Komentari

shedevil.blog.hr

Dodaj komentar (27)

Marketing


  • rilady

    e hebi ga... što reći? imam paničan strah od toga da.. što god da mi otkriju... da će biti prekasno... a ono što se uoči na vrijeme ili još bolje u vrlo ranoj fazi... već je nekako lakše za podnijeti... ne samopregledavam se, to radi moj ginekolog na godišnjem pregledu donjeg i gornjeg dijela tijela... ali krv bih mogla otići pregledati... pusa da knedla iz grla ode što prije :*****

    avatar

    12.12.2005. (22:39)    -   -   -   -  

  • Opterećena :)

    nemoj se brinuti, samo se redovito pregledavaj. knedla će otići, ovo ti je samo mali šok. ipak se treba redovito pregledavati, jer je bolje spriječiti ranom stadiju nego kada je prekasno..i ovo je sve što ti moj umoran mozak može reći :)

    avatar

    12.12.2005. (22:53)    -   -   -   -  

  • Status Squaw

    imaju pravo, prestani pušit! jeli upalilo to treskanje protiv celulita?

    avatar

    12.12.2005. (23:14)    -   -   -   -  

  • Slatka Žvakica

    Ja sam otišla na CT.

    avatar

    12.12.2005. (23:25)    -   -   -   -  

  • nigdje veze

    ja ih baš ne poznajem u dlaku, ali ih povremeno popipam, mada mislim da to ne radim dovoljno točno iliti kako treba. Panično se ne treba bojati ničega, samo navučeš nesreću, ali definitivno treba voditi računa o zdravlju. Ja redovito idem ginekologu i zubaru, a i kad me nešto zaboli odem doktorici, napravim pretrage, i to je to, drugo ništa i ne mogu...živjeti pod staklenim zvonom svakako ne mogu...

    avatar

    12.12.2005. (23:52)    -   -   -   -  

  • trill

    Nisam baš ništa napravila za svoje zdravlje. Ne idem ni kad me nešto boli, a kamoli ovako iz preventive. Znam da mi to što radim nije pametno i da sam u godinama kad se neki djelovi tijela trebaju i redovito pregledavat, ali aljkava sam i izgleda neodgovorna. Nisam nikada bila ni na običnom pregledu grudi, a kamoli uzv. Zamislilila si me...za opravdanje mi je šta sam već tri puta bila "medicinsko čudo" pa su na meni vršili sve moguće opite, pretrage, snimanja i dosta mi ih je za neko vrijeme...

    avatar

    13.12.2005. (08:09)    -   -   -   -  

  • JJ

    dobra firma... :) inace to sto previse ili premalo spavas... ali svejedno jednom godisnje odem na kontrolu krvi... ne znam mozda imam fetis na to :DDD @trill ne smao medicinsko :)

    avatar

    13.12.2005. (08:31)    -   -   -   -  

  • KOKI

    joj, kaj si me baš sad morala to pitati???...nisam bila na nikakvom pregledu od kad sam rodila treće dijete, znači pune tri godine...hm...baš si mi sad dala misliti...:):):):):)

    avatar

    13.12.2005. (08:33)    -   -   -   -  

  • izgubljena

    jedini pregled u mojih prethodnih 10-ak god bio je kad sam se išla životno osigurati...ali više su provjeravali moju psihu nego zdravlje....(valjda su znali gdje je problem :))))

    avatar

    13.12.2005. (08:51)    -   -   -   -  

  • Utjecaj rođaka na moj životni put

    kad se sve zbroji i oduzme, mislim da si imala srecu sto te neko/nesto natero doktoru... ja uspjesno ignoriram sve vezano uz (ne)zdravlje... stoga se neko vrijeme necem vracati na tvoj blog jer me podsjeca na ono sto sam tako uspjesno ignorirao ;)

    avatar

    13.12.2005. (09:34)    -   -   -   -  

  • Plava Zvjezdica

    ovo s glavom, sve prošla, sve isto, sve te pretrage, i niš mi nisu pomogli, napisala sam cijeli post o tome, krajem mjeseca, Iscjeljenje, pomoć sam našla u alternativnoj medicini, imala sam isti problem, sa žilama, ali u bolnici, ma katastrofa je bilo, tek mi je privatnik rekao što mi je, tada sam otišla u drugom smjeru, a za grudi sam nemarna

    avatar

    13.12.2005. (09:45)    -   -   -   -  

  • od sexa do lokomotive

    svake godine, draga moja. Svake godine. I taj "hmmm" i vracanje prolazim svake godine. Imas ko bog cistu. Potpuno bezopasno, ali treba kontrolirati da se vidi jel raste. Nemoj se nista nervirati. :)

    avatar

    13.12.2005. (09:49)    -   -   -   -  

  • manemaveze...

