Komentari

knightery.blog.hr

Dodaj komentar (16)

Marketing


  • Citat: "A Knight always serves the Truth through loyalty to Truth, Valor through facing the Truth and Compassion through awareness of the Truth." Please, write next time: Valour. Citat: Sad, to je, kako već Kodeksi idu, jako mali kodeks. ___________ Wrong: Kodeks je zbirka zakona. A i bolje ako je propis malen, često onda obuhvaća više, jer ne isključuje druge stvari. ___________ Nema čak niti zlatom optočene korice. Čak nema niti mističnih simbola! Ustvari, da ovo pokušam progurati kao kodeks nekog tajnog društva, bio bi odmah ismijan budući da nije čak niti zlokobno misteriozan. No, u sebi krije mnogo više nego što se čini na prvi pogled... a i činjenica jest da debele pravilnike pišu ljudi koji ne vjeruju da će se isti poštovati. ___________________ A contrario: Propisi se pišu zbog toga što se ne poštuju određena ponašanja, koja bi trebala biti. ________________ Swooning women are a perk, though. :-)) Citat: "Bez *poznavanja* onog što volimo, mi ustvari volimo tek fikciju, a ne pravu stvar, prisutnu u ovom svijetu." ____________ Da, ali i često ne znamo što je to točno zašto volimo osobu. Mi znamo jedan bitan dio, ali uvijek ostaje ona mala nepoznanica. Blaise Pascal: Uzrok i posljedice ljubavi: Uzrok je nešto nepoznato, a posljedice su razarajuće.:-))) A onaj zarez nije tako bitan, to je samo moja profesionalna deformacija.

    avatar

    20.12.2004. (00:28)    -   -   -   -  

  • "Jer filozof je u vječnoj potrazi za tom Istinom... dok je svaki vitez sluga Istine." Po toj pretpostavci je vitez pametniji od filozofa, jer je već otkrio istinu da bi njoj i mogao biti sluga.

    avatar

    20.12.2004. (00:34)    -   -   -   -  

  • "potraga za Istinom, vječita je potraga." Tu se apsolutno slažem. To bi mogao upisati kao članak 2.

    avatar

    20.12.2004. (00:36)    -   -   -   -  

  • -G.

    Po redu. :) Valor ili valour je svejedno, ovisi koji engleski koristiš, GB ili US. Valor je po US. O debljini zakonika ti valja još malo razmisliti, nisi skužio/la poantu. ;) Kodeks upravo zato jer je u gornjoj rečenici, recimo, sadržan "zakon" viteštva, barem onako kako ja to vidim. I na kraju, možda ne znamo zašto volimo, no to nas ne sprečava da saznamo. Eventually. Tu se radi o ukupnosti onog što volimo... kako bi se reklo, volimo bitak. ;)

    avatar

    20.12.2004. (00:44)    -   -   -   -  

  • -G.

    "Po toj pretpostavci je vitez pametniji od filozofa, jer je već otkrio istinu da bi njoj i mogao biti sluga." Istina je velika stvar i ne otkriva se odjedanput. Tako Vitez u sprezi sa Filozofom može otkrivati Istinu i služiti otkrivenom u isto vrijeme. I opaska: biti filozofom ne znači nužno biti pametan. Ponekad i filozofi mogu biti jako, jako tupi... ;)

    avatar

    20.12.2004. (00:49)    -   -   -   -  

  • Bez uvrede, per definitionem je zakonik zbirka zakona... Glede debljine: nećeš vjerovati: jako mući pravnike da je često debeli zakon lošiji. Također: Između bitka i ukupnosti je bitna razlika. Zanimalo bi me također koje filozofe ti, osobno, smatraš tupima. I još jedno pitanje: jesi li na kraju bio na tom predavanju o vitezima i ako si bio: koje si ti stekao dojmove?

    avatar

    20.12.2004. (01:20)    -   -   -   -  

  • također objasni kako to da je filozof "isključen" od tog privilega da, za razliku od viteza, služi otkrivenom. I to još, ako polazimo od toga da je istina nešto što nije partikularno, a i da se ne otkriva odjedanput. Po toj tezi vitez služi samo djeliću istine.

    avatar

    20.12.2004. (01:25)    -   -   -   -  

  • I što je uopće Istina?

    avatar

    20.12.2004. (01:25)    -   -   -   -  

  • -G.

    Tko te to poslao!? :D Pitaš veeeelika pitanja, a ja sam tek mali filozof. Što je Istina? I to me pitat u pol dva ujutro. Istina je ono što nije laž. :p Istina je sve ono što ima bitak. Tu-dum. A bitak i ukupnost... u bitku je sadržana ukupnost nečega. Na to sam mislio. Što se tiče predavanja, nisam išao nažalost, imao sam seminar za napisat. A što se tiče povremeno tupih filozofa, znam jednog. Sebe. :D

    avatar

    20.12.2004. (01:40)    -   -   -   -  

  • -G.

    E da. Pa i filozof zna (ako) samo djelić Istine. Ali ovdje ulazimo u pogrešan kolosjek. Ne treba dijeliti viteza od filozofa. Poanta je samo u tome da filozof ne mora nužno služiti istini (naprimjer sofisti definitivno ne služe istini, iako je žongliraju tj. bave se istinom no istini ne služe, već čine tako da istina služi njima), dok vitez nužno mora biti i filozof, jer bez poznavanja nečeg, kako si primjetio, ne može se tome niti služiti. U osobi viteza također je i osoba filozofa, i oni su nedjeljivi. A sad idem spat. :p

    avatar

    20.12.2004. (01:44)    -   -   -   -  

  • Ispričavam se da postavljam takva pitanja u tako kasno doba. Ako smatraš da si povremeno tup, to samo pokazuješ da si velik, jer da bi mislio kako si enormno pametan, bi pokazao kako malo zapravo razumiješ. ;-) Ako tvrdiš da je u osobi viteza također i osoba filozofa, onda se slažes zapravo s mojom prvotnom derivacijom. Još nešto: nije mi intencija, tebe kritizirati. To je samo moj način diskusije, u smislu teze i antiteze doći do sinteze. Sigurno Ti ne želim s mojim kritiziranjem kvariti izglede kod lijepšeg spola. ;-)

    avatar

    20.12.2004. (01:54)    -   -   -   -  

  • -G.

    Ma nema frke, komentari su uvijek dobrodošli, naročito oni promišljeni. Samo naprijed. A što se tiče mojih izgleda kod ljepšeg spola... paz sad (tišine)... CURE, JELDA ME OBOŽAVATE!? :D

    avatar

    20.12.2004. (14:25)    -   -   -   -  

  • Koliko ti je godina?

    avatar

    20.12.2004. (14:36)    -   -   -   -  

  • -G.

    25 mi je ljeta.

    avatar

    20.12.2004. (14:57)    -   -   -   -  

  • Što je nama? Je li nama dosadno da tako dosadno zborimo? Prekinimo to!

    avatar

    20.12.2004. (17:01)    -   -   -   -  

  • -G.

    Jel ovo "truli paradajz"? Kritika? Kritika!? Arghhhh! :D U svakom slučaju, nekom je zabavno skakat iz aviona bez padobrana i sa zbilja dobrom kacigom, a nekome filozofiranje o biti viteštva. Or sumtin' like dat. :p Whatever floats your boat, kako ameri kažu...

    avatar

    20.12.2004. (17:08)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...