Komentari

vjerovatradosti.blog.hr

Dodaj komentar (11)

Marketing


  • ...i moja kaplja pomaže ga tkati!

    Mislim da je post vrlo...hm...u najmanju ruku upitan.
    Napisano nije u potpunosti u skladu s katoličkom teologijom,
    dogmatikom i sistematikom o anđelima.
    Također, Bibliju ne citiramo tako. To je protestantski način citiranja.
    Nemojte me pogrješno shvatiti, nemam ništa protiv,
    ali neka se navede izvor teksta ili napomene da je protestantski.

    avatar

    03.07.2006. (19:35)    -   -   -   -  

  • ...i moja kaplja pomaže ga tkati!

    - Lucifer- izvorno znači "zvijezda Danica". Njezino se padanje, slika pada babilonskog kralja (Iz 14, 12), mnogo stoljeća tumačilo kao pad đavolskog poglavice (u vezi s Lk 10, 18 gdje se govori o padu Sotone). Zato mu je dano ime Lucifer.
    - Jehova=Jahve, Božje ime, ipak katolici koriste češće Jahve, a Jehova najčešće Jehovini svjedoci.- Ne smijemo doslovno shvaćati proročke biblijske slike, u ovom slučaju Otkrivenje- to su vizije koje doslovno tumačene ne mogu i ne smiju biti!
    - Biblija se citira ovako: Otk 12, 7-9
    - Brkanje krušaka i jabuka! Masonerija, Jehova, promaknuća,...ajmeee!

    "Lucifer je zaveo trećinu od ukupnog broja Božjih anđela. Uz Lucifera su pristali i mnogi ugledni zapovjednici, stručnjaci za razne grane znanosti, arhitekture, glazbe, tehnologije, psihologije, estetike itd. Tada je Jehova umjesto Lucifera, u Nebeskom anđeoskom zboru promaknuo u najviši anđeoski čin i položaj drugog anđela, veličanstvena izgleda i neobične moći i snage, čije je lice bilo kao munja, slavno i strašno."
    - Ovo je već totalno protuteološki!!! Anđeli su nevidljiva bića, nama slična po slobodnoj volji.
    "Anđeli su stvoreni prelijepi, visoki, vitki, silnih sposobnosti, ljubazni i brzi kao bljesak munje. Visina anđela je oko 4,5 metara, a pojedini i gotovo 5 metara visine.
    Samo je Sin Očev viši od svih anđela za glavu. A poslije Isusa, Lucifer je po rastu bio najviši, niži od Sina Božjeg samo za čelo."

    - Na ovo stvarno nemam ozbiljan komentar jer je suvišan, ovako netko može pobrkati Vinkovačke jeseni s anđelima! Grrr! Šljokice, kamenje, ...
    "Na svojim prslucima anđeli nose sjajne kamenčiće, kao drage kamenčiće, koji blistaju, oni označavaju, ovisno od boje i količine, rasporeda – njihov čin i položaj. Od svih anđela Lucifer je imao najviše dragih kamenova na svojim grudima – devet dragih kamenova, (Ezekijel. 28:13.) oni predstavljaju devet grana znanosti u kojima je obrazovan."
    - Stvarno me zanimaju grane obrazovanja Lucifera! Vjerojatno ples, gluma i slično!- Ima još, ali nemam volje ni snage...
    Molim vas, ako želimo KUB da pazimo što pišemo!
    :-)

    avatar

    03.07.2006. (23:03)    -   -   -   -  

  • dobroipozitivno....curo...
    ovaj post je određena vrsta fikcije, ne zato kaj sam ga izmislio, nego zato kaj ne mogu dokazati ništa vezano uz njega.
    Ne vidim zašto si krenula objašnjavati imena Lucifera i Jahve, mislim da se to nije tražilo u mojem postu. Post je tu da se uživa u jednoj lijepoj priči, to što ti prepoznaješ Vinkovačke jeseni, protuteologiju, Masonerije, kruške i jabuke, tvoja stvar, ja ti ponavljam da se radi o jednoj zanimljivoj priči, koja je sastavljena od dijelova iz Biblije manjim dijelom.

    avatar

    04.07.2006. (14:44)    -   -   -   -  

  • Rebellion Truthlove

    gornji komentar je moj dobroipozitivno

    avatar

    04.07.2006. (16:51)    -   -   -   -  

  • ...i moja kaplja pomaže ga tkati!

