onda u konkretnom ostvarivanju religije, što nam danas neposredno postavlja izazov. Je li vjerovati da djelovanje protiv uma protuslovi Božjem biću, samo grčki način, ili to vrijedi uvijek i po samom sebi? Mislim da je na tom mjestu vidljiv duboki sklad između onoga što u najboljem smislu nazivamo grčkim i vjere u Boga utemeljene na Bibliji.

    P.S. Si ozdravila?

    avatar

    06.10.2006. (13:31)    -   -   -   -  

  • zeleni mozak

    čula sam da si bolesna, mucek. ajde brzo ozdravi!!!!!!!!
    e, da ja sam danas proglašena ateističkim jehovinim svjedokom. zbog mene ovaj svijet propada (feminist+jehovin svjedok).
    jedna riječ. brajković.
    pussaa jedna sterilna!

    avatar

    06.10.2006. (20:32)    -   -   -   -  

  • tea

    điii,šemso....al si se raspiso!!! daj više zalutaj u rupu,psmtr! ako ti je ikakva motivacija, častim te...hehe,aj sijamo se

    avatar

    06.10.2006. (21:02)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...