Komentari

ladyofblackness.blog.hr

Dodaj komentar (21)

Marketing


  • shrimpy

    Ciao! Čitala sam Starca i more u osnovnoj. Tad mi se nije svidjela knjiga, bila mi je dosadna. Sad bi mi vjerojatno bila vrlo zanimljiva, upravo zbog ponekih poučnih rečenica. Knjiga je zapravo preneseno značenje čovjekove svakidašnje borbe da preživi u okrutnom svijetu. Hemingway je bio junak, odajem mu počast skidanjem kape... Pozdrav!

    avatar

    06.04.2006. (15:12)    -   -   -   -  

  • Jest!

    Gledala sam taj film, predivno nešto. I zapamtila sam tu rečenicu o čovjeku koji nikada ne može biti poražen... Meni je Proust prekrasan pisac, obožavam francuske naturaliste i ruske realiste. Proust je imao jednu divnu misao, morat ću ga parafrazirati jer se ne sjećam točno kako je išla, pa nek' se nitko ne naljuti ako malo pogriješim: "Kada sam odrastao počeo sam raditi ono što rade svi odrasli ljudi: Zatvarati oči pred istinom koju nisam želio vidjeti." Ili tako nešto...

    avatar

    06.04.2006. (15:32)    -   -   -   -  

  • Rozan

    Zašto djela, a ne njihove autore? Djela su plod rada autora.) I njih treba obožavati:)

    avatar

    06.04.2006. (16:02)    -   -   -   -  

  • troge

    njegov život je stvarno priča za sebe, ne volim nešto poserbno njegova djela, ali to ne znači da nije velik pisac...svaka mu čast...

    avatar

    06.04.2006. (16:06)    -   -   -   -  

  • ...možda je vrijeme....

    ciao girl.... novi dizajn, svida mi se... dobar je on pisac, medu boljima je, mogu ga procitat, svakako spada u sami vrh.... al ipak sam ja najbolji... see you... =)

    avatar

    06.04.2006. (16:13)    -   -   -   -  

  • fallen soul

    kao da čitam bilješku o piscu...like it.....a i dizajn ti je fenomenalan.....

    avatar

    06.04.2006. (17:31)    -   -   -   -  

  • misko

    Lady, film "Starac i more" sa Tracyjem snimljen je u koloru! I zašto Hem ne bi bio uzor? Zato što se ubio? Ili što je bio avanturist? Ili što je volio lokati? Sjeti se: u svojim knjigama veliča hrabrost, požrtvovnost, borbu za ideale, a ne samo puku borbu, kako bi se dalo naslutiti iz tvog napisa...da se nije srušio avionom i umalo poginuo, ostali bi uskraćeni za besmrtno djelo "Snjegovi Kilimanđara"...živio je burno, istina, ali da nije tako živio, bi li mogao pisati onako divno strastvena djela? U kojima veliča prijateljstvo, hrabrost, prirodu...sumnjam...i zato je stari dobri Hem meni uzor bio kad sam bio klinac, zato sam i zbrisao na more, da i ja doživim koju avanturu, a volim ga i dan danas i često pogledom milujem njegove knjige, koje su mi uvijek nadohvat ruke...veliki pozdrav!

    avatar

    06.04.2006. (17:57)    -   -   -   -  

  • Up's and Down's

    @Misko: Ispravljeno. Automatski sam pomislila na Tracyja u Adamovom rebru koji je crno-bijeli. Davno sam ga gledala pa se više ne sjećam.