    Ne djeluje mi nešto kao priča što se poziva na Bibliju kao potkrjepljenje-citirajući ju.
    Nešto sasvim drugo je crpiti inspiraciju iz Biblije. Tada je pjesnička sloboda dozvoljena i ne navode se citati.
    Rekla sam da nije zla namjera, ali tekstovi su tu da se čitaju, komentiraju i da iz njih nešto naučimo ako možemo. Ja sam tvoj tekst čitala kao teolog, i takav sam ti-iako pomalo neozbiljan komentar napisala. Ne vidim radnju u zanimljivoj priči jer je post napisan više kao osvrt na anđele. Zato sam i napisala da trebamo navesti izvor, ili pisati tako da se prepozna da je autentična priča autora. I Valtorta je pisala slično.
    Vidim da te moj komentar povrijedio, čim mi se sarkastično obraćaš s rječju "curo".
    Uostalom, moj komentar je moj doživljaj tvoje priče, a mislim da ništa uvrjedljivo nije napisano. To je moj način doživljaja tvoje priče. Autor treba znati podnijeti i pozitivnu i negativnu kritiku.

    avatar

    04.07.2006. (19:13)    -   -   -   -  

  • ...i moja kaplja pomaže ga tkati!

    P.S. Možda sam previše racionalno-teološki "baždarena" da mi teško padaju ovakvi postovi, tj.priče ovakva sadržaja kao Navjestiteljeva, pa se možda i ne uklapam potpuno u koncepciju takvih razmišljanja. Takva sam.
    Navjestitelj, zaboravi kometare, i slobodno ih izbriši, nema ljutnje. Daj mašti na volju.
    I ne zovi me curo! ;-)

    avatar

    04.07.2006. (20:06)    -   -   -   -  

  • Rebellion Truthlove

    Ispričavam se zbog naziva curo. I tada sam mislio da neće dobro proći, sada to i znam. Ne nisi me uvrijedila jer sam navikao na negativne kritike koje smatram neprimjerenima ignorirati, a mogu reći kako nema šanse da me na bilo koji način uvrijediš, jer ja sam osoba koja polako ali sigurno gubi osjećaje tipa, tuge, ljutnje, bijesa, suosjećanja, uvrijeđenosti(to sam sve izgubio) i premda nisam siguran je li to dobro ili loše, to je tako i dok je, nema straha od uvrede.

    avatar

    04.07.2006. (22:25)    -   -   -   -  

  • ...i moja kaplja pomaže ga tkati!

    A jesi drag...
    Žao mi je što si navikao na negativne kritike.
    Hej, loše je postajati indiferentan i na te osjećaje.
    Treba i toga, da znamo da smo živi.

    avatar

    04.07.2006. (23:06)    -   -   -   -  

  • Hrvoje

    Vjerujem da si imao dobre namjere,samo je tako ispalo.Možda si trebao napomenuti što je fikcija,a što stvarno tako da se bolje razumije.

    avatar

    04.07.2006. (23:13)    -   -   -   -  

  • Rebellion Truthlove

    krivo si me shvatila. nisam ja navikao a dobivam negativne kritike, jer ih ne dobivam inače, i to ne rijetko daih dobijem nego ih uistinu ne dobivam uopće, ali su eto prave rijetkosti da na netu netko kaže neg. kritiku i na to sam indiferentan.

    avatar

    05.07.2006. (00:35)    -   -   -   -  

  • ...i moja kaplja pomaže ga tkati!

    Indiferentan jer je kritika negativna ili jer je u pitanju net?
    Ha, ha. Šalim se.
    Krivo sam shvatila jer doslovno si napisao: "Ne nisi me uvrijedila jer sam navikao na negativne kritike koje smatram neprimjerenima ignorirati..."
    To je problem i sms poruka. Nikad ne znaš s kojim osmjehom ili mrgudnom facom netko piše sms. Hvatam se za ono što piše.
    Da ne nastavljam ovu komentarsku sagu, čitamo se!
    Sve je dobro što se dobro svrši! :-)

    avatar

    05.07.2006. (11:01)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...