Komentari

quikfilms.blog.hr

Dodaj komentar (10)

Marketing


  • quikfilms

    Ups. Nisam mislio reći da su crtići samo za djecu. Htio sam reći da bi osobno više uživao u Spirited Away da sam klinac od 9god nego klipan koji sam sad.

    avatar

    17.08.2006. (17:46)    -   -   -   -  

  • Dragonrage

    Da...odličan animirani film...ali sad da je baš, naj, naj poznatiji...možda ipak nisi toliko upoznat sa japanskim anime crtićima ;-) , zato jer ima mnogo, mnogo starijih klsaika kao npr. "Ninja Scroll", "Akira", "Ghost in the Shell", "Vampire Hunter D" itd. naravno, to su žanrovski drugačiji filmovi od ovoga...ali jako, jako poznati.
    Isto tako se ne slažem da je ovo film za klince, jer će ga klinci najmanje shvatiti...Hayao Miyazaki radi prvenstveno filmove za odrasle, jer ako si pogledao još koji njegov animirani film poput "Princeze Mononoke", "My Neighbor Totoro", "Castle in the Sky" itd., oni imaju malo dublji smisao od samo puke zabave, kao što su to američki, Disneyevi i ostali 3D i 2D animirani filmovi koje si spomenuo ("Toy Story", "Ice Age" i "Shrek 2"), te se baš i ne mogu uspoređivati.

    avatar

    17.08.2006. (18:47)    -   -   -   -  

  • quikfilms

    Hm, moram priznati da sam od Miyazakia pogledao samo još Princezu Mononoke, ali od ovih ostalih animea sto si naveo sam gledao sve osim Vampire Hunter D.
    Ninja Scroll i Akira mi dan danas dijele istu video kazetu od 240 minuta :)). Inače najdraži anime mi je Cowboy Bebop. Čak sam bio razmišljao da recenziram Cowboy Bebop: Knockin' On Heavens Door umjesto Spirited Away.
    On topic; ako gledamo s tog aspekta: meni je Princeza Mononoke bolja, nekako mi je jasnija poruka samog filma i njega bi stvarno mogao nazvati "crtić za odrasle". Spirited Away mi je uistinu prekrasna fantasy/bajkovita priča ali jednostavno se nisam mogao naći u njoj. Inače ne vidim razlog po kojem se recimo Finding Nemo ne bi mogao nositi sa bilo kojim animeom. Ja i inače gledam i ocjenjujem film po količini zabave koju mi pruži, sama poruka i tehnikalije, makar ih uvijek spomenem, su mi manje bitne.

    avatar

    17.08.2006. (19:23)    -   -   -   -  

  • HORROR ZONA

    moja mlađa sestra je opsjednuta s tim filmom, evo već ga je 3 puta pogledala u ovom tjednu, jučer je bio 3. put... inače izvrstan blog, bavimo se istom temom, samo što ja pišem o horrorcima... čitamo se...

    avatar

    17.08.2006. (21:45)    -   -   -   -  

  • Dragonrage

    @ movieworld - pa potraži ih na internetu...ili im ne znaš naslove? Evo ja sam ti nabrojao gore nekoliko naslova koje se svakako iplati pogledati, i ne samo to, več ih i imati u kućnoj kolekciji.
    @ quik - eto moram priznati da taj "Cowboy Bebop: Knockin' On Heavens Door" baš nisam gledao...iako ga več neko vrijeme pokušavam nabaviti, a ima ga i kod nas.
    Navrati do mene...imam jedan zanimljiv post...da ne bi bilo da pišem samo recenzije kao što piše u opisu mog bloga...hahah... ;-)

    avatar

    18.08.2006. (15:52)    -   -   -   -  

  • Film/TV

    Slažem se sa Dragonrageom, Spirited Away ne vidim kao film za djecu i smatram da je krivo uspoređivati ga sa djelima kao što su Toy Story. Miyazaki uvijek ima duboku spiritualnu i ekološku poruku i njegovi filmovi su stvarno umjetnička djela, da ne govorimo o tome da se crtaju na ruku. Svakako pogledaj i Howl's Moving Castle, izvanredan film.

    avatar

    18.08.2006. (22:58)    -   -   -   -  

  • quikfilms

    Znaš, usprkos mojoj ocjeni i svemu napisanome o njemu, poslije gledanja Spirited Away mi je ostavio jako lijep "osjećaj u želucu" (ne znam kako da to nazovem drukčije, vjerojatno znaš na što mislim; nekakvo nedefinirano zadovoljstvo) i moram priznati da ću svakako potražiti još Miyazakievih filmova uključujući i Howl's Moving Castle.

    avatar

    19.08.2006. (01:11)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...