Dobro je cesto nevidjena smjelost


Dobro se desava sada, raste na ljubavi.
Cesto je neprepoznato i ne moze se procijeniti.
Otkriva se u cudesnim trenucima,
kada smo sigurni da ne postojimo
sami za sebe i svoje najblize.
Dobro je cesto nevidjena smjelost,
pripravnost na mravlju marljivost i sizifov
posao, Bozji udio u milosrdju s
najmanjima i onima za koje ce vecina reci,
Pusti ga! Nema nista od njega! Uzalud ti trudi!
Takvi se zatvore u svoje siromastvo
i čuvaju se od ljudskoga zazora. Ne daju se.
Zaboravili su vjerovati ljudima. Izvlace se malim
lazima, izbjegavaju odgovore.
Oni su Kristu blizu, na licima im se vide muke Njegove.
Svi smo vazni, jer smo dio stvaralackog mozaika,
ne samo neki. Dobro se otkriva. Ono se ne stidi.
Ne pripada samo velikima, slavnima i bogatima.
Ono ne ustupa.
S dubokim pokajanjem kao Petar za sve grijehe.
S nepokolebljivom vjerom u Isusa Krista,
dogadja se u Duhu i djelu nepredvidjeni blagoslov.
Da bi se blagoslov dogodio, treba bezuvjetna molitva
mislju, rjecju i to sto molimo nastaviti bez zastojno djelom.
Izmedju rijeci i djela postoji kao "nicija zemlja",
na kojoj nas vecina zastane, cim izidjemo iz crkve.
Neka nas vodi srce a ne oko.
Budimo barem jedno svijetlo u tami,
ne sramimo se, biti posteni, biti vrijedni,
prikazimo svoje zuljeve,
znoj i muku u ljubavi Kristovoj!
Ne klanjajte se povampirenim bogatasima,
kao zlatnom teletu u ovoj duhovnoj pustinji.
Jedino Gospodinu Bogu se klanjaj i Njemu Jedinom sluzi!
Drzimo se Bozjih zapovjedi u Kristovoj Ljubavi!
Bog Vas blagoslovio!


23.04.2009. u 18:33 | 32 Komentara | Print | # | ^

SRETAN USKRS

Od srca Vam svima želim sretan i blagoslovljen Uskrs! Neka nam Njegova pobjeda
nad smrću bude poticaj kako živjeti!

