Komentari

oceana.blog.hr

Dodaj komentar (16)

Marketing


  • Noeli

    Divno! Baš tako: energija prirode u malenoj bočici. Fascinantno je kako mirisi mogu djelovati. Nedavno sam išla kod none na selo. Čim sam otvorila vrata auta, zapljusnuo me prekrasan miris melise...tamo je ima nevjerojatno puno. Dođem do kuće, a ispred kuće rastu grmići ružmarina...uđem u kuću, izađem na vrata sa druge strane, u stražni vrt, a uz zidić je nona posadila lavandu. Taj grmić je bio nekako siromašan, ali ipak sam uspjela ubrati malo lavande i mirisati je. Oh, kako sam uživala...koliko prekrasnih darova ima ova naša zemlja. Ja sam se tako veselila i prenosila mami, tati i sestri svoja znanja o aromaterapiji iz knjiga. A nona... ona je samo mudro šutila...jer je ona to već odavno znala. Ja sam se osjećala kao da sam otkrila tko zna šta, a naši stari sve to odavno znaju i koriste.

    avatar

    31.08.2005. (12:05)    -   -   -   -  

  • Ribafish

    Ne ostavlja li rakija isti dojam?

    avatar

    31.08.2005. (20:40)    -   -   -   -  

  • Ribafish

    Pliz, di da ti se javim u vezi lo cor de la plana... ja na ribafish@hotmail.com stavio bi njihovu mjuzu u pozadinu bloga... Fala!

    avatar

    31.08.2005. (20:43)    -   -   -   -  

  • Vivias

    Baš ti hvala za ovaj post :) Osmijeh tebi :))))

    avatar

    31.08.2005. (21:07)    -   -   -   -  

  • Mala iz Grada

    vjerovala ili ne ja od lavandinog mirisa dobijem stravičnu migrenu ali zato obožavam druga eterična ulja.

    avatar

    31.08.2005. (21:48)    -   -   -   -  

  • oceana

    @Noeli, znaju - itekako znaju ;-). @Ribafish - rakije, rakije amo, jel' utjehe nema u vodi! Sto se tice Lo Cor - mail je onaj na koji si prvi put pitao za njih - ali nisi pisao s hotmail adrese nego one druge. E, sad ga zakomplicira! Ajde, javit cu se ja tebi. @Vivias -bow& :-)@u2 @Mala - vjerujem ti, naravno. Djelomicno i zbog toga sam i napisala da se uz sve strucne tekstove i edukaciju ipak najvise svatko ponaosob osloni na vlastitu intuiciju. Nesto sto svima koristi jednoj osobi moze smetati ili odredjeno ulje nam nekad odgovara, a nekada ne (mirisom, kolicinom, djelovanjem)- sto moze ovisiti o puno stvari ("onim danima u tjednu s krilcima", posebno stresnom periodu, polozaju mjeseca itd.) No, negdje unutra uvijek znamo sto i kada i koliko je dobro za nas. Samo trebamo obratiti paznju. ... ;-)

    avatar

    31.08.2005. (22:16)    -   -   -   -  

  • Happy child

    Kako ti to lijepo znas sve opisati :) A smijem li sad da se malo pohvalim? Smijem? Ja sam sebi prije nekoliko godina posadila u svojoj basti 2 vrste lavande i jedan grm ruzmarina. I njegujem ih i mazim i pazim vec nekoliko godina, tako da je ruzmarin sada ogroman grm, a obje lavande su isto tako ludo narasle pa kad dodje vrijeme cvjetanja i ona ljubicasta boja dominira citavu bastu, eh uzivanje u tome mi je pravi lijek :)

    avatar

    02.09.2005. (18:01)    -   -   -   -  

  • oceana

    Happy- fakat si Happy!!! :-))))) Ja sanjam svoju kucicu iz buducnosti s divljim zbunjevima lavande i ruzmarina i sveg moguceg bilja...i upravo sam danas pocela pisati jednu pricu u kojoj su uvezeni ti grmovi....a buduci da se snovi ostvaruju....;-)

    avatar

    03.09.2005. (00:53)    -   -   -   -  

  • majstor

    evo jedno pitanje. mislim kada se već eteričnim uljima baviš onda pliz jedan help. što bi ti preporučila starijoj gospođi 45-50 g (nisam ja to!!!) koja pati od visokog tlaka i problema sa masnoćama. koje su produkt(masnoće) uzrujavanja i inapetosti....... onako za smirenej i poboljšanja općeg stanja...

