Komentari

mama44.blog.hr

Dodaj komentar (24)

Marketing


  • u ime...

    A lipa moja, ima li šta lipo tamo kod tebe???? Za ovu primjenjenu pedagogiju dajem pet! Nekad treba reć dosta! Pozdrav

    avatar

    04.09.2006. (17:25)    -   -   -   -  

  • profesort

    Cigo napravio kuću na kat, velika terasa, sve živi mramor i još uz nju bazen. Sve skoro isto kao doktorova kuća tik do njegove. Sretne on doktora i pita; Jel doktore koliko bi ja mogao dobiti za ovu kuću? Oko petsto tisuća eura. A ti za svoju? Oko dvjesto tisuća eura. Pa kako bi ja dobio toliko više, a kuće su gotovo iste? Jesu,.. Ali tebi prvi susjed nije cigan.

    avatar

    04.09.2006. (19:04)    -   -   -   -  

  • Čuvitar

    Bravo Legendo!!!

    avatar

    04.09.2006. (20:51)    -   -   -   -  

  • ledenaicy

    Ako ne ide drugačije, onda tako. A očito da ne ide drugačije...nažalost.
    Ma znaš, čitam ja ove tvoje postove o dječici, školi i tako redom, i nekako mislim da svi imamo tako nekakvih problema, samo treba hrabrosti pogledati im u lice i dati im ime, pa se onda protiv njih i boriti...

    avatar

    04.09.2006. (21:42)    -   -   -   -  

  • Bice bolje netko vice

    i ovdje blizu mene ima vise romskih naselja. I ima dosta problema s njima. I to velikih. Ne daju se socijalizirati jer im odgovara tako. A i drzava im dosta daje pa se niti ne trude.Treba cvrsta ruka, dobro si postupila

    avatar

    04.09.2006. (22:12)    -   -   -   -  

  • gogoo

    To je slično kao i getoizirana naselja Afrikanaca i drugih na Zapadu. Dozvoliš im jedno, a ne daš drugo. Zakon treba biti jednak za sve, pa bi i oni bili drugačiji. Još je i dobro, si vidjela u Francuskoj? To je slično ko i oni u busu o kojima si pisala: kad možeš raditi sitne... Pozdraw

    avatar

    04.09.2006. (23:38)    -   -   -   -  

  • fanny

    Svugdje ima takovih primjera. Gdje god je manjina, s oproštenjem - naje...A djeca znaju biti i okrutna, neki put ne možeš vjerovati koliko. Počela sad škola, sad se ponovo svega budemo nagledali i naslušali. Pozdrav :)))

    avatar

    04.09.2006. (23:50)    -   -   -   -  

  • kora-kri

    Cesto puta kazem da nisam rasista,ali onda se isto tako cesto puta uvjerim da smo razliciti i da je bolje da se svatko drzi svog dvorista.Moja baka mi je govorila da kruske i jabuke ne idu skupa i mislim da je u pravu,ne treba ih mijesati.Razlika u kulturi,navikama,odgoju,obicajima...mogla bih do sutra.Razumijem tvoju reakciju,ja bih mozda i gore odreagirala.Moras zastititi svoju djecu jer se brizni ocito ne snalaze,vjerujem da su zbunjeni.Pa nismo li bas mi ti koji ih uce lijepom ponasanju!?Kako onda traziti od njih da razumiju da ih cigici tuku tek tako,bez razloga i povoda.Bitno je da si uz njih.

    avatar

    05.09.2006. (00:25)    -   -   -   -  

  • baca iva

    Ta ne mogu dočekati da ti kažem kako mi je drago da si tako sretna. Jupi! E sad mogu po redu. Samo si rekla da se problemi s Romima nisu rješavali iz temelja pa je epilog nažalost logičan. Razumijem tvoje performance, normalna reakcija majke, ali taj bi problem doista trebalo promovirati tamo gdje se mora rješavati a to je centar za socijalnu srkb, ured za školstvo, gradsko poglavarstvo. Najbolje bi bilo ako bi se svi roditelji ujedinili. Vjerujem da bi onda i političari morali nešto učiniti. Tvoj je zaključar ispravan. Dok djeca svakim danom live doživljavaju svoje male sumještane koji se ponašaju tako kako se ponašaju, onda će tebi biti jako teško nastaviti s tvojim kućnim odgojem po onoj "svi smo mi jednaki". Ali, draga moja Mama44, mene je toliko razveselilo što ti poslije tako dugog "performanca" proli toliko radosti, i zadovoljstva. I što da ti drugo kaćem neko: UŽIVAJ! Lijep ti i veliki pozdrav a još veću pusu šaljem!

