Komentari

pegy.blog.hr

Dodaj komentar (38)

Marketing


  • Friva

    Nema druge nego da se udaš negdje u dolinu Neretve, pa da počmeš pisati: došo, ošo,pošo,ručo,kavode, a mandarine su mandarine...pozdrav svim Neretvancima! @pegy, moram priznati, zaš izabrati finu papicu..pozdrav i tebi!

    avatar

    02.10.2005. (23:34)    -   -   -   -  

  • MonoperajAnka

    Pegy, super su ti ideje, samo se bojim da bi Jambo sve mandarine pokupovao i prodao Austrijancima, a sebi uzeo dobru "proviziju"...sorry, još sam pod dojmom današnje emisije i ne mogu doći k sebi...Ja volim smokve i obožavam pekmez od smokava. Radi ga moja sestra i već sam pojela zalihu koju ovdje imam, pa čekam da uskoro donesem koju novu flašicu...mljac

    avatar

    02.10.2005. (23:36)    -   -   -   -  

  • DR. Pici

    Pegy, voliš sok od jabuke? :) Znam jednog dečka koji ga isto voli.:))) kakve sličnosti, ha?:) Ja ne volim baš voće, osim banana, krušaka i smokava. A svrha kompota ti je ta da i po zimi možeš jesti nešto voćno, kada nema svježeg. Tako je bar kod mene. Marmelade volim, i džemove i pekmeze, pogotovo u palačinkama. :)

    avatar

    02.10.2005. (23:52)    -   -   -   -  

  • Rock Roll

    Ne voliš smokve? Nemaš pojma što propuštaš! Smokve su jedno od najdelikatesnijih voća, definitivno. No razumijem, baš te delikatesne stvari ti ili idu ili ne idu.

    avatar

    03.10.2005. (02:40)    -   -   -   -  

  • tita

    isto su mi najdraži kolači s voćem i šlagom ;)) jedem premalo voća inače, najdraže jagode, breskve i marelice, ali zadnjih godina se stalno razočaravam u njihovom okusu, više volim naranče od mandarina, a suhe smokve su mi puno draže od svježih, šljive volim kad počnu zreliti, ne bih pojela skroz zrelu šljivu za ne znam što ;)))

    avatar

    03.10.2005. (07:44)    -   -   -   -  

  • freestyler

    iako vrlo slabo jedem voće, moj apsolutni favorit su kajsije, slijede ih šljive, ali i jedno i drugo je vrlo kratko vremena dobavljivo, tako da ostatak godine provedem povremeno jedući grejp .... uživaj ....:))))

    avatar

    03.10.2005. (08:02)    -   -   -   -  

  • inner smile

    ja tamanim svako voće.. banane, lubenice, jabuke, grožđe, mandarine, naranče... mljac :) a tek jagode sa šlagom... mmm...

    avatar

    03.10.2005. (09:09)    -   -   -   -  

  • Goldeneye

    ma treba ulagati u kobase i kulen, šljivovicu, repu, kukuruz, suncokret, jabuke... veseli slavonac :))

    avatar

    03.10.2005. (09:14)    -   -   -   -  

  • trill

    Naravno da sam mislila nešto vezano za sliku. Ja tvoje slike uvijek pomno zagledam :)))) A mandarine i ja volim i općenito voće...ali najviše onako, svježe i bez ikakvih dodataka kao što su šećer ili šlag. Prirodno voće mi je najfinije, bilo kiselo, gorko ili slatko, bolje i od bilo kakvih voćnih kolača ili salata. :))))

    avatar

    03.10.2005. (09:56)    -   -   -   -  

  • tea from the block

    a da se udružiš s Rafom?

    avatar

    03.10.2005. (11:23)    -   -   -   -  

  • blond lady

    obozavam smokve ali ne susene :)

    avatar

    03.10.2005. (11:31)    -   -   -   -  

  • mala riznica misli

    a ja volim svo voće, sve vrste kolača i sve vrste sladoleda (osim s jogurtom), čokolade i svega što je slatko i voćasto :), a što se tiče mandarina dok dođu na tržnicu svaki dan ih kupujem...