    Par puta godišnje sjednem sama sa sobom pa napravim popis -crno na bijelo- svega onoga što nikad ne stignem napraviti radi ovoga ili onoga. Onda uredno odradim sve što se tiče kikića ili dragog ili roditelja, sestre, susjeda, prijateljice...., a za mene samu ne ostane nikad dovoljno ni volje ni vremena. Ne sjećam se kad sam zadnji put bila na nekon ambicioznijem pregledu (izuzev zubara - kojem redovno hodočastim)....Drži se:))), a nama si stavila bubu u uho...ipak bi tu i tamo trebalo...

    avatar

    13.12.2005. (10:36)    -   -   -   -  

  • zvoncica

    ajme, ni ja ne voliici kod doktora...:((

    avatar

    13.12.2005. (11:33)    -   -   -   -  

  • Jana

    Moje su cice pod stalnom kontrolom jer mi mama ima rak dojke :( A ti si me danas ovim postom natjerala da se napokon naručim za sistematski koji odgađam već godinama. Hvala ti.

    avatar

    13.12.2005. (12:45)    -   -   -   -  

  • Portret... by razum

    mislim da slabo brinem o svom zdravlju, ali obećala sam sebi ovih dana da ću to promijeniti... nedavno sam prisustvovala nekolicini EEG-a, CT-a, pa sam tvoj post pročitala s određenim strahom...

    avatar

    13.12.2005. (13:37)    -   -   -   -  

  • Slatka Žvakica

    Vidim, kod tebe penzionerske teme...da bar moja firma plaća godišnje sistematske preglede...ali NE. Ne mogu ni na bolovanje...neću se više žali.

    avatar

    13.12.2005. (13:41)    -   -   -   -  

  • Pjesma o jednoj mladosti

    Zavidim mužu na redovitim »tehničkim pregledima« koje mu plaća firma. Ne uspijevam skupiti 1500 kn za sistematski u nekoj pulskoj poliklinici. Znam da bi bilo dobro, no do tada redovito obilazim zubara i ginekologicu (kontrole Mirena spirale). Mamografiju obavila prije tri godine. Ponekad se popipam. Prehlade prehodam. Poneku akutnu depresiju liječim dječjim smijehom, besparica mi je neizlječiva.

    avatar

    13.12.2005. (18:26)    -   -   -   -  

  • jazzie

    Već sam dva puta stavljala opis samopregleda na blog jer mi mama ima rak dojke!

    avatar

    14.12.2005. (01:17)    -   -   -   -  

  • MARE

    NEDAJ SE ;)

    avatar

    14.12.2005. (09:10)    -   -   -   -  

  • ~~dupinka~~

    uf, koliko pretraga... grozničavo se bojim doktora tako da vec na ulasku u ordinaciju se počnem znojiti i srce mi lupa 100 na sat i onda se ona čudi da mi je tlak povišen. Čim izađem van sve je opet u redu. Vidim li krv - padam u nesvjest... Samopregled? Kažu da je jako važan i da bi se trebao redovito raditi ali ja eto, da ti iskreno kažem, zaboravim... Jednom je dragi napipao kvržicu ali bio je to samo limfni čvorić...

    avatar

    14.12.2005. (09:18)    -   -   -   -  

  • Hattori Hanzo

    Već sam danas pisao jedan komentar tu na blogu na jednu srodnu temu,pa ću zato danas tebi samo kratko (znam,neuobičajeno za mene:)) iskomentirati ovaj post:)) Strah je nešto što nam je naravno neugodno,bilo koja vrsta straha,no,koliko god nam se to činilo nelogičnim,strah je ipak u našim životima jedan od najkorisnijih osjećaja (neka sad ovdje ostanu izostavljeni oni kod kojih neki strahovi imaju patološku pozadinu,pa prerastu u psihoze i/ili fobije,za njih ovo gore napisano naravno ne vrijedi). A što se tiče odlaska liječniku,zubaru i tome slično - ja se uvijek ma koliko mi recimo posjet zubaru izgledao neugodan držim one devize - bolje spriječiti nego liječiti... Pozdrav!

    avatar

    14.12.2005. (14:17)    -   -   -   -  

  • dva

    vjerojatno je mastopatija u pitanju...živi se s tim draga moja, al svakako se češće kontroliraj. pusa

    avatar

    14.12.2005. (15:38)    -   -   -   -  

  • antibiotic

    Ja se žmireći pregledavam..stisnem zube i ajmo!

    avatar

    14.12.2005. (15:38)    -   -   -   -  

  • Penellope

    Joj mene je toga tako strah a svejedno ništa ne poduzimam. Stalno si kontam kako sam još mlada, ali vraga. Jedva čekam da se zaposlim za stalno tu gdje sada radim pa ću imati sistematske (ali detaljne) svake godine jednom ili dvaput.

    avatar

    14.12.2005. (16:33)    -   -   -   -  

učitavam...