Komentari

merkat.blog.hr

Dodaj komentar (17)

Marketing


  • Barbara

    Pridružujem se molitvama. Posebno sam je izručila dobrom Isusu jučer kod Euharistije. Molimo i dalje...

    avatar

    26.07.2006. (13:20)    -   -   -   -  

  • BLACK WIDOW

    baš me boli briga šta će biti kad umrem,baš me previše ni ne zanima...

    avatar

    26.07.2006. (13:45)    -   -   -   -  

  • merkat

    vidiš mene je briga, ne zato jer si mi lijepa neg me je briga za svakoga. ;)
    kužim te sad si u tom periodu, lagao bi kad bi rekao da nisam bio u sličnim šemama, sad da ne duljim, vrlo sličnim osim što nikada nisam potcjenjivao vraga nit se sprdao s Bogom, zato jer sam osjećao strah i svjestan sam bio da sam bio u banani.

    kak te ne zanima kaj će biti kad umreš ?
    ovaj život je samo test a tek ono pravo dolazi, kome nema kraja. i sad na ovome životu što god da radila prestat će, završit...ali tamo, tamo nema više izlaza, promjene, predomišljanja, popravka...ili si u vječnu dobru i blagoslovu ili zlu, prokletstvu...kako ti je svejedno ?
    kad bi samo znala koliko Stvoritelju značiš, kakao se bori za tebe...i kroz ljude druge... od trena kada još ni roditelji nisu znali za tebe.
    od vremena kada si bila samo malo klupko zgužvane kože...neće te nikada ostaviti, pratiti će te do kraja nadajuć se da ćeš Ga prihvatiti...to je naime dovoljno, i u zadnji čas...makar neznamo kada je zadnji, možda za sat, dan, 80 godina...tko zna...ali dok smo živi, to je znak da još imamo priliku...da imamo neku svrhu, da nam je nešto činiti....spasiti sebe ali i druge jer nitko ne može sam...a to je i svrha ovoga života...spasiti dušu za vječnost...drugo je sve samo trenutno i prolazno....tek dah nečega što nam govori kuda i zašto....

    volio bih da pročitaš knjižicu "pismo iz pakla " koju sam nabavio u knjižari sv. Antuna na Kaptolu kod pizzerije capuciner.
    dođe 10 kn. a mogu ti i poslat ak mi pošalješ adresu na mail. mogu ti i poslat ovu knjigu koju šaljem svakome tko mi se javi na mail što piše u jednom box-u.
    ta knjiga je dosta za mlade namijenjena.

    avatar

    26.07.2006. (14:15)    -   -   -   -  

  • al nisam siguran što

    ali frajeru..šta nije ta knjižica o paklu nije samo nečije mišljenje?
    zašto bi ga itko prihvatio?

    imaš Bibliju.

    koja je svrha dodavanja nečega onomu što je Bog rekao??
    i još k tome proglašavanju toga mjerodavnim.

    avatar

    26.07.2006. (15:10)    -   -   -   -  

  • al nisam siguran što

    i još taj problem pakla...
    Pričao sam sa starim o tome i rekao mi je jednu pametnu stvar..
    Kako netko tko je zavrijedio ići u Raj (mjesto gdje si sretan) može biti sretan ako zna da mu netko blizak trune u paklu..
    ili da bilo tko trune u paklu.

    nije tako jednostavno

    avatar

    26.07.2006. (15:13)    -   -   -   -  

  • Ani

    Evo da ti se javim, nabrzinu sam preletila post, detaljnije ću drugi put.
    Dužnost zove. A da znaš kako mi se ne da. Umijesto da se ko čovijek odmorim poslije radnog dana ja moram praviti društvo jednoj nezreloj osobi kojoj je lakše svoje breme života nekom natovarit nego se suočit sam sa svojim problemima. Idem jer mi je nekad bio sve. Svi su mi snovi bili vezani za njega. Sad samo želim slobodu, ali ne može. Ne da mi. Ne zna mi je dati. A kaže da je to jer me voli. Zamisli!

    avatar

    26.07.2006. (15:31)    -   -   -   -  

  • merkat

    durki,
    istina, nije nikakva dogma ta knjižica nego mišljenje. nisam htio to prije nikome nit predlagati za čitanje jer je strašljivo i nisam shvaćao ozbiljno osim što bi nažalost tako moglo biti. tek kad sam u knjižari katoličkoj naišao na nju, a takve najmanje nude senzacionalizam i pročitao objašnjenja gdje se nikome ne govori da je to tako ali da je nevjerojatno teološki točno, potaklo me na razmišljanje.

