Komentari

pipipiaf.blog.hr

Dodaj komentar (4)

Marketing


  • M.

    I tebi pozdrava 100 i pusa 1000 iz nesto (konacno!) rashladenijeg Zagreba.
    Najvise mi se svidjela konstatacija da je zapad zapravo wanna be slobodan... To da su suptilniji je takoder istina. samo nisam sigurna jel postenije bit suptilan ili otvoren. meni kao gradanki je nekako draze da znam kaj mi sve kontroliraju.
    Iako je prica o knjiznici, zigu i papiricu, i zedi - sjajna. jedino - meni je to prica, a tebi je real life. Nikako da se odmaknem od toga kako toj tvojoj Rusiji noir dati drugu perspektivu... I mislim, mislim... Najbolje je kaj sam do sada smislila je da su zapravo smijesni u toj svojoj paranoji i beznadu. Kak ti se cini?

    avatar

    02.07.2006. (21:29)    -   -   -   -  

  • pipi_piaf

    je, je, obicno im se i ja smijem. samo sto je lakse i smijati se izdaleka, kad covjek trosi sate i dane na takve stvari, onda mu nije vise smijesno... hehe... i pisem, zapravo, samo noir stvari, mozda bih se trebala vise potruditi i nabaciti koju ljepsu stvarcicu... no zasad se ona svodi na votku, hehe.

    pusa velika

    avatar

    02.07.2006. (22:33)    -   -   -   -  

  • maslina

    m. Molim, sve, samo votku (i slične stvari) ne! Imaju oni valjda i nešto drugo krasnaja.
    Smiješni ... ? Ma da, ali prije za ne povjerovati.
    Mada je to isti princip koji će se susresti bilo gdje na svijetu (mada je moje iskustvo skromno). Naime, radi se o okoštaloj administrativnoj, birokratskoj svijesti. Oni su naučili sve kontrolirati, znati, evidentirati ... Tko da se od njih sjeti kako je to nepotrebno. Trebalo bi prije toga razmišljati o smislenosti postupanja, a to je ipak, za svakoga, a posebno ruskoga činovnika, čista fikcija. Ako stavr svedemo na to da je posljedica nedostatka promišljanja o postupanju, traženja smisla u onome što se čini, onda bi mogli naći bezbroj sličnih besmislica. Samo su ih Rusi doveli do krajnosti. Ali to nam ne umanjuje tvoju Golgotu u potrazi za gutljajem vode.
    Ne znam kako bih to prihvatila? Čovjek ni ne zna što sve može dok to ne učini, kada ga život prisili.
    Zanima jesi li otkrila malo "široke ruske duše"? Ili je i to stereotip koji se pronalazi samo u iznimkama?
    Sredi tu papirologiju, javi nam, i nastoj preduhitriti situacije kao ova iz knjižnice. Ako je to uopće moguće.
    Jedan noćni leptir uporno oblijeta moj ekran i tipkovnicu. Vrijeme je za počinak, pusa i laku noć,m.

    avatar

    03.07.2006. (01:42)    -   -   -   -  

  • Gagh

    Mislim da si na krasnom treningu preživljavanja u čudnovatom svijetu birokracije. Naravno, to ne bi bio dobar trening da nije u hard-core varijanti. Kad ga prođeš, biti ćeš potpuno spremna za povratak u domaju gdje te čekaju dražesni izazovi jednako tupavih službenika i sumanutih propisa no ti ćeš biti spremna pa će ti se višemjesečno čekanje na banalan specijalistički pregled činiti kao dječija igra, a nužnost izostajanja sa svog radnog mjesta kako bi podigla nalaze jer se podižu samo u jutro, kao lepršavi valcer!
    Goran

    avatar

    11.07.2006. (10:32)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...