Deus meus et omnia!

petak, 28.09.2007.

Sjednica nastavničkog vijeća

U četvrtak, 27. rujna 2007., održana je sjednica nastavničkog vijeća naše škole. Na dnevnom redu bilo je mnoštvo točaka. Dogovoreno je da izleti u prirodu povodom blagdana sv. Franje Asiškog budu kao i prošle godine: prvi razredi idu u Vukovar i Ilok, drugi idu u park prirode Papuk i Cernik, treći razredi idu u Našice i Đakovo, a maturnati u Kopački rit i Osijek.
Bilo je govora i o novom načinu opravdavanja izostanaka s nastave. Naime, sada roditelji osobno sa liječničkom ispričnicom dolaze kod Ravnatelja opravdati izostanke.
Nastavničko vijeće izrazilo je zahvalnost prof. Nikoli Sivriću koji je do ove školeske godine radio na našoj školi.

- 09:09 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Roditeljski sastanci

25. rujna 2007. održani su roditeljski sastanci za roditelje drugih i trećih razreda, a 26. rujna 2007. održan je roditeljski sastanak za roditelje naših maturanata.
Roditeljski sastanci su imali dva dijela. Za vrijeme zajedničkog prvog dijela, roditeljima se obratio fra Luka. On je pročitao prispodobu o talentima (Mt 25, 14-30) te povezao prispodobu sa obiteljskim i školskim odgojem. Zatim je predstavio ideju oko osnivanja kluba roditelja naše škole, te istaknuo ostale aktivnostima kojima se bavimo izvan škole (osnivanje udruge bivših učenika, FRAMA - franjevačka mladež, molitvena grupa Taize, katolički izviđači).
Poslije prvog dijela susreta roditelji su nastavili sastanak po razredima zajedno sa razrednicama.
Roditelji maturanata dogovorili su datum i mjesto maturalne zabave, koja će biti 30. svibnja 2008. u Vuković centru.

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

- 08:57 - Komentari (0) - Isprintaj - #

srijeda, 26.09.2007.

Levi Strauss

Na današnji dan, 26. rujna 1902. godine umro je Levi Strauss, izumitelj "jeansa".
Rodio se u židovskoj obitelji 1829. godine u njamačkoj pokrajini Bavarskoj. 1843. mladi Levi odlazi u New York gdje su se njegova dva brata već uspješno bavila proizvodnjom tekstila i krojačkim zanatom. Po dolasku u Ameriku ostavlja New York i odlazi ujaku u Kentucky kako bi mu pomogao na farmi i možda jednom preuzeo posao. Ostao je kod ujaka pet godina a zatim je pokušao ostvariti vlastiti san: postati nezavisan "businessman".

1853. godine Levi postaje američki građanin i seli u San Francisco. U Californiji je u to vrijeme još uvijek vladala "zlatna groznica", pa je Levi očekivao da će zaraditi u rudarskim kampovima, prodavajući odjeću tragačima za zlatom.

1872. Leviju se javlja Jacob Davis, židovki krojač, rodom iz Latvije, koji je osmislio novi kroj hlača, ali nije imao novaca kako bi patentirao pri državi svoj izum, pa je molio Levija za materijalnu pomoć.

I tako 1873. godine počinje proizvodnja hlača u San Franciscu u tvornici tvrtke Levi Strauss & Co., koje će postati poznate u cijelom svijetu: levisice.

Free Image Hosting at www.ImageShack.us



- 08:28 - Komentari (0) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 24.09.2007.

Otvorena katolička gimnazija u Virovitici

Više o otvorenju nove katoličke klasične gimnazije u Virovitici možete pročitati ovdje ili na web stranicama grada Virovitice

- 14:44 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Drugi susret roditelja čija djeca pohađaju katoličke škole

U subotu 22. rujna 2007. u organizaciji Vijeća roditelja učenika Katoličkih škola Republike Hrvatske i Saveza katoličkih škola RH održan je u Krasnom drugi susret članova vijeća. Na susretu se okupilo oko 70 članova vijeća roditelja katoličkih škola iz Dubrovnika, Splita, Zadra, Rijeke, Pazina, Osijeka, Slavonskog Broda, Virovitice, Požega i dvije iz Zagreba.
Susret je započeo svetom misom koju je predvodio mjesni biskup Mile Bogović. Poslije mise uslijedila su dva predavanja. Niko Tunjić imao je temu: "Ako roditelji ne odgajaju djecu, nemaju šanse", a dr. med. Ante Prolić, jedan od roditelja, govorio je o ulozi roditelja u katoličkoj školi. Uslijedio je ručak i rad po grupama. U plenumu su roditelji zaključili da su ovakvi susreti vrlo korisni jer pomažu kako roditeljima tako i djelatnicima škola oko odgoja učenika.


Free Image Hosting at www.ImageShack.us Free Image Hosting at www.ImageShack.us
Free Image Hosting at www.ImageShack.us



- 12:58 - Komentari (0) - Isprintaj - #

petak, 14.09.2007.

Papa o katoličkim školama

U razgovoru sa slovačkim veleposlanikom, papa je istaknuo važnost katoličkih škola u odgoju mladih. Više čitaj ovdje.

- 16:46 - Komentari (0) - Isprintaj - #

četvrtak, 13.09.2007.

Molitva Taize

U srijedu, 13. rujna, ponovno su se okupili mladi u franjevačkom samostanu kako bi molili po uzoru na zajednicu iz Taizea. Grupa mladih koja se okupljala u samostanu prije rata, bila je vrlo aktivna i brojna. Sinoć nas je bilo 26: nekoliko veterana iz prve postave, koji su nam temelj, a ostalo učenici naših 2. i 3. razreda. Posebno spominjemo učenike naših prvih razreda koji su bili najbrojniji! wave

Pozivamo vas da nam se pridružite svake srijede u 20 sati u kapelici franjevačkog samostana!

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Više o zajednici iz Taizea, možeš doznati ovdje.

- 11:48 - Komentari (0) - Isprintaj - #

utorak, 11.09.2007.

Otvorena katolička gimnazija u Požegi

Radujemo se jer smo bogatiji za još jednu katoličku srednju školu.
Na linkovima možete pročitati priloge sa stranica IKE i sa stranica Glasa Koncila.

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

- 10:20 - Komentari (0) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 03.09.2007.

POČELO JE, POČELO!!!

Poslije duuuge pauze, evo nas ponovno!
I u našoj školi postoji običaj da se prvoga dana nastave na učenike prvih razreda baca kukuruz! Pa su zato neki učenici započeli nastavnu godinu sa metlama u rukama.
Ipak, kukuruz sa slike nije uspio razveseliti nove učenike, već je našao svoje mjesto u zbornici.

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

A ovaku su izgledali učenici prvih razreda prije prvog školskog zvona (prvi, a možda i zadnji puta čekaju početak nastave na svojim mjestima!wave)

Free Image Hosting at www.ImageShack.us Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Lijepo je bilo vidjeti se ponovno poslije ljetnih praznika.
Potrudimo se osjećaje radosti i razdraganosti prvog radnog dana protegnuti što dulje u školsku godinu!
Neka nas sve prati svojim blagoslovom Dobri Bog!

- 08:26 - Komentari (0) - Isprintaj - #