Stvari koje su zabranjene u nekim državama/gradovima/školama (dio 2.)

srijeda , 03.12.2014.

Nevjerojatno je koliko je stvari (predmeta, tj.) zabranjeno po svijetu, točnije u nekim državama. Ma, većini svijeta, zašto ne? Danas donosim sve što je zabranjeno u državama. Dosta je teško naći sve štop je zabranjeno u svim državama, pa sam suzio pretragu na škole, gradove, a i ako se nađe nešto drugo, neki drugi objekat/lokalitet, što već, nemojte mi zamjerati.

Zato, off we go. Krenimo, tj.

Džogiranje



U Burundiju, afričkoj državi, zabranjeno je džogirati, jer predsjednik te države, Pierre Nkurunziza misli da se džogiranjem zapravo prikriva djelovanje nekih tajnih organizacija protiv njega, tj. subverzivnim aktivnostima. Ovaj zakon je prilično nov, donesen je u ožujku 2014. Mnogi džogeri su zato zatvoreni.

Red Bull



Ovaj kratkotrajni zakon je 2008. donijela Francuska zbog opasnog taurina koji se nalazi u tom piću. Nakon općeg nezadovoljstva, ukinut je iste godine.

Plave traperice



Nije poznato koliko točno, no 2009. New York Times je objavio kako je Sjeverna Koreja zabranila traperice, i to isključivo plave, zbog velike povezanosti tih traperica s SAD-om.

Pjevanje pjesme "My Way" od Franka Sinatre



Filipini je zabranio pjevanje te pjesme, jer je pjesma došla do visokih kontroverzija, zbog toga jer je 6 ljudi počinilo samoubojstvo zbog te pjesme, pa je u filipinskim karaoke barovima nećete naći.

Odijevanje u žuto



Malezija je 2011. zabranila nositi žuto. Žuta je kod njih broj prosvjeda, a ako nosite žuto, iako niste prosvjednik, uhitit će vas.

Marmite



U Danskoj je 2004. Marmite postao "zabranjen užitak", jer je imao previše šećera u sebi. Također je bilo i s Vegemiteom.

Duhan



Butan je 2006. zabranio pušenje ili žvakanje duhana, jer je to preopasno za ljudsko zdravlje. Stvari su ispale odlično, bez ikakvih demonstracija ili čega. Smatra se da je taj zakon jedan od razloga zašto je Butan jedna od najsretnijih država Azije.

Grljenje



U školama u Floridi je 2010. zabranjeno grljenje. Razlog? "Neprikladna interakcija".

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.