    avatar

    03.10.2005. (12:31)    -   -   -   -  

  • uspomena

    Draga Pegy, teško mi je shvatiti da netko ne voli smokve. Meni su one prve na listi omiljenog voća i kad bi netko tražio od mene da izaberem samo jedno voće koje ću jesti do kraja života i odreknem se sveg drugog voća, ja bih se defiitivno odlučila za smokve. Sve ostalo voće 'samo volim' - smokve obožavam. Zamisli, na jednom su me makrobiotičkom seminaru pokušavali uvjeriti da voće nije zdravo. Navodno je previše yin i odvodi čovjeka u duhovna previranja. "Ako jedete puno voća", sigurno ste odlutali u duhovne sfere. "A gdje bih trebala odlutati?" upitah ja. Nema šanse da prihvatim tvrdnju da je nezdravo nešto što je priroda stvorila i ponudila nam nadohvat ruke.

    avatar

    03.10.2005. (13:23)    -   -   -   -  

  • buba mara

    he he, kako dobra tema! u ovo vrijeme kakvo je sad u mom gradu -- kao da je magla, a 14:17 je!!--- nemam osjećaj da voće postoji. ali da se bacim na nabrajanje ili da kažem kak si mi super idealist s ovim uzgojem u neretvanskoj dolini :)) oboje ću! koliko sam skužila ti si matematičarka, ako radiš u školi bilo bi mi jako dobro čuti tvoja iskustva, a pogotovo bih rado čula o tvojoj profesiji ako NE radiš u školi nego si negdje u društvu i baviš se matematikom... možda sam pogriješila, ali mislim da si to jednom negdje napisala, a i postovi su ti baš onako fino strukturirani da se jedino to i može pomisliti - egzaktna osoba :) moja priča o voću počinje ovako : obožavam mnogo toga, evo nekim nasumičnim redom: kivi, maline, nektarine, jagode, naranče (one zimske s debelom korom), višnje i trešnje ,jabuke (jonagold i neke domaće iz bakinom voćnjaka koje imaju neki kao talog na sebi pa kad ih se uglanca sjaje kao zlatne jabuke), lubenicu, grožđe (kozje sise), banane i neznam , one omiljene voćne plodove sam sigurno nabrojala, a volim dakako i limun, bez šećera naravno, volim i kajsije, kruške, kupine, jednom sam jela i grejp koji me nije previše oduševio ali i nije tako loš, a pogotovo da odličnu aromu sangriji :))

    avatar

    03.10.2005. (14:23)    -   -   -   -  

  • KOKI

    Imam frendicu koja je rodom iz Metkovića...svake godine mi donese nekoliko kašeta mandarina...i to onih finih s debelom korom koja se lako guli i bez koštica...:)

    avatar

    03.10.2005. (14:34)    -   -   -   -  

  • buba mara

    aha, votka je i moje omiljeno piće, pogotovo juice votka. zapravo, odmah je nakon tekile s limunom :)) za čokolade mogu reći samo najbolje!! uživam u tome što živim u srednjoj kontinentalnoj klimi ii imam hladnjak :)) pa mogu i uživati u svim dobrim čokoladama koje postoje :)) ali ipak mi je top 1 najbolja ikad -- milka whole nuts!! :)

    avatar

    03.10.2005. (14:34)    -   -   -   -  

  • pegy

    @Friva, i ja pozdravljam sve one koji su blizu Neretve. :)) A udaja … da to je prvi uvjet. :))) @ Monoperajka, imaš pravo, iako, možda bi Jambo prije uvozio pa prodavao uvozne. :)) Pekmez od smokvi radi i moja mama, ali meni je draže jesti samo „goli“ kruh. :)) @Dr. Pici, meni umjesto gnjecavog kuhanog voća zamjena dođe npr. limun. :)) @Rock, ne volim tako kašasto, a i preslatke su mi.

