< studeni, 2004  
P U S Č P S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
OYO.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Komentari On/Off

IT news blog?

Tražeći na internetu izvore informacija za naslovnicu blog.hr često naletim na različite zanimljivosti iz informatičke industrije. Takve će vijesti pronaći ovdje svoje mjesto. Ovaj blog nije djelo školovanog novinara, niti poznavaoca stručne terminologije.


Kontakt

Iz svjetskih medija

 • Je li X1 bolji od Google Desktop Searcha


  Rednova news
 • Tužbe protiv piratstva u Europi
 • Hi tech: Predviđanje erupcija

  WebProNews
 • Google SMS servis

  Search engine journal
 • Google izaziva Amazon
 • Google - što je novo?!
 • Trojan vs. Adware
 • Google Print
 • Blog Search Engines  Blog.hr login

  korisničko ime:

  lozinka:


  Linkovi

 • Blog.hr
 • IT monitor.hr
 • Večernji list - LINK
 • Tportal - tehnologija

  IT i srodni blogovi

 • Hot
 • Wolfwood's Crowd
 • HelpBlog
 • Dalibor
 • Rats design & development
 • Objave za medije
 • Blog2
 • Majer Macintosh Club
 • Savjeti i trikovi - WINDOWS
 • Visual Basic .NET


  Imate li blog koji ste posvetili blogosferi, IT-u, tehnologijama, softveru, hardveru i slično ili znate za takav pošaljite njegovu adresu kako bih ga eventualno uvrstio u listu. Hvala!


  Blog potrepštine

 • Image hosting - Imgspot
 • Image hosting - Zippyimages
 • Image hosting - Imageshack
 • Image hosting - Upload4free
 • Image hosting - Yourfile
 • Web counters/trackers
 • RSS reader  codebase="http://download.macromedia.com/pub/shockwave/cabs/flash/swflash.cab#version=6,0,0,0"
  WIDTH="125" HEIGHT="125" id="banner3" ALIGN="">
  TYPE="application/x-shockwave-flash" PLUGINSPAGE="http://www.macromedia.com/go/getflashplayer">  07.11.2004., nedjelja

  Programiranje: CSS blog

  Svatko tko zna što je to CSS (Cascading Style Sheets) i zna kako ga koristiti zasigurno poznaje prednosti i mogućnosti koje ova tehnologija nudi pri dizajnu internet sadržaja. Oni koji nisu previše vični programiranju pokušali su makar malo pogledati kako njihov blog izgleda "iznutra". Tu i tamo nešto promijeniti za većinu je stvar eksperimentiranja metodom pokušaj-pogreška. Treća skupina bježi od CSS-a glavom bez obzira. CSS je osnova dizajna na svim predlošcima blog.hr. Kako ga naučiti? Prije svega, bez ikakvih dodatnih literatura i linkova možete eksperimantirati na vlastitiom blogu i pokušati zaključiti što čemu služi. Ukoliko vam nešto nedostaje, za početnike koji se makar i pasivno služe engleskim od pomoći je w3schools.com. Nadalje, oni koji koriste Dreamveawer mogu editirati kopiju vlastitog predloška i postaviti CSS definicije na dobro poznati način, kroz pregledne dijaloške okvire. Za one naprednije, koji znaju više a željni su dodatnih znanja mogu pogledati kako savjeti izgledaju kad ga netko piše na blogu (CSS blog), svojim riječima i izvan konteksta nekakvog šturog i uštogljenog 'helpa'. Ovdje se mogu saznati i mnoge činjenice koje u uputama ne postoje. Uporaba CSS-a u praksi, pozicioniranje pozadina i boxeva, zaštita fotografija, kako se definiraju boje...a sve to pomoću praktičnog "neda-mi-se-to-učiti" CSS-a. (hal)
  - 19:16 - Komentari (0) - Isprintaj - #
  29.10.2004., petak

  Fotografija: Digitalni Mjesec (galerija)

  Nadam se da vas ima još koji ste protekle noći slikali 'krvavi' mjesec. Evo, primio sam i prve fotografije koje će vas možda ohrabriti da pošaljete i svoje uratke. Poziv i dalje vrijedi. Za početak imamo četiri fotografije. Autori su Marija Ovčarić i Radenko Kosić (photon.blog.hr). (kliknite na fotografije za uvećanje)

