Komentari

timbouctou.blog.hr

Dodaj komentar (10)

Marketing


  • ana

    Zanimljiv blog.Pozz:)

    avatar

    26.08.2006. (12:22)    -   -   -   -  

  • cliqueclinique mantasmatique

    znas li gdje se cuvaju spomenice ? ( one sto su isle po skolama) unutra je jedan moj crtez.

    avatar

    26.08.2006. (12:52)    -   -   -   -  

  • studena

    Sirotanovići ne postoje da bi koristili svemirske mogućnosti, oni su ti koji ih stvaraju, a "lumeni" se koriste danim prilikama.
    uvijek iznova mi padne prilično neoriginalna pomisao kao "čovjek se ponosi time što se od životinjskog svijeta razlikuje po tome što ima svijest..."
    na ovakvim primjerima iz tvog posta, ta definicija ne drži vodu, jer nam životinjski svijet u svojoj "neosviještenosti" ustvari daje primjere: hijene, lešinari, ptice kukavice....

    avatar

    26.08.2006. (13:47)    -   -   -   -  

  • xiola bleu

    Jao, Alija, sto se sve moglo kupit sa "njegovom" novcanicom, uf... Iako, ja sam uvijek mislila da on otvara konzerve sa onim alatom, tek davno poslije skuzih da je bio rudar i da je valjda imao neko rudarsko orudje u rukama.

    avatar

    26.08.2006. (14:12)    -   -   -   -  

  • barba

    koji je blazeni anarhizam tada vladao-radi toga je i otislo sve u pm.

    avatar

    26.08.2006. (19:54)    -   -   -   -  

  • heroine

    moram priznat, ne sjećam se novčanice s alijinim likom. kod nas su u to vrijeme svi tražili onu s klarom schumann.

    avatar

    26.08.2006. (23:47)    -   -   -   -  

  • http://bezkomentara.org

    Nemojmo zaboraviti da je u Jugoslaviji vladala jedna endemična, od Amerike začudno podržavana vrsta komunizma u kojoj smo nakon raskrsnice s Rusima 1948. godine, još poprilično dobro uživali u plodovima kapitalističke dekadencije, pogotovo pod kraj uvožene iz Trsta i Graza. Za razliku od recimo jedne bijedne Poljske ili Rusije nama su bile dostupne stvari, ali i neke ideje koje su Česi i Slovaci '68. gadno platili. Pričam neki dan s jednom Ruskinjom mojih godina o svojoj nostalgiji za bivšim političkim uređenjem i eto ti ona se meni ne može načuditi, jer njeni i ona su bili gladni slobode toliko da su nakon pada Gorbačova tu slobodu počeli uživati u uistinu neumjerenim oblicima i količinama.

    avatar

    27.08.2006. (12:46)    -   -   -   -  

  • timbouctou

    Da, naravno. Nekadašnja Jugoslavija je predstavljala neku čudnu tampon zonu između dehumaniziranog komunizma varšavskog pakta i američkog kapitalizma. Ponekad mi izgledaju smiješno brojna naricanja o truloj Jugoslaviji kad se stvarnost Titove Jugoslavije usporedi sa recimo životom Mađara, Bugara, Poljaka ili istočnih Nijemaca u doba komunizma.

    Što se Rusa tiče, čudi me da se Ruskinja čudi kad joj to pričaš jer barem bi ona trebala znati kako i dan danas u Rusiji postoji more ljudi koji su nostalgični za tim vremenima i usprkos svemu što danas vidimo na tv kalendaru povremeno mašu Staljinovim slikama i žale za vremenima kada su imali osjećaj da su velesila. Kao što kod nas mnogi brkaju fašizam Pavelića sa razdobljem kada je Hrvatska (barem deklarativno) bila samostalna, tako i tamo penzići mijenjaju pojmove i žale za komunizmom jer dok su čekali u redovima za maslac barem su mislili kako to čine u moćnoj državi, jer eto - možda nemam za kruh, ali sam ipak ponosan jer jučer je Gagarin napravio đir u orbiti.

    avatar

    27.08.2006. (12:56)    -   -   -   -  

  • Taps toughts

    nikada nam nije bilo bolje, tj. ako si dovoljno amoralan da mozes to uciniti

    avatar

    27.08.2006. (20:40)    -   -   -   -  

  • hbmars

    iz navedenog se može prepoznati da smo mi ipak mala zemlja za velike mogućnosti (radi kaj oćeš, niko ti nemre niš!)

    avatar

    28.08.2006. (15:09)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...