Nije pitanje da li Kusturicu treba voljeti ili ne

28.07.2016.

Nije pitanje da li Kusturicu treba voljeti ili ne. Pitanje je kako se devastira jedan autohtoni povijesni spomenik. Građevine sa ogromnim muralima, stradunskim ulicama nimalo ne naliče na kasabu. I zamislite republika srpska, negator Srebrenice sufinancirala je projekt osobe kontroverzne prošlosti.
Travnik kao centar kulture u Bosni je dao niz osoba koje su obogatile povijest ovih prostora.
Pisac, koji se pojavio u hrvatskoj književnosti sa zbirkama Ex Ponto i Nemiri (hrvatska mlada lirika), zbog ne znam baš čega postaje srpski pisac, diplomat i nobelovac, dostojan čovjek za niz postova o gradu ruglu, a oni koji koji mogu komentirati komentiraju udvornički ne razmišljajući da podržavaju devijantne ideje autora Oca na službenom putu i republici srpskoj u kojoj nema nimalo pijeteta za strahote na ovom malom prostoru od Mehmed paše Sokolovića, danka u krvi do Srebrenice
Nema nikakvoga opravdanja u rečenici: Dopadao vam se Emir Kusturica ili ne. Andrićgrad, Kasaba i Sećaš li se Doly Bell. Čušpajz za naivne.
Ne prodavajte mi maglu na Blogu.hr.
Prikaz hotela koji prije svega naliči na zatvore, koji su bili krcati nedužnim ljudima, sa 11 lukova veliča Ćupriju. Ne mogu se Andriću poreći neke vrijednosti, ali dobiti Nobela za nabijanje na kolac, hajte! Molim vas!

<< Arhiva >>