Komentari

quikfilms.blog.hr

Dodaj komentar (5)

Marketing


  • Film/TV

    Ljudi inaće obožavaju pljuvati po drugom i trećem dijelu optuženičkim tonom kako su napravljeni samo zato da se dignu pare. Iako je cilj svakog filma zarada, The Matrix je inicijalno zamišljen kao trilogija tako da im ta filozofija ne drži vodu.

    Ja sam se sa svim dijelovima dobro zabavio ali smatram da je glavni razlog zašto je prvi dio toliko jači od ostalih u biti činjenica da ostali nemaju efekt iznenađenja. Kada sam u kinu prvi put vidio objašnjenje Morpheusa gdje u ruci drži bateriju i otkriva nam poantu filma, ostao sam, baš kao i svi ostali, otvorenih usta i iznad glave mi se vrtilo: "Ne seri!" Odjednom je tajna bila otkrivena a ideja iza filma je bila nešto izvanredno. To fali ostalim dijelovima i svodi ih na puki SF, što samo po sebi nije loše ali nije ništa pre inventivno. Sve u svemu, dobra zabava i kvalitetna akcija.

    avatar

    07.09.2006. (14:42)    -   -   -   -  

  • Dragonrage

    Uh..."Matrix"....ja istovremeno i volim i mrzim iz dna duše taj film. U ono vrijeme je bio odličan, originalan, inovativan itd...a kako godine odmiču sve mi više ide na živce...ispostavilo se da nije niti originalan, a ni inovativan. Priča dosta inspiracije vuče iz naslova poput "They Live", "Ghost in The Shell", "Dark City", itd., a što se efekata tiče, "Blade" je imao te iste efekte, tabačine i crne kožne kostime godinu dana ranije, no to mu nitko nije priznao. Akcijski dijelovi i famozni bullettime su naveliko kopirani iz Japanskih i Kineskih filmova...npr., film "Full Contact" redatelja Ringo Lama iz 1992 ima več tada bullet time...doduše kamera se ne okreće oko metka, ali ga prati...također tu su još i filmovi redatelja poput John Woo, Tshui Hark itd. Sve to mu još i ne bi uzeo za zlo, jer je sve to ljepo iskorišteno i umetnuto u film, te su mnoge te stvari malo unaprijedili...ali mi ide na živce što su nakon pojave Matrixa svi filmovi postali loši, "krivim2 ga za to. Svaki naredni akcijski film je kopirao Matrix, bilo da se tiče akcije, tučnjava, efekata i sl. stvari...npr. "Romeo mora umrijeti"...čisti produkt Matrixa. Nestali su oni dobri old fashion akcići tipa "The Rock", "Con Air", "Rambo" itd.
    Nastavak je bio užasno loš, predugakač, dosadan, previše filozofije i onih cheesey trenutaka, pa čak u usporedbi sa tim prvim su i efekti loše izgledali (to se posebice vidi u onoj masovonoj tučnjavi).
    No, ovaj treči dio mi je bio bolji...nisu ga toliko filozofirali, akcije je bilo više i izgledala je bolje...priču sam tu več totalno zanemario, jer nakon kraja drugoga, nije više uopće imalo smisla ptratiti priču...i u cjelini mi se više svidio od glupog drugog nastavka.

    avatar

    07.09.2006. (14:55)    -   -   -   -  

  • quikfilms

    Evo i mene iz grada. Malo sporo bilo večeras vani.
    Anyways, hvala na komentarima. Kao što sam i rekao uvijek ima netko tko će argumentirano popljuvati Matricu 3 kao što ima i netko kojem će se svidjeti (kao i meni). Sve u svemu mislim da je Matrix (1. dio) jedan od legendarnih, definirajućih filmova našeg naraštaja. Svi nastavci su tu i postoje, makar nisu ni prismrdili prvom dijelu. Vjerojatno bi se svi, ili bar većina, tu složili sa mnom.

    Htio bi ohrabriti usput i one koji čitaju moj blog, a ne komentiraju, da ostave koji komentar. Nemaju se čega stiditi ili što već. Pozdrav!

    avatar

    09.09.2006. (02:16)    -   -   -   -  

  • Dragonrage

    Oj...kad će nešto novo?

    avatar

    14.09.2006. (18:01)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...