    apsolutno sam za Bibliju a ne takve stvari no u toj knjižici nema išta što bi skretalo s puta kao slične stvari kao razna neutemeljena proroštva i sl.
    slažem se da onomu što je Bog rekao nema svrhe dodavanja samo što neznamo gdje je kraj Njegova govora.
    i nakon Biblije Njegov govor kroz neke svetce bijahu proglašavani dogmom kao Bezgrešno Začeće Marijino ( ne Isusovo ).
    ta knjižica je možda jedan dio koji je Bog propustio korz inaće nepropusan dio s onim svijetom, možda kažem, inaće sam protivnik i nisam sklon tome.

    ovo kaj tvoj rista veli je upravo ono što i ja mislim ali i on i aj smo ograničeni ne možemo shvatiti pravednost. čovjek se sam odlučuje za kamo će ići.
    razmišljao sam često da zbog čega je moja obitelj meni draga. moram priznat da nisam primjetio da su bolji od drugih, generalno gledano i šire. imam i kamatara i latentnih pedofila i kriminalaca i grubijana i svega.
    ipak neki su mi draži, makar i među bližima ima zeznutih.
    ako je netko drag ti, onda nešto i vrijedi, zar ne ?
    a ako netko nije ili pak je bez obzira na ponašanje ( ne isključujuć osudu grijeha njih ) onda to govori da pobjeđuje ljubav. mene jadnika. a kakav je tek Bog čija je ljubav bezgranična ?
    e pitanje je gdje je tu pravda koja mora biti zadovoljena jer da nema nje, čemu život, test, kušnje...

    inaće ja teško vjerujem u pakao ali ako Isus kaziva o njemu, morao bih vjerovati.
    vjerujem čak da u konačnici će odlučivati i duše spašenih u nekoj mojoj zabrijanoj konačnoj bitci za sve duše.
    a to je već počelo i kraj će biti tek poslije Isusova dolaska. Vjerujem i u ulogama ljudskih duša koje će spoznanom bezgraničnom ljubavi osvojiti pakao i s anđelima i Isusom spasiti proklete koji će se iskupiti tako teškom patnjom već.
    nadam se.
    jer mi je žao i onoga koji mi je frendu prodao lošu drogu ubivši ga i onoga zbog koga mi se bliski rođak ubio.
    jer vječnost je nemjerljiva s bilo kojom mukom na ovome svijetu.
    oni koji griješe, previše riskiraju.
    da slute patnju, isti čas bi zaplakali i molili oprost. i oni najgori. ali ta svijest ne dopire do njih jer su u grijehu i odbacuju Boga.
    i u onoj knjižici je žena zaplakala an misi ali nastavila s grijehom, Bog je potreban uvijek i u svemu. mora biti početak i kraj svake radnje. prvi a sve ostalo će se posložiti kako treba, ma kako bilo teško.

    avatar

    26.07.2006. (16:04)    -   -   -   -  

  • merkat

    Ani sad si me zamislila al moram poć prijatelju u bolnicu. A kaj je najgore trebao sam i prijeteljici koja je polomila zglob na plaži al nemrem u isto vrijeme.
    Javim ti se navečer.

    avatar

    26.07.2006. (16:07)    -   -   -   -  

  • merkat

    javila mi se malena Helena da je završila operacija :)))))))))))))))
    bila je jako teška operacija i sretan sam čim se javila sms-om.
    detalje čekam......i molim za nju, molite i vi.....

    avatar

    26.07.2006. (16:09)    -   -   -   -  

  • Barbara

    SWKY - to ti je kao da rečeš da te ne zanima što ćeš sutra jesti. Za to brinu "starci". Jel imaju oni kakav blog da ih posjetim?

    Durki - ovaj razgovor sa starim bolje da je tekao ovako: "kako netko ima karte za svjetsko u Njemačkoj? (znam da je prošlo) Kako netko može biti sretan na stadionu ako zna da mu sused čubi doma u sobi ispred premale telke? Ili, kako je uopće bilo tko dobio karte za svjetsko?"
    Tako je i u ovozemaljskom životu koji je samo bljesak u usporedbi s Vječnim Životom. Svatko je osoba za sebe i ima pravo na svoj izbor (ići gore ili dolje). Mi moramo "zaraditi karte" za Raj. Na tom putu moramo pomagati svojim bližnjima ("šlepati" druge). Onda ne možemo reći da ćemo mi biti u Raju, a naši dragi u paklu.

