Komentari

sirovina.blog.hr

Dodaj komentar (18)

Marketing


  • trill

    Kad sam čula da dolazi na velesajam isto sam se zabezeknula da je taj čovjek još živ. Ajd sad je i meni lakše :))

    avatar

    11.11.2005. (12:19)    -   -   -   -  

  • project mayhem

    da vidiš, on se možda pobojao da si ti neki sirovi mafijaš Balkanac, pa onda odma ono "Sorry man, sorry...:)"

    avatar

    11.11.2005. (16:32)    -   -   -   -  

  • Lav Afrički

    I, kako napreduje čitanje? Ja sam imao dojam da me netko zajebava, neka skrivena kamera.

    avatar

    13.11.2005. (11:11)    -   -   -   -  

  • Sirovinovich

    Pročito sam Alkemičara i trenutno listam Priručnik za ratnika svijetlosti. Ne kontam ljude koji smatraju Coelha folerom? Zašto? Objasni mi to?

    avatar

    13.11.2005. (21:29)    -   -   -   -  

  • priprema za proljeće unatoč faking sviscu filu - p

    zato je je foler, sere na veliko.. neka filozofija koja bi te trebala bacit u neznam koju sferu postojanja.. lebdjenja, talasanja,, neki kurac..opisi ono ubij bože.. btw, pročitala sam sve od Coehla..i trenutno mi je bljjuv u želucu kad ga se sjetim..i koji k će ti nečiji potpis? uopće ne kontam poterbu imati nečiji potpis, vau, komad papira sa tragom kemijske.. uuuu... ;) čitaj Kunderu ili tako nekog kad več čitaš :))

    avatar

    13.11.2005. (23:57)    -   -   -   -  

  • Sirovinovich

    pročitala si sve od njega??? i sad ti je bljak??? pa šta nisi odustala nakon 10 stranica ako je tako smeće... btw. ajd da probam pogodit jednu stvar: svi vi što ga toliko pljujete ste teški ateisti ... jesam u pravu?

    avatar

    14.11.2005. (09:38)    -   -   -   -  

  • priprema za proljeće unatoč faking sviscu filu - p

    neee. dapače, znam da postoji Bog, to je jedino šta ja ko persona mogu potvrdit zasigurno..a neznam, ja sam ti njega davno počela čitat, kad je napisao Alkemičara, pa onda Petu goru, pa Na obali Piedre...pa Veroniku, Ratnika, i onda kad sam pročitala ovu zadnju - Jedanest minuta imala sam fakat kompletan dojam - one big shit.. gledaj tip prodaje demagogiju u vrlo površnim rečenicama ukrašenim nekom zanesenošću koje bi trebale ostavit dubok dojam, na koga - a vjerovatno na amerikance..

    avatar

    14.11.2005. (09:47)    -   -   -   -  

  • Sirovinovich

    MOžda je istina ovo s površnim rečenicama. Ali iskreno, meni ide na kurac neko detaljno opisivanje pejzaža, ljudi, baš mi paše onako neka "brza" priča sa zrncima mudrosti koje možda i sam znaš ali nekako ti je drago kad vidiš da netko slično razmišlja. Ja u principu to shvaćam kao njegov pogled na svijet i bitnija su mi neka razmišljanja nego prevelika literarna vrijednost.

    avatar

    14.11.2005. (09:55)    -   -   -   -  

  • priprema za proljeće unatoč faking sviscu filu - p

    a dobro, ja gledam sve u globalu,a i volim pročitat nešto šta me zaintrigira,šta promjeni moj pogled, šta me natjera da poljuljam svoja stajališta, potvrde mi ne trebaju,dovoljno sam egocentrična ;)) kažem ti pročitaj Kunderu,oduševit će te, baš kao što je i mene.