    avatar

    03.09.2005. (17:46)    -   -   -   -  

  • oceana

    Ribafish bi vjerojatno preporucio rakiju ili pivu ;-) No, salu na stranu, Mastore, moja preporuka je da ona osobno potrazi pomoc ali kod onih koji se bave pruzanjem takve pomoci. Ja joj to ne mogu pruziti iz nekoliko razloga, a jedan od njih je da nisam dovoljno educirana za to. Cak i da jesam, imalo ozbiljnija pomoc zahtijeva puno vise od dva-tri recepta na blogu. Sve sto pisem na ovom blogu posljedica je mog vlastitog razmisljanja i iskustva. Ne dijelim savjete, nego dijelim s drugima svoja iskustva, tako i sve sto cu ti sada napisati samo je moj stav a na tebi je da razlucis sto je od toga prihvatljivo za tebe, tj. tu gospodju, a sto ne. Osnovno, sto sam vec nekoliko puta napomenula, svako bice je svijet za sebe i bez dobrog poznavanja te osobe, tesko je bilo sto savjetovati. Naravno da postoje osnovne karakteristike gdje i kako fito ili aromaterapija pomaze, ali gore imas jedan primjer koliko je to osobna stvar – lavanda obicno na vecinu ljudi djeluje smirujuce i umanji glavobolju dok Maloj uzrokuje migrenu! IMHO, masnoce i visok tlak, kao i vecina bolesti samo su posljedica nekog drugog problema. Kad tijelo reagira bolescu to je obicno znak da je «kap prelila casu», da se u psihi nagomilalo previse nerasciscenih dilema, briga, tuge, bijesa, osjecaja nemoci... Treba doci do samog uzroka i njega lijeciti. Terapija etericnim uljima moze joj olaksati taj proces, ali suvislo i ucinkovito lijecenje treba krenuti iz drugih pravaca. Za primjer onoga sto pokusavam objasniti reci uzet cu osobu koju poznam. U trenucima panike (nesigurnosti) hvatao bi je vrlo jak napad astme. Mozda je «pumpica», tj. lijek rijesila povrsinu, tj. donijela trenutno olaksanje, ali nije rijesila uzrok. Ispostavilo se da je uzrok bio u njenom strahu od svadja s drugima, u tome da druge ne povrijedi, u nedostatku vlastitog samopouzdanja. Nakon nekoliko godina rada na tome da shvati da ima pravo na vlastito misljenje, na vlastiti stav i da rasprava, tj. obrana svog stava ne mora znaciti svadju – njenih napadaja astme je nestalo. Covjek je kompleksno bice u stalnom procesu mentalnog, duhovnog i tjelesnog razvoja. Bolesti nas upozoravaju da je tom procesu nesto vazno zakoceno ili zatomljeno. Jedino sto ti mogu reci je da bih ja na njenom mjestu (uz ovoliko malo informacija koliko imam o njoj) prvo provodila terapiju dugim setnjama po prirodi. Sama i neometana, da imam vremena i mogucnosti u tisini prirode suociti se sama sa sobom i pokusati doznati sto mi je dalje za ciniti i gdje potraziti pomoc. Obicno se rjesenje dogodi...("Trazite i naci cete" sistemom ;-)), intuitivno i igrom podudarnosti, tj. povezanoscu svega zivoga na ovome planetu.

    avatar

    03.09.2005. (19:13)    -   -   -   -  

  • safiris

    Mirisni pozdrav i tebi:)

    avatar

    03.09.2005. (21:02)    -   -   -   -  

  • *Ohana*

    Krasan post!!! U Dominikani su mi sve lampade za etericna ulja i ja sve kao nesto cekam da mi stignu: kupujem si pod hitno novu i nekoliko bocica etericnih ulja! Podsjetila si me kako su mi falila; stapici su samo nadomjestak. Sunchi ti veeeeeliki!

    avatar

    06.09.2005. (06:58)    -   -   -   -  

  • Ribafish

    hvala tiiiiiiiiii!!!!!!!!!

    avatar

    06.09.2005. (10:38)    -   -   -   -  

  • oceana

    you're welcome Ribafish, enjoy the rhythms i uci oksitanski ;-)

    avatar

    09.09.2005. (01:14)    -   -   -   -  

  • oceana

    Safiris, Nightsaber, Ohana! Pozdrav i SUNCHI! :-)

    avatar

    10.09.2005. (12:19)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...