Deus meus et omnia!

srijeda, 21.02.2007.

Pepelnica

Danas smo započeli korizmu. Radi se o vremenu koje nas podsjeća na 40godišnje putovanje Izraelskog naroda iz ropstva u slobodu, ali sjećamo se i 40dnevnog Isusovog boravka u pustinji prije svojeg javnog djelovanja.
Temeljni kršćanski stav je obraćenje. Obraćenje vodi prema dvostrukom cilju: pomirenju s Bogom i otvaranju prema braći ljudima. To približavanje Bogu i ljudima može se ostvariti na više načina: čitanjem Biblije, razmišljanjem i produbljivanjem vjere, odricanjem od stvari koje nam nisu nužne za život, pronalaženjem trenutaka tišine kako bismo bolje upoznali sebe i svoj odnos prema Bogu... Post je važan u kršćanskom životu, ali pitajmo se ima li smisla uzdržavati se od hrane, a ne mijenjati svoj život? Ima li smisla postiti i ne jesti meso dok i dalje psujemo i ne pazimo na svoje ponašanje??? U današnjem Evanđelju Isus nas poziva da u molitvi i postu ne budemo kao licemjeri koji ispunjaju zakon samo zato da ih ljudi vide (Mt 6).
Želim ti da u ovoj korizmi rasteš u vjeri! Želim nam svima Božju pomoć kako bismo mogli razlučiti što je u našem životu važno od onoga što nas usporava na našem putu prema Bogu!

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

- 21:23 - Komentari (0) - Isprintaj - #