Komentari

mirta9.blog.hr

Dodaj komentar (18)

Marketing


  • izvornade

    Draga Mirta, hvala ti na ovom lijepom postu. Slažem se s tobom. Ljubav je spoj otvorenog srca, duše, uma i tijela koje sebe daje u cijelosti sa svim svojim brojnim manama i skromnim vrlinama. Iz dana u dan ljubav se trudi smanjiti mane i povečati vrline kako bi ljubav sa svakim novim danom bila sve veča, jača i čvršća. Srdačan pozdrav!

    avatar

    01.02.2006. (10:42)    -   -   -   -  

  • more nade

    Sve više i sama se osjećam da je ljubav odluka. Tako gledam sinoć mamu koja je bila u crkvi, ispovijedila se, pričestila a onda se uvukla u raspravu sa mojom sestrom i to je završilo galamom. Bitna je odluka. Odluka bezuvjetne ljubavi, koja čovjeka čini boljim.

    avatar

    01.02.2006. (11:09)    -   -   -   -  

  • Dvocvijet

    Zaljubljenost je divan osjecaj, ali je ljubav ono sto ostaje. Ljubav je vise od osjecaja - to je potpuna i bezuvjetna predanost i nesebicna radost davanja sebe... (Mirta, ovdje je uvijek prijatno navratiti :-)

    avatar

    01.02.2006. (23:07)    -   -   -   -  

  • Hrvoje

    Ovo mi se jako svidja!Ta sms poruka puno toga govori;"odluka da ćeš biti uz nekoga,odricanja, prihvaćanja iz dana u dan", su jako bitni.Moj djed i baka imaju lijep brak,u kojem je bilo puno odricanja,zivotnih nedaca,ali su sve to prebrodili.Baka je radije pomogala drugima,nego sebi,radije isla drugima na ruku,nego sebi,djed takodjer i to ih je odrzalo zajedno,medjusobna nesebicnost i ljubav.

    avatar

    01.02.2006. (23:31)    -   -   -   -  

  • Unikat

    Da, u pravu si, ljubav je prije svega odluka... Daj Bože da što više ljudi to shvati što prije... Eh kako bi onda svijet bio lijep... pozdrav Mirtić...

    avatar

    02.02.2006. (01:00)    -   -   -   -  

  • Anna

    "Voljeti, znaci poklanjati sebe drugom i drugima..." bezuvjetna Ljubav, to je ona cista Ljubav koju svi trebamo... i da, slazem se, ljubav treba biti odluka koju doneses da se nesebicno predas... zelim ti ispunjen dan i veeeeliki pozdrav ostavljam

    avatar

    02.02.2006. (08:16)    -   -   -   -  

  • OKRENI SE SEBI

    :)) jako lijepo si to napisala!..pozdrav..

    avatar

    02.02.2006. (09:17)    -   -   -   -  

  • Naturaliter

    Ljubav je opredjeljenje, nepromjenjiva odluka pri kojoj usprkos svemu čovjek ostaje. Lijep ti pozdrav mirtice!

    avatar

    02.02.2006. (11:15)    -   -   -   -  

  • sam protiv svih

    Prekrasno napisano, baš ne treba tražiti bolje objašnjenje...ljubav ljubav...ljubav...veliki pozdrav draga djevojko...

    avatar

    02.02.2006. (11:59)    -   -   -   -  

  • tipkojisjedi

    ..... piše.....: Voljeti ne znači osjećati.......................... Tako voli činovnik u ministarstvu koji određuje državnu pomoć sirotinji. Voljeti razumom je stvar interesa! Naći razlog da se voli i odlučiti da ćeš voljeti. Zašto volim svoju zemlju? A imam dovoljno razloga da zavolim neku drugu gdje bi mi bilo bolje! Donesem odluku da ću voljeti Australiju! Mogu donijeti odluku da ću sve ljude voljeti jednako, ali ću ipak neke teško podnositi. Mogu im i pomagati, ali ću reći da su 'teški' i naporni. S takvom osobom ne ću sklopiti brak!! Kakva bi to bila odluka da nekoga oženim i odlučim da ću ga voljeti iako ga ne podnosim?? Čovjek ne pravi iz sebe mučenika ako ne vidi smisao mučeništva! A kad bih nekoga ljubio samo zato jer mi je dopustio da kraj nje(ga) budem mučenikom - mislim da bi bilo pretjerano!! i kao zahtjev i kao čin. Uz pozdrav!