    avatar

    05.09.2006. (01:00)    -   -   -   -  

  • Kenguur

    Pa nemoj tako mama, a vidje li kako je Hamdija dobio lovu u BB ha ? :)))))

    Evo jedan kratki vic za dobar dan :)

    Dolazi mali cigo kod tate i kaze: " tata , tata da mi das nove carape, one stare mi se slomile "

    avatar

    05.09.2006. (08:49)    -   -   -   -  

  • PodRoom

    Ja mislim da je glavni problem što su njihova kultura i njihov mentalitet potpuno različiti od našeg, ali oni nisu voljni ništa mijenjati... a bogme se mi nečemo!!!

    Šta radi cigo na kompjuteru? Kopa po Recycle Binu!

    avatar

    05.09.2006. (08:54)    -   -   -   -  

  • fidel

    hmp? pa i ja sam nekoc mislio kak su romi jadni i kak im treba pomoć i jadni klinci ... dok!?
    do par događaja (ja sam iz Zagreba) susjedu koji nam popravlja po stanu struju... su kčeri ukrali bicikl i mob - dva roma od 10 god, no ajd to nije tak strašno al onda su mi napali frenda dok se vozio na biciklu i piso sms, on ima godina ko ja ali su ga klinci od kojih 12-13 god uspijeli svladat odvalivši ga metalnom palicom u sljpočnicu tak da je pao u nesvijest(uzeli mu mob i plaču koju je dobio taj dan). sve u svemu od sad kad prolazim kraj malih roma ne gledam ih više kao prije već sam na oprezu.

    avatar

    05.09.2006. (08:59)    -   -   -   -  

  • katrida

    .........dobar ti dan mama44.....previše je agresivnosti među djecom,evo sad se sitila,veliki sin je spominja,a ima 4 gog da je završija,da u srednju donose neki učenici pištolje i noževe,ali meni to nije išlo u glavu........a šta ove mališe čeka nesmin ni pomisliti.........

    avatar

    05.09.2006. (09:03)    -   -   -   -  

  • ledenaicy

    Mama, opet naslovnica...priznaj, priznaj, šta im daješ, kakvi kolači, cuga, roštilj..Naravno šala:))))Čestitam:)))))))))))

    avatar

    05.09.2006. (09:04)    -   -   -   -  

  • babayaro

    "Dali su im struju i vodu, dali su im pravo na novčane i socijalne pomoći, i time su riješili problem""Romi su i dalje ostali neuki i nepismeni, jer nitko o tome baš ne vodi previše računa"
    slažemo se po onoj podjeli na dobre i lose ljude...ali ja na taj problem gledam malo drugačije...koji vrag da im se više daje?ima obitelji koji žive s manje novca od tih roma,i cija djeca ne gledaju satelitske programe niti imaju nove mobitele,kao što ih imaju ovi riječki romi.
    meni se čini da oni traže samo prava a ne i obveze(naravno generaliziram,ima ih stvarno poštenih ljudi)

    avatar

    05.09.2006. (10:14)    -   -   -   -  

  • serbus

    Kao mali imao sam problema sa Janjevcima, ne jednom sam se i potukao s njima, uglavnom je to završavalo da sam loše prolazio braneći "naše" dečke koji su čim bi uhvatili zraka zbrisali ostavljajući mene da dobivam njihove batine. Janjevci su uvijek bili u grupama. Sačekivali su me pred školom, crkvom. Doma sam uvijek rekao da sam to zaradio na nogometu. Onda, u jednom trenutku života zaljubio sam se u Janjevku, štošta se promijenilo. Nismo dugo bili zajedno jer bila je neusporedivo ozbiljnija i odraslija od mene, ali uvijek je se rado sjetim, a tučnjave sam već skoro pa zaboravio, ali samo zato što sam zapravo imao puno sreće i posljedice nisu bile toliko velike da bi me i danas podsjećale na uistinu ružne i opasne trenutke. Političari ne dijele tvoj i moj život i njihov način rješavanja problema je oduvijek bio takav da sve što mogu gurnu pod tepih, jer oni uvijek imaju pametnijeg posla nego se baviti poslom za koji su plaćeni. To je tužna istina o svijetu u kojem živimo i možda baš zato često volim pobjeći u idealizirani svijet gdje caruju uzvišeni ideali i ljubav. I opet, kao tisuću puta do sada, podviti ću rep, zabiti glavu u pijesak, zažmiriti, preskočiti i zaboraviti, i rome i tvoj post i stvarnost, a tebi poslati samo pusu i pokoji osmjeh, tješeći se iluzijom da sam ja onaj dobar, a ne prljav, pokvaren i zao, i da i ja, kao i većina drugih, reagiram tek onda kada sam osjetim nepravdu i bol na vlastitoj koži ili još gore preko mojih najbližih. Pusa :)

