Komentari

rant.blog.hr

Dodaj komentar (4)

Marketing


  • timbouctou

    Počela si sa knjigom kao proizvodom da bi završila sa piscima koji bi kao trebali težiti poboljšavanju samih sebe. To su ti kontradiktorne ideje jer proizvod je dobar onoliko koliko su izbirljivi potrošači tj. koliko su značajne potrošačke grupe koje su sposobne razlučiti bitno od nebitno, bolje od manje boljeg. Naši pisci su super za tržište i publiku kojima se obraćaju pa njihove greške i promašaji (kojih imamo više nego što je itko spreman priznati) govore o općenitoj stagnaciji kulture u društvu koja kulturu opsesivno poistovjećuje sa političkim identitetom. Što se macanovih recenzija tiče nisam ljubitelj takvih pregleda "iznutra" iz perspektive pisca jer njih uglavnom mogu cijeniti samo oni koji se i sami pisanjem bave - pa takav pristup može naći fanove samo među onima koji se među secirane pisce žele uvrstiti. Zato tvoja fascinacija njegovim opusom govori više o tebi nego o njemu :-) There's my 2 cents...

    avatar

    13.11.2005. (16:35)    -   -   -   -  

  • rant

    Istina, jebeno dobro uspijevam pogubit nit vodilju: krenem s jednim i završim na desetom. (nadajmo se ništa što praksa neće izliječit) Sviđa mi se: proizvod je dobar onoliko koliko su izbirljivi potrošači. Izbirljivost od kupaca hrvatske knjige ne očekujem, ali od kritičara da.

    avatar

    13.11.2005. (16:51)    -   -   -   -  

  • rant

    Što se mcnove kritike tiče, to je čista zavist s moje strane. ;) Meni godinama neke stvari kao čitatelju nisu bile jasne - znam da ne valja, ne mogu objasnit točno zašto. Možda sam samo lijena razmišljati. Mcn uvijek pikne svojom kritikom gdje i mene smeta. Opet, lijek koji bih ja predložila nije uvijek isti kao onaj koji on predlaže. I još - kad je mcn uzeo pod žrvanj ediciju Jutarnjeg lista, pikao je po istim stvarima kao i Peričić.(Jel' on u Globusu?) Samo s jednostavnijim vokabularom. A ponekad i preciznije. Sad možemo debatirat da li tekst sa književnoteorijskim vokabularom više spada - u ozbiljan književni časopis ili u periodiku/novine.

    avatar

    13.11.2005. (16:58)    -   -   -   -  

  • rant

    btw, o, da, i ja ću pisac biti... pardonček, spisateljica.

    avatar

    13.11.2005. (16:59)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...