Komentari

peratovic.blog.hr

Dodaj komentar (7)

Marketing


  • Analitik

    Pa sve su nase stranke od 1990. godine stvorene od starih dobrih clanova SKJ. Njihov je imperativ izbjeci lustraciju u zamjenu za predaju ( prodaju) drzavnih dobara strancima preko posrednika ( tajkuna). U odredjenom postotku ce im se tolerirati neki dio novca koji mogu zadrzati za sebe uz opcu amnestiju za stara vremena. Zauzvrat, ova drzava nece vise imati gospodarske pretpostavke za bilo kakvo suvereno odlucivanje. Od financijskog sustava, energetike ( INA, HEP) do prirodnih bogatstava ( prodaja nekretnina strancima na obali).Moguce je jos davanje i otkupa u topovskom mesu za Afganistan, Tunguzistan i Kajgodistan. A 30 godisnje isplacivanje kredita je vec sasvim izvjesno, jer smo "MI" jako duzni..
    Hrvatska lisnica u austrijsko/talijanskom dzepu, a NATO-va puska na hrvatskom ramenu. To je realnost, a ostalo je bila prica za malu djecu.

    avatar

    20.05.2006. (01:12)    -   -   -   -  

  • NF

    oduvijek sam bio kritičar svega i svačega, no moram priznati da me kao studenta, jedna đilasova knjiga nabavljena u njemačkoj, nagnala na ozbiljno preispitivanje, sad me raduju te teze, da možda nije ni bio onakav krvolok kakvim ga se opisivalo...

    avatar

    20.05.2006. (04:52)    -   -   -   -  

  • opservatorij

    hmmm, malo ću prekopati po knjigama, osobito dedijerovim koji je dobar dio rata proveo sa Đidom i kasnije ga prozvao "violentnim dinarskim tipom". nakon rata u crnoj gori relativno je lako bilo optužiti bilo koga, jer u svemu ima dosta istine. to su bila takva vremena i tu je bilo svega i svačega (političkih razlika na liniji bjelaši-zelenaši, osobnih obračuna, krvne osvete iz doba 1919-1920 itd.), a crnogorci imaju vrlo posebnu borbenu tradiciju koja je dosta surova (npr. tempo je dao strijeljati svog brata luku). na prvu loptu: mislim da đido nije bio nikakav golubić, ali da je bio gori od ostalih - vjerojatno nije. ne znam ni tko bi u takvom društvu mogao pobjediti kao - mirotvorac.

    avatar

    20.05.2006. (08:32)    -   -   -   -  

  • kemoterapija

    Svašta je bilo, svašta se pisalo. Uglavnom navijački. Malo je onih koji su zavirili u ratnu arhivu. A tamo o zlodjelima Đilasovim, jednim od "tri ovna", kako ga je Krleža opisao 1939. godine, stoji svašta. Njegov je utjecaj bio golem, štoviše, u oproštajnim pismima nekih splitskih samoubojica partizana rečeno je da se ubijaju, jer ih Đilas maltretira. Pa on je Krleži u lice rekao, one 1946. godine, da bi ga koknuo da je Krleža došao u partizane. Sjeti se samo Krležine rečenice: Svejedno mi je tko će me ubiti: Dido ili Đido. Dido je Kvaternik, a Đido Đilas. A Kovač kao Kovač. Naknadni svjedok. Kao i mnogi drugi. Posudit ću ti knjigu "Krvna osveta u Bačkoj". U njoj ćeš pročitati o mnogim zločinima četničkih partizana. Onih koji su 1944. bili mobilizirani u partizane. Bilo je tu i nabijanja na kolac itd. Zločinačka mašta može svašta. Javi se. Kemo

    avatar

    20.05.2006. (16:18)    -   -   -   -  

  • 45lines

    @Kemo, imao sam na umu Krležin odnos s njim. Čekam da Kovač obradi i to poglavlje. Najavio je nastavak. Javit ću se na mail. Mogli bismo na kavu sutra, prekosutra :)

    avatar

    20.05.2006. (16:33)    -   -   -   -  

  • MrGood

    Nije li Saša Perković već ranije demantirao da mu je Josip otac? Priznajem da sam sve to pratio usput i više onako preko volje, pa ne znam jesam li u međuvremenu propustio neki značajniji obrat u dokazivanju njihova relationshipa? Pozdrav!

    avatar

    24.05.2006. (10:22)    -   -   -   -  

  • 45lines

    @MrGood, nije.

    avatar

    24.05.2006. (20:17)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...