Komentari

funkyplace.blog.hr

Dodaj komentar (3)

Marketing


  • Porto

    odricanje, u kontekstu ovoga što govori de mello, nije ništa drugo doli trgovina pred hramom - epizodu koje možemo pratiti i u novom zavjetu. istinsko buđenje manifestira se, dolazi kao snaga koja prevrće sve naše tezge koje smo tamo rasprostrli.

    avatar

    22.08.2006. (09:07)    -   -   -   -  

  • don't look

    @porto - na dobrom si putu. mi se odričemo da bi dobili nešto... svijet suprotnosti... baziran na našem egu... dam - dobjem, dobro - loše, toplo - hladno... dakle, naša duhovnost i pročišćenost.. je uvjetovana nečim. no dali tako treba biti.. i dali je to ispravan put. nije. to je izmišljotina. duhovnost .. svjesnost ... ne ovise. one jesu. sada.

    avatar

    22.08.2006. (15:54)    -   -   -   -  

  • Porto

    ff, ego i njegova mentalna štaka (raz)um zbunjen je dualnošću ove prirode. iz te zbunjenosti generiraju se nagonski mehanizmi pomoću kojih se očitujemo unutar ove prirode - strah, iz straha potreba da stvaramo koncepte (o putu, duhovnosti, svjesnosti), iz koncepata iluzija o posebičnosti našeg sebstva, iz (po)sebičnog sebstva proizlazi (p)odvojenost od izvora sviju stvari. uistinu, mi nikada nismo niti bili odvojeni od izvora, on je u nama i među nama. ovdje i sada.

    avatar

    23.08.2006. (13:46)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...