  Autor: Marija Ovčarić (Olympus Camedia 740)
  Autor: Marija Ovčarić (Olympus Camedia 740 )


  Autor: Radenko Kosić (Canon A75)
  Autor: Radenko Kosić (Olympus C-760)

  - 21:27 - Komentari (1) - Isprintaj - #
  27.10.2004., srijeda

  Fotografija: Digitalni mjesec

  Nisam se baš na vrijeme sjetio, ali tko zna, možda naletite na ovaj post. Kako ne bismo čekali do kraja 2007. godine kada će se pomrčina ponovo dogoditi (a tada ćevjerojatno već biti popularno raditi holograme Mjeseca), predlažem svima koje će noćas uslikati pojavu pomrčine Mjeseca da pošaljete svoje digitalne uratke na moj mail pa ćemo ovdje napraviti jednu malu galeriju, naravno i linkovi će biti savim u redu. Poziv vrijedi za sve koji to žele. Ako uspijete, pokušajte fotografiju poslati najkasnije tijekom sutrašnjeg dana. Postane li oblačno, zaboravite da sam išta napisao. Svi ćemo spavati :)
  P.S. molim vas da slika bude do nekih 50K ukoliko je želite poslati mailom, ili pošaljite jednostavno samo link ukoliko ste sliku smjestili negdje drugdje. Ugodna vam noć.
  - 22:32 - Komentari (0) - Isprintaj - #
  22.10.2004., petak

  Blogosfera: Nick Nolte NIJE postao bloger

  Iako su mnogi blogeri u svijetu (kao i ja) objavili informaciju da ovaj poznati glumac piše svoj blog priča je ovih dana dobila sasvim neočekivani preokret. Gotovo svakodnevne banalnosti iz Malibua zapravo nisu Nickovo djelo.
  Nakon što su dobili pismo upozorenja od Nolteovog odvjetnika, stvarni kreatori ovog bloga su bili prisiljeni prekinuti sa svojom aktivnošću. Radi se o dvojici velikih Nolteovih fanova, scenaristima Christianu Newtonu i Caseyu McAdamsu. Kako pišući svoje scenarije često razmišljaju o Nolteu kao o jednom od likova tako su u svoje priče uključili i mnoge druge likove iz stvarnog života. Prema njihovim riječima htjeli su napraviti stranicu kojom bi zamijenili Nolteov site koji je stalno "Under Construction". Velika im želja da Nolte preuzme njihov blog i zaista počne pisati. Nolte kaže da od toga neće biti ništa. (E-online)
  - 22:03 - Komentari (2) - Isprintaj - #
  15.10.2004., petak

  Blogosfera: I Nick Nolte postao bloger

  Nick Nolte snimio je preko 50 filmova i televizijskih serija, višestruko je nagrađivan a nekoliko puta je nominiran i za prestižnog 'Oscara'. Ženio se tri puta, do 1990. bio je sklon alkoholu, preci su mu porijeklom iz Irske, Švedske i Italije, 1992. je u People's Magazine izabran kao najseksepilniji živući muškarac, 1977. je zajedno s Harrisonom Fordom i Christopherom Walkenom bio u konkurenciji za ulogu Han Soloa u Ratovima zvijezda. Trenutno živi u Malibuu u Kaliforniji. Nick Nolte je zanimljiva osoba, burnog životnog puta, a u zadnje vrijeme, sa svoje 64 godine, posvetio se i svojoj novoj aktivnosti - pisanju online dnevnika. Nick Nolte's Diary otkriva kratke događaje iz njegovog svakodnevnog života, susrete s prijateljima, podsjetnike za shoping i razmišljanja o zanimljivim ženama. (hal)
  - 00:01 - Komentari (0) - Isprintaj - #
  06.10.2004., srijeda

  Robotika: Novi Aibo iz Sonyja

  Sony je u srijedu objavio uspješan 'uzgoj' najnovijeg modela Aiba, robota-psa čiju smo prvu verziju vidjeli (informatički) davne 1999. godine. Najnoviji Sonyjev uradak kodnog imena ERS-7M2 može se podičiti nekim zanimljivim poboljšanjima u mehanici a nadasve u novom softveru koji ga čini još interesantnijim i korisnijim kućnim ljubimcem.

