Komentari

riandworld.blog.hr

Dodaj komentar (14)

Marketing


  • jja

    Lijepo je da se stitits visokim faktorom, i da hidratiziras kozu ali kao doktor vjerujem da znas da nikakva krema ne moze zaustaviti procese koji se dogadjaju ISPOD koze a uzrokovani su suncem ili solarijem i da je solarij uzrocnik bora (ili to ili americka dermatoloska akmademija laze) bez obzira kako ti tu primjenu dozirala. Prosli smo vremena kad je bilo nobel biti preplanuo kao dokaz da si mozemo priustiti ljetovanje. Vani je zadnjih godina trend dokazati da NE MORAMO biti crni e kako bi drugi znali da smo na odmoru. Ledenu kavu radim i ja tako, samo zaobidjem slag.

    avatar

    06.07.2006. (09:55)    -   -   -   -  

  • * S.O.(S.) *

    evo da te pitam nešto kao doktoricu:

    prošlo ljeto sam izgorila na suncu, iako nije bilo sunčano nego oblačno i ledeno, i to toliko da mi je na predjelu dekoltea išla krv. crvenilo i otekline po cijelom tijelu su trajale oko 7-8 dana zajedno s mjehurima i oteknutim zglobovima.
    sada mi je na predjelu dekoltea ostalo puno sitnih pjegica i koža mi je nekako čudna, ka kokošja, puna sitnih bijelih točkica + te pjegice.
    mogu li se toga nekako riješiti?

    i još samo nešto- dečko mi po cijelom tijelu ima velike i nepravilne madeže. čak mu je i koža oko nekih madeža potamnila.
    iša je kod kožnoga ali mu je ona rekla da je to normalno i čak da ih ne triba skidati, a ja primječujem da ih ima sve više i da su sve veći i ne izgledaju ka normalni madeži....

    avatar

    06.07.2006. (10:13)    -   -   -   -  

  • Ratnik paorskog srca

    Eh, ja se radije s godišnjeg vratim bijel nego reš pečen. Hvala kemijskoj industriji za visoke faktore :-)

    avatar

    06.07.2006. (11:22)    -   -   -   -  

  • Philomena diogenica Q.

    Dovoljno! :)

    avatar

    06.07.2006. (11:25)    -   -   -   -  

  • bezideja

    solidno... :)

    avatar

    06.07.2006. (11:41)    -   -   -   -  

  • cruel life

    ja se i tako ne volim sunčat :) poludim na suncu duže od pola sata :) zato sam uvijek bijela, a i to mi je fuj, a do solarija mi se ne da ić, nisam ja karakter za odlazit negdje redovno :) zato se sad mažem kremom za samotamnjenje i baš mi je super :) sad čekam da kažu da i to izaziva nešto pa ću i s tim prestat :)

    avatar

    06.07.2006. (12:08)    -   -   -   -  

  • MALA Žvea

    ej, stvarno ti je blog zanimljiv i imas volje pisati!!!! Svaka cast! Malena Žveica

    avatar

    06.07.2006. (15:21)    -   -   -   -  

  • moja lektu(i)ra

    doista poučno glede sunčanja

    avatar

    06.07.2006. (21:27)    -   -   -   -  

  • Riječanka&svijet

    @ jja - i sunce i solarij postare kožu ako nisu dozirani. Ja u solarij idem tjednim po 3-5 minuta svakih 3-4 dana, nakon toga dignem na 10 minuta jednom ili dvaput tjedno. Nikada se ne pečem na plaži, bez obziran na SPF, a isto tako, i ljeti i zimi koristim ispod šminke hidratantnu kremu sa SPF 25 (Clinique Superdefence. U biti je to nesvjesno izlaganje suncu najgore, i protiv njega se ništa ne može, osim stalne zaštite).I to samo zato jer sam jako svjetla i izgledam bolesno ako nemam malo boje - vide mi se plavičasti podočnjaci, užassss!!!
    @ SOS - te sitne točkice i pjege su solarne keratoze, u biti ožiljci. Mogu se riješiti kemijskim peelingom kod dermatologa. Što se dečka tiče - postoji puno vrsta madeža i nisu svi ni približno jednako opasni ili bezopasni. U principu, izdignuti madeži se odstranjuju jer su skloniji ozljeđivanju, a svako ozljeđivanje bilo koje pigmentne tvorbe je iritacija koja može potaknuti eventualnu malignu alteraciju.
    @cruel life - ne bi ni ja išla redovito na solarij da mi nije jako blizu kuće, lijena sam kao lijeni pas, hehehe. A selftanning kreme nikada ne usoijem anijeti tako da bude ravnomjerno i bez fleka pa sam od toga odustala. A što se kemikalija i štetnosti tiče - ma, sve je štetno, i voda koju pijemo! Pa opet, ne možeš se odreći baš svega i preseliti na pusti otok :)))
    @Loptica - to mi je posao, što ćeš! :))))

    avatar

    07.07.2006. (00:07)    -   -   -   -  

  • jja

    Rijecanko - misljenja sam da sunce i solarij ubrzaju proces starenja koze bez obzira kako bili dozirani. Naravno da ce vece kolicine nanjeti vise stete ali i odlazak svakih 3-4 dana na par minuta postara. Nepovratno. Tj. ubrza onaj prirodni proces. Podocnjake imam i ja, kaj ces to nam se fina krvca plavi ;-) Kremu koju spominjes imala sam i ja ali ima veliki minus - jako lose je pakirana i time antioksidansi ne prezive dugo nakon prvog otvaranja. Iako koriste onu novu metodu polimer-matrixa i inace je od "parfumerijskih" firmi jedna od jeftinijih (ako cemo usporediti s lauderom i kompanijom gdje su kreme preko 50 eura), mislim da sam tu kremu platila 29 eura...cekam da promijene pakiranje.

    avatar

    07.07.2006. (21:56)    -   -   -   -  

  • edo

    Da.

    avatar

    07.07.2006. (22:20)    -   -   -   -  

  • leo news

    jedna moja prijateljica kaze da i danas osjeća posljedice kupanja oko podne na sunčanim "benama" kada je izgubila nevinost. vjeruje da je bilo oblačno, kako joj se to ne bi dogodilo...

    avatar

    08.07.2006. (23:42)    -   -   -   -  

  • thule

    evo, ja sam baš onaj tip koji bi se trebao postaviti na trepavice da pocrni.... ali mojoj okolini to baš i ne ide u glavu....
    baš sinoć sam se vratio sa 7-dnevnog odmora u dalmaciji, da bi me danas jedan poznanik pitao dal sam ja to bio samo na noćnom kupanju jer i nisam baš pocrnio....
    nisam ja kriv što pokušavam od 11 do 16h biti u hladu, a kada sam na suncu mažem se kremama.... srećom, preplanula boja mi nije prioritet, tako da sam ja zadovoljan svojim sporim (ne)crnjenjem....

    avatar

    09.07.2006. (16:40)    -   -   -   -  

  • Frederika

    Otkad je to solarij zdrav?

    avatar

    10.07.2006. (12:21)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...