    Merkat - kaj da ti pričam? Opet sam zabrijala...

    avatar

    26.07.2006. (16:14)    -   -   -   -  

  • BLACK WIDOW

    čisto sumljam da bi promijenila mišljenje kad bi pročitala....

    avatar

    26.07.2006. (17:27)    -   -   -   -  

  • merkat

    barbi, samo ti brij, dobro briješ ;)))

    swky,
    ne tražim te da promijeniš mišljenje, pročitaj ako ti se da, ništa te ne košta, pošaljem ti obje knjige, govore o životu i ne uvjeravaju nikoga u ništa.

    avatar

    26.07.2006. (23:19)    -   -   -   -  

  • Ani

    Malo sam te zbunila, ha.

    avatar

    27.07.2006. (07:49)    -   -   -   -  

  • merkat

    Ani, a ne ?! ;)

    avatar

    27.07.2006. (09:11)    -   -   -   -  

  • Ani

    Jučer sam razgovarala s dvije osobe koje njihovi najbliži doslovno muče. Jednu mama, a jednu kćer. Ne znam što je to u ljudima. Zašto su tako nezahvalni. Oni bi im život dali, ali ne, ni to nije dovoljno. Zar im nije grozno kad se netko brine za njih. Ja svojim najdražima niti ne pričam kako mi je da se ne bi puno brinuli. Uvijek hladim situaciju i kažem da je sve ok. A zapravo mi je jako teško. Puno sam se dala u odnos u koji više ne vjerujem, a pritisnuta sam optužbama i grižnjom savjesti. Još kad se tu umiješaju emocije...Joj, tako sam umorna.

    avatar

    27.07.2006. (09:37)    -   -   -   -  

  • merkat

    Ani, malo sam zbunj. Mislio sam da imaš nekog rodbine na grbači, ono baka, djed, čangrizava majka ili otac...
    Sad kao da kratiš vrijeme bivšem mužu ili ljubavi ?
    Moram priznat malo zbunjujuće...kakve su to obveze...ili ideš iz sažaljenja il jer te traži ili jer još nešto osjećaš ?
    Kažeš da ti ne da slobodu, nezna ?
    Kužim donekle, željela bi da shvati da imaš svoj život i da ovako ustvari ga gubiš, ne ?
    Čuj, sitjuejšn je zelo zeznuta, makar bi voljel da mi mailaš da ko prave babe razmotrimo sve to ;))))

    Glede i unatoč nezahvalnosti rodbine, mogu ti reći samo da znam kak to ide, a kad čujem druge skužim da je svagdje isto više manje. Od zabrane rezanja voćke na vikendici koju je sadila njegova baba do tko se kome uvaljuje i tko se više brine za starce...
    Moja majka sama veli da kad onemoća da bu u dom jer da neće smetati i biti teret a recimo tetka koja nema nikoga se uvrijedi kad joj netko spomene dom. Ne kužim ljude koji misle da čovjek koji koji npr. dođe s posla i ima obitelj bi trebao pestovat nekoga tko nikada nije pokazao ni trunak brižnosti ili uletio kada je bilo za očekivati. Naravno da će svatko normalan pomoći, platiti sestru ako može, uletavati kad stigne, kombinirati, ali živjeti s nekime tko je vrlo sebičan i tašt uz sve probleme od posla, obitelji, prostora, mislim da je to sebično od onih koji to očekuju. Jako sebično. I to još kad je naporan i nepopustljiv i još gro problema koje nebih spominjao od srama.
    Mislim meni bi bilo lako s majkom koja je povučena i ne riva nos svagdje, ne pametuje i zvoca. Al ostatak dream teama je za poludit.
    Slično kad mi i otac koji je dijabetičar u začetku, ždere slatko a kad mu velim da se malo pobrine za zdravlje jer će sigurno meni na teret past pa imam pravo i prigovarat i spriječit i prevenirat, onda se uvrijedi. Ne kažem da neću se brinut al mi je glupo kad se tako neodgovorno ponaša jer je njegov šećer i masnoće i moj problem, čak više nego njegov.
    Tako da kad objašnjavaš rodbini svoje poglede onda se uvrijede jer misle da imaju pravo na maltretiranje do boli koje je njima samo zabava ili briga. Mislim ono dođe ti netko doma i još ti govori kako i što. I nekima je sve dozvoljeno a kad se ti pobuniš odmah etiketa kršćanski.
    Kao da je nekima zabranjeno izrazit negodovanje.
    Eto ani sad si ti meni dobro došla da izbacim otrov !

    Da ti ne pričam kako se ponašaju neki kojima moja udruga pomaže, da poludiš.
    Al to bih kao i tvoju story na mail da ne zamaramo ljude i da ne pokupe ljudi realniju sliku onih kojima treba pomoći. Jer bi izgubili volju.
    Ne kužim kad nekome pomažeš da ti takav još i diktira kako.
    Ja sam odgojen da kad mi netko pomaže da sam zahvalan kako god bilo, osim ako mi ne odmaže ;)))
    U svakom slučaju treba se truditi , jako truditi jer inaće odu živci...

    avatar

    27.07.2006. (13:28)    -   -   -   -  

  • zaljubljena u ....

    dat će Isus......btb.

    avatar

    03.08.2006. (17:06)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...