Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/jorgovan57

Marketing

U tajnu Isusova križa treba utkati i sjediniti osobni križ

I svaki put, kad sam bio sebičan, ohol, uvredljiv, neistinit, kad sam na tuđi račun uživao ili uskraćivao svoja dobra drugima zadavao sam bolne rane. One su boljele i Tebe Isuse i Marijo, jer je svako od nas Tvoj brat Isuse, Tvoj sin, Marijo. Isuse i Marijo, da bih Vas mogao slijediti u trpljenju, kajem se za sve zlo koje učinih.
Gospodine,ti si želio da budeš osuđen na smrt za mene i za sve ljude…prihvaćam ovo stanje koju si dopustio da dođe na mene,te Ti kao zadovoljštinu za to stanje,za svoje grijehe i za grijehe čitavog čovječanstva prikazujem,svoje patnje,boli i trpljenja svakodnevnice!
Gospodine, ti si bio nevin, a uzeo si na sebe križ iz ljubavi prema meni.. daj mi milost da, prikovan na križ,ispunim planove tvoje... Providnosti, planove spasenja, obraćenja i posvećenja…
Gospodine Tvoj križ je bio tako težak, te si pod njim pao na zemlju.. .pomozi mi da budem jak i snažan, da ne upadnem u još dublju klonulost, u gorčinu a još manje u očaj!
Gospodine, udjeli svim bolesnicima, ovisnicima i svim grješnicima svijeta,spoznanje u bezgraničnu ljubav i pouzdanje u našu majku Mariju da nam ona bude život, slast i ufanje, a posebno na času smrti: njihove/naše/moje. Amen!
Gospodine, moj Isuse Kriste, budi ti moj Cirenac u bolovima duše i tijela…daj da spoznam,da s tobom može taj moj križ, biti povlašteno sredstvo,da me vodi ka obraćenju, da mi patnje i boli, budu izvor i zasluga za nebo,a Tvoja otkupiteljska milost za vječni spas!
Gospodine, ureži u moju dušu svoju blagoslovljenu sliku punu ljubavi i milosrđa…daj da svjetlo Tvoga lica, zauvijek zasja u tami mojih patnji, bolova i otuđenosti.. budi mi Ti, moj najbolji i najdraži prijatelj u mojoj trenutnoj samoći i osamljenosti...
Gospodine, molim te za tolike ljude koji trpe širom čitavog svijeta… daj svima nama koji trpimo radi bolesti naših najbližih, strpljenja pred ponovnim njihovim padovima.. ojačaj nas,osnaži, da možemo nadvladati teškoće a iznad svega daj nam nepokolebljivo povjerenje u Božju Očinsku Providnost!
Gospodine, ti moliš žene da plaču za sebe i za svoju djecu… želim iskreno,oplakivati sve svoje grijehe i želim suosjećati sa svim nevoljama ovoga svijeta...teško mi je u dnu srca, što sam uvrijedio Tebe, moga dobroga Boga,neizmjerno ljubeznog i dostojnog da budeš ljubljen iznad svake stvari!
Gospodine, ponizno priznajem, da sam mnogo puta pao i padam u grijeh svakodnevno… udjeli meni i svakom potrebitom, čvrstu odluku za budućnost, te daj mi snage da te više nikad ne uvrijedim… ne daj da se ikada odijelim od Tebe!
Sudionici križnoga puta posebno molitvom zahvaljuju svima koji su položili život na Oltar domovine, mole za jedinstvo hrvatskog naroda, za dobročinitelje, za duhovnu obnovu hrvatskog naroda, za nezaposlene i one koji trpe posljedice rata te za mir u svijetu.
Gospodine, ti si htio umrijeti za mene lišen svega,svakojaka bolest me može lišiti svega, mojih snaga, mojih dobara, udaljiti me od moje rodbine i mojih prijatelja, može me lišiti mojega života...Gospodine: ako je moguće neka me mimoiđe ovaj kalež da ga ne pijem, ali neka se vrši Tvoja volja a ne moja…da Tvoja volja,moj Bože!
Usred svojih križeva dižem lice svoje Tebi, Gospodine pomozi mi da ostanem s tobom pribijen na križ da nadopunim svojem tijelu što nedostaje, da se primjene tvoje zasluge, Isuse na svim grešnicima…daj da to spozna i moja obitelj,i svaki onaj u potrebi,za kojega ti prikazujem ovaj spomen Tvog križa!
Presveto Srce Isusovo, nitko nema veće ljubavi od onoga koji daje život za ljubljenoga kako si ti mene ljubio… da bih odgovorio Tvojoj ljubavi,daj da već od sad prihvaćam iz Tvoje ruke, dobrovoljno, bilo kakvu vrstu patnje, tjeskobe,boli i smrti koju ćeš mi dodijeliti..
Majko žalosna , ti si Suotkupiteljica ljudskog roda! Među tvojim rukama počiva mrtvo tijelo tvoga Sina… po tvojim bolima i zaslugama posreduj za sve bolesnike,nemoćnike, za sve umiruće i za sve ovoga časa koji su u potrebi Tvoje milosti , Milosrđa i Tvoje ljubavi…..daj da upoznaju i shvate svu Ljubav i Milosrđe svoga Stvoritelja!
Moli za nas grešnike sada i na času smrti naše .Amen!
Gospodine, još jednom te molim, da moji bolovi, tjeskoba, budu tebi na dar…daj nam svima snage, da se napijemo s izvora Otkupiteljske milosti kao što je za sve ljude Tvoja muka i smrt… udijeli mi, da kao što sam te nastojao slijediti u patnjama za vrijeme ovoga života jednako tako uskrsnem da živim s Tobom i ljubim te kroz svu vječnost, u Tvojoj slavi. Tako neka bude-Amen!
Bože, Oče Dobrote, ti si nas ojačao otajstvom križa tvoga Sina i obilježio si nas znakom Uskrsnuća … udjeli nam svima,da vidimo,spoznamo,progledamo, kako smo oslobođeni od gospodstva smrti i sjedini nas zauvijek u zajednici Tvojih izabranih.. to te molimo, po Isusu Kristu našem Gospodinu. Amen!


Post je objavljen 04.04.2009. u 14:52 sati.