Komentari

khedive.blog.hr

Dodaj komentar (6)

Marketing


  • Svinje u blatu

    Mislim da Mesic nikad nije javno objavio detaljne informacije o tome tko je i kako financirao njegovu kampanju. No, tu je kriv isto koliko i svi drugi (jedino sto je on govorio da ce to napravit, a nikad nije) jer nitko to nije napravio. Po toj logici bi POA trebala ispitivati sve, a to i jest izgleda mentalni sklop primitivnih seljacina koji su na neku foru zadrzali kontrolu nad aparatom tajnih sluzbi. Srecom, izgleda da je steta koju mogu napravit ipak limitirana. Izvan svake pameti je da tajne sluzbe spijuniraju predsjednika drzave.

    avatar

    16.12.2004. (21:18)    -   -   -   -  

  • Serem jer mogu

    ??? Ali tuđe greške i propusti ne opravdavaju vlastite greške i propuste, a iznošenje neistine još manje. POA? Tajne službe? Pa javno je poznato više osoba iz POA-e nego iz službe održavanja HŽ-a. Kakve tajne službe. Špijuniranje predsjednika vlastite države? Pa on tak i tak mora biti pod nadzorom službi, a ponajviše protuobavještajne. Ipak je to osjetljiva pozicija koju bi mnogi željeli kontrolirati. Isto vrijedi za premijera, ministre i saborske zastupnike. Nemojmo se zavaravati da su naši političari imuni na strane špijune. Nadzor u smislu zaštite visoko pozicioniranih osoba od utjecaja stranih agenata i provokatora. Ovaj zadnji slučaj mi se čini upravo takav. Predsjednik se našao u kompromitirajućem položaju zbog veza s H.P. (kriminalac) i Ž.B. (savjetnik), a gospođica H.P. (nezaposlena) je bila kao Christine Keeler iz afere Profumo. Pa nije predsjednik svemoguć, i njemu treba zaštita.

    avatar

    17.12.2004. (10:25)    -   -   -   -  

  • Svinje u blatu

    Ne branim Mesiceve postupke u vezi financiranja kampanje (kao ni direktnu posljedicu asocijacije sa sumnjivim likovima), ali ne vidim nikakvog razloga zasto bi bas on trebao biti razapet ili biti nekakav primjer. U ostalom, ako mu je cilj pobjediti na izborima, bi bio budala kad bi samoinicijativno primjenio stroza poravila na samog sebe. Problem je u sistemu koji treba promjeniti tako da Mesic i njemu slicni, kao oni koji su jos gori od njega, ne mogu radit svinjarije. Ne djelim tvoje misljenje (koje me podsjeca na doba mracnog komunizma) o opasnostima od unutarnjih i vanjskih neprijatelja. Puno veci neprijatelj su ti primitivci koji rade u nasim tajnim sluzbama (i njihovo ponasanje zbog kojih neki od njih i jesu postali javne osobe). Svaka cast onima koji rade svoj posao - zelim vjerovati da takvih ipak ima vise.

    avatar

    17.12.2004. (15:39)    -   -   -   -  

  • Serem jer mogu

    "Ne djelim tvoje misljenje (koje me podsjeca na doba mracnog komunizma) o opasnostima od unutarnjih i vanjskih neprijatelja." Mračno doba komunizma je sumnjičilo sve i svakoga za neprijateljstvo i subverzivne radnje (rušenje sustava). Tajne službe su služile vlasti kako bi se zatirala sloboda mišljenja. To ipak ne znaći da su danas "men-in-black" nepoželjni elementi u državi. Danas im je funkcija dijagonalno suprotna. Danas bi trebali štititi slobodu mišljenja i ne dozvoliti manipulaciju istim. Da su tajne službe djelovale bolje u naci Njemačkoj Hitler se možda ne bi dogodio. Na kraju je tip izabran na referendumu. Manipulirao je javnošću. Zato danas Njemačka ne dozvoljava održavanje referenduma. Činjenica da su danas primitivci u službama stoji, ali zato ih treba školovati i dobro platiti, a ne odbacivati kao nepotrebne. Mišljenja sam da tajne službe, a posebno protuobavještajna, služe zaštiti visokopozicioniranih osoba i važnih državnih institucija od manipulacija i ništa više. Nažalost je demokracija najranjivija u u svojem temelju, slobodi (pluralizmu) mišljenja, a to treba zaštititi.

    avatar

    20.12.2004. (09:12)    -   -   -   -  

  • Suncani Krug

    Dobrodosao u SUNCANI KRUG grupu blogova koja tretira srodne teme! Tvoj Link je stavljen na suncanikrug.blog.hr a ti sada mozes staviti link na svoju stanicu ili kopirati logo, ili linkati se na njega ili kako god ti drago. Ti si sad nas! WELCOME!

    avatar

    20.12.2004. (23:10)    -   -   -   -  

  • Svinje u blatu

    Ne znam puno o povijesti tajnih sluzbi u Njemackoj 30ih proslog stoljeca, ali u tom neznanju mogu plasirati i hipotezu da su mozda bas i tajne sluzbe pomogle (izbormom svojeg nedjelovanja) Hitleru da dodje na vlast. Nisam cak ni siguran da se slazem s opcenitom konstatacijom o funkciji ljudi u crnom. (Slazemo se da ih treba platiti i postovati tako da se koncentriraju na svoj posao i da ne bi imali razloga raditi svinjarije.) Ako Mesic misli da mu taj nacin zastite ne treba (Jedno je operativno obradjivati one koji prijete Mesicu, a da on toga nije ni svjestan, a drugo je operativno obradjivati Mesica samog bez njegovog znanja), to treba postovati. Nije Mesic mazohisticki debil, niti su debili oni koji su ga izabrali pa da ih tajne sluzbe same po sebi moraju cuvati od njih samih. Zasto tajne sluzbe nisu tako stitile Mesica kad nije bilo HDZa na vlasti i zasto tajne sluzbe ne stite Sanadera na isti nacin na koji stite Mesica? Mozda zato sto je procjena tajnih sluzbi da za Sanadera ne glasaju mazohisticki debili? Jos jedna mala hipotetska situacija: sto bi bilo da su tajne sluzbe rovarile protiv Tudjmana (da ga zastite), da je to znao Matesa a ne i npr. Susak i covjek s dva prezimena i da je onda to Tudjman s ekipom saznao?

    avatar

    27.12.2004. (22:45)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...