    avatar

    06.04.2006. (18:17)    -   -   -   -  

  • dijete u vremenu

    iako inače ne čitam lektiru, 'Starac i more' je jedna od rijetkih knjiga koje sam s užitkom pročitala. Stvarno je fenomenalna, kratka, jasna i zanimljiva. Ernest Hemingway zbilja je jedan od najboljih pisaca i stvarno je šteta što nije proživio duže jer sva djela koja je napisao zanimljiva su i posebna, neke sam pročitala i stvarno mi nije žao. super post, pozz

    avatar

    06.04.2006. (20:43)    -   -   -   -  

  • plokmin

    For whom the bell tolls...a Starac i more me sjetilo na moju skolu kad sam imao lektiru i mati mi je ispricala sve sto se dogodilo u knjizi jer morao sam sutra nesto znati na ispitivanju, sto bilo. Poslije sam ga u miru procitao. Nema predaje, do kraja...kostur, kostur ali pobjeda je covjeka...fenomenalna knjiga, a lud pisac! Bolje ne moze!

    avatar

    06.04.2006. (20:47)    -   -   -   -  

  • Dag Dagoberovic

    bio je izniman pisac koji je obilježio književnu povijest, nažalost tako jaki ljudi najčešće su meta raznih nesretnih događanja koja se jako odraze na njih te odu na najgluplji mogući način....pusa malena :))

    avatar

    06.04.2006. (21:04)    -   -   -   -  

  • Spuky

    ... hemingway: " svijet slomi svakog! "

    avatar

    06.04.2006. (21:15)    -   -   -   -  

  • teuta

    Da, "Starac i more"...mislim da je ta knjiga svima poznata. Gledala sam i film. Dobar je. On je zaista pisac o kojemu je vrijedno nešto reći. Pusa i topli pozdrav. Jel imaš novi dizajn? Cmokkkk.

    avatar

    06.04.2006. (21:29)    -   -   -   -  

  • Statična

    e, bila sam luda kad sam čitala starac i more, stvarno mi je bila besmislena knjiga, al kasnije mi je tek lupilo u glavu koliko smisla tapravo ima! pozZ!

    avatar

    06.04.2006. (21:48)    -   -   -   -  

  • Statična

    kad sam čitala starca i more, bila mi je tako glupa i besmislena knjiga... al mi je tak kasnije lupilo u glavu koliko smisla zapravo ima! pozZ!

    avatar

    06.04.2006. (21:49)    -   -   -   -  

  • annab18

    zanimljivo je kako neka djela mogu biti u suprotnosti sa stvarnim životom....koliko god bili mudri i koliko god davali savjete za život i sve ostalo, ipak je istina u tome da samo mala polovica njih se i toga pridržava i ponaša se u skaldu s time.pusa

    avatar

    06.04.2006. (22:21)    -   -   -   -  

  • ~ Vampyria ~

    Čini se da sam bila u krivu, nisam nikad čitala starca jer u osnovnoj nismo imali lektire - kreten od profesora... Ali ja obožavam književnost i pročitati ću knjigu!!! :))) Navrati oživjela sam!

    avatar

    07.04.2006. (10:15)    -   -   -   -  

  • ...slomi leptiru krila...

    eh, sad dode onaj dio kad se posramim, jer osim starca i mora, nist hemingwayevo nisam procitala...blush... a starac i more, procitala sam ga jos u cetvrtom, ma gutala sam knjige cijelu osnovnu, starci su mi doslovno gasili svijetlo, a ja sam se ko pravi mali streberko zavlacila s baterijom pod dekicu, enivej, skrenuh s teme ;o) nije da ikog zanimaju moji smokljic dani ;p starac i more je predobra knjiga, meni bolja od tolko hvaljenog malog princa, al sjela mi je bolje u 4, nego u 7 il 8 kad je bila pod must... nda... pozdravchek ;)

    avatar

    07.04.2006. (16:13)    -   -   -   -  

  • O svem i svačem

    meni hamingway nije baš nešto, no ako ga voliš - OK ... pozdrav

    avatar

    07.04.2006. (16:56)    -   -   -   -  

  • *Lonely Maura*

    u novi dizajn.super,super,super.masu bolje ti pristaje...

    avatar

    08.04.2006. (11:16)    -   -   -   -  

  • °~Ignis art~°

    I ja sam gledala spomenuti film i svidio mi se! :)

    avatar

    08.04.2006. (14:21)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...