    avatar

    14.11.2005. (10:01)    -   -   -   -  

  • Lav Afrički

    Ima neke kontradikcije u tome da ćeš više vjerovati onom tko ne cijeni Coelha nakon pročitanih 10 njegovih stranica, nego onom tko ga ne cijeni nakon 1000 stranica. Ali, evo, ja sam taj koji je brzo odustao i to zbilja nema nikakve veze s ateizmom. Uglavnom se slažem s NMP. Evo, testiraj ga na rečenici iz Alkemičara koju si citirao u postu. Iz čega proističe ta rečenica? U kojoj svojoj dimenziji je ona "točna"? Pa, to je najbanalniji poziv na "ufuravanje" u životu. Zašto bi ta rečenica više smetala ateistima nego vjernicima? Meni je to ispod razine "mudrosti" koje izgovara Grunf. Grunfove su sentence bar duhovite, a ovog ne zanima duhovitost nego bi htio biti duhovan. Stotinjak milijuna ljudi misli kako on to i jest. Ako to nije fol i ako nositelj toga fola ne zaslužuje izraz "foler", ja ne znam tko zaslužuje. Nego, ajmo se mi svi zajedno vratiti zajebanciji, ovako uozbiljeni izgledamo smiješno. Pozdrav.

    avatar

    14.11.2005. (10:25)    -   -   -   -  

  • Sirovinovich

    upravo je u subjektivnom shvaćanju te rečenice poanta... normalno je da ta rečenica zvuči glupo ako je interpretiraš oovako "znači, ja poželim jahtu sa 20 pičaka u bikiniju i sve na svijetu će se urotiti da se to ispuni". Nije Coelho mislio na takve želje ... ali što i sam kažeš nema smisla prepirati se oko ovoga... percepcija je zajebena stvar, ja npr. u Mona Lisi ne vidim apsolutno ništa posebno a milijuni je smatraju najvecim umjetničkim djelom na svijetu... [vidi post na crapper.blog.hr]

    avatar

    14.11.2005. (13:02)    -   -   -   -  

  • Lav Afrički

    Nisam ni ja imao na umu samo vulgarne ili bilo kakve radikalne interpretacije te rečenice. Čini mi se da takva rečenica ne podnosi NIKAKVE interpretacije, da (tipično folerski) računa s tim da neće biti interpretirana, nego naprosto prihvaćena. Ne samo "dobre koke na dobroj jahti", nego nijedna želja nema takvu bombastičnu "logistiku". I protiv ovakve simplifikacije se ponajviše buni upravo vjernik u meni. Svijet je ipak mjesto neke ozbiljnije interakcije od ove pravolinijske "zakonitosti" koju nam Coelho servira. A oko Mona Lise se također nakupilo mnoštvo folova i folera, slažem se, ali sama Mona Lisa (inicijalno) nije fol i utoliko je nezgodan primjer za paralelu koju si povukao. Što se crappera tiče, i ja sam za crnca - ipak sam ja lav afrički, he, he.

    avatar

    14.11.2005. (13:09)    -   -   -   -  

  • priprema za proljeće unatoč faking sviscu filu - p

    da, meni je trebalo par godina i sazrijevanja da skontam jeftinu prodaju dogmatizma.. a i inače čitam književnike od glave do pete, jedna knjiga je samo nijansa, pravo stvaralaštvo otkrivaš u čitavom njegovom opusu.

    avatar

    14.11.2005. (13:58)    -   -   -   -  

  • Sirovinovich

    a onda možda i ja nadođem s godinama :-)

    avatar

    14.11.2005. (14:24)    -   -   -   -  

  • priprema za proljeće unatoč faking sviscu filu - p

    a krivo sam se izrazila.. u biti godine nemaju veze sa tim...a mene sad zapravo najviše brine naslov tvog bloga, kad će plaća jebemu miša..ubila bi ova kapitalistička gnjojiva koji nam otežuliganatežu...jeboimmaterpas.

    avatar

    14.11.2005. (14:32)    -   -   -   -  

  • Fräulein POGANA

    Lakše bi ti bilo da si pokupio kakvu manekenkušu, ona bi ti prepričala alkemičara... one su ti sve to pročitale...

    avatar

    17.11.2005. (01:25)    -   -   -   -  

  • Sirovinovich

    hahaha, Leticija, imaš pravo :-)

    avatar

    17.11.2005. (09:24)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...