Komentari

peratovic.blog.hr

Dodaj komentar (6)

Marketing


  • smatraš li ti da je ladišić profesionalno i netendeciozno odradio tu emisiju? Odnosno, smatraš li da su Hrvati sudjelovali u granatiranju Sarajeva?

    avatar

    15.11.2005. (08:27)    -   -   -   -  

  • 45lines

    Emisiju nisam gledao. Bio sam izvan Hrvatske. Čitajući sve raspoloživo o emisiji, istaknuo bi osobito utemeljen tekst Snježane Pavić u Jutarnjem listu, rekao bih da Ivica Rajić nije mogao gađati Sarajevo. A i Haris Silajdžić reće: prvi put čujem da su Hrvati granatirali Sarajevo. Dakle pitanje gledateljima koje je unijelo pomutnju, može biti nategnuto, pa i tendeciozno, iako je ipak pitanje. Problem je ipoak u nečem, drugom, jer je Ladišićeva kolegica Hloverka Novak Srzić, recimo tendeciozna u svakoj svojoj rečenici, a Dnevnik Grana Milića, ili njegov Brisani prostor, emisije se koje nisu ništa drugo, doli tendeciozne, pa nitko s HRT-a ili HTV-a ni ne pomišlja da to dvoje novinara kazni. Nije iskuljučeno da Josipu Perkoviću ne odogovara da se raspravljao Rajićevom granatiranju Sarajeva kojeg nije bilo, ali ne vjerujem da je Ladišić bilo što ovdje odradio za Perkovića ili Nacional. Zvao me u emsiju o Hrvoju Petraču, i rado bih se odazvao da nisam bio na koncertu Kemala Montena (iza mene su sjedili Tihomir Blaškić sa suprugom i Milka Mesić s Budimirom Lončarom). Znam da je zvaop i neke druge novinare na temu Petrač koji o njoj inače pišu, ali su se valjda zbog straha, odbili pojaviti u toj emisiji. Dakle, Đuro (Đorđe, Juraj, Jurica...) niuje u pravu.

    avatar

    15.11.2005. (12:05)    -   -   -   -  

  • 45lines

    Tihomir Ladišić nije suspendiran zato jer je skrenuo pažnju na hrvatsku odgovornost za rat u BiH, ili zato jer je otkrio epohalnu istinu o hrvatskoj krivnji u granatiranju Sarajeva, već je Tihomir Ladišić suspendiran jer je nepobitno ustanovljeno da je dvije emisije uredio i vodio po narudžbi Petračevih zagovornika. Sad se svi drže priloga o granatiranju Sarajeva, a nitko se ne pita: a)kako to da se taj prilog javlja baš danas, u kontekstu rasprave o Perkoviću?, b)kako to da je Čičak vidio prilog prije dvije godine na beogradskoj televiziji, a nije ni slova o tome napisao u svojoj kolumni?, c)otkud odjednom taj prilog na HTV-u, tko ga je fizički donio, tko ga je nabavio, kako, od koga etc.?,....Riječ je, ukratko, o tome da se fokus rasprave s Perkovića, tj. udbaške krivice za hrvatske žrtve, prenio na Šuška i kompaniju, tj. ustašku krivnju za rat u BiH! Samo o tome se radi, i, naravno o tome da je Ladišić pod utjecajem Nacionala - jer, Pukanić je bio transmisija političke volje - uredio dvije emisije a la cart po volji kružoka koji zastupa tri Josipa! Zanimljivo, no prvi je skočio u obranu Ladišića Latin, koji je također iz te ergele: Latin, (...cenzurirano..., ionako radi što se od njega traži, a pogotovo kad to traži grupacija koja ga i inače omogućuje. Zanimljivo je u tom smislu kako je Latin, otkako je počeo suradnju s Pukanićem, prepun 'Oluja nad krajinom' i sličnih angažmana, kakvi mu nisu bili svojstveni desetak godina trajanja 'Latinice'. Stanković se podršci priljučio kako već on to zna, više ističući sebe nego sadržaj protesta - za njega je sve prilika za osobnu ekshibiciju, kao i za Matvejevića. Na kraju: Ladišić je emisije uredio po narudžbi Nacionala, da bi se iskupilo Olujića, te, da bi se uzvratilo za udarac na Perkovića.(...cenzurirano...)(Pucar 15.11.2005. 11:44

    avatar

    15.11.2005. (12:08)    -   -   -   -  

  • po toj logici onda i latinicu o mafiji u kojoj će željko sudjelovati, latin uređuje po pukanićevoj, pardon, petračevoj narudžbi? još će ispasti da su ona silna mafijaška ubojstva po zagrebu bila, u stvari, samoubojstva, da je petrač zapravo tek vinar iz toplica i zastupnik lavazza kavice kojem svi smještaju - od zlog sanadera koji se želi dodvoriti carli del ponte, pa sve do zagorca koji si je sina oteo zapravo sam.

    avatar

    15.11.2005. (13:20)    -   -   -   -  

  • Pucar

    Gle, Peratoviću, Ladišić je jednu od dvije inkriminirane emisije napravio u izravnoj vez s Nacionalom. Goste mu je direktno sugerirao Berislav Jelinić. O tome se ne možemo pogađati, jer ja to znam iz prve ruke! Što se tiče Latinice o kriminalu, to Nacionalovo leglo ionako je već reklo svoju riječ o tome kroz knjigu Jasne Babić. Peratoviću, koga ti zapravo braniš? Latin će svakako u toj emisiji realtivizirati Petračevu ulogu, no, iznenađuje me da se ti Željko čas stavljaš u ulogu napadača te skupine, a čas, kad se pojave ozbiljni argumenti, branitelja!

    avatar

    15.11.2005. (15:13)    -   -   -   -  

  • Nije li Berislav Jelinić bio i jedan od sugovornika u zadnjoj Latinici o natječajima? Pa to bi onda moglo sugerirati........ma neeeeeee

    avatar

    15.11.2005. (23:16)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...