    avatar

    05.09.2006. (10:53)    -   -   -   -  

  • jednostavan život za komplicirane

    Ovo mi je jedan od boljih tvojih postova, jako si dobro zapazila da je osnovni problem Roma i našeg suživota različita kultura, njihov manjak želje za radom, obrazovanjem i kultivizacijom, i naš manjak tolerancije i ideje kako riješiti problem. Ja bih vjerojatno isto napravila kao ti, a da je ono bila moja kćer, otišla bih s policijom, gradom, plaćenom hordom u njihove barake, kod mame od tih dječaka, i popričala bih s njom kao mama s mamom. Jer ima i ona kćer. Jedna stvar je biti bezobrazan, ali to što su napravili toj curici je bolesno, bolesno. I treba se kazniti. Užas...

    avatar

    05.09.2006. (11:17)    -   -   -   -  

  • funky--marinko

    Ovako ne kuzim zasto im daju vodu struju i socjanu pomoc, kada ljudima koji ovdje zive stoljecima ne daju ama bas nista, odi napravit kucu negdje neces dobiti ni struju ni vodu i nista....drugo, ruse kuce koje nemaju građ. dozvolu...hmm hmm a romska naselja kao imaju...na mom mjestu to vase romsko naselje, i rujevica, i sve ostalo bi nastali neboderi i nebi vise bilo cigana...jer bas ne kuzim dodju tu i dobiju sve...pa mislim stvarno...neka legalno kupe stan ili kucu...ak ne na kredit, nek se zaposle a ne drkaju po smetlistu itd... sad ce neko rec da nitko nece zaposlit cigana......pa normalno kad 88% njih bi iskoristilo priliku i nesto ukralo i zbrisalo...ah !

    avatar

    05.09.2006. (11:33)    -   -   -   -  

  • Arhangel

    Eheeej! Pozdrav tebi!

    avatar

    05.09.2006. (11:36)    -   -   -   -  

  • PoZoY

    o njima samo ovoliko

    avatar

    05.09.2006. (13:46)    -   -   -   -  

  • Nanny000

    ..mamy pusek veliki, a ljubnem uskoro i gospona zlatnog...( 15. 09. se opet vidimo )...a sto se tice mojih puzeka predivni su..iako se ja tesko privikavam na nove ljudove, treba mi puno da napravim separaciju svake 4 god, ovi su me kupili svojom iskrenoscu..bas su mali angelusi...mene nas odnos prema ciganima podsjeca na odnos bijelaca prema indijancima i aboriganima...mi kao bogom dana nacija pokusavamo ko njih preodgojit u odnosu na sebe umjesto da ih pustimo odnosno da im dozvolimoda budu to sto jesu...pusek vejiki :))

    avatar

    05.09.2006. (18:48)    -   -   -   -  

  • Sinke

    Imamo probleme Roma i probleme s Romima.

    avatar

    06.09.2006. (01:27)    -   -   -   -  

  • nensi45

    problem je u tome što se oni svi drže zajedno i ako je netko u gabuli svi mu pomažu, a naši klinci (a i odrasli ljudi) kad vide da je netko u gabuli bježe glavom bez obzira i tako oni (Romi) najčešće maltretiraju sve oko sebe jer vide da smo mi obične kukavice bez imalo ljudskosti u sebi koje gledaju samo svoje guzice i ne žele pomoć prijatelju ili poznaniku, a ne daj Bože susjedu u nevolji...

    avatar

    06.09.2006. (16:57)    -   -   -   -  

  • bobo

    U jednom Vašem članku, uglavnom o Romima u Omišlju, rečeno je gotovo sve ,no izostavilo se reči da su njihove bajte napravljene na tuđem terenu a rješenjem tog problema rješil se bi i ostali problemi koji su sada aktualni u Omišlju.

    avatar

    07.09.2011. (13:19)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...