    avatar

    02.02.2006. (20:49)    -   -   -   -  

  • Lennon

    Kako bi se reklo, ja sam sretno zaljubljen! Potvrđujem da iskrena ljubav polazi iz osnove da ti se netko dopadne, onda dolazi onaj dio gdje se dvije strane "dogovaraju" kako će kroz život, i ako se uspiju dogovoriti onda nastaje vječna PRAVA ljubav! MA zapravo, o voj temi bi se dalo puno govoriti! Možda napišem koji post o tome (ja inače volim filozofirat), al ak se sjetim! Inače, u tome što si napisala ima istine ali i nekih stvari koje nisu u potpunosti točne! Glavno je da za ljubav treba dvoje, i oba dvoje se treba truditi da ljubav "preživi". Inače to nije ljubav! Kaže se u dobru i zlu, al na žalost mnogi vole samo u dobru...

    avatar

    02.02.2006. (22:26)    -   -   -   -  

  • mirta

    @erich2... i osjećaji su bitni. No oni su često podložni raspoloženju i u tom smislu sam istaknula da je ljubav odluka... ali opet ne možeš razumski odlučivati o onome što pripada srcu. I razum i srce.Ne zakinuti ni jedno ni drugo. S tim se odlukama ne smijemo igrati, prije svega mislim na ljubav prema drugoj osobi s kojom gradimo vezu..U ljubavi biramo. Ništa nije nametnuto. Ne odlučujemo se za bilo koga. Pravi smisao je taj kada se odlučiš za nekoga, da ćeš ga voljeti i kada bude teško, onda takav odnos ima sigurnost.

    avatar

    02.02.2006. (22:38)    -   -   -   -  

  • mirta

    @Lennon "onda dolazi onaj dio gdje se dvije strane "dogovaraju" kako će kroz život, i ako se uspiju dogovoriti onda nastaje vječna PRAVA ljubav!".. upravo sam na taj dio veze mislila kada sam rekla da je ljubav odluka.

    avatar

    02.02.2006. (22:51)    -   -   -   -  

  • gotovo

    Sviđa mi se onaj SMS.To je bas tako.Ali se slažem i sa @erich2 što se tiće mučeništva.To znači da je samo jednoj osobi stalo,a drugoj je to interes,pa ni ne misli o onom u dobru i zlu.Ali isto tako se slažem sa Lennon da je za ljubav potrebno dvoje da "preživi",ako im je imalo stalo.A Mirta šta ako netko "sruši" ono što se počelo raditi,šta triba druga strana koja je išla razumom i srcem?Veliki pozdrav:)!

    avatar

    03.02.2006. (08:19)    -   -   -   -  

  • amaely

    Ljubav zahtijeva puno rada, odricanja, truda.... ali njeni plodovi su slađi od svega.

    avatar

    03.02.2006. (10:54)    -   -   -   -  

  • ..nEkA mI BudE pO RiJeČi

    Divne misli jer divna je ljubav ljudska kao odsjaj Božje

    avatar

    03.02.2006. (14:39)    -   -   -   -  

  • ..nEkA mI BudE pO RiJeČi

    Divne misli jer divna je ljubav ljudska kao odsjaj Božje

    avatar

    03.02.2006. (14:40)    -   -   -   -  

  • mirta

    @freestyler, nisam ti ja od neke pameti, znam kako je teško kada se nešto ruši a vidiš da koliko god učiniš i daješ..jednostavno ne ide. Što treba druga strana? Ne odustati ali isto tako ne izgubiti sebe.Ali to su jedna od pitanja na koja jedino pravi odgovor zna onaj koji ih postavlja. Pozdrav :)

    avatar

    03.02.2006. (16:05)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...