    avatar

    03.10.2005. (14:38)    -   -   -   -  

  • pegy

    @Laprdava, i ja radije jedem poluzrelu šljivu, a naranče mi je kad ih već spominješ često teže oguliti od mandarina. :)) @Freestyler, grejf (ili grejp :)) ne volim jer mi je pregorak, iako kažu da je jako zdrav. @Innerica, kako mi se desilo da propustim spomnuti lubenice, volim ih po ljeti kad upekne. A jagode sa šlagom, mmmmljac. :)) @Golden, da ti dosad nisam vjerovala (a jesam :)) s ovim odgovorom uvjerio si me da nema ni mimimalne mogućnosti da nisi Slavonac. :))) @Trill, vidim da ti nekih slika već fali pa ću morati smisliti neku prigodnu temu.

    avatar

    03.10.2005. (14:38)    -   -   -   -  

  • pegy

    @Tea, kad već spominješ Rafu, nešto ga ne vidim u zadnje vrijeme. :)) @Blondy, izgleda da vas dosta ima koji volite smokve. :)) @Megi, kad se cijena mandarina spusti ne osjećam se dobro ako ih nema doma. :)) @Uspomena, taman posla da vjerujemo u teoriju da voće nije zdravo. Doduše, Goldenu je vjerovatno zdraviji komad dosta masne pancete, ali … :))) A smokvice, baš ste me iznenadili, koliko vas ih voli. :) @Koki, a da dostaviš i meni koju? :)) Evo, tješit ću te i 2 puta dnevno ako treba. :)))

    avatar

    03.10.2005. (14:38)    -   -   -   -  

  • pegy

    @Bubice, tebi jedan posebni komentar jer si se potrudila čak i za ovu ne baš raspravljačku temu dosta napisati. :) Znam ja da ti to vooooliš. :)) Za ono o matematici ću ti se javiti na mail. :) Osim toga, vidim da si i ti temeljita. :)) Maline sam zaboravila, a voooolim ih, jedino baš ne volim vidjeti crvića. :))) Jabuke iz bakinog vrta sigurno su poseban doživljaj. Grožđe – kozje sise? :)) Nisam čula za to, a i što ti je to sangrija? Evo, i taman kad pomislim da sam gotova, vidim da si sa temeljitošću dosegla vrhunac. Ja sam nekad vani znala popiti juice-votku, ali zdrmalo me dosta pa baš ne prakticiram. :)))

    avatar

    03.10.2005. (14:39)    -   -   -   -  

  • tammie

    sliku zapravo nisam ni pogledala dok nisam došla do kraja :))) ja volim voće... ali ne postoji neko koje mi je najfinije... ovisi kako sam raspoložena... a što se kolača tiče... radi moja majka fine... i to s jagodama i šlagom... mmmm... :))))))

    avatar

    03.10.2005. (18:02)    -   -   -   -  

  • jagode

    nevjerojatno je kakav si ti fun jagoda, voliš ih same ili u kolačima, kao čokoladu ili sladoled; nadam se da ti je i njihov blog OK; inače imaš blog mandarinica, jer autorica voli to voće... zaboravila si u postu napisati o čuvenim Brijunskim mandarinama koje su brane za djecu bez roditelja... pozdrav:-)

    avatar

    03.10.2005. (18:16)    -   -   -   -  

  • ochi

    Mislim da bi se Rafo složio s tobom!

    avatar

    03.10.2005. (19:23)    -   -   -   -  

  • estera

    najprije samo da kažem da je predivan dio gdje se spaja Neretva i more. divota!!! a od voćka najdraže su mi jabuke i ananas.cmok Pegy:))

    avatar

    03.10.2005. (21:24)    -   -   -   -  

  • dnevnik šumskog crnca

    evo vraćam se...pozdrav tebi...i mandarinama!

    avatar

    03.10.2005. (21:38)    -   -   -   -  

učitavam...