11.04.2009. u 14:07 | 22 Komentara | Print | # | ^

U tajnu Isusova križa treba utkati i sjediniti osobni križ

I svaki put, kad sam bio sebičan, ohol, uvredljiv, neistinit, kad sam na tuđi račun uživao ili uskraćivao svoja dobra drugima zadavao sam bolne rane. One su boljele i Tebe Isuse i Marijo, jer je svako od nas Tvoj brat Isuse, Tvoj sin, Marijo. Isuse i Marijo, da bih Vas mogao slijediti u trpljenju, kajem se za sve zlo koje učinih.
Gospodine,ti si želio da budeš osuđen na smrt za mene i za sve ljude…prihvaćam ovo stanje koju si dopustio da dođe na mene,te Ti kao zadovoljštinu za to stanje,za svoje grijehe i za grijehe čitavog čovječanstva prikazujem,svoje patnje,boli i trpljenja svakodnevnice!
Gospodine, ti si bio nevin, a uzeo si na sebe križ iz ljubavi prema meni.. daj mi milost da, prikovan na križ,ispunim planove tvoje... Providnosti, planove spasenja, obraćenja i posvećenja…
Gospodine Tvoj križ je bio tako težak, te si pod njim pao na zemlju.. .pomozi mi da budem jak i snažan, da ne upadnem u još dublju klonulost, u gorčinu a još manje u očaj!
Gospodine, udjeli svim bolesnicima, ovisnicima i svim grješnicima svijeta,spoznanje u bezgraničnu ljubav i pouzdanje u našu majku Mariju da nam ona bude život, slast i ufanje, a posebno na času smrti: njihove/naše/moje. Amen!
Gospodine, moj Isuse Kriste, budi ti moj Cirenac u bolovima duše i tijela…daj da spoznam,da s tobom može taj moj križ, biti povlašteno sredstvo,da me vodi ka obraćenju, da mi patnje i boli, budu izvor i zasluga za nebo,a Tvoja otkupiteljska milost za vječni spas!
Gospodine, ureži u moju dušu svoju blagoslovljenu sliku punu ljubavi i milosrđa…daj da svjetlo Tvoga lica, zauvijek zasja u tami mojih patnji, bolova i otuđenosti.. budi mi Ti, moj najbolji i najdraži prijatelj u mojoj trenutnoj samoći i osamljenosti...
Gospodine, molim te za tolike ljude koji trpe širom čitavog svijeta… daj svima nama koji trpimo radi bolesti naših najbližih, strpljenja pred ponovnim njihovim padovima.. ojačaj nas,osnaži, da možemo nadvladati teškoće a iznad svega daj nam nepokolebljivo povjerenje u Božju Očinsku Providnost!
Gospodine, ti moliš žene da plaču za sebe i za svoju djecu… želim iskreno,oplakivati sve svoje grijehe i želim suosjećati sa svim nevoljama ovoga svijeta...teško mi je u dnu srca, što sam uvrijedio Tebe, moga dobroga Boga,neizmjerno ljubeznog i dostojnog da budeš ljubljen iznad svake stvari!
Gospodine, ponizno priznajem, da sam mnogo puta pao i padam u grijeh svakodnevno… udjeli meni i svakom potrebitom, čvrstu odluku za budućnost, te daj mi snage da te više nikad ne uvrijedim… ne daj da se ikada odijelim od Tebe!
Sudionici križnoga puta posebno molitvom zahvaljuju svima koji su položili život na Oltar domovine, mole za jedinstvo hrvatskog naroda, za dobročinitelje, za duhovnu obnovu hrvatskog naroda, za nezaposlene i one koji trpe posljedice rata te za mir u svijetu.
Gospodine, ti si htio umrijeti za mene lišen svega,svakojaka bolest me može lišiti svega, mojih snaga, mojih dobara, udaljiti me od moje rodbine i mojih prijatelja, može me lišiti mojega života...Gospodine: ako je moguće neka me mimoiđe ovaj kalež da ga ne pijem, ali neka se vrši Tvoja volja a ne moja…da Tvoja volja,moj Bože!
Usred svojih križeva dižem lice svoje Tebi, Gospodine pomozi mi da ostanem s tobom pribijen na križ da nadopunim svojem tijelu što nedostaje, da se primjene tvoje zasluge, Isuse na svim grešnicima…daj da to spozna i moja obitelj,i svaki onaj u potrebi,za kojega ti prikazujem ovaj spomen Tvog križa!
Presveto Srce Isusovo, nitko nema veće ljubavi od onoga koji daje život za ljubljenoga kako si ti mene ljubio… da bih odgovorio Tvojoj ljubavi,daj da već od sad prihvaćam iz Tvoje ruke, dobrovoljno, bilo kakvu vrstu patnje, tjeskobe,boli i smrti koju ćeš mi dodijeliti..
Majko žalosna , ti si Suotkupiteljica ljudskog roda! Među tvojim rukama počiva mrtvo tijelo tvoga Sina… po tvojim bolima i zaslugama posreduj za sve bolesnike,nemoćnike, za sve umiruće i za sve ovoga časa koji su u potrebi Tvoje milosti , Milosrđa i Tvoje ljubavi…..daj da upoznaju i shvate svu Ljubav i Milosrđe svoga Stvoritelja!
Moli za nas grešnike sada i na času smrti naše .Amen!
Gospodine, još jednom te molim, da moji bolovi, tjeskoba, budu tebi na dar…daj nam svima snage, da se napijemo s izvora Otkupiteljske milosti kao što je za sve ljude Tvoja muka i smrt… udijeli mi, da kao što sam te nastojao slijediti u patnjama za vrijeme ovoga života jednako tako uskrsnem da živim s Tobom i ljubim te kroz svu vječnost, u Tvojoj slavi. Tako neka bude-Amen!
Bože, Oče Dobrote, ti si nas ojačao otajstvom križa tvoga Sina i obilježio si nas znakom Uskrsnuća … udjeli nam svima,da vidimo,spoznamo,progledamo, kako smo oslobođeni od gospodstva smrti i sjedini nas zauvijek u zajednici Tvojih izabranih.. to te molimo, po Isusu Kristu našem Gospodinu. Amen!

04.04.2009. u 14:52 | 16 Komentara | Print | # | ^

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< travanj, 2009 >
P U S Č P S N
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30      

Svibanj 2010 (1)
Veljača 2010 (1)
Siječanj 2010 (3)
Prosinac 2009 (2)
Studeni 2009 (3)
Listopad 2009 (3)
Rujan 2009 (1)
Lipanj 2009 (1)
Svibanj 2009 (4)
Travanj 2009 (3)
Ožujak 2009 (1)
Veljača 2009 (1)
Siječanj 2009 (5)
Prosinac 2008 (5)
Studeni 2008 (10)
Listopad 2008 (5)
Rujan 2008 (1)
Veljača 2007 (6)
Siječanj 2007 (2)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
OYO.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tvKomentari da/ne?

Zelim vam obilje Božje ljubavi, neka vas blagosivlje Isus Krist po zagovoru Blažene Djevice Marije, neka se blagoslov u punini duha izlije kao rijeka na sve posjetitelje mog bloga

Linkovi

Blog.hr
Forum.hr
Monitor.hr
antet09@go.com

ISUSE BLAGA I PONIZNA SRCA
UČINI SRCE MOJE PO SRCU SVOMU!

Charles Caleb Colton
"Najveći prijatelj istine je Vrijeme, njen najveći neprijatelj je Predrasuda, a njen stalni pratilac je Poniznost."

Jefferson Davis
„Ne budite nikad ponizni pred oholima, niti oholi pred poniznima“

Martin Luther
"Prava poniznost nikad ne zna da je ponizna; kad bi to znala, bila bi ohola."

Blog.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice Blog.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice Blog.hr kliknite na gumb "Slažem se".Slažem se