  Kao prvo, novi Aibo će moći svirati glazbu s audio CD-a te plesati prema ritmu. Kompatibilan je sa MP3, WAV i Windows Media datotekama. Također su ga naučili nekim novim trikovima. Daljinska kontrola preko bežične veze s vlastitog PC-a razveselit će svakog vlasnika ovog malog mehaničkog čuda. Nova poboljšanja softvera daju mu brže reakcije na glasovne komande. Aibov raspored aktivnosti kompatibilan je s MS Outlookom tako da robot uspješno obavlja posao podsjetnika svom vlasniku, upozoravajući ga na važne sastanke.

  Novi dodatak je i mogućnost snimanja videa što Aibu daje i ulogu svojevrsnog psa čuvara koji će na video zabilježiti sve aktivnosti u kući kad su stanari odsutni. Tome je još pridodana i 'u oči' ugrađena opcija snimanja fotografija koje se mogu prenositi e-mailom. Novi Aibo trebao bi se na tržištu pojaviti sredinom studenog po cijeni od 1.900 dolara. Softverska nadogradnja za ranije 'pasmine' vrijedit će 100 dolara. (news.com)

  - 23:48 - Komentari (0) - Isprintaj - #
  06.10.2004., srijeda

  Blogosfera: Evan Williams napušta Google

  "Uvijek sam sanjao da ću napraviti nešto što će nastaviti živjeti i pustiti me da odem raditi nešto novo, kreiranje novih stvari je uvijek bila moja strast. U lošim vremenima, iako sa razmišljao o tome, nisam mogao otići jer Blogger ne bi preživio. U dobrim vremenima... jednostavno nisam bio spreman. Sad sam spreman. I iako ovo nije lako, osjećam se ispunjeno."
  Evan Williams, čovjek koji je stvorio Blogger, definitivno je odlučio o napuštanju Googlea. Vrlo zanimljivu i iskrenu priču o svom odlasku napisao je na svom blogu Evhead. Postoje razmišljanja da je nakon velikog Google-booma na burzi Evan zaradio dovoljno novca da jedno vrijeme zaista ne mora raditi ništa. Za sebe kaže da je oduvijek bio tvrdoglavo nezavistan a sve insinuacije o bilo kakvom neslaganju s razvojnim timom Googlea odbacuje kao neosnovane. Blogger, kaže Evan, ostavlja u dobrim rukama.
  "Odlazak je u potpunosti moja odluka. Ponudili su mi čak i da započnem raditi nešto novo unutar kompanije, ako želim. No, razlog mog odlaska je prije svega u mojoj osobnosti više nego u bilo čemu drugom. Jednostavno sam uvijek bio tvrdoglavo nezavisnog razmišljanja - čak i kad to nije bilo nužno u mojem najboljem interesu. Ako bih radio za nekoga radio bih za Google. No to mi jednostavno nije u prirodi."- zaključuje Evan.(news.com)

  - 00:18 - Komentari (0) - Isprintaj - #
  04.10.2004., ponedjeljak

  Blogosfera: George Soros otvorio blog

  Kontroverzni George Soros, investitor, filantrop i filozof, sada je star 74 godine.
  Kao financijer od 1956 godine živi u SAD gdje je stekao bogatstvo s međunarodnim investicijskim fondom koji je sam osnovao. Danas je predsjednik Soros Fund Menagementa LLC.
  Kao filantrop je aktivan od 1979. kad je počeo ulagati značajna sredstva za pomoć studentima. Njegove organizacije danas djeluju u preko 50 država po čitavom svijetu. Predsjednik je instituta Otvoreno društvo i njegove investicije su usmjerene unaprijeđenju obrazovanja, javnog zdravstva, razvoju civilnog društva i mnogim drugim područjima.
  Kao filozof napisao je osam knjiga a i danas aktivno piše za brojne vodeće novinarske kuće širom svijeta.
  Od nedavno George Soros je postao i blogger. Na svom blogu Why we must not re-elect president Bush, na otvoren se način bavi politikom te šalje svoju osobnu poruku javnosti i otvorano zagovara svoje protivljenje ratu u Iraku te neslaganje s politikom predsjednika Busha. (Micro Persuasion blog)
  - 22:04 - Komentari (0) - Isprintaj - #

  Blog.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice Blog.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice Blog.hr kliknite na gumb "Slažem se".Slažem se