Komentari

cnn.blog.hr

Dodaj komentar (3)

Marketing


  • analitik

    Ovdje ti je aktuelna dogovorna demokracija. Kad su stare komunjare vidjele sto se dogodilo u Rumunjskoj, morali su se podjeliti u vise stranaka. Onda su neki postali nacionalisti, a drugi su ostali tzv. socijaldemokrati. Svima je zajednicki cilj fingiranje vlasti i oporbe uz zajednicki i stalna izmjena pozicija radi pljacke.Dogovor je da jedni druge ne diraju za ozbiljno. I sad se samo odvija preraspodjela opljackane ex. drustvene imovine u privatne dzepove.Osim ovoga paralelno se odvija rasprodaja drzavne imovine. Kad se sve zavrsi ostati ce gomila dugova i budjet koji ce nece vise imati cime puniti jer ce najvece tvrtke biti strane i profit ce odnositi u inozemstvo. Mi i 11 godina nakon rata imamo ratni PDV! EU mirno gleda sa strane i nije zainteresirana za nas kriminal u pretvorbi. Naprotiv ! Oni ce te skupljene portfelje otkupiti sakupljene u kolekcije od 20-30 najvecih "pretvorbenjaka" i upustiti se u neometanu eksploataciju domace stoke sitnog zuba. Ta ce morati sutjeti i desetljecima vracati svoje vlastite i drzavne dugove.Nasa se buducnost jasno vidi: mladi sa znanjem ce emigrirati, ostali postati topovsko meso za NATO, preostali konobariti i cistiti sobe za hrpe europske gerijatrije koja ce se naseliti na sigurno uskoro izbetonirani Jadran. Jos ce Dalmatinci i moliti na koljenima da se odobri prenamjena poljoprivrednog u gradjevinsko zemljiste. Naime turizam tesko moze porasti prihodom vise od 5-10%.A maslinarstvo i ribolov je u slobodno liberaliziranoj trgovini kod nas nekonkurentno. Dizanje placa u tom turistickom sektoru za 50% ( a i sad su jadne) bi uvjetovalo dizanje cijena smjestaja i usluga za isti iznos, sto je nemoguce. Drugi su uzrok silne low-cost zracne kompanije i skore klimatske promjene.Prema tome dosadasnja pljacka i zaduzivanje ce definitivno morati donijeti posljedice.Ma koliko izgleda i stoka sitnog zuba ignorirala realnost.

    avatar

    01.06.2006. (16:14)    -   -   -   -  

  • Pero Panonski

    Dobro zbori ovaj analitik :) Veselo nam kad komunisti rade kapitalizam. To dodje na isto kao kad kanibali das da vode djecji vrtic.

    avatar

    01.06.2006. (19:31)    -   -   -   -  

  • Pero Panonski

    Dobro zbori ovaj analitik :) Veselo nam kad komunisti rade kapitalizam. To dodje na isto kao kad kanibalima das da vode djecji vrtic.

    avatar

    01.06.2006. (19:33)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...