PREDSTAVLJANJE romana Klare Peranić "Vermogen - četiri kraljevstva" (Studio Tim, 2016.)

ponedjeljak , 30.01.2017.
U srijedu, 1. veljače 2017. godine u 20.00 u Book caffeu Dnevni boravak u Rijeci, Ciottina 12a, izd.kuća Studio Tim predstavit će svoje novo izdanje, roman Klare Peranić 'Vermogen - četiri kraljevstva.'

Roman će, osim autorice Klare Peranić, predstaviti Milan Zagorac.

Izdavačka kuća Studio TiM u posljednjih se nekoliko godina orijentirala na knjige za djecu i mlade, pa je u tom kontekstu i Vermogen jedan od naslova iz tog niza. Tim više veseli da se radi o mladoj riječkoj autorici Klari Peranić (rođena 1996.) koja trenutno studira hrvatski jezik i književnost na Filozofskom fakultetu u Rijeci te joj je Vermogen - četiri kraljevstva ujedno prva objavljena knjiga.

Kada se pročuje da princeza Davina, nasljednica prijestolja kraljevstva Vermogen, nema magične moći koje su nužne za upravljanje cijelim kraljevstvom i za njegov opstanak, poredak četiriju kraljevstava nađe se u opasnosti.

Marta, zakonita nasljednica prijestolja, gotovo osamnaest godina živi skrivajući svoje porijeklo. Naposljetku prihvaća neizbježni sukob; jer na kocki su životi mnogih, ali i opstanak Vermogena.
Putem sazrijevanja, koje je istovremeno i priprema za borbu, Marta u sebi otkriva snažnu i odlučnu mladu ženu.

Na tom putu upoznaje svog zaštitnika Eneja, ali i ovladava magičnim moćima kako bi svom narodu i susjednim kraljevstvima osigurala dugotrajni mir gotovo nepovratno uništen godinama brutalne tiranije.

Riječ je o sadržajno vrlo bogatoj prozi koja se svakako oslanja na pravila žanra (magija, fantazijski junaci), ali koja istovremeno otvara esencijalna pitanja tajne, uzurpacije, prekršaja i nužnosti borbe ne bi li se junakinja iz djevojčice nizom formativnih iskustava preobrazila u odlučnu mladu ženu, uz svakako naglašenu empatiju te ljubavnu radnju u pozadini, a što su svakako poruke koje mladom čitateljici/čitatelju mogu biti vrlo jasno dane kroz likove i radnju smještenu u prepoznatljiv ambijent žanra fantazijske proze. Vermogen - četiri kraljevstva, svakako vjerujemo, obećaje i nastavak, odnosno, nove nastavke.

Dio romana je dostupan na https://issuu.com/studiotim/docs/vermogen<< Arhiva >>

Blog.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice Blog.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice Blog.hr kliknite na gumb "